Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#883524 Να συμπληρώσω σε αυτό που λέει ο Κόρτο, ότι οι Ρώσοι παραδοσιακά τοποθετούν ως την μεγαλύτερη αρετή του ηγέτη τους την ισχύ. Θέλουν να είναι ισχυρός, ειδικά ως προς τους εξωτερικούς εχθρούς-αντιπάλους. Αυτό έχει μετρηθεί σε πολλές έρευνες και για αυτό ο Πούτιν απολαμβάνει την δημοφιλία που απολαμβάνει. Το δεύτερο που θέλουν είναι ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Το αν θα έχουν την ατομική ελευθερία να »βγαίνουν στην Ερυθρά Πλατεία και να φωνάζουν ότι ο Σύντροφος Μπρέζνιεφ είναι μ@λάκας», όπως έλεγε ο Ταγματάρχης Κανάρης (Βαλαβανίδης) στην Λούφα και Παραλλαγή, τους είναι αδιάφορο. Μπορεί για έναν Γάλλο να είναι σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι για έναν Ρώσο.

Στις ΗΠΑ, που λέτε, έχω καλή φίλη, Ελληνοαμερικανίδα 2ης γενιάς, που είναι φανατική Τραμπική. Δεν την ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Τραμπ στο εξωτερικό, παρά μόνον εντός της χώρας. Κατά μια παράξενη συγκυρία, ο Τραμπ αποδεικνύεται εξαιρετικός και στο θέμα της Ουκρανίας, κατανοώντας ότι ολόκληρο το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να συνεχίσει να μάχεται (και να χάνει) κατά της Ρωσίας και ότι είναι πολύ πιο συμφέρον να τα βρει με τους Ρώσους. Οι Δημοκρατικοί για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν φιλοπόλεμα «γεράκια». Προσωπικά δεν θα ψήφιζα Τραμπ, ούτε και Κάμαλα, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσω ότι έκανε σε 1 μήνα, όσα δεν έκανε ο Μπάιντεν σε 3 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#883530 Τί να κάνει ο Μπάιντεν σε 3 χρόνια; αυτός έδωσε την εντολή στον ζελέ , κι ο ζελές εκτέλεσε αρχίζοντας τις μαγκιές . Με τί αντάλλαγμα όμως για την Ουκρανία ; Αυτό δεν έχω καταλάβει. Για τον ζελέ ξέρω , θα τρώνε τα εγγόνια του100 γενεές μετά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#883531 Πριν από 3 χρόνια, δείγμα πιστής αναπαραγωγής σεναρίων από τα κεντρικά.
- "Μα ο Πούτιν είπε ότι δεν έχει ανάπτυξη στρατευμάτων, δε θα πιστέψουμε τον Πούτιν;"
Και το βράδυ μπουκάρανε.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#883533 Ρε 'σύ Μουσάτε, τι γράφεις; Ποια ήταν η εναλλακτική του Ζελένσκι (ή οποιουδήποτε άλλου στην θέση του) ; Να πει στους Ρώσους, καλωσήρθατε, πάρτε όποια περιοχή θέλετε, βαφτίσετε την Ρωσική και εμείς απλά θα σας κοιτάμε να μας παίρνετε την χώρα;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#883535 Ε αφού πούλησε μαγκιά στον Πούτιν ας πουλήσει μαγκιά και στον τραμπίδη τώρα που θέλει να του πάρει τους πόρους και να δώσει τα εδάφη στους ρώσσους.
Τώρα τί θα κάνει που του παίρνουν τη χώρα ;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#883537 Ό,τι κάναμε και εμείς με τους Γερμανούς. Θα πολεμήσει όσο μπορεί.

Μήπως και εμείς δεν έπρεπε να είχαμε "ξεκινήσει™️" εκείνο τον πόλεμο;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#883539 "Εμείς" δε θέλαμε να πολεμήσουμε με τους γερμανούς. Οι άγγλοι καθάρισαν 2 πρωθυπουργούς και μας έβαλαν με το έτσι θέλω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
gto250swb έγραψε:
Κι εσύ πιο πάνω παίζεις με τους όρους, το φασίστας δε σου άρεσε ( που είναι μια διαδεδομένη έκφραση όταν αναφέρεσαι σε κάποιο αυταρχικό καθεστώς -ηγετη )

Ο όρος φασίστας για τον Πούτιν χρησιμοποιήθηκε πολύ συνειδητά. Το καθεστώς που έχει επιβάλλει στη Ρωσία έχει πολλά φασιστικά χαρακτηριστικά, από την λατρεία του ηγέτη, την επιστροφή στις ρίζες και σε ένα "ένδοξο" παρελθόν, την απαγόρευση κάθε διαφωνίας, ακόμα και με βίαια μέσα, τη δημιουργία μίας ψυχολογίας πολιορκίας από νεφελώδεις εχθρούς που επιβουλεύονται την επιούσια χώρα, κτλ...

