Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#881917 Αυτό που ζηλεύω στους Αμερικάνους σκοπευτές είναι ότι μπορεί ο καθένας να φτιάξει ένα σκοπευτήριο σε ασφαλή χώρο στην ιδιοκτησία του (έχουν και τεράστιες ιδιοκτησίες βέβαια εκεί) και να έχει μέσα ό,τι στόχο τραβάει η ψυχή του. Από... τις Κινέζικες αλεξίσφαιρες μάσκες που έβαλε ο Μουσάτος, μέχρι το compound του Hickock45 με τα άπειρα μέταλλα.

Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται καν να έχει ανθρώπινο σχήμα ο στόχος, οπότε το αίτημα μου στο σκοπευτήριο να βάλουμε μια life-size φωτογραφία της πεθεράς μου απορρίφθηκε (αν και αντιμετωπίστηκε με αρκετή κατανόηση και συμπάθεια είναι η αλήθεια).
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#881918 Αυτο που γράφεις για την πεθερά ειναι καραπαρανονο και ανήθικο :)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#882345 Ε ας πηγαινες πιο μετα και συ. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#882347 Next time be prepared
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Χρήστος Λάππας έγραψε:
REALZEUS έγραψε: Η οπλοφορίας δεν έχω ιδέα τι απαιτήσεις έχει

Αυτές τις οπλοκατοχής, συν συντρέχουσες συνθήκες (κανονικά εξετάσεις στην Διεύθυνση Ασφαλείας... κανονικά...).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Κρύο και ψιλόβροχο σήμερα στο ΚΕΒΟΠ. Με γάντια δεν είχες καλό trigger control, χωρίς γάντια δεν είχες δάχτυλα.

Λίγο πείραγμα. Ε η διαφορά Βορείων με Νότιους. 7 βαθμοί εδώ είναι ένα ευχάριστο πρωινό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#882393 Και σήμερα τα ίδια, απλά είχε πιο πολύ κόσμο.

Εν τω μεταξύ, με το pcc και green dot είχα 9/10 στους κόκκινους στόχους (στον μπλε κύκλο). Για τα κίτρινα δεν το συζητάμε, πρέπει να προσπαθήσεις για να αστοχήσεις. Αναρωτιέμαι αν σε αυτές τις αποστάσεις χρειάζεται καν διόπτρα.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#882403 Εντυπώσεις από το AR? Δεν έχω ρίξει με το πολιτικό, αλλά έχω αρκετές βολές με το Μ4, σε 5.56 mm NATO.

Για οτιδήποτε κάτω από τα 100 μέτρα πάντως ένας αξιοπρεπής σκοπευτής δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από iron sights.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#882414 Για το AR15 έγραψα στο πρώτο μήνυμα του θέματος:

Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα είπα να δοκιμάσω κάτι σε 223 που είναι η πολιτική έκδοση του 5,56 ΝΑΤΟ.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

https://www.youtube.com/shorts/VagPPR0A7o4

Εξαιρετικά ευχάριστο στην αίσθηση, με ανάκρουση που είναι σαφώς μεγαλύτερη από τα 9mm, αλλά επ ουδενί λόγο δυσάρεστη. Οι μακρινοί στόχοι είναι παιχνιδάκι με την διόπτρα, οι γεμιστήρες πολύ πιο εύκολοι στο γέμισμα από ένα τυπικό double stack 9mm, και ο ήχος δεν ενοχλεί καθόλου όταν ρίχνεις εσύ (ok, όταν ρίχνει ο διπλανός σου με 223 όντως σε ξαφνιάζει).

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να ρίξεις στα κοντινά μέταλλα, και το ότι το κάθε κουτάκι σφαίρες 223 είναι €35 (αντί για €20 που κοστίζουν οι 9mm). Βέβαια με τον καινούργιο νόμο χρειάζεσαι μόνο 1 αγώνα (2 κουτάκια) τον χρόνο σε κάθε επιπλέον κατηγορία όπλου, αλλά αν δεν ρίχνεις να το απολαύσεις τι νόημα έχει να το πάρεις; Να μαζεύει σκόνη στην οπλοθήκη;

Εν πάσει περιπτώσει, πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, και με έβαλε σε σκέψεις για το επόμενο σκοπευτικό μου

Είναι καταπληκτικό, αν και έχουμε ελάχιστους στόχους για αυτό και ομολογώ ότι το βρίσκω περιοριστικό, και ελαφρώς βαρετό. Αντίθετα, με το PCC ρίχεις όπου θέλεις και παίζεις είτε κεντώντας τους χάρτινους, είτε παίρνοντας με την σειρά όλους τους κοντινούς μεταλλικούς, είτε με τα μακρινά πορτοκαλί.

Εικόνα

Και βέβαια, με χαλάει το ότι οι σφαίρες είναι €35 (+€15 πιο ακριβές ανά κουτί των 50 από ότι οι 9mm), το οποίο κάνει ένα ήδη ακριβό χόμπι, ακόμα πιο ακριβό.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας

Εντυπωσιακό κομμάτι, το οποίο έρχεται και στην Ελλάδα για όσους δεν δακρύζουν με την τιμή. Καθώς έχει 4 ίντσες κάνη, μπορεί να πουληθεί κανονικά ως σκοπευτικό.
Και εγώ νιώθω ενοχές για τα €135 που έδωσα χτες για ένα πίσω σκοπευτικό με οπτικές ίνες... :s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#882860 Στο ΚΕΒΟΠ σήμερα με την σύζυγο η οποία είναι ανενεργή σκοπευτήρια από τότε που γίναμε γονείς. Έριξε με το δικό μου που το ξέρει πολύ καλά, με το PCC που της φάνηκε σαν 22αρι, και με το 223 που της άρεσε περισσότερο αναφορικά με αίσθηση και ανάκρουση, αλλά δεν της άρεσε η συγκεκριμένη διόπτρα που φοράει καθώς έχει πολύ μικρό eye-relief (ούτε που το είχα προσέξει, μάλλον είμαι λιγότερο εκλεκτικός).

Όταν τέλειωσα το ένα κουτάκι με το 223 και μετά έπιασα το PCC στα χέρια μου, η αίσθηση ήταν κυριολεκτικά σαν να ρίχνω με αεροβόλο. Ανύπαρκτη ανάκρουση και τόσο χαμηλός θόρυβος που αναρωτιέσαι αν έριξε ή είχες εμπλοκή. Μπορείς όμως να ριχνεις σε όλα τα μέταλλα στη σειρά χωρίς να φοβάσαι ότι θα κάνεις ζημιά. Είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Το δε 223 είναι πολύ πιο ωραίο σε αίσθηση, το αισθάνεσαι «όπλο», αλλά πολύ περιοριστικό από άποψη στόχων. Και βέβαια είναι πιο ακριβό όχι τόσο στην αγορά αλλά και στην χρήση. Τέσσερα κουτάκια 9mm ειναι €80, τέσσερα κουτάκια .223 είναι €140.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#882868 Ωραίος Χρήστο και συγχαρητήρια για την σύζυγο! Εμένα μόνον μία πρώην με ακολούθησε στο σκοπευτήριο και στην 1η βολή αποφάσισε ότι δεν είναι για αυτήν αυτό το hobby.

Έχεις εμπειρία με το 0.22 Short και LR? Ναι μεν φαίνεται παιδικό, αλλά είναι καλό διαμέτρημα για εξάσκηση. Κάποια αλάνια έκοβαν τα χορταράκια με αυτό. Τους άφηνα, να τρώνε εκεί τα φυσίγγια τους... :lol:

Εικόνα

Το συγκεκριμένο είναι Remington 0.22 Long Rifle HiSpeed Kleanbore. Από τα πολύ ποιοτικά φυσίγγια.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 15 Φεβ 2025, 20:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά