Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:
Scotch έγραψε:Α ΟΚ, και η δική μας είναι 6-7 ετών (μία της Bosch), με μεγάλα διαστήματα αποσύνδεσης (παρόμοια με τα δικά σου). Έλεγα να την αλλάξω, αλλά αν η δική σου έχει κρατήσει 10 χρόνια, μήπως το καθυστερήσω κι άλλο. Μία της Bosch φοράμε εμείς.
Μη σε βάζω σε κόπο. Σε ευχαριστώ πολύ!
Σκοπεύω να την αλλάξω όταν με αφήσει και δεν μοιάσει να επανέρχεται.
Η μπαταρία είναι Bosch L5 90AH 800A deep cycle με 125 ευρώ στις 7/8/2014 (από τότε έχει κάνει 18500χλμ)
edmond έγραψε:Αν η μπαταρία αποσυνδέεται, είναι σαν να την σβήνεις εως ότου την ξανασυνδέσεις μετά από τον όποιο x χρόνο. Δεν υπάρχει ροή ρεύματος και θεωρητικά συνεχίζει το έργο της(παράλληλα με τη μείωση του προσδόκιμου ζωής της) από κει που αφέθηκε.
Βέβαια παίζουν ρόλο και οι συνθήκες αποθήκευσης(κρύο, υγρασία κλπ), οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν λίιιιγο τη δύναμή της όσο είναι στάσιμη.
Και αποσυνδεμένη κάθε μπαταρία έχει μια φυσική αποφόρτιση. Αυτή που πήρα επειδή είναι βαθειάς εκφόρτισης θα αντέχει καλύτερα μακροπρόθεσμα αν υφίσταται αποφορτίσεις.

Επένδυσε σε ένα φορτιστή.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
sknipper έγραψε:Σκοπεύω να την αλλάξω όταν με αφήσει και δεν μοιάσει να επανέρχεται.
Η μπαταρία είναι Bosch L5 90AH 800A deep cycle με 125 ευρώ στις 7/8/2014 (από τότε έχει κάνει 18500χλμ)

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#887199 Θέλω να πάω την Ε39 (520, διπλό vanos) για λάδια/φίλτρο λαδιού. Επειδή έχω χάσει επαφή, πόσο λάδι παίρνει και τι προδιαγραφές ενδείκνυται να έχει;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Scotch έγραψε:Θέλω να πάω την Ε39 (520, διπλό vanos) για λάδια/φίλτρο λαδιού. Επειδή έχω χάσει επαφή, πόσο λάδι παίρνει και τι προδιαγραφές ενδείκνυται να έχει;
6,5 λίτρα, ιξώδες 0ως5 ως10W-30; Προδιαγραφές Α3 αλλά πλέον έχουν αλλάξει. Οπότε προδιαγραφές BMW longlife κάτι LL-01, LL-04.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
sknipper έγραψε:
Scotch έγραψε:Θέλω να πάω την Ε39 (520, διπλό vanos) για λάδια/φίλτρο λαδιού. Επειδή έχω χάσει επαφή, πόσο λάδι παίρνει και τι προδιαγραφές ενδείκνυται να έχει;
6,5 λίτρα, ιξώδες 0ως5 ως10W-30; Προδιαγραφές Α3 αλλά πλέον έχουν αλλάξει. Οπότε προδιαγραφές BMW longlife κάτι LL-01, LL-04.

Ο μάστορας είπε ότι τα συγκεκριμένα έχουν σταθεί πολύ καλά στις bmw, έτσι έβαλα αυτά (είναι longlife LL-04). Λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο βενζίνης, έλεγχος μπαταρίας, γενικοί έλεγχοι και εργασία, 185 €.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#888447 Δεν θα ήθελες 5W-30; Έχω παύσει τα 5-40 και βάζω 0ή5W-30 εδώ και χρόνια.
Γιατί; Διότι έχουν καλύτερη ροή=περισσότερη ποσότητα λαδιού ανά μονάδα χρόνου να μοιράζεται τα ζόρια και καλύτερη απαγωγή θερμότητας, ζεσταίνονται/κυλάνε πιο γρήγορα στο κρύο ξεκίνημα και έχουν μικρότερες αντιστάσεις (έξτρα άλογα). Για μέχρι 100-110°C είναι ή πιο σωστή επιλογή (εφόσον κατά τα άλλα είναι κατάλληλα, προδιαγραφές ACEA κλπ).
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Άβαταρ μέλους
By NirApp
#891036 O χειροτερος κινητηρας της BMW ειναι ο διλιτρος ντιζελ Ν47 λεει. Ωρολογιακη βομβα συμφωνα με το Drivetribe.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#891040 Ναι ναι, πολυ πλακα να λοιδωρεις τα πεμβε απο το 2010 και επειτα. :roll:

Οταν εγω και ο Ντιμης ξερναγαμε τα σκωτοπλέμονά μας με αυτα

Εικόνα

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

επεφταν τα Ορκ να μας φανε ζωντανους. :roll:

(Θα προτεινω αποδοση 1,087 σε επομενα ποστ του στυλ "πραχματικη μπεμβε" , " οδηγικια απολαυση" , " απτη ποιοτις" κλπ κλπ. Ντιμη τα εχουμε πει , εχει ξεραθει η γλωσσα μας. Τους εχουμε γεννησει λεμε. :iconcool:)
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#891068 Όλοι ξέρουν ότι ο κολοφώνας της Πεμβέ είναι η G87. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#891477 Σε Ε46 του 2004, ξαφνικά οι κλειδαριές, αφού πατήσεις το κουμπί να κλειδώσει το αμάξι, κατεβαίνουν και ανεβαίνουν αμέσως (και μετά από λίγο όλα τα παράθυρα κατεβαίνουν μόνα τους).

Δοκίμασα και το 2ο κλειδί, τα ίδια. Αφού κλείδωσα χειροκίνητα από την μεριά του οδηγού, φαίνεται να λύθηκε το πρόβλημα προς το παρόν.

Τι μπορεί να φταίει?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891602 Νομίζω υπάρχει κάποια μέθοδος που κάνει reset το σύστημα. Ψάξτο και δοκίμασέ το.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
BARHonda έγραψε:Σε Ε46 του 2004, ξαφνικά οι κλειδαριές, αφού πατήσεις το κουμπί να κλειδώσει το αμάξι, κατεβαίνουν και ανεβαίνουν αμέσως (και μετά από λίγο όλα τα παράθυρα κατεβαίνουν μόνα τους).

Δοκίμασα και το 2ο κλειδί, τα ίδια. Αφού κλείδωσα χειροκίνητα από την μεριά του οδηγού, φαίνεται να λύθηκε το πρόβλημα προς το παρόν.

Τι μπορεί να φταίει?

Συνέχεια επί του θέματος, όσο το έκλεινα με το κλειδί από την κλειδαριά το πρόβλημα δεν είχε επανεμφανιστεί. Έφυγα και το δούλεψε η μάνα μου κάποιες μέρες με το κουμπί και ξανά τα ίδια. Όλα τα παράθυρα κατεβασμένα και το αμάξι ξεκλείδωτο. Πήρε το μηχανικό τηλέφωνο, της είπε ότι φταίει μία πλακέτα. Το πήρε εχθές με αλλαγμένη, σήμερα ξανά τα ίδια

Χείριστο μπουρδελάμαξο με τις ζημιές που έχει βγάλει