Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Σαν ανταβοιβη για τους βαθμους που πηρανε τα παιδια στο πρωτο 4μηνο, ενεδωσα και τους πηρα απο ενα Αηφον 14. Ειδικα ο γιος μου εδω και πολλα χρονια μου εχει φαει τα αυτια με τα Αηφον και θεωρει καταντια οποιοδηποτε Αντροιντ. Εγω παντα προσπαθουσα να τον συνετισω μιλωντας του για βαλιου φορ μανεη κτλ κτλ κτλ αλλα δεν καταφερα ποτε να του αλλαξω μυαλα και συνεχισε να μου ζαλιζει τα παπαργια.
Εχουμε και λεμε... Ειναι πολυ πιθανο το επομενο μου τηλεφωνο να ειναι Αηφον :lipsealed:
Κι εμένα η κόρη μου είχε πάρει τα αυτιά πρίν 2,5 χρόνια (είναι πολύ καλά, όμορφα, αντέχουν, έχουν όλες οι άλλες στο σχολείο κλπ) και της πήραμε 13mini.
Κι εγώ προσπάθησα να την συνετίσω για VFM των Android κλπ αλλά δεν πέρασε.
Κι εγώ μετά από την αγορά της εκτίμησα Apple, αγόρασα Macbook pro και πλέον κι εγώ βλέπω το επόμενό μου τηλέφωνο να είναι iphone. Δεν είναι εύκολο να εξηγήσω, πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις γιατί είναι πολλά, πάρα πολλά μικρά πράματα που όμως όλα μαζί δημιουργούν μια άλλη αίσθηση, πιο εύκολη και πιο ανθρωποκεντρική, πιο λειτουργική.
Dimitris_P έγραψε:Έχει βγάλει για σήμερα μόνο προσφορά 799€ τα macbook m2 το plaisio
https://www.plaisio.gr/collection?id=20 ... ook-air-m2

Ψήθηκα αρχικά γιατί θα ήθελα ένα mac να ξεκινήσω με iphone coding αλλά θέλει πολλές παραχωρήσεις απ'ότι βλέπω και δεν είμαι συνηθισμένος ακόμη. Επίσης είναι μοντέλο του 22.
Ποιες παραχωρήσεις εννοείς;
Πάντως επειδή έκανα κι εγώ το βήμα πριν 2 χρόνια αισθάνθηκα ότι βγήκα κερδισμένος (οκ πήρα macbook pro αλλά συνολικά, από πολλές μικρές λεπτομέρειες).
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#884272 Μετά από χρόνια χρήσης, άπειρες τούμπες και τον καταστροφέα συσκευών που είναι η κόρη μου, αναγκάστηκα να αντικαταστήσω την original θήκη του iPhone. H original δεν υπάρχει πλέον στο Skroutz -ευτυχώς- γιατί αυτή που αναγκάστηκα να αγοράσω είναι εξίσου όμορφη, με σαφώς πιο δυνατούς μανγήτες στο magsafe. Το τηλέφωνο δεν πέφτει πια στις λακούβες. Και όλα αυτά με λιγότερα από το ένα τρίτο της τιμής.

Bonus, η συσκευασία είχε μέσα και ένα screen protector (αλλά χωρίς κάποιο μηχανισμό για να το βάλεις σωστά τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα). Συνολικά, το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μετά από χρόνια χρήσης, άπειρες τούμπες και τον καταστροφέα συσκευών που είναι η κόρη μου, αναγκάστηκα να αντικαταστήσω την original θήκη του iPhone. H original δεν υπάρχει πλέον στο Skroutz -ευτυχώς- γιατί αυτή που αναγκάστηκα να αγοράσω είναι εξίσου όμορφη, με σαφώς πιο δυνατούς μανγήτες στο magsafe. Το τηλέφωνο δεν πέφτει πια στις λακούβες. Και όλα αυτά με λιγότερα από το ένα τρίτο της τιμής.

Bonus, η συσκευασία είχε μέσα και ένα screen protector (αλλά χωρίς κάποιο μηχανισμό για να το βάλεις σωστά τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα). Συνολικά, το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Καλά ρε άλλη σου πρότεινα άλλη πήρες ?

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε: Δεν είναι εύκολο να εξηγήσω, πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις γιατί είναι πολλά, πάρα πολλά μικρά πράματα που όμως όλα μαζί δημιουργούν μια άλλη αίσθηση, πιο εύκολη και πιο ανθρωποκεντρική, πιο λειτουργική.

Αδυνατώ να πιστεψω ότι δεν μπορείς να το εξηγήσεις :lol: :lol:

Επειδή κι εμένα ο γιος μάζεψε χαρτζιλίκι και πήρε μεταχειρισμένο iPhone 12 και λέει πόσο καλύτερο είναι κλπ αλλά πέρα από καλή κάμερα δεν καταλαβαίνω τι καλύτερο κάνει από ένα Android των 300€.