ΟΚ, δεν είναι ακριβώς ίδιο το καθεστώς Πούτιν με τον Μουσολίνι, αλλά ποτέ δύο καθεστώτα σε διαφορετικές χώρες, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές δεν θα μπορούσαν να είναι. Θεωρώ όμως πως ο Πούτιν έχει αρκετά χαρακτηριστικά για να τον θεωρήσουμε φασίστα και το καθεστώς του φασιστικό. ΟΚ, δεν έχει μαυροχιτώνες να τον χαιρετάνε "αρχαιο-ρωμαϊκά", αλλά δεν είναι και τόσο μακριά...

REALZEUS έγραψε: στην Ρουμανία που ακυρώθηκαν επειδή επικράτησε φιλορώσος προεδρικός υποψήφιος στον Α' Γύρο είναι καλές;

Παραβλέπεις, βολικά, το ότι στη Ρουμανία ακυρώθηκαν οι εκλογές επειδή βρέθηκαν αποδείξεις ότι ένας υποψήφιος χρηματοδοτείται από ξένη χώρα, εχθρική προς τη Ρουμανία. Και όλως τυχαίως αυτός ο υποψήφιος είχε πολύ βολικές θέσεις για την συγκεκριμένη εχθρική χώρα...

Επίσης, στη Ρουμανία δεν δολοφονήθηκε ο αρχηγός κόμματος που είναι ενάντια στην κυβέρνηση. Ούτε και σε καμία άλλη χώρα με αστική δημοκρατία... Μόνο στη (επαναλαμβάνω) φασιστική Ρωσία συμβαίνουν κάτι τέτοια.

mousatos έγραψε:"Εμείς" δε θέλαμε να πολεμήσουμε με τους γερμανούς. Οι άγγλοι καθάρισαν 2 πρωθυπουργούς και μας έβαλαν με το έτσι θέλω.

:dizzy: :dizzy: :dizzy:

Έχει γραφτεί στην ιστορία άλλωστε πως ο Ελληνικός λαός, με την Ιταλική εισβολή έπρεπε να πιεστεί για να καταταγεί στον στρατό... :roll:
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
REALZEUS έγραψε:Από έναν πολύ διαβασμένο άνθρωπο, όπως είναι ο gto250swb (αν και το βρίσκω πολύ ρετρό το nickname - the best Ferrari is the one that will come next, που έλεγε και ο Enzo), δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και double standards. Δηλαδή οι εκλογές στην Ρωσία δεν είναι καλές, αλλά στην Ρουμανία που ακυρώθηκαν επειδή επικράτησε φιλορώσος προεδρικός υποψήφιος στον Α' Γύρο είναι καλές; :s_dunno Δεν πιάνω καν το γεγονός ότι όλες οι εκλογές εντός μιας Αστικής Δημοκρατίας είναι παρωδία, αλλά ας μείνουμε εντός αυτού του πλαισίου. Ντάξ (sic), δεν εισέβαλαν και στην Δούμα οι οπαδοί του Πούτιν, για να πεις ότι έγιναν Washington DC εκεί στην Μόσχα... :s_laughat

Δε νομίζω ότι έχω δίπλα στάνταρ η Ρωσία λόγω του πολέμου έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον άλλωστε η αδυναμίες των αστικών δημοκρατιών δεν είναι λόγος για να ξεπλύνουμε τις καφριλες του Πούτιν, έγιναν κατανοητά τα επιχειρήματα εκατέρωθεν, @κορτο δεν έχω να προσθέσω κάτι. Μεγαλώσαμε και δε νομίζω κάποιος από μας να έχει συμπλέγματα τύπου εγώ έχω δίκιο εσύ άδικο , δεν ήρθαμε για πνευματικό τζούντο εδώ.

Όσο για τη gto, όπως έχω ξαναγράψει οι Φεράρι δεν είναι τεχνολογικά επιτεύγματα μόνο, έχουν κι άλλες ποιότητες που δεν ταυτίζονται με τη γραμμική εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως δεν μπορείς να πεις ότι ένας βαν Γκογκ είναι καλύτερος από ένα Ρέμπραντ ή η 9η του Μάλερ καλύτερη από την 9η του Μπετόβεν Ε έτσι και μερικά αυτοκίνητα έχουν μια γοητεία διαχρονική.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:
gto250swb έγραψε:
Κι εσύ πιο πάνω παίζεις με τους όρους, το φασίστας δε σου άρεσε ( που είναι μια διαδεδομένη έκφραση όταν αναφέρεσαι σε κάποιο αυταρχικό καθεστώς -ηγετη )

Ο όρος φασίστας για τον Πούτιν χρησιμοποιήθηκε πολύ συνειδητά. Το καθεστώς που έχει επιβάλλει στη Ρωσία έχει πολλά φασιστικά χαρακτηριστικά, από την λατρεία του ηγέτη, την επιστροφή στις ρίζες και σε ένα "ένδοξο" παρελθόν, την απαγόρευση κάθε διαφωνίας, ακόμα και με βίαια μέσα, τη δημιουργία μίας ψυχολογίας πολιορκίας από νεφελώδεις εχθρούς που επιβουλεύονται την επιούσια χώρα, κτλ...

ΟΚ, δεν είναι ακριβώς ίδιο το καθεστώς Πούτιν με τον Μουσολίνι, αλλά ποτέ δύο καθεστώτα σε διαφορετικές χώρες, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές δεν θα μπορούσαν να είναι. Θεωρώ όμως πως ο Πούτιν έχει αρκετά χαρακτηριστικά για να τον θεωρήσουμε φασίστα και το καθεστώς του φασιστικό. ΟΚ, δεν έχει μαυροχιτώνες να τον χαιρετάνε "αρχαιο-ρωμαϊκά", αλλά δεν είναι και τόσο μακριά...

REALZEUS έγραψε: στην Ρουμανία που ακυρώθηκαν επειδή επικράτησε φιλορώσος προεδρικός υποψήφιος στον Α' Γύρο είναι καλές;

Παραβλέπεις, βολικά, το ότι στη Ρουμανία ακυρώθηκαν οι εκλογές επειδή βρέθηκαν αποδείξεις ότι ένας υποψήφιος χρηματοδοτείται από ξένη χώρα, εχθρική προς τη Ρουμανία. Και όλως τυχαίως αυτός ο υποψήφιος είχε πολύ βολικές θέσεις για την συγκεκριμένη εχθρική χώρα...

Επίσης, στη Ρουμανία δεν δολοφονήθηκε ο αρχηγός κόμματος που είναι ενάντια στην κυβέρνηση. Ούτε και σε καμία άλλη χώρα με αστική δημοκρατία... Μόνο στη (επαναλαμβάνω) φασιστική Ρωσία συμβαίνουν κάτι τέτοια.

1) Μάρκο μου, πατριωτικό λέγεται αυτό που περιγράφεις. Και καταλήγω στο τελευταίο επιχείρημά σου, οι εχθροί δεν είναι καθόλου νεφελώδεις, είναι όλη η Δύση. Όχι πλέον οι ΗΠΑ, από ότι φαίνεται, αλλά αυτό είναι καινούριο.

2) Δηλαδή ακυρώθηκαν ολόκληρες εκλογές επειδή κάποιος πήρε 200-500 χιλιάρικα και έκανε διαφήμιση; Άδικο είχε ο Vance όταν έλεγε ότι όταν μια δημοκρατία πέφτει με 10 διαφημίσεις, είναι για γέλια; Δηλαδή ο μέσος ψηφοφόρος δεν ψηφίζει ιδεολογικά; Τι λέει αυτό για μια Αστική Δημοκρατία; :roll:
Πάλι 1ος βγαίνει στις δημοσκοπήσεις ο Ρωσόφιλος, και πάνε να σκάσουν. Να δούμε πως θα τον σταματήσουν τώρα.

Για να πούμε και τα του πολέμου, οι Ρώσοι προελαύνουν στο Donbass και αναταλαμβάνουν τα ελάχιστα εδάφη που έμειναν στους Ουκρανούς στο Kursk. Όλα καλά; Πάντα καλά! :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
gto250swb έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Από έναν πολύ διαβασμένο άνθρωπο, όπως είναι ο gto250swb (αν και το βρίσκω πολύ ρετρό το nickname - the best Ferrari is the one that will come next, που έλεγε και ο Enzo), δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και double standards. Δηλαδή οι εκλογές στην Ρωσία δεν είναι καλές, αλλά στην Ρουμανία που ακυρώθηκαν επειδή επικράτησε φιλορώσος προεδρικός υποψήφιος στον Α' Γύρο είναι καλές; :s_dunno Δεν πιάνω καν το γεγονός ότι όλες οι εκλογές εντός μιας Αστικής Δημοκρατίας είναι παρωδία, αλλά ας μείνουμε εντός αυτού του πλαισίου. Ντάξ (sic), δεν εισέβαλαν και στην Δούμα οι οπαδοί του Πούτιν, για να πεις ότι έγιναν Washington DC εκεί στην Μόσχα... :s_laughat

Δε νομίζω ότι έχω δίπλα στάνταρ η Ρωσία λόγω του πολέμου έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον άλλωστε η αδυναμίες των αστικών δημοκρατιών δεν είναι λόγος για να ξεπλύνουμε τις καφριλες του Πούτιν, έγιναν κατανοητά τα επιχειρήματα εκατέρωθεν, @κορτο δεν έχω να προσθέσω κάτι. Μεγαλώσαμε και δε νομίζω κάποιος από μας να έχει συμπλέγματα τύπου εγώ έχω δίκιο εσύ άδικο , δεν ήρθαμε για πνευματικό τζούντο εδώ.

