Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#883656 Αυτό για ξεχωριστές θέσεις με παιδί 1η φορά το ακούω, ειδικά για Aegean. Ακόμα και με μικρό παιδί που πετάξαμε 2 φορές με wizz, που είναι random οι θέσεις, 1 ενήλικας ήταν μαζί με το παιδί
Τον έχουν καβαλήσει λίγο τον αμανέ.

Αντίστοιχα αρνητική εμπειρία από αεροσυνοδούς είχα με sky. Είχα μια κανονική χειραποσκευή (όχι προσωπικό αντικείμενο) αλλά όχι βαλιτσάκι, ένα τεράστιο backpack, και ήθελαν να το βάλω από κάτω μου. Το έβαλα και ήταν στα πόδια μου, αλλά δεν έλεγαν τίποτα ότι μπλόκαρε το διάδρομο, έκαναν μόκο, που κι αυτό τυπικά παράνομο είναι. Τεσπα
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#883658 εγώ θα πλήρωνα extra να κάτσω δίπλα σε έξοδο κινδύνου . δε θυμάμαι πόσο άνετα είναι όμως.
κι η 14 χρονη; κόρη δε βλέπω το λόγο να βάζει τα κλάματα για 10 μέτρα απόσταση . μια φωνή να βάλει έφτασες μέσα σε 3 sec. Δεν είναι πλοίο που έκατσε 2 καταστρώματα κάτω.
Για μένα είστε φάουλ και οι 3 σας.
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Γενικά προτιμώ να πετάω με την Aegean αντί για British Airways (τις άλλες τις αποφεύγω γιατί πετάνε από άβολα αεροδρόμια και είναι και χειρότερες σε αρκετά θέματα). Ναι το ότι έχει πιο κανονικό φαγάκι και ποτάκια έχει παίξει και αυτό το ρόλο του. Αλλά θα αναφέρω κάποια πράματα που με έκαναν να χάσω την πίστη μου.

Θέμα 1ο
- Τοποθέτηση της οικογένειας με ανήλικη κόρη σε έξοδο κινδύνου όχι μία, όχι δύο, αλλά 3 φορές απανωτά. Την πρώτη δεν έδωσα σημασία αλλά μας άλλαξαν μέσα στο αεροπλάνο. Σαν δικαιολογία μου είπαν ότι μπορεί να άλλαξε το αεροπλάνο σε πιο μακρύ και οι θέσεις μας έγινε να βρέθηκαν σε έξοδο κινδύνου. Τη δεύτερη κατάφερα να αλλάξω θέση είτε πριν είτε στο αεροδρόμιο και την τρίτη επίσης δεν ασχολήθηκα και πάλι μας αλλάξανε θέση μέσα στο αεροπλάνο. Ακούγεται απλό αλλά δημιουργεί ανησυχία στον πελάτη και επιπλέον ταλαιπωρία και για όλο το προσωπικό που θα πρέπει να μας αντιμετωπίζει. Ε, την 3η φορά παραπονεθήκαμε και γραπτά κλπ. Προφανώς το σύστημά τους μοιράζει θέσεις με όριο ηλικίας χωρίς να τσεκάρει την ηλικία… Ποιος παπάρας προγραμματιστής δεν έβαλε μια μικρή υπορουτίνα για αυτό. :dizzy:

Θέμα 2ο
- Άλλο θεματάκι, μικρής σημασίας αλλά δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος, φαντασίας, ωχαδελφισμός, διαλέξτε. Λέω στα κρυφά μπαίνοντας στο αεροπλάνο, ξέρετε είναι τα γενέθλια της κόρης μου σήμερα μήπως μπορείτε να κάνετε κάτι. Αχ πολύ μου αρέσουν αυτά, ναι, ναι κάτι θα κάνουμε που είναι, 33F. ΤΙΠΟΤΑ. Κάποια στιγμή που μίλησαν από το πιλοτήριο σκέφτηκα μπας και στο τέλος πει και χρόνια πολλά στην τάδε αλλά τίποτα. Ούτε δωράκι, ούτε τραγουδάκι, τίποτα. Δεν είχαν υποχρέωση, ας μου έλεγαν είμαστε busy και δεν μπορούμε αλλά όχι να με διαβεβαιώνει και μετά τίποτα. Ντροπή τους. :x

Θέμα 3ο
- Τοποθέτηση των 3 μελών της οικογένειας σε 3 διαφορετικές θέσεις. Δηλαδή το ανήλικο θα ταξιδέψει πρακτικά ασυνόδευτο, ανάμεσα σε 2 αγνώστους αλλά χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων του, κάτι που νομικά δεν είναι σωστό. Αυτό συνέβη 2 φορές. Την μία φορά μας αλλάξανε στο checkin (στο τηλέφωνο τεράστια αναμονή και λυγίσαμε). Τη δεύτερη φορά χθες, 19Ε, 20Β και 22Β, όλες μεσαίες θέσεις. Οι κινήσεις μας είχαν τα παρακάτω στάδια.
- Στάδιο 1. Τηλέφωνο στην εταιρεία όπου αν και μετά από 21 λεπτά αναμονής επιλέχτηκε η επιλογή 5 “άλλα θέματα” μας προέκυψε η κυρία των κρατήσεων που μας είπε, α, εγώ κρατήσεις είμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλά μην ανησυχείτε όταν πάτε στο αεροδρόμιο θα μπορέσουν. (να σας πω καμιά κουβέντα για το τηλεφωνικό σας κέντρο και τις 5 επιλογές του και που να τις τοποθετήσετε)
- Στάδιο 2. Στο αεροδρόμιο, στο checkin. Α, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι και το αεροπλάνο είναι γεμάτο αλλά μην ανησυχείτε, στην πύλη ή στο αεροπλάνο μπορούν. Στην ανάγκη μπορούν και να αναγκάσουν κάποιον επιβάτη να αλλάξει θέση με το ζόρι. (ναι τώρα δέσαμε)
- Στάδιο 3. Στην πύλη επιβίβασης. Α, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλά μην ανησυχείτε, οι αεροσυνοδοί θα σας εξυπηρετήσουν. Επεκτείναμε τη συζήτηση και στο άλλο θέμα με τις θέσεις εξόδου και μας είπε ότι έχουν πολλά προβλήματα και αυτοί από τη δική τους πλευρά με το πρόγραμμα και έχουν παραπονεθεί κατ' επανάληψη χωρίς όμως ανταπόκριση.... (ξέρω στα 3 σας κι εσάς Κωστής Παλαμάς)
- Στάδιο 4. Στην προϊσταμένη της καμπίνας κατά την είσοδο, ναι ναι, αλλά μόλις ολοκληρωθεί η επιβίβαση. Το ίδιο και στις 2-3 επόμενες αεροσυνοδούς που φροντίσαμε να ενημερώσουμε. Και ολοκληρώνεται η επιβίβαση και έτοιμοι για αναχώρηση και επικρατεί το παρακάτω περίεργο σκηνικό ενώ το αεροπλάνο το σπρώχνουν και δεν είναι πια ακίνητο. Σουρεάλ, 2 επιβάτες να κυκλοφορούν και να έχουν πάει 20 θέσεις πιο εμπρός για να βρούνε χώρο για τα βαλιτσάκι τους, 2-3 αεροσυνοδοί να τους κυνηγάνε και η σύζυγος μου που τα έχει πλέον πάρει στην κράνα είναι όρθια στη θέση της και απαιτεί αυτό που μας τάξανε. Η κόρη στο μεταξύ έχει ζοριστεί κι έχει βάλει τα κλάμματα... Μία αεροσυνοδός άρχισε τις μπλόφες με απειλές του τύπου καθίστε γιατί θα το πω στον πιλότο, να το πείτε και να τον φέρετε εδώ αφού εσείς δεν βοηθάτε κλπ, κανένας να μη θέλει να αλλάξει θέση (ήταν όλες μεσαίες, κανένας δεν τις θέλει), μου είπατε έτσι κι έτσι κλπ, μερικοί να μονολογούν υπέρ ή κατά, μερικοί να δυσανασχετούν φοβούμενοι καθυστέρηση αν πρέπει να μας πετάξουν έξω και τελικά κάποια καλή κοπέλα προσφέρθηκε από μόνης της να αλλάξει κι έτσι μάνα με κόρη καθίσαν μαζί.

Σε κάθε στάδιο αντιδρούν όπως τους έχουν εκπαιδεύσει (έχω μιλήσει με γνωστό μου αεροσυνοδό/πιλότο που μου εξήγησε πως τους έχουν εκπαιδεύσει να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες) όλα καλά, καταλαβαίνω τι λέτε κλπ και σε πασάρει στον επόμενο, καταπληκτικοί πασαδόροι όλοι τους. Σε όλα τα στάδια σαν δειλή δικαιολογία αναφερόντουσαν και στο ότι εφόσον έχετε το light εισιτήριο έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε για να αλλάξετε θέση. Δηλαδή σας τα σπάμε επίτηδες για να πληρώσετε….
Υποθέτω ότι αν είχαμε κάνει checkin από την αρχή, 48 ώρες πριν θα μας έβαζε μαζί αλλά επειδή το αργήσαμε διαλέγαν οι άλλοι και μείναμε με τον κατιμά, όλο μεσαίες θέσεις που δεν θέλει κανένας. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην μας έχει προκρατήσει μαζί. Υποπτεύομαι ότι το σύστημα δεν προκρατάει θέσεις λόγω overbooking, δηλαδή αν αργείς μπορεί και να μην πετάξεις οπότε γιατί να σου προκρατάω θέση εφόσον δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις για να τους χωρέσω όλους και το ξέρω ότι αν έρθουν όλοι κάποιοι θα μείνουν απέξω. Αλλά θα έπρεπε να είναι πιο ενεργητικοί για τον πελάτη και το θεσμό της οικογένειας. Η άλλη ατάκα που ακούσαμε ήταν να παίρνατε εισιτήρια family… (θα κάνω παιδιά μαζί σου μωρή ψωνάρα του μάρκετινγκ)
Συνολικά η εικόνα της εταιρείας αμαυρώθηκε στα μάτια μου και κατατάσσεται κάτω από τις κανονικές όπως British και πιο κοντά στις budget όπως Easyjet και Ryanair.

Εγώ αγοράζω θέση,θα πρότεινα να το κάνετε και εσείς να γλυτώσετε την ταλαιπωρία.Επίσης όσο πιο νωρίς check in (και πάντα online) γιατί δεν ξέρεις πότε θα πέσει ο κλήρος για το ποιος ποιος θα φαγωθεί.
Ειδικά για Aegean μόνο το τελευταίο βραδινό με βολεύει προς Ελλάδα αλλά όχι απο εδώ που είμαι,πολλές ώρες με το τραίνο και αν συμβεί κάτι πάπαλα.
Manchester και Jet2 ή easyjet.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#883664 Για την BA συγκεκριμένα χτες χάζευα ένα βιντεάκι του Noel Philips που δεν τα βλέπει καθόλου ρόδινα τα πράγματα:

Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bill33 έγραψε:Εγώ αγοράζω θέση,θα πρότεινα να το κάνετε και εσείς να γλυτώσετε την ταλαιπωρία.

Σωστος κι απλας ο Μπιλ :s_yes

Κι εγω σπανια που ταξιδευω με αεροπλανο παντα αγοραζω θεση. ΕΙΔΙΚΑ οταν εχω και κανενα απο τα παιδια μαζι, θεωρω αυτονοητο οτι δε θα ρισκαρω να μας χωρισουν και να ξενερωσουμε ολοι μαζι οικογενειακως.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#883668 Δυστυχώς η Aegean (αν και είμαι gold μέλος εδώ και χρόνια), από τότε που άρχισε να πουλάει τις θέσεις στο αεροπλάνο ωσάν άλλη Ryanair ή παρόμοια low cost, έχει καταντήσει σαν μία high tier low cost

Η φάση είναι μπρος γκρεμός πίσω ρέμα. Στην περίπτωση μου, από Βιέννη, οι επιλογές είναι:

1. Austrian. Πανάκριβη, δεν την έχω διαλέξει ποτέ
2. Ryanair. Ούτε για αστείο
3. Aegean. Κατά μεγάλο ποσοστό ικανοποιημένος. Εξάλλου, πετάω πάντα μόνος, έχω το lounge να τσιμπήσω κάτι γρήγορο πριν την πτήση, βαλίτσα δωρεάν. Οι τιμές βέβαια πρακτικά έχουν διπλασιαστεί στην μετά-κόβιντ εποχή, αλλά και που δεν συνέβη αυτό.

Στην περίπτωση του sknipper βέβαια, θα έπρεπε να υπάρχει κάπου μία επιλογή ότι πέταμε σαν οικογένεια 3-4 άτομα, ώστε αυτομάτως το σύστημα να αναθέτει 4 θέσεις στη σειρά για να αποφεύγονται όλες αυτές οι άβολες καταστάσεις αργότερα. Υπάρχουν σίγουρα και κάποιες δυσκολίες όταν υπάρχει προκράτηση και προαγορά θέσεων ανάλογα τον ναύλο, αλλά στην τελική, δεν είναι και αυτό κομμάτι της δουλειάς των υπαλλήλων στο γκισέ?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:- Άλλο θεματάκι, μικρής σημασίας αλλά δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος, φαντασίας, ωχαδελφισμός, διαλέξτε. Λέω στα κρυφά μπαίνοντας στο αεροπλάνο, ξέρετε είναι τα γενέθλια της κόρης μου σήμερα μήπως μπορείτε να κάνετε κάτι. Αχ πολύ μου αρέσουν αυτά, ναι, ναι κάτι θα κάνουμε που είναι, 33F. ΤΙΠΟΤΑ. Κάποια στιγμή που μίλησαν από το πιλοτήριο σκέφτηκα μπας και στο τέλος πει και χρόνια πολλά στην τάδε αλλά τίποτα. Ούτε δωράκι, ούτε τραγουδάκι, τίποτα. Δεν είχαν υποχρέωση, ας μου έλεγαν είμαστε busy και δεν μπορούμε αλλά όχι να με διαβεβαιώνει και μετά τίποτα. Ντροπή τους. :x

Εισαι σιγουρος οτι η κορη σου δε θα σκεφτοτανε "ΚΡΙΝΤΖ" με την εκπληξη που ειχες κατα νου? :hmmm:

Μου θυμιζει κατι προτασεις γαμου εκπληξη που κανουνε σε αγωνες (που το δειχνουν λαιβ στις οθονες του σταδιου) και ξενερωνει εντελως η υποψηφια νυφη :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Υπάρχουν και τα web checkin Κοναν
Μα όταν πήγα να το κάνω είδα σε ποιες θέσεις μας έχουν βάλει. Αλλά όπως είπα θεωρώ ότι αν το είχα κάνει νωρίτερα δεν θα είχα πρόβλημα, στα υπόψην για την επόμενη φορά, να μην ξεχαστούμε. Να το κάνουμε στις 47 ώρες και 59 λεπτά πριν την πτήση. Όπως το κάνω συνήθως δηλαδή.

Η κόρη ταξιδεύει με αεροπλάνα από μωρό, δεν θα είχα πρόβλημα και ούτε αυτή θα είχε να πετάξει και μόνη της. Το κλάμα ήταν λίγο το στρες από την όλη κατάσταση και ίσως και λίγο θεατρινισμός. Δεν το είχα καν πάρει χαμπάρι, μου το είπαν μετά.

Μερικοί θέλουν να πληρώνουν και να διαλέγουν θέση. Μερικοί γουστάρουν να πληρώνουν και για business θέση. Δικαίωμά τους, εμένα πάντως μου κακοφαίνεται να πληρώνω για 3+3=6 επιπλέον εισιτήρια όχι για να κάτσω σε "πρίμιουμ" θέση αλλά απλά για να διαλέξω οποιαδήποτε θέση. Και δεν θεωρώ ότι επειδή πήρα τα φτηνά εισιτήρια έχουν το δικαίωμα να χωρίζουν το ανήλικο από τα άλλα άτομα από την ίδια κράτηση. Αντίθετα το εκλαμβάνω σαν προσπάθεια εκβιασμού.
Άβαταρ μέλους
By otso
#883676 an αντι να κανεις πεταλι πηγαινες να παρεις ενα διπλωμα πιλοτου και αγοραζες ενα μεταχειρο δεν θα ειχες τετοια προβληματα .
https://www.controller.com/listings/for ... t/aircraft
Άβαταρ μέλους
By kostis20
BARHonda έγραψε:Δυστυχώς η Aegean (αν και είμαι gold μέλος εδώ και χρόνια), από τότε που άρχισε να πουλάει τις θέσεις στο αεροπλάνο ωσάν άλλη Ryanair ή παρόμοια low cost, έχει καταντήσει σαν μία high tier low cost

Η φάση είναι μπρος γκρεμός πίσω ρέμα. Στην περίπτωση μου, από Βιέννη, οι επιλογές είναι:

1. Austrian. Πανάκριβη, δεν την έχω διαλέξει ποτέ
2. Ryanair. Ούτε για αστείο
3. Aegean. Κατά μεγάλο ποσοστό ικανοποιημένος. Εξάλλου, πετάω πάντα μόνος, έχω το lounge να τσιμπήσω κάτι γρήγορο πριν την πτήση, βαλίτσα δωρεάν. Οι τιμές βέβαια πρακτικά έχουν διπλασιαστεί στην μετά-κόβιντ εποχή, αλλά και που δεν συνέβη αυτό.

Στην περίπτωση του sknipper βέβαια, θα έπρεπε να υπάρχει κάπου μία επιλογή ότι πέταμε σαν οικογένεια 3-4 άτομα, ώστε αυτομάτως το σύστημα να αναθέτει 4 θέσεις στη σειρά για να αποφεύγονται όλες αυτές οι άβολες καταστάσεις αργότερα. Υπάρχουν σίγουρα και κάποιες δυσκολίες όταν υπάρχει προκράτηση και προαγορά θέσεων ανάλογα τον ναύλο, αλλά στην τελική, δεν είναι και αυτό κομμάτι της δουλειάς των υπαλλήλων στο γκισέ?

Περιεργο αυτο που γραφεις για Austrian...Εγω τα τελευταια χρονια για Πραγα που πεταμε 4 με 5 φορές το χρόνο,πλεον πετάω αποκλειστικά με Swiss,Austrian,Lufthansa.Οι τιμές ακόμα και με ανταπόκριση είναι πάντα σχεδον 40% φθηνότερες απο Aegean και μάλιστα με κρατηση ακόμα και λίγες ημέρες πριν...Καλα για high season πρωτοχρονιές κτλ δε το συζητάμε καν .Οι τιμές της aegean είναι λες και πας στη Γη του Πυρός.Τωρα ξεκίνησε και η sky αλλά θα δούμε.Ως τωρα οι τιμές είναι πολύ ακριβές.
Οι παρεχώμενες υπηρεσίες απείρως καλύτερες ,τα αεροπλάνα ΠΑΝΤΑ απίστευτα καθαρά και οι πτήσεις στην ωρα τους .Ακόμα και στα πολλά χιόνια το '22 είμασταν οι μονοι που προσγειωθήκαμε στο ΕΛ.ΒΕΛ με Swiss ,ενω η Aegean δεν πέταξε καν. Καλά για καλοκαίρια δε το συζητάμε .Η Aegean για Πράγα βαράει κατι 3ωρες καθυστερήσεις στο χαλαρό.
Τελευταία άσχημη πάλι εμπειρία με την Aegean πριν λίγες μέρες οπου μου έστειλαν έναν εκπτωτικό κωδικό στο mail αλλά μόλις προσπάθησα να τον χρησιμοποιήσω δεν τον ενεργοποιούσαν με τίποτα. Έπειτα απο 4! τηλέφωνα στην aegean φυσικά δεν βρέθηκε ακρη οπότε έκλεισα με Austrian....Εχω αρχίσει και υποπτεύομαι οτι το κάνουν επίτηδες γιατι δεν ειναι η πρωτη φορά που εχω πρόβλημα με εκπτώσεις τους.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Χρήστος Λάππας έγραψε:Για την BA συγκεκριμένα χτες χάζευα ένα βιντεάκι του Noel Philips που δεν τα βλέπει καθόλου ρόδινα τα πράγματα:

Τα τελευταία 5-10 χρόνια όλο αυτό ακούω αλλά μια χαρά την βλέπω.

Μάλιστα φίλος στο Λονδίνο προτιμά τη BA έναντι της A3 γιατί έχει τεράστιο όριο βάρους στη χειραποσκευή και μερικές φορές οι τιμές είναι καλύτερες.

Πάντως 2-3 φορές που έχω αφήσει την aegean να επιλέξει θέση, πάντα μας έβαζε μαζί με :inlove:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
fokion έγραψε:
kubiak έγραψε:fokion γνωριζεις τίποτα για την Ηνίοχος;

Nope!!!
Μονο αυτο
Εικόνα

και πχ εδω
https://www.onalert.gr/enoples-dynameis ... 25/609139/
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Ψάχνω να βρω μήπως υπάρχει κάποια πρόσβαση για να δει κανείς τα jet μέσα από τα βουνά...
Αν έχει πάει κανείς ή γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει...