Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882391 1 Αν μπορώ να το βελτιώσω δωρεάν χωρίς να πετάω στα σκουπίδια το παλιό είναι καλύτερα ενεργειακά, για τον πλανήτη και την τσέπη μου
2 Χρόνος και χρήμα για να ασχοληθώ να βρω το κατάλληλο ανταλλακτικό να το πάρω κλπ
3 Υπάρχουν διάφορα μοντέλα, μερικές φορές δεν υπάρχει το ακριβώς ίδιο που έχει η συσκευή σου και δεν ξέρεις αν το προσφερόμενο διαφέρει και σε τί ακριβώς στη χρήση
4 Η ικανοποίηση του να κάνεις κάτι με τα χεράκια σου
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:1 Αν μπορώ να το βελτιώσω δωρεάν χωρίς να πετάω στα σκουπίδια το παλιό είναι καλύτερα ενεργειακά, για τον πλανήτη και την τσέπη μου
2 Χρόνος και χρήμα για να ασχοληθώ να βρω το κατάλληλο ανταλλακτικό να το πάρω κλπ
3 Υπάρχουν διάφορα μοντέλα, μερικές φορές δεν υπάρχει το ακριβώς ίδιο που έχει η συσκευή σου και δεν ξέρεις αν το προσφερόμενο διαφέρει και σε τί ακριβώς στη χρήση
4 Η ικανοποίηση του να κάνεις κάτι με τα χεράκια σου

Δεν μπορείς να κάνεις σωστό ακόνισμα, γιατί εκτός από την ακμή, φεύγει και η επίστρωση της λεπίδας. Το ξέρω γιατί το είχα ψάξει για την δουλειά μου (ξυράφια και περιστρεφόμενα μαχαίρια). Απλά έβαζες καινούρια και ησύχαζες.
Στις Philips πάντως υπάρχουν ανταλλακτικά ακόμα και για μηχανές 30 ετών. Αν πάρεις no-name, τότε μάλλον δεν θα βρεις ανταλλακτικά. οπότε αγοράζεις κατευθείαν νέα μηχανή.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882412 Τη δουλειά μου την κάνω ως έχει, δεν χρειάζομαι να είμαι τέλεια ξυρισμένος και φέρω και μούσι ακριβώς ώστε τυχόν ατέλειες να μην ενοχλούν. Η επίστρωση δεν πρέπει να υπάρχει πια, φυσολογική φθορά, είναι κάμποσα χρόνια σε καθημερινή χρήση.
Λέω να κάνω μια δοκιμή με λεπτό γυαλόχαρτο. Πρώτα όμως θα σιγουρευτώ ότι υπάρχει κατάλληλο ανταλλακτικό ώστε αν το πράμα δεν πάει καλά να μη γίνω δεσπότης.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882449 Βρήκα την επίσημη σελίδα της μηχανής στη Philips. Που δείχνει κεφαλές Lift+Cut με ακτίνες όπως έχει η δική μου.
Και προτείνει σαν ανταλλακτικό το HQ8 που όπως λέει έχει αντικατασταθεί από το SH50.
Βρίσκω μοντέλο HQ8/50 που το λέει Dual Precision αλλά και μοντέλο SH50/50 που το λέει Multi precision. Υποθέτω το δεύτερο είναι το πιο τελευταίο.
Και τα δύο αυτά έχουν διαφορετική επιφάνεια με ακτίνες αλλά και τρύπες και η περιφέρεια τους δεν είναι απλά κυκλική αλλά φέρουν προεξοχές που δεν έχει το δικό μου. Οι προεξοχές προφανώς αποσκοπούν στο να κλειδώνουν το εξωτερικό μη κινητό μέρος αλλά χωράνε-ταιριάζουν με τη μηχανή μου; Ψάχνοντας διάφορα παρεμφερή προϊόντα τείνω να δεχτώ ότι υπάρχει χώρος για τις προεξοχούλες. Υπάρχουν και απομιμήσεις με 7-8 λίρες τα 2 σετ αλλά δεν το συζητάω.
Με αυτές τις σκέψεις και ανησυχίες εμπιστεύομαι τη Philips και παραγγέλνω από Άμαζον το πιο καινούργιο SH50 multi precision (που είναι και φτηνότερο στις 26 λίρες) και θα έρθει αύριο.
Θα το πάρω να το έχω στο χέρι μου και μετά θα κάνω πειραματισμό με ακόνισμα των παλιών κεφαλών πριν τις αποσύρω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882526 Λοιπόν ήρθαν οι κεφαλές, ευτυχώς αναφέρανε και τη σειρά της μηχανής μου στο κουτί οπότε το άνοιξα και τις έβαλα, μπήκαν θαύμα.
Οι παλιές κεφαλές πάντως μετά το ακόνισμα ίσως κόβουν καλύτερα αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι η ιδέα μου.
Περιμένουμε τώρα αύριο για την πρώτη δοκιμή με τις φρέσκες. Made in Netherlands παρακαλώ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882609 Ευπειθώς αναφέρω. Τις καινούργιες κεφαλές τις νιώθω πιο απαλές στο δέρμα, πιο ήσυχες που είναι κάτι που δεν μου είχε περάσει από το μυαλό και μάλλον ξυρίζουν καλύτερα. Αυτά, τέλος της ιστορίας. Καλά ξυρίσματα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#884301 Ποια λεπίδα να δοκιμάσω για ξυρίσματα των 4-5 ημερών; Δεν παίζει ποτέ να κάνω καθημερινό ξύρισμα και καμιά φορά μπορεί να πάει και βδομάδα που θα ξυριστώ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:Ποια λεπίδα να δοκιμάσω για ξυρίσματα των 4-5 ημερών; Δεν παίζει ποτέ να κάνω καθημερινό ξύρισμα και καμιά φορά μπορεί να πάει και βδομάδα που θα ξυριστώ.
BIC Metal το μαύρο

Αλλιώς Feather αν είσαι παραδοσιακός.

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#884306 Για εμάς που ξυριζόμαστε καθημερινά τι θα προτείνατε ;

Χρησιμοποιώ εδώ κ χρόνια Gillette .
Οχι ότι βγάζω κ πολύ άκρη μεταξύ fusion5 κ proglide .

Συνήθως σκ μένω αξύριστος , οπότε τη Δευτέρα το ξύρισμα είναι άψογο ! Κ το δέρμα μαλακό . Τις υπόλοιπες μέρες όμως … είναι λίγο tragic .
Άβαταρ μέλους
By dimik
vagmag έγραψε:Για εμάς που ξυριζόμαστε καθημερινά τι θα προτείνατε ;

Συνήθως σκ μένω αξύριστος , οπότε τη Δευτέρα το ξύρισμα είναι άψογο ! Κ το δέρμα μαλακό . Τις υπόλοιπες μέρες όμως … είναι λίγο tragic .

https://www.skroutz.gr/s/46500187/Panas ... omeni.html

μέχρι 3ων-4ων ημερών θερίζει, κάνω κεφάλι και λαιμό κάθε 3 μέρες περίπου
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS

Θα σου προτείνω ηλεκτρική. Ούτε κοψίματα, ούτε ερεθισμοί.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67

Τι τις θες τις 5 λεπιδες για καθημερινο ξυρισμα;

Ασε που πριν παω στο παραδοσιακο ειχα παρατησει τις Fusion/proglide και ειχα γυρισει στις mach3

Mηχανη με 15,5€
https://www.skroutz.gr/s/28288450/Gille ... 5tmch.html

Ξυραφακια με 60 λεπτα τα 5 ( αν σκεφτεις οτι βγαζει το ενα ανετα 2-3 ξυρσιματα, μιλαμε για κοστος μηδεν )
https://www.skroutz.gr/s/10988986/Astra ... 5tmch.html

Αυτα δουλευουν μια χαρα με τον αφρο / τζελ που χρησιμοποιεις. Αν θες φουλ παραδοσιακο θα χρειαστεις κι ενα πινελο οπως και μια κρεμα ή σαπουνι της αρεσκειας σου.

ξεκινα απο αυτα τα δυο ομως να δεις πως ειναι κι εδω ειμαστε