Όσο για τη gto, όπως έχω ξαναγράψει οι Φεράρι δεν είναι τεχνολογικά επιτεύγματα μόνο, έχουν κι άλλες ποιότητες που δεν ταυτίζονται με τη γραμμική εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως δεν μπορείς να πεις ότι ένας βαν Γκογκ είναι καλύτερος από ένα Ρέμπραντ ή η 9η του Μάλερ καλύτερη από την 9η του Μπετόβεν Ε έτσι και μερικά αυτοκίνητα έχουν μια γοητεία διαχρονική.

Οι καφρίλες του Πούτιν είναι αντίστοιχες με τις καφρίλες όλες τις Δύσης που διεξάγει 11 χρόνια τώρα πόλεμο κατά της Ρωσίας (από το 2014 και την Κριμαία). Για κακή του τύχη όμως, η Ρωσίας τους έχει πάρει φαλάγγι, παρά του ότι έχουν στείλει ό,τι έχουν και δεν έχουν από οπλισμό στην Ουκρανία, σε σημείο να λέει ο Vance:
«οι Ρώσοι έχουν ένα τεράστιο αριθμητικό πλεονέκτημα σε ανθρώπινη δύναμη και όπλα στην Ουκρανία, και το πλεονέκτημα αυτό θα παραμείνει ανεξάρτητα από τα μελλοντικά δυτικά πακέτα βοήθειας»
«η σύγκρουση έχει ασκήσει -και συνεχίζει να ασκεί- πίεση στα εργαλεία της αμερικανικής πολιτικής, από τα στρατιωτικά αποθέματα μέχρι τις κυρώσεις (και τόσα άλλα). Πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση είναι κακή για τη Ρωσία, κακή για την Ουκρανία και κακή για την Ευρώπη. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι κακή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. »

Αμερικανοί Στρατηγοί έχουν πει εδώ και καιρό ότι έπεσαν κάτω από τα δικά τους κρίσιμα πολεμικά αποθέματα σε πολλά οπλικά συστήματα. Οι Αμερικανοί λοιπόν αναγνωρίζουν την πολεμική κατάσταση στο πεδίο και ότι δεν έχουν άλλα όπλα να στείλουν.

Τώρα σχετικά με το τελευταίο που είπες: Ένας Ρέμπραντ δεν αυτοκινείται, εκεί είναι η διαφορά ενός μηχανολογικού κατασκευάσματος. :iconcool: Ο Γέρος έλεγε άλλωστε ότι ένα αυτοκίνητο γίνεται όμροφο όταν κερδίζει. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#884099 Ο στόχος των ειπα ήταν να γονατίσουν οικονομικά ευρώπη και Ρωσία και τα κατάφεραν . δεν τους νοιάζει-ένοιαζε η ουκρανία ή οτιδήποτε άλλο .
Ο στόχος επετεύχθη. Αν ήθελαν να κερδίσουν τον πόλεμο θα τριπλασίαζαν κι αυτές την παραγωγή βλημάτων. δεν το έκαναν , δεν τους ενδιέφερε αυτό.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mousatos έγραψε:Ο στόχος των ειπα ήταν να γονατίσουν οικονομικά ευρώπη και Ρωσία και τα κατάφεραν . δεν τους νοιάζει-ένοιαζε η ουκρανία ή οτιδήποτε άλλο .
Ο στόχος επετεύχθη. Αν ήθελαν να κερδίσουν τον πόλεμο θα τριπλασίαζαν κι αυτές την παραγωγή βλημάτων. δεν το έκαναν , δεν τους ενδιέφερε αυτό.

α) Δεν έχουν την παραγωγική ικανότητα να βγάλουν τόσα βλήματα, ή οτιδήποτε άλλο. Η παραγωγική ικανότητα των Ρώσων είναι πολλαπλάσια. Γιατί όλα τα άλλα τα είχαν διαλύσει μετά την ΕΣΣΔ, αλλά όχι την στρατιωτική βιομηχανία. Ήξεραν και περίμεναν.
β) Πως ακριβώς γονάτισε η Ρωσία; Το ΑΕΠ της αυξήθηκε.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 01 Μαρ 2025, 11:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά