Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#882040 Απο μια μικρη ερευνα που έκανα κατέληξα οτι πιο ευκολο ειναι να παρω μια aftermarket μπαταρία με τη μεγαλη χωρητικότητα, παρα τη γνήσια.
Σχεδον σε ολα τα καταστηματα που ειδα στην ελλαδα δεν υπάρχει η αρχικη του μπαταρία, μόνο η ενισχυμενη.
Το ιδιο και σε ebay, amazon. Υπαρχει μονο στην αμερική και δεν στελνουν Ελλάδα.

Σκέφτομαι να παρω μια Κινεζικη ενισχυμενη και ενα χαμπάκι 2 θέσεων να τις φορτιζω (50+ 20€ περιπου).
Το θεμα ειναι να θα ειναι πλήρως συμβατη με το ντρόουν, να το πεταει κανονικα και να βλεπω στο κοντρόλ την χωρητικότητα της.

Αλλιως... Dji με 69€ + μεταφορικά

Παλαιοτερα εβρισκα αγγελίες που πουλουσαν πχ το κομπο πακετο χωρίς το ντρόουν. Τωρα βρισκω ελάχιστες και μονο για τα πρωτα μοντελα. Μάλλον βαζουν ολοι την ασφαλεια, ή αγοραζουν ντρόουν σκετο, κατι που δεν υπήρχε η δυνατότητα να γινει παλαιοτερα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#882822 Αν όχι σήμερα πότε? Οφείλω να παραδεχτώ ότι το έχω ερωτευτεί το neo + goggles :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bebes
#883792 Mε το Dji care τι παίζει;
Αξίζει να το κάνω;
Απο οσο ειδα, αν χασω το ντροόυν πληρώνω επιπλέων 179€ για να μου το αντικαταστήσουν (mini 3). + τα 59€ για να αγορασω την υπηρεσία, φτάνουμε στα 240€
255€ κοστίζει να αγορασεις ενα refurbished απο την Dji και 309€ ενα καινουριο.
Τι παραπανω προσφερει το care απο την απλη εγγύηση;
Μονο αν το τσακισουμε υπαιτιότητα μας;
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bebes έγραψε:Mε το Dji care τι παίζει;
Αξίζει να το κάνω;
Απο οσο ειδα, αν χασω το ντροόυν πληρώνω επιπλέων 179€ για να μου το αντικαταστήσουν (mini 3). + τα 59€ για να αγορασω την υπηρεσία, φτάνουμε στα 240€
Οτιδήποτε και αν συμβεί σε καλύπτουν για εμένα αξίζει

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
bujinkan έγραψε:
bebes έγραψε:Mε το Dji care τι παίζει;
Αξίζει να το κάνω;
Οτιδήποτε και αν συμβεί σε καλύπτουν για εμένα αξίζει

< >

Παρήγγειλα απο Dji ενα μινι3 combo.
Δεν εβρισκα πουθενα μπαταρία για αυτο που πήρα, για ενα διάστημα δεν ειχε ουτε το επίσημο σάιτ.
Οταν εμφανίστηκε διαθεσιμότητα στο κόμπο το παρήγγειλα.

Οπότε θα βρεθω με δυο ντρόουν.
Οταν έρθει θα δω τι θα κανω, ενα απο τα δυο θα το πουλήσω.
Αν κρατήσω το καινούριο, μάλλον θα ενεργοποιήσω ενα χρόνο care και βλεπουμε (βλεπω οτι μπορω να την επεκτείνω μετα)
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#883814 Το είχα σκεφτεί και εγώ αρχικά μιας και δεν είχα εμπειρία από αντίστοιχα drones.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι θα ήταν πεταμένα λεφτά. Πρέπει να κάνεις πολύ μεγάλη χοντράδα για να καταφέρεις να το χάσεις. Ή να είσαι απίστευτα άτυχος! Όσο πιο καλό το drone μάλιστα, τόσα περισσότερα συστήματα ασφαλείας έχει.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#884084 Απαράδεκτοι όλοι αυτοί που πετούσαν σήμερα τα drones τους στις πορείες, πάνω από τα κεφάλια των ανυποψίαστων πολιτών!

Εκτός ότι είναι full παράνομο, σε ένα πλάνο στην ΕΡΤ είδα ένα άλλο drone να πετάει λίγα μέτρα μακρυά.
Μιλάμε για βασικούς κανόνες ασφαλείας!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#884086 Στον Σαξονα πες τα που τσινησε :s_yes
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
axel12p έγραψε:Απαράδεκτοι όλοι αυτοί που πετούσαν σήμερα τα drones τους στις πορείες, πάνω από τα κεφάλια των ανυποψίαστων πολιτών!

Εκτός ότι είναι full παράνομο, σε ένα πλάνο στην ΕΡΤ είδα ένα άλλο drone να πετάει λίγα μέτρα μακρυά.
Μιλάμε για βασικούς κανόνες ασφαλείας!

ε ναι κινδυνευεις περισσοτερο απο ενα drone σε σχεση με χημικα μολοτοφ μανικες νερα κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#884161 Να υποθέσω ότι δεν έχεις δίπλωμα για το drone.

Αν παρόλα αυτά θεωρείς ότι ανήκεις στην ίδια κατηγορία με αυτόν που πετάει μολότοφ και πέτρες, τότε μπορείς να συνεχίσεις να πετάς το drone πάνω από τα κεφάλια των συγκεντρωμένων. Το ίδιο ανεύθυνο και επικίνδυνο μου φαίνεται σε κάθε περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
axel12p έγραψε:Να υποθέσω ότι δεν έχεις δίπλωμα για το drone.

Αν παρόλα αυτά θεωρείς ότι ανήκεις στην ίδια κατηγορία με αυτόν που πετάει μολότοφ και πέτρες, τότε μπορείς να συνεχίσεις να πετάς το drone πάνω από τα κεφάλια των συγκεντρωμένων. Το ίδιο ανεύθυνο και επικίνδυνο μου φαίνεται σε κάθε περίπτωση.
Βεβαίως και έχω δίπλωμα από το δεύτερο drone μου έβγαλα κατευθείαν

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#884172 axel νομίζω ότι υπερβάλλεις στην προκειμένη.
Πόσο χαμηλά πετούσαν δηλαδή; Το πολύ να κούρευε κανά μαλλί ή να έγδερνε κανά αυτί :shifty:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#884176 Η αλήθεια είναι ότι ο κανονισμός περί πτήσεων ΣμηΕΑ (ΦΕΚ Β’ 3152/30.09.2016) εξ αρχής όριζε και ακόμη ορίζει ότι :
"Ο χειριστής είναι υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία και την ασφαλή απόσταση του ΣμηΕΑ από ανθρώπους και κινητά/ακίνητα στοιχεία περιουσίας στο έδαφος ή την θάλασσα. Οι χειριστές των ΣμηΕΑ που χρησιμοποιούνται για μη επαγγελματικούς σκοπούς θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα ίπτανται άνωθεν ανθρώπων."
Άβαταρ μέλους
By Chris
#884177 Ο κανονισμός λέει πως μόνο τα drones κάτω των 250 γραμμαρίων επιτρέπεται να πετάνε πάνω από μεμονωμένα άτομα. Κανένα drone δεν επιτρέπεται να πετάει πάνω από πλήθος. Όχι για να μην κουρεψουν καποιον, αλλά για να μην πέσουν σε κάνα κεφάλι από τα 100 μέτρα ύψος.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
bujinkan έγραψε:
axel12p έγραψε:Να υποθέσω ότι δεν έχεις δίπλωμα για το drone.

Βεβαίως και έχω δίπλωμα από το δεύτερο drone μου έβγαλα κατευθείαν

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις δώσει για δίπλωμα και να μην γνωρίζεις ότι απαγορεύονται οι πτήσεις πάνω από πλήθος κόσμου! :lipsealed:

Συνειδητοποιείς τι μπορεί να συμβεί ένα πέσει ένα Mavic που ζυγίζει σχεδόν 1 κιλό, στο κεφάλι κάποιου από τα 100 μέτρα;

Εκτός από την αστοχία υλικού (π.χ. σπασμένος έλικας), πέτυχα πλάνο στην ΕΡΤ από drone στο οποίο φαινόταν ξεκάθαρα άλλο drone μπροστά του να πετάει σε από 5-10 μέτρων από αυτό.

Ωραία τα πλάνα και οι φωτογραφίες, αλλά ως χειριστές θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι!