Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε: Εκνευρισμός στο Μαξίμου με την «λευκή απεργία» των βουλευτών

Ε, ακόμα και οι βαμμένοι δεξιοί έχουν λίγο ενσυναίσθηση, οι φασίστες και ο μπουμπούκος όχι...

Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό των φασιστών το να θεωρούν ότι κάθε διαμαρτυρία εναντίον τους θα οδηγήσει σε καταστροφή τη χώρα.

kostis20 έγραψε:Παιδιά επειδή γραφει ο καθε πικραμένος τη βλακεια του ως συνήθως στην Ελλάδα δε χαρακτηρίζει αυτό ολους οσους συμμετεχουν στις διαμαρτυρίες. Είναι ελάχιστο ποσοστό.

Όχι, θα πάρουμε το 0,01% του κόσμου και, με τα γνωστά ακροβατικά αλα μπουμπούκος, θα θεωρήσουμε πως όλοι είναι το ίδιο ή υποστηρίζουν τους βλαμένους.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Geo f1 έγραψε:

Αχ πσυχουλα μου αθωο μου παιδι

Αρχικά, διαδηλώσεις για τα τεμπη έγιναν ΚΑΙ το 2023 ΚΑΙ το 2024. Το ότι δύο χρόνια μετά γίνεται πρώτη φορά διαδήλωση, είναι ψευδές.

Το ότι φέτος έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή οφείλεται σε πολλούς λόγους. Επιγραμματικά:

1. Η κυβέρνηση δεν έπεισε ότι η διερεύνηση του ατυχήματος γίνεται ανεξάρτητα, αδιάβλητα και με διαφάνεια. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για προσπάθεια συγκάλυψης.

2. Η αλαζονική συμπεριφορά ορισμένων υπουργών, βουλευτών, παρατρεχαμενων, δικαστικών, δημοσιογραφων.

Με αφορμή τη διαδηλωση για το δυστύχημα στα Τέμπη, οι πολίτες επιπλέον διαμαρτύρονται για:

3. Τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα: μεγάλη ακρίβεια σε βασικά αγαθά, στέγαση, ενέργεια.

4. Την έλλειψη αντιπολίτευσης. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει "ανταγωνιστής" και αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Geo f1 έγραψε:Απο το γραφειο τυπου?
Ετσι μοιαζει :roll:

το 4 δε μου φαινεται και πολυ δημοκρατικο. :lipsealed:

Προσωπικές απόψεις. Εγώ τουλάχιστον γι'αυτό θα συμμετέχω στη διαδήλωση.

Εντωμεταξυ, εσύ αναπαράγεις κυβερνητικές απόψεις αβερτα, 1-2 άλλοι εδώ μέσα παίζει να είναι των 0,60€ και κατηγορείς εμένα για δελτίο τύπου.

Γιατί δε σου φαίνεται πολύ δημοκρατικό;

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει σοβαρη αντιπολίτευση (TINA) και έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης. Δεν ζητάει να αλλάξει απαραίτητα η κυβέρνηση αλλά να πίεσει σε αλλαγή πολιτικής.

Αντιδημοκρατικό είναι να προσπαθείς να σταματήσεις μια διαμαρτυρία με κάθε τρόπο .
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει "ανταγωνιστής" και αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει σοβαρη αντιπολίτευση (TINA) και έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης. Δεν ζητάει να αλλάξει απαραίτητα η κυβέρνηση αλλά να πίεσει σε αλλαγή πολιτικής.

:s_dunno Ενας αχταρμας :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#883599 Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις να στο εξηγήσω πιο απλά.

Αχταρμας είναι οι δηλώσεις της κυβέρνησης πχ για το δυστύχημα. Τη μια φταίει ο σταθμάρχης, την άλλη τα έλαια σιλικόνης, τελικά "εγώ δεν ήξερα, έτσιου είπαν"
Άβαταρ μέλους
By glf
#883605 Είναι αυτοί που δηλώνουν "Κανένας" στην ερώτηση ποιος πολιτικός αρχηγός είναι ο ικανότερος να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Όταν κάνουν δημοσκοπήσεις. Δημοκρατικές δημοσκοπήσεις.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#883606 Οι διαδηλώσεις για τα Τέμπη αποτελούν διαμαρτυρία για δύο λόγους κατ' εμέ:

1. Διαμαρτυρία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται το γεγονός.

2. Διαμαρτυρία γιατί με τον ίδιο τρόπο ("πάμε και όπου βγει) αντιμετωπίζονται και όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και έχουν να κάνουν με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
glf έγραψε:Είναι αυτοί που δηλώνουν "Κανένας" στην ερώτηση ποιος πολιτικός αρχηγός είναι ο ικανότερος να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Όταν κάνουν δημοσκοπήσεις. Δημοκρατικές δημοσκοπήσεις.

Και χωρίς δημοσκοπήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εκλογές (2023) καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν εκφράζονται από κανένα κόμμα / πρωθυπουργό.

Όταν η αποχή αγγίζει το 47% (4.539.896 άνθρωποι) κάτι σημαίνει.

Ε, πολλοί από αυτούς θα διαμαρτυρηθούν την Παρασκευή, με αφορμή τα Τέμπη
Άβαταρ μέλους
By markvag
markvag έγραψε:Ε, ακόμα και οι βαμμένοι δεξιοί έχουν λίγο ενσυναίσθηση, οι φασίστες και ο μπουμπούκος όχι...

Geo f1 έγραψε:το 4 δε μου φαινεται και πολυ δημοκρατικο. :lipsealed:

Στα λόγια μου έρχεσαι.

Δε είναι δημοκρατικό να διαμαρτύρεται ο κόσμος για ότι πιστεύει πως δεν γίνεται σωστά; :lol: :lol: Και τί ακριβώς είναι δημοκρατικό;; Για πες μας να μάθουμε...

Βλέπω πάντως, πως με το μπανιο του Έντυ έχεις αρχίσει να γράφεις υπερωρίες, πρόσεξε, θα κουραστείς.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#883614 Παλι μπερδευεσαι.
Το να παιρνει καποιος την κατασταση στα χερια του το θεωρεις δημοκρατικο? Αν δεν σου αρεσει κατι?

Παραδειγμα.

Μπαινει κλεφτης και σε κλεβει και σε χτυπαει.
Το κανουν και στον απο πανω,
Το κανουν και στον γειτονα.Και στον παραγειτονα

Και βγαινει ενας και λεω ως εδω
Θα παρουμε την κατασταση στα χερια μας.
Συμφωνεις δλδ με αυτο?

Απλα πραγματα παιδια
Μαρκβαγκ κρατα για την παρτη σου αυτα τα εξυπνα :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By markvag
#883616 Κοίτα, θα πρέπει πρώτα να μάθεις να διαβάζεις τι γράφεται. Μετά, ίσως και να καταστεί εφικτό να συζητήσουμε.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#883618 Σε ευχαριστω για την απαντηση που δεν μου εδωσες.
Τουλαχιστον ο Σαξονας θελησε να μου το εξηγησει για να γινει ενας διαλογος.

Σε αλλα νεα
Στη σύλληψη ενός άνδρα 50 ετών για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες τη μέρα των συγκεντρώσεων στα Τέμπη προχώρησε η κρατική ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αριστείδης Κορέας παρήγγειλε ποινική έρευνα με αφορμή αναρτήσεις στα social media που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων της 28ης Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ο προϊστάμενος της εισαγγελίας έδωσε παραγγελία στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος να ταυτοποιήσει τους χρήστες που έκαναν τις συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Το αδίκημα, που ερευνάται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται ότι για την Παρασκευή (28/02) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ έχουν προγραμματιστεί πορείες σε όλη τη χώρα για την επέτειο των δύο χρόνων από το δυστύχημα στα Τέμπη.

https://www.protothema.gr/greece/articl ... a-ta-tebi/
Και απο ιν
https://www.in.gr/2025/02/24/greece/tem ... entroseis/
και απο newsit
https://www.newsit.gr/ellada/tempi-syne ... s/4316458/
και απο iefimerida
https://www.iefimerida.gr/ellada/syneli ... seis-tempi