Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
REALZEUS έγραψε:
mousatos έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Πως ακριβώς γονάτισε η Ρωσία; Το ΑΕΠ της αυξήθηκε.

Ε άμα αυξήθηκε ας πολεμήσει για ακόμη 2 χρονάκια να πάρει όλη την Ουκρανία ή ας ξεκινήσει νέο πόλεμο αλλού.
Βλέπω Μογγολία με έκταση 1,564,116 square kilometres , όλα και κάποιες σπάνιες γαίες θα έχει . why not ?
Τις πορδές της Βαλτικής να τις πάρει να τις κάνει τί ; βοσκοτόπια ; έχει τα ουκρανικά.

Οι Ρώσοι έχουν πει πολλάκις ότι θα σταματήσουν μόνον όταν επιτευχθούν οι ΑΝΣΚ τους, στους οποίους βρίσκονται πιο κοντά παρά ποτέ σήμερα. Τα λοιπά που αναφέρεις δεν καταλαβαίνω που κολλάνε.

dimik έγραψε:Για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω
https://carnegieendowment.org/russia-eu ... es?lang=en

Τα λέει ωραία..

< >

Από Δυτικές αναλύσεις που λέγανε ότι η Ρωσία θα γονάτιζε μέσα σε 1 χρόνο λόγω των κυρώσεων γκόσαμε. Στην πράξη τίποτα τέτοιο δεν έγινε. :innocent:

mousatos έγραψε:έχασε προς το παρόν την ευρωπαϊκή αγορά , και το αντίστροφο .

Πήγε Κίνα και αύξησε τα κέρδη συνολικά (μία κρατική έπεσε σε κέρδη), γιατί οι Κινέζοι τραβάνε τεράστιες ποσότητες αερίου και πετρελαίου.

kubiak έγραψε:Ουκρανία, Ελλάδα, Δανία, Ρωσία κλπ...

Μόνο Κίνα και ΗΠΑ παίζουν μπάλα...

Ορίστε; Πως ακριβώς; Γιατί όλες οι αναλύσεις λένε ότι η Ρωσία και ο Πούτιν είναι οι μόνοι κερδισμένοι από όλα αυτά.

mousatos έγραψε:να στείλουν στρατό

Καλά θα πάει κι αυτό...

αυτοι νομιζουν πως θα μπορουν να ψηφισουν για το αρθρο 5 αν επιτεθουν στην ουκρανια :lol:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
kubiak έγραψε:Ουκρανία, Ελλάδα, Δανία, Ρωσία κλπ...

Μόνο Κίνα και ΗΠΑ παίζουν μπάλα...
REALZEUS έγραψε:Ορίστε; Πως ακριβώς; Γιατί όλες οι αναλύσεις λένε ότι η Ρωσία και ο Πούτιν είναι οι μόνοι κερδισμένοι από όλα αυτά.
Το περίμενα ότι δε θα το άφηνες ασχολίαστο αλλά να ξέρεις ότι δεν ήταν για εσένα αποκλειστικά/προσωπικά το σχόλιο...

Είναι απλά η γνώμη μου με την οποία καταλαβαίνω ότι δεν συμφωνείς αλλά δεν θέλω να εμπλακούμε σε μία συζήτηση που δε θα καταλήξει σε κάτι διαφορετικό από αυτό που θα αρχίσει...

Σέβομαι την άποψή σου και απλά περιμένω να δείξει ο χρόνος ποιος και κατα πόσο θα επαληθευτεί...

Για τα πρακτικά πάντως, οι διάφορες αναλύσεις βοηθούν στο confirmation bias που έχει ο καθένας ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την προπαγάνδα που ενίοτε κρύβεται πίσω από αυτές...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kubiak έγραψε:δεν θέλω να εμπλακούμε σε μία συζήτηση που δε θα καταλήξει σε κάτι διαφορετικό από αυτό που θα αρχίσει...

Το σέβομαι, απλά επειδή είμαστε σε φόρουμ ανταλλαγής απόψεων είπα να ρωτήσω.
Από εκεί και πέρα πάντως η Ρωσία μέρα με την ημέρα φαίνεται να έχει το πάνω χέρι και στρατιωτικά σε σχέση με την Ουκρανία (καλά για αυτό δεν υπήρχε καμία αμφιβολία), αλλά κυρίως σε σχέση με τις διεθνείς σχέσεις. Προσωπικά δεν περίμενα τέτοιο ξεβράκωμα της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By glf
REALZEUS έγραψε:Προσωπικά δεν περίμενα τέτοιο ξεβράκωμα της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ.

Όλη η σπουδή του Τραμπικού επιτελείου είναι να μη φανεί ο κακός αν ξεφορτωθεί την Ουκρανία Ή να τα κονομήσει γερά από εκεί. Όχι το αμερικανικό κράτος, αλλά το τραμπικό επιτελείο, για να είμαι ακριβής.
Μόνο τότε θα έχει κάποιο συμφέρον.
Και γι αυτό το γατόνι ο Πούτιν το έπιασε στον αέρα και του είπε "είμαστε ανοιχτοί για συμφωνίες στις γαίες". Άσε μας να τα πάρουμε και μετά έλα να φάμε παρέα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
glf έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Προσωπικά δεν περίμενα τέτοιο ξεβράκωμα της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ.

Όλη η σπουδή του Τραμπικού επιτελείου είναι να μη φανεί ο κακός αν ξεφορτωθεί την Ουκρανία Ή να τα κονομήσει γερά από εκεί. Όχι το αμερικανικό κράτος, αλλά το τραμπικό επιτελείο, για να είμαι ακριβής.
Και γι αυτό το γατόνι ο Πούτιν το έπιασε στον αέρα και του είπε "είμαστε ανοιχτοί για συμφωνίες στις γαίες". Άσε μας να τα πάρουμε και μετά έλα να φάμε παρέα.

Δεν διαφωνώ σε κάτι. Βέβαια ο Tramp εκπροσωπεί τις ΗΠΑ, όπως έκανε πριν και ο Biden. Το ότι μια υπερδύναμη δεν έχει σαφή εξωτερική πολιτική και αλλάζει γνώμη όταν αλλάζει η Διοίκηση, είναι δικό της πρόβλημα. Οι άλλες δύο υπερδυνάμεις έχουν σαφή στάση και επιδιώξεις.

Κατ' εμέ ο Tramp είναι πολύ καλύτερος στην εξωτερική του πολιτική, σε σχέση με τον Biden. Αν είσαι Αμερικανός πολίτης είναι πολύ χειρότερες οι πολιτικές του (αν και καλή μου φίλη στη NYC πίνει νερό στο όνομα του). Δικό τους πρόβλημα όμως, δεν μας αφορά.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#884259 Στη σύσκεψη που έγινε το μπάχαλο με τον ζελε έλειπαν αρκετά αμ.μέσα που έχουν πάρει κόκκινη κάρτα απ'τον τραμπίδη αλλά μέσα στην αίθουσα υπήρχε το ρούσικο tass.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
REALZEUS έγραψε:
glf έγραψε:

Δεν διαφωνώ σε κάτι. Βέβαια ο Tramp εκπροσωπεί τις ΗΠΑ, όπως έκανε πριν και ο Biden. Το ότι μια υπερδύναμη δεν έχει σαφή εξωτερική πολιτική και αλλάζει γνώμη όταν αλλάζει η Διοίκηση, είναι δικό της πρόβλημα. Οι άλλες δύο υπερδυνάμεις έχουν σαφή στάση και επιδιώξεις.

Κατ' εμέ ο Tramp είναι πολύ καλύτερος στην εξωτερική του πολιτική, σε σχέση με τον Biden. Αν είσαι Αμερικανός πολίτης είναι πολύ χειρότερες οι πολιτικές του (αν και καλή μου φίλη στη NYC πίνει νερό στο όνομα του). Δικό τους πρόβλημα όμως, δεν μας αφορά.

Και οι άλλες υπερδυνάμεις εάν ειχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη διοίκηση τους, ενδεχομένως να άλλαζαν επίσης πολιτικές με μεγαλύτερη συχνότητα.

Δε σημαίνει πάντως ότι και σε μια "υγιή" δημοκρατία θα εκφράζονται αυτά τα οποία ψήφισε ο λαός, αλλά στη προκειμένη περίπτωση είναι νομίζω αρκετά ξεκάθαρο το τι ψήφισε ο κόσμος και το κατά πόσο αυτό μέχρι τώρα υλοποιείται
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#884261 ουδέν κακόν αμιγές καλού . κάτι πολωνίες είδαν και το πρόσωπο της άλλης πλευράς . μπας και ξυπνήσουν.
όπως το είδαμε και εμείς στην τσίπρον και πρόσφατα .
https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... 02df&ei=27
Άβαταρ μέλους
By cabala10
glf έγραψε:

μα ετσι και αλλιως δεν εχει νοημα ειτε η αμερικη θα τα παρει ειτε η κινα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#884288 Αν ισχυει αυτο, βλεπω τα Αμερικανακια να βοηθανε τον Πουτιν να καταλαβει μεχρι και το Κιεβο :lipsealed:

Αποκάλυψη: Ο Ζελένσκι έχει ήδη συμφωνήσει με τη Βρετανία για τη διαχείριση του ορυκτού πλούτου της Ουκρανίας!

https://www.newsbreak.gr/kosmos/850324/ ... oykranias/
Άβαταρ μέλους
By GTS
Serf έγραψε:Ποια η πιθανότητα να είχε υπογράψει 1,5 μήνα με το ηνωμένο βασίλειο και να μην το είχαν πληροφορηθεί οι ΗΠΑ...

H Oυκρανια εχει υπογραψει διμερεις συμφωνιες με πολλες χωρες, το συγκεκριμενο υπογραφτηκε πριν ορκιστει ο Τραμπ. Δεν νομιζω οτι ελεγχει καποιος τι υπογραφει η Ουκρανια...Γνωστος ο ρολος της Βρεττανιας σε ολα αυτα...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#884298 Δε ρώτησα κατά πόσο καποιος ελέγχει τι υπογράφει η Ουκρανία. Ρώτησα ποια η πιθανότητα να υπέγραψε κάτι η Βρετανία (με την Ουκρανία) και να μην το έμαθαν οι ΗΠΑ.