Νομίζω ότι είναι το hype της μάρκας και η φιγούρα που κάνουν οι έφηβοι σε όσους δεν έχουν.

Θεωρώ τρομακτικό κάτι τόσο ακριβό σε χέρια παιδιού και πολύ εύκολο να το ληστέψουν , να πέσει και να σπάσει.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
bujinkan έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μετά από χρόνια χρήσης, άπειρες τούμπες και τον καταστροφέα συσκευών που είναι η κόρη μου, αναγκάστηκα να αντικαταστήσω την original θήκη του iPhone. H original δεν υπάρχει πλέον στο Skroutz -ευτυχώς- γιατί αυτή που αναγκάστηκα να αγοράσω είναι εξίσου όμορφη, με σαφώς πιο δυνατούς μανγήτες στο magsafe. Το τηλέφωνο δεν πέφτει πια στις λακούβες. Και όλα αυτά με λιγότερα από το ένα τρίτο της τιμής.

Καλά ρε άλλη σου πρότεινα άλλη πήρες ?

< >

Αυτή που μου πρότεινες παρήγγειλα. Και την επόμενη και την παραεπόμενη μέρα πήρα αυτά τα mail:

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:...αλλά πέρα από καλή κάμερα...

Εγω παντως που δεν εχω τρελες απαιτησεις απο το τηλεφωνο πραγματικα ψαρωσα με την καμερα. Δηλαδη να "κερδιζει" ενα μετριο Αηφον 3 ετων το δικο μου που ειναι το σουπεργουαου περσινο τουμπανο της Σαμμυ δεν ειναι και λιγο :lipsealed:

PaNick67 έγραψε:Νομίζω ότι είναι το hype της μάρκας και η φιγούρα που κάνουν οι έφηβοι σε όσους δεν έχουν.

Μια και ειπες για φιγουρα, εδω και χρονια ο γιος μου προσπαθει με με ψησει λεγοντας μου το εξης:
"Ειδικα εσενα που σου αρεσει η φιγουρα ρε μπαμπα, μονο Αηφον πρεπει να εχεις. Ειτε εχεις Σαμσουνγκ 24 ειτε εχεις Σαμσουνγκ 240, κανενας δεν ξερει τι εχεις. Μονο αν εχεις Αηφον κανεις φιγουρα σε ολους" :lol:

PaNick67 έγραψε:Θεωρώ τρομακτικό κάτι τόσο ακριβό σε χέρια παιδιού και πολύ εύκολο να το ληστέψουν , να πέσει και να σπάσει.

Πηραμε απο μια τουμπανο θηκη της Σπιγκεν και δε νομιζω οτι θα φανε τα κινητα περισσοτερες τουμπες απο το δικο μου το Σαμυ. Αλλα αυτο με τη ληστεια και το ξυλο που μπορει να φανε, ΤΟ ΤΡΕΜΩ. Τους το ειπα 1000 φορες να ειναι μαζεμενοι και να το κρυβουν οσο μπορουνε σε δημοσιους χωρους, γιατι υπαρχουν αλητες που σπανε κεφαλια για ενα καλο τηλεφωνο :vava:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
George_Prix έγραψε:

Εγω παντως που δεν εχω τρελες απαιτησεις απο το τηλεφωνο πραγματικα ψαρωσα με την καμερα. Δηλαδη να "κερδιζει" ενα μετριο Αηφον 3 ετων το δικο μου που ειναι το σουπεργουαου περσινο τουμπανο της Σαμμυ δεν ειναι και λιγο :lipsealed:

Ενταξει μπορει στο δικο σου ματι να ισχυει αυτο. Αλλα να μην ειναι ετσι.
Βαλτες εδω να κανουμε ενα vs :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Geo f1 έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Ενταξει μπορει στο δικο σου ματι να ισχυει αυτο. Αλλα να μην ειναι ετσι.
Βαλτες εδω να κανουμε ενα vs :iconcool:

Να σου πω την αμαρτια μου για αυτο εβαλα το "κερδιζει" σε εισαγωγικα, γιατι η διαφορα ηταν μικρη και ενδεχεται να εκατσε απλα σε 1 φωτο που τραβηξα με το καθε τηλεφωνο και να μην ισχυει 100% το συμπερασμα. Αλλα και παλι περιμενα να κερδισει χαλαρα το τουμπανο Σαμυ ενα απλα Αηφον (οχι προ μαξ) και μαλιστα 2 σειρες παλιοτερο.

Εκει που ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ το μηλο παντως ειναι στο πριβιου πριν πατησεις το κλικ. Με το Σαμυ δεν εβλεπα σχεδον τι τραβαω φωτο και φαινοταν σχεδον μαυρη ολη η οθονη. Μετα ως δια μαγειας (το ΑΙ?) εβλεπα μια πολυ καλη φωτο και σκεφτομουνα "πως διαολο εμφανιστηκε τουτη απο τη μαυρη οθονη που εβλεπα νωριτερα?".

