Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882459 Εμένα η Ε39 μου που επίσης κινείται περί τις 8-9 εβδομάδες το χρόνο φοράει κάτι Fulda (δεύτερη τετράδα από τη μάρκα με χειρότερες εντυπώσεις από τα ECO σε σχέση με την πρώτη τετράδα που δεν ήταν ECO). Πολλά χρόνια, δεν τολμώ να κοιτάξω αλλά μια χαρά δείχνουν αν και μάλλον δεν κρατάνε όσο καλά παλιότερα. Οπότε σκέφτομαι ότι θα πρέπει να αλλαχτούν.
Πάντως δεν έχω πρόβλημα παραμόρφωσης ή αν έχω επανέρχονται μέσα στα πρώτα λίγα χλμ. Αλλά συνήθως κρατάνε καλή πίεση και το αυτοκίνητο είναι σε σκοτεινό γκαράζ που δεν το βλέπει ήλιος.
Να σημειώσω ότι τα προσφερόμενα ελαστικά για τις περίεργες διαστάσεις (205/65-15 ή 225/60-15 στο δικό μου) είναι πολύ περιορισμένα. Όταν τα αλλάξω είμαι ανοιχτός αλλά θεωρώ πολύ πιθανό να ξανακαταλήξω σε Fulda (Conti ακριβά και Barum δεν μου φαίνονται επαρκώς οικεία, θα τα μελετήσω όταν έρθει η ώρα, σχεδίαση, κριτικές).
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#882752 Πήγα στον μπαταρία της γειτονίας σήμερα.

Μου είπε ότι δεν πρέπει να δηλωθεί η μπαταρία γιατί θα έχει ήδη το αυτοκίνητο στο ρεύμα και κάτι τέτοια. Μου φάνηκε λίγο παπατζιλικι.
Μου πρότεινε Banner 95 Ah
Μου είπε 350 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#882755 Λίγα σου είπε. Τουλάχιστον μία πεντακοσαρου δίνουμε για μπαταρία :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#882763 Εγώ τελικά λέω να περιμένω για τα ελαστικά, μιας και το το αυτοκίνητο παίζει να κινηθεί μόνο μία φορά μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Και το τρέμουλο στο τιμόνι είναι σχετικά ανεπαίσθητο. Θα δω. Διαφορετικά μάλλον θα δοκιμάσω τα Barum.

Από μπαταρία, μιας και το συζητάμε, γνωρίζουμε τι specs πρέπει να έχει για την E39 (520);
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bibendum έγραψε:Πήγα στον μπαταρία της γειτονίας σήμερα.

Μου είπε ότι δεν πρέπει να δηλωθεί η μπαταρία γιατί θα έχει ήδη το αυτοκίνητο στο ρεύμα και κάτι τέτοια. Μου φάνηκε λίγο παπατζιλικι.
Μου είπε 350 ευρώ.

Πήγαινε βάλε μια exide η varta στα μισά χρήματα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos

Μου είπε 350 ευρώ.

Νομίζω καλά στα είπε . Κι εγώ άλλαξα χωρίς reset αφού είχε συνδέσει παράλληλα μια μικρή μπαταρία.
Άβαταρ μέλους
By dimik

Μου είπε 350 ευρώ.

Τελευταία φορά που άλλαξα ήρθε σπίτι με φορτηγάκι μου έφερε bosh agm πλήρωσα 90 ευρώ και απλά μετά την δήλωσα με app από το τηλέφωνο.

Αν θυμάμαι καλά η μπαταρία δηλώνεται για να υπολογίζει το αυτοκίνητο την φόρτιση/χωρητικότητα η οποία αλλάζει όσο την χρησιμοποιείς.

350 κάνει μπαταρία 48V για mild hybrid όχι απλή.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:Μου είπε ότι δεν πρέπει να δηλωθεί η μπαταρία γιατί θα έχει ήδη το αυτοκίνητο στο ρεύμα και κάτι τέτοια. Μου φάνηκε λίγο παπατζιλικι.

Μ@λ@κίες είπε

dimik έγραψε:Αν θυμάμαι καλά η μπαταρία δηλώνεται για να υπολογίζει το αυτοκίνητο την φόρτιση/χωρητικότητα η οποία αλλάζει όσο την χρησιμοποιείς.

< >

Γι' αυτό!
Άβαταρ μέλους
By drdino
#882774 Αν εχεις efficient dynamics τότε χρειάζεται δήλωμα. Αν όχι και εφόσον βάζεις ίδια χωρητηκότητα τότε δεν χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#882782 Το έβαλα γιατι ο καθένας απλά ζητάει ότι θέλει. Έχει efficient dynamics ναι. Άλλος παρακάτω μου είπε 250 ευρώ και ότι τη δηλώνει αυτός. Αν παω παρακάτω θα φτάσω στο 100ικο νομίζω :)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Scotch έγραψε:Από μπαταρία, μιας και το συζητάμε, γνωρίζουμε τι specs πρέπει να έχει για την E39 (520);
Specs, παλιό αυτοκίνητο είναι, να χωράει και να είναι οι πόλοι στο σωστό μέρος. Υπάρχουν ψιλοστάνταρ πρότυπα μήκους πλάτους ύψους και πάχους και θέσης πόλων.
Έβαλα 95Ah (πιο μεγάλη από όσο είχα πριν) και βαθείας εκφόρτισης ή κάτι τέτοιο (νομίζω Bosch ή Varta από έναν μπαταριά την αρχή της Βουλιαγμένης, αμέσως μετά το φανάρι της Υμηττού). Την αποσυνδέω πριν φύγω και 6=8 μήνες μετά ξαναπαίρνει μπρος. Φοράει αυτή τη μπαταρία πάνω από 10 χρόνια...
Αν θέλεις από Δευτέρα που θα είμαι Ελλάδα μπορώ να σου πω ακριβώς ποια είναι.

EDIT
Τσέκαρα το ημερολόγιο του αυτοκινήτου που διατηρώ.
Μπαταρία Bosch L5 90AH 800A deep cycle με 125 ευρώ στις 7/8/2014 (από τότε έχει κάνει 18500χλμ)
Το κακό είναι ότι βρήκα και τα λάστιχα που φοράω που είναι τα Fulda EcoControl HP 225/60R15 96V με 440 ευρώ στις 9/8/2012 :dizzy:
Οπότε αν και έχουν κάνει μόνο 20.000χλμ, το καλοκαίρι που θα ξανακυκλοφορήσει καλό θα ήταν να πάω και για λάστιχα λόγω ηλικίας και μόνο... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
sknipper έγραψε:
Scotch έγραψε:Από μπαταρία, μιας και το συζητάμε, γνωρίζουμε τι specs πρέπει να έχει για την E39 (520);
Specs, παλιό αυτοκίνητο είναι, να χωράει και να είναι οι πόλοι στο σωστό μέρος. Υπάρχουν ψιλοστάνταρ πρότυπα μήκους πλάτους ύψους και πάχους και θέσης πόλων.
Έβαλα 95Ah (πιο μεγάλη από όσο είχα πριν) και βαθείας εκφόρτισης ή κάτι τέτοιο (νομίζω Bosch ή Varta από έναν μπαταριά την αρχή της Βουλιαγμένης, αμέσως μετά το φανάρι της Υμηττού). Την αποσυνδέω πριν φύγω και 6=8 μήνες μετά ξαναπαίρνει μπρος. Φοράει αυτή τη μπαταρία πάνω από 10 χρόνια...
Αν θέλεις από Δευτέρα που θα είμαι Ελλάδα μπορώ να σου πω ακριβώς ποια είναι.

Α ΟΚ, και η δική μας είναι 6-7 ετών (μία της Bosch), με μεγάλα διαστήματα αποσύνδεσης (παρόμοια με τα δικά σου). Έλεγα να την αλλάξω, αλλά αν η δική σου έχει κρατήσει 10 χρόνια, μήπως το καθυστερήσω κι άλλο. Μία της Bosch φοράμε εμείς.
Μη σε βάζω σε κόπο. Σε ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
By edmond
#882805 Αν η μπαταρία αποσυνδέεται, είναι σαν να την σβήνεις εως ότου την ξανασυνδέσεις μετά από τον όποιο x χρόνο. Δεν υπάρχει ροή ρεύματος και θεωρητικά συνεχίζει το έργο της(παράλληλα με τη μείωση του προσδόκιμου ζωής της) από κει που αφέθηκε.
Βέβαια παίζουν ρόλο και οι συνθήκες αποθήκευσης(κρύο, υγρασία κλπ), οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν λίιιιγο τη δύναμή της όσο είναι στάσιμη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Scotch έγραψε:Α ΟΚ, και η δική μας είναι 6-7 ετών (μία της Bosch), με μεγάλα διαστήματα αποσύνδεσης (παρόμοια με τα δικά σου). Έλεγα να την αλλάξω, αλλά αν η δική σου έχει κρατήσει 10 χρόνια, μήπως το καθυστερήσω κι άλλο. Μία της Bosch φοράμε εμείς.
Μη σε βάζω σε κόπο. Σε ευχαριστώ πολύ!
Σκοπεύω να την αλλάξω όταν με αφήσει και δεν μοιάσει να επανέρχεται.
Η μπαταρία είναι Bosch L5 90AH 800A deep cycle με 125 ευρώ στις 7/8/2014 (από τότε έχει κάνει 18500χλμ)
edmond έγραψε:Αν η μπαταρία αποσυνδέεται, είναι σαν να την σβήνεις εως ότου την ξανασυνδέσεις μετά από τον όποιο x χρόνο. Δεν υπάρχει ροή ρεύματος και θεωρητικά συνεχίζει το έργο της(παράλληλα με τη μείωση του προσδόκιμου ζωής της) από κει που αφέθηκε.
Βέβαια παίζουν ρόλο και οι συνθήκες αποθήκευσης(κρύο, υγρασία κλπ), οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν λίιιιγο τη δύναμή της όσο είναι στάσιμη.
Και αποσυνδεμένη κάθε μπαταρία έχει μια φυσική αποφόρτιση. Αυτή που πήρα επειδή είναι βαθειάς εκφόρτισης θα αντέχει καλύτερα μακροπρόθεσμα αν υφίσταται αποφορτίσεις.