Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By fokion
#882179 Δημητρη δε λεει κατι απαραιτητα αυτο. Υπο την προυποθεση βεβαια οτι ειχε περασει ολες τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετασεις. ( αυτο ειναι το ενα)
Τωρα αν τις περασε "μουφα" αυτο ειναι αλλη ιστορια και καποιοι εχουν βαλει τις υπογραφές τους.....

Σιγουρα υπαρχουν και αλλες παραμετροι εξ ισου ισχυροι...
ΠΧ μπορει να το ειχε αγοράσει "χτες" και να μην το ηξερε καλα.... ή και να το δανειστηκε και να μην ηξερε καλα τα αυτοματα...

Ο πεθερός μου μια μερα κοντα στα 75 του πηρε ταξι και πηγε στο υπουργειο μεταφορών και παρεδοσε το διπλωμα του πριν ληξει.. Μια χαρα ηταν στην υγεία του ( εννοω τιποτα σοβαρό ) και στα μυαλά του.... Απλά εχασε την εμπιστοσυνη στον εαυτο του..

Το αυτοκινητο, ενα απο τα "ελληνικα" καντετ, το κρατησε. Κατεβαινε ευλαβικά βεβαια και το εβαζε μερα παρα μερα μπροστα, το σκουπιζε το επλενε κομπλέ ολα... και αγκαρευε ειτε το γιο του ειτε εμενα καθε ΣΚ να το πηγαινουμε μια βολτα καμια 20αρια χλμ και να του βαζουμε βενζινα.... παντα το ειχε και ασφαλισμενο και με πληρωμενα τα τελη και ΚΤΕΟ.....

Θα μου πεις υπαρχουν πολλοι τετοιοι??? Οχι....
Ιδωμεν...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
fokion έγραψε:Δημητρη δε λεει κατι απαραιτητα αυτο. Υπο την προυποθεση βεβαια οτι ειχε περασει ολες τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετασεις. ( αυτο ειναι το ενα)
Τωρα αν τις περασε "μουφα" αυτο ειναι αλλη ιστορια και καποιοι εχουν βαλει τις υπογραφές τους.....

Σιγουρα υπαρχουν και αλλες παραμετροι εξ ισου ισχυροι...
ΠΧ μπορει να το ειχε αγοράσει "χτες" και να μην το ηξερε καλα.... ή και να το δανειστηκε και να μην ηξερε καλα τα αυτοματα...

Ο πεθερός μου μια μερα κοντα στα 75 του πηρε ταξι και πηγε στο υπουργειο μεταφορών και παρεδοσε το διπλωμα του πριν ληξει.. Μια χαρα ηταν στην υγεία του ( εννοω τιποτα σοβαρό ) και στα μυαλά του.... Απλά εχασε την εμπιστοσυνη στον εαυτο του..

Το αυτοκινητο, ενα απο τα "ελληνικα" καντετ, το κρατησε. Κατεβαινε ευλαβικά βεβαια και το εβαζε μερα παρα μερα μπροστα, το σκουπιζε το επλενε κομπλέ ολα... και αγκαρευε ειτε το γιο του ειτε εμενα καθε ΣΚ να το πηγαινουμε μια βολτα καμια 20αρια χλμ και να του βαζουμε βενζινα.... παντα το ειχε και ασφαλισμενο και με πληρωμενα τα τελη και ΚΤΕΟ.....

Θα μου πεις υπαρχουν πολλοι τετοιοι??? Οχι....
Ιδωμεν...

μπραβο του!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:Ο πεθερός μου μια μερα κοντα στα 75 του πηρε ταξι και πηγε στο υπουργειο μεταφορών και παρεδοσε το διπλωμα του πριν ληξει.. Μια χαρα ηταν στην υγεία του ( εννοω τιποτα σοβαρό ) και στα μυαλά του.... Απλά εχασε την εμπιστοσυνη στον εαυτο του...

Ωραιος :thumbsup:

Εμεις εχουμε θεμα με τον πατερα μου ρε γμτ. Ειναι 80φευγα, καρδιοπαθης, καρκινοπαθης και πλεον και με τελειωμενο συκωτι (αυτο τον τσακισε περισσοτερο απο ολα νομιζω) και δε λεει να καταλαβει οτι ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ :rtfm:

Και δεν ειχε ποτε τη δικια μου τρελα με τα αμαξια ουτε ετρεχε κτλ. Ενας καλος-προσεκτικος οδηγος ητανε που δεν ειχε ακουμπησει πουθενα για δεκαετιες. Αλλα τωρα εχει αρχισει να το ψιλοτσουγκραει γυρω-γυρω το αμαξι και να γλυτωνει στο παρα τριχα κατι χοντροτερες ασχημιες. Ισως βλακωδως να αισθανεται "ακομα οδηγαω, οποτε ειμαι ακομα ζωντανος" και να τον φτιαχνει η αισθηση? :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#882185 Και προβλήματα υγείας να μην έχεις, όλα είναι μειωμένα σ αυτή την ηλικία. Αντίληψη, αντανακλαστικά κλπ
Άβαταρ μέλους
By fokion
George_Prix έγραψε: Ισως βλακωδως να αισθανεται "ακομα οδηγαω, οποτε ειμαι ακομα ζωντανος" και να τον φτιαχνει η αισθηση? :s_dunno

Πιστευω οτι καπου εδω ειναι το θεμα...
Βλεπεις συνηθως "αγκαρευονται" το πηγαινε ελα τα εγγόνια στο σχολείο αν δουλευουν και οι 2 γονεις, καμια πληρωμή λογαριασμου ετσι για να κανει κατι (κι ας εχουν e-banking) , κανα μαναβικο ( ομοιως ) γενικώς ναι να νιωθουν οχι "ζωντανοι" αλλα χρησιμοι ακομα....
Άβαταρ μέλους
By fokion
Dimitris_P έγραψε:Και προβλήματα υγείας να μην έχεις, όλα είναι μειωμένα σ αυτή την ηλικία. Αντίληψη, αντανακλαστικά κλπ

Και παλι εξαρταται......
Μπορει να εχεις σοβαρα προβήματα και το μυαλο σου να ειναι "αλλου" κι ασ εισαι και 56.......

και βεβαια εξαρταται απο τον σοβαροτητα σου ως ατομο....
Πχ ο πεθερός μου τουλαχιστον 5ετία πριν το "παρατησει" τελειως, δεν οδηγουσε βραδυ δεν οδηγουσε οταν εβρεχε και προτιμουσε τα στενα....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882197 Ο πεθερός μου στα 80κάτι πήγε και έδωσε κανονικά εξετάσεις και πέρασε με το σπαθί του. Αλλά αναγνώριζε ότι έχουν επέλθει περιορισμοί στις ικανότητές του (ιδιαίτερα από όταν άρχισε να μην οδηγάει συχνά) και οδηγούσε υπό ορισμένες συνθήκες, μόνο καλό καιρό, μόνο μέρα και μόνο συγκεκριμένες διαδρομές που ήξερε καλά. Το αυτοκίνητό του το συντηρούσε πιο συχνά από όσο έπρεπε και μόνο στο επίσημο. Χαρά σε όποιον το πήρε.
Ο πατέρας μου σε αντίστοιχη ηλικία ανανέωσε το δίπλωμά του κάπως, γκουχ γκουχ, στο σπίτι του το έφερε κάποιος. Αν και πάντα χρειαζόταν να οδηγάει, οδηγούσε από ανάγκη και ουδέποτε ήταν κάτι που το ήθελε. Μεγαλώνοντας είχαμε φτάσει στο σημείο να βρίσκουμε καινούργια ακουμπίσματα κάθε βδομάδα. Και να παίρνει κόσμος τηλέφωνο για διακανονισμό.... Μια φορά το κάρφωσε στα διόδια, τον είχε μισοπάρει ο ύπνος (με πήρε τηλέφωνο κρυφά από τη μάνα μου να πάω να τον μαζέψω από τον Ευαγγελισμό που τον είχαν πάει για ράμματα). Και ζώνη αυτός σχεδόν ποτέ. Αλλά τουλάχιστον μας είχε μάθει εμάς να φοράμε.
Βέβαια βλακείες/ατυχίες κάνουν και 20χρονοι, ειδικά μετά από βραδυνή έξοδο με ολίγον από αλκοόλ και γκομενίτσα παραπλεύρως προς εντυπωσιασμό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#882198 Καταρχάς δεν υπάρχουν εξετάσεις αντανακλαστικών στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.
Μπορεί να είσαι υγιής, να βλέπεις καλά αλλά αν θες μισό λεπτό από την στιγμή που βλέπεις κάτι μέχρι που αντιδρας, δεν το ξέρει κανείς.

Οπότε καλό είναι κάπου εκεί στα 70-75 να σταματάς να οδηγάς. Άντε 80.
Μετά τέλος.
ΜΜΜ, ταξί, ποδαράκια, αρκούν.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#882206 https://www.news247.gr/ellada/kaisarian ... ke-sto-ix/

Η μηχανή κυριολεκτικά είχε απογειωθεί... από τη μεταφορά ενέργειας το αμάξι πρέπει να ανασηκώθηκε-μετακινήθηκε κάνα μέτρο πλάγια :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Serf έγραψε:https://www.news247.gr/ellada/kaisariani-sokaristiko-vinteo-apo-to-troxaio-distixima-i-motosikleta-karfothike-sto-ix/

Η μηχανή κυριολεκτικά είχε απογειωθεί... από τη μεταφορά ενέργειας το αμάξι πρέπει να ανασηκώθηκε-μετακινήθηκε κάνα μέτρο πλάγια :dizzy:

Μολις μπηκα να το ποσταρω και με προλαβες. Παιζει να πηγαινε με καμια 130αρια χιλιομετρα η μηχανη :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#882209 Κι ενα σχετικο με αυτα που λεγαμε εχθες για τους υπερηλικες οδηγους:

Τροχαίο δυστύχημα στο Νέο Ψυχικό: 88χρονη μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και «σκόρπισε» τον θάνατο

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/16 ... on-thanato
Άβαταρ μέλους
By theo13
Serf έγραψε:https://www.news247.gr/ellada/kaisariani-sokaristiko-vinteo-apo-to-troxaio-distixima-i-motosikleta-karfothike-sto-ix/

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έσφαξε κόκκινο ο οδηγός της μηχανής. Με τι μυαλό κάνουν τέτοιες κινήσεις ήθελα να ήξερα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#882218 Μήπως δεν λειτουργούσε καν το φανάρι (τέτοια ώρα, μήπως είχε παλλόμενο); Πολύ διστακτικά μου φάνηκε πως βγαίνει το αυτοκίνητο, για να έχει πράσινο.

(μια φορά είδα το βίντεο, μπορεί κάτι να μην πρόσεξα και να κάνω λάθος)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:Μήπως δεν λειτουργούσε καν το φανάρι (τέτοια ώρα, μήπως είχε παλλόμενο); Πολύ διστακτικά μου φάνηκε πως βγαίνει το αυτοκίνητο, για να έχει πράσινο.

(μια φορά είδα το βίντεο, μπορεί κάτι να μην πρόσεξα και να κάνω λάθος)

Φαναρι εχει αλλα εχει και ΣΤΟΠ αν αυτο δεν λειτουργει

Δεν ξερω τι ωρα εγινε, το ξημερωματα που λεει το αρθρο δεν λεει και πολλα, αλλα αν ηταν απο την 1 μεχρι 6 το πρωι μαλλον δεν δουλευαν.

Η μηχανη βεβαια πηγαινε με πολλα, παρα πολλα