Εδω ειναι τελειως αλλη ιστορία
Το αεροσκαφως ηταν σε πληρως σταθερή προσεγγιση για να προσγειωθει εντος των προβλεπομενων διαδικασιων και glide path.
H καναπεδατη αποψη μου θεωρει βλακωδες σε αυτα τα πολύ χαμηλα υψη οπου ο ανεμος μπορει να παιξει ΠΟΛΥ περιεργα παιχνιδια και οπου δεν υπαρχει υψος "να παιξεις" ( εξ ου και το TCAS απενεργοποιήται) να εχεις seperation της ταξης των 100 ποδών....
εξ ου και ο πυργαιος του ειπε "περνα απο πισω". Το οποιο και ο ελικοπτερας αναγνωρισε ΑΛΛΑ το θεμα δειχνει να ειναι πισω απο ΠΟΙΟ αεροσκαφος????
"ειχε δει αυτο που του ειπαν ή το προηγουμενο/επομενο ή ακομα και αυτο που απογειονοταν?
συν το γεγονος οτι ο μονος που ακουγε ΚΑΙ τους 2 στον ασυρματο ηταν ο πυργαιος καθοτι σε αλλη μπαντα το πολιτικό σε αλλη μπαντα το στρατιωτικό.....
Οποτε το οποιο situational awearness ειχε παει ηδη περιπατο ΚΑΙ για τους 2 πιλοτους...
Και να μη μιλησω για αλλα πραγματα οπως λιγοτερα ατομα στον Πυργο απο οσα επρεπε λογω understaff... σε ενα αεροδρομιο που ειναι στη μεσα ουσιαστικά στην Πρωτεύουσα και με πλείστες οσες απαγορευμένες περιοχες ( Κογκρεσσο Λευκος Οικος κλπ)
το TCAS ειναι ενα συστημα που 2 αεροσκαφη μιλανε μεταξυ τους οταν πανε να συγκρουστουν και συναποφασιζουν ( τα αεροσκάφη) ποιο θα παει πανω και ποιο κατω....
αλλα πρεπει να υπαρχει χωρος για "κατω"...
πιστευω οτι θα βγουν πολλά "διορθωτικά" απο αυτο το ατυχημα.....
Επιπλέον ήταν εκπαιδευτική πτήση κατά την οποία ο "άπειρος* εκπαιδευομενος έπρεπε να έχει τον νου του επιπλέον και στον εκπαιδευτή.
< >
Παντως.... και οι 2 μαζι πιλότοι ειχαν μαζεμενςς πανω απο 1500 ωρες απο οτι λενε. ( το τονιζω το "οτι λενε" ετσι?? )
Συν οτι δεν ξερουμε τι ρολο επαιζε ο 3 επιβατης του ελικοπτερου.... Μπορει να ηταν ενα 3ο ματι ακριβως λογω του οτι ο ενας ηταν εκπαιδευομενος....
απο και και περα..... δεν νομιζω οτι οι διοπτρες ηταν η αιτία. Να συνεβαλαν? μπορει... Απο την αλλη ακριβως γι αυτο λεγεται εκπαιδευση ετσι???
Να εκπαιδευτουν στη χρηση τους μη το ξεχναμε αυτο...... ( αν τις χρησιμοποιουσαν - δεν εχει βγει αυτο ακομα )
Αυτο που με προβληματιζει ειναι η αντιδραση των >Ελεγκτων παγκωσμιως που ενας ενας εθνικός φορέας βγαζει ανακοινωσεις, λες κι εχει βγει ηδη πορισμα να ριχνει τις ευθυνες στον Ελεγκτη....
ενω απο οτι εχουμε ακουσει ο ελεγκτης μια χαρα οδηγίες εδωσε το ελικοπτερο ηταν χαμηλά και ΞΑΦΝΙΚΑ πηδηξε στα 300 ποδια οπου ηταν το αεροσκαφος.... εχω ειχε δηλωσει οτι τον εβλεπε...
Το "τον εχω εν οψη" ηταν καθοριστική απαντηση... που εχει ακουστει ξεκαθαρα στο VASAVIATION...
Οπως ειπα και πριν. απο τον καναπε μου θεωρω οτι οταν ειπε τον βλεπω "εβλεπε" λαθος αεροσκάφος.....
Συν το γεγονός οτι οι πιλότοι δεν ακουγαν τι λεει ο αλλος... το πολιτικο δεν ακουγε το στρατιωτικό και τουμπαλιν.
Ολα τα στρατιωτικά δεν εχουν ΚΑΙ πολιτικές συχνοτητες ( διορθωση - μπαντες συχνοτήτων) ask me how I know.... Οποτε χανεται το τι παιζει στην περιοχή....
γενικά υπαρχουν πολλες φετες στο ελβετικό τυρί που ευθυγραμιστηκαν..................
Σύμφωνα με πιλότους Blackhawk, 500 ωρες θεωρούνται λίγες και πτήσεις τέτοιου είδους περιέχουν εξτρα άγχος λόγω της βαθμολόγησης, επίσης οι διοπτρες περιορίζουν αρκετά το οπτικό πεδίο και η απόδοση τους επηρεάζεται από τον γύρω φωτισμό.
Ο τρίτος δύσκολα να είχε τέτοια αντίληψη της κατάστασης γύρω τους.
< >
Συμφωνα με την wall street Jurnal δεν ηταν ακριβως εκπαιδευομενος αλλα πραγματοποιουσε το ετήσιο checkride που ολοι οι πιλοτοι κανουν για καποια tasks....
Αρα ΛΟΓΙΚΑ και ο 3ος πιλοτος ηταν.... πιλοτος που μαλλον ηταν αυτος που "βαθμολογουσε"....
glf έγραψε:Ε μα δίπλα από το αερόδρομιο της πρωτεύουσας κάνουν εκπαίδευση;
Μάλλον περιπολία μου μυρίζει.
mousatos έγραψε:glf έγραψε:Ε μα δίπλα από το αερόδρομιο της πρωτεύουσας κάνουν εκπαίδευση;
Μάλλον περιπολία μου μυρίζει.
Ετησιο τσεκ
Βέβαια εμένα περισσότερο με ιντρίγκαρε το F35 που έπεσε στην Αλάσκα. Ο κινητήρας ακούγονταν να δουλεύει, αλλά έπεσε σαν να μπήκε σε triple spin.