Το 14αρι εδειχνε κανονικα την εικονα που προκειται να φωτογραφησω πριν πατησω το κλικ. Δηλαδη ειχα αρχισει τις χριστοπαναγιες στη Σαμυ, πριν καλα καλα τραβηξω τη φωτο με το 14αρι :shifty:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#884282 Ισως να κερδιζε το τουμπανακι μας ανετα αν επαιζες με τις ρυθμισεις λιγο. Που εχει πολλες κακα τα ψεμματα
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#884284 George_Prix, θα σε παίξω μπάλα στο γήπεδο σου

Το Samsung σου, το ξεζουμίζεις? ‘Η είσαι κάνας Φεττελάκος με RB 2012 και σου βάζει τα γυαλιά ο Αλόνσος με τη Ferrari?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:George_Prix, θα σε παίξω μπάλα στο γήπεδο σου

Το Samsung σου, το ξεζουμίζεις? ‘Η είσαι κάνας Φεττελάκος με RB 2012 και σου βάζει τα γυαλιά ο Αλόνσος με τη Ferrari?

Φεττελακος ειμαι Μπαροντα μου. Με ντιφολτ σεττινγκς παταω ενα κλικ κι οτι βγαλει εβγαλε το εργαλλλειο :shifty:

Αλλα μολις εκανα ενα τεστακι κι επανερχομαι στα κοντα με τον νικητη.

ΣΠΟΙΛΕΡ:
Αντε μωρη αρρωστια Σαμυ τσαμπα με κοψοχολιασες, καλα που δεν την εσπασα την ΤΗΛΕΦΩΝΑΡΑ μου τελικα :metalo: :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#884286 Αυτο ειναι το ΑΙΣΧΡΟ πριβιου που κανει το Σαμυ πριν τραβηξει τη φωτο. Εχθες προσπαθησα με ακομα λιγοτερο φως και πραγματικα φαινοταν σχεδον εντελως μαυρη η οθονη, Σημερα αναψα ενα κερακι/ρεσο 1 μετρο πισω απο την καμερα και ο φωτισμος ηταν πολυ καλυτερος απο χθες:
Εικόνα

Και αυτο ειναι το (αριστο :shifty: ) αποτελεσμα. Αν κανετε κανενα Ζουμ στην Αργεντινη με τα 200 μεγκαπιξελς μεχρι και τον παικταρα το Μεσι θα δειτε να το παιζει (το τοπι) :s_yes
Εικόνα

Το Αηφον το 14αρι εχει πολυ καλυτερο πριβιου. Πιο φωτεινο και με αληθινα χρωματα:
Εικόνα

Αλλα το τελικο αποτελεσμα ειναι ενα κλικ κατω απο το Σαμυ:
Εικόνα

Ισως εχθες να ξενερωσα εντελως με την απιστευτη διαφορα στο πριβιου υπερ του 14 ή μπορει και να ετυχε να μου κουνηθηκε λιγο παραπανω η φωτο που εβγαλα με το Σαμυ. Σημερα ηταν πιο προσεγμενο το τεστακι, τραβηξα απο 2-3 φωτο με τα τηλεφωνα στηριγμενα στο τραπεζι κι επελεξα την καλυτερη απο το καθενα, οποτε θεωρω πιο ασφαλες το συμπερασμα. Τονιζω και παλι ομως οτι μιλαμε για Σαμυ 2πλασιας τιμης σε σχεση με το συγκεκριμενο Μηλο, οποτε αν συγκρινουμε τις τελευταιες ναυαρχιδες της καθε εταιριας, λογικα θα υπερτερει το Μηλο :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#884346 Το iPhone 16e αξίζει τα λεφτά του; Έχει κάποια σοβαρή έλλειψη, σε σχέση με αυτό χωρίς το e;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#884349 Εκτός από την κάμερα, δεν βλέπω κάποια σοβαρή έλλειψη. Αλλά θεωρώ πως η κάμερα ακόμη και του απλού 16αριού είναι οριακή, αφού δεν έχει macro, τώρα να πάρει κάποιος το e είναι νομίζω μεγάλο πισωγύρισμα. Η Apple δεν έχει και τα κόλπα της Google με το ΑΙ στα Pixel για να διορθώνει τις ελλείψεις του hardware.
Για μένα ενδιαφέρουσα σύγκριση είναι αυτή μεταξύ 16e και του νέου SE, αν τελικά βγει:
https://www.macrumors.com/guide/iphone-se-4/
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Scotch έγραψε:Το iPhone 16e αξίζει τα λεφτά του; Έχει κάποια σοβαρή έλλειψη, σε σχέση με αυτό χωρίς το e;

Φυσικά. Αρκετές και σημαντικές
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να μην πάρεις το 15pro