Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
egobrain έγραψε:απ'τα δεκάδες παιχνίδια που μπήκαν στο σπίτι από δώρα είναι λίγα που στην πράξη φάνηκαν να κρατάνε το ενδιαφέρον του παιδιού και θα τα πρότεινα αντίστοιχα σε επόμενους.

ποια συγκεκριμένα είδατε πως είναι τέτοια απ' την εμπειρία των παιδιών σας για ηλικίες 2-3-4-5 χρονών;
Ναι το κάθε παιδί διαφορετικό κλπ κλπ αλλά ας πούμε γι' αυτά που ξεχώρισαν απ' τον σωρό σας.

Και μιας και τελευταία πέσαμε στα τουβλάκια, με ενδιαφέρει αντιπρόταση στα ακριβά lego. στο temu βλέπω κάτι πονηριές 500τμχ με τα 3/4 να είναι μικροσκοπικά 1x1.

Η αλήθεια είναι πως ο μικρός ασχολήθηκε πολύ με τα lego, αλλά σε ηλικίες γύρω στα 10.

Τα δικά μου, σε τόσο μικρές ηλικίες ασχολιόταν κυρίως με κάποια κουκλάκια, με τα οποία κοιμόντουσαν κιόλας. Αλλά πάντα, ένα δωράκι με το οποίο θα έκαναν κάτι δημιουργικό (θα ζωγράφιζαν για παράδειγμα) τους κέντριζε το ενδιαφέρον. Και πατίνια - ποδήλατα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#881629 Έχει κάτι ωραία μαγνητικά πλαστικά τουβλάκια στο Temu που χτίζεις ότι θελεις, μπορεί να φάει ώρες με αυτά.

https://share.temu.com/xzooHURGbHA

Μετα τα 3 playmobil ειδικά αυτά του Αστεριξ, με ιππότες, δράκους και γενικά εξαπτουν την φαντασία.

Πχ βρήκα τα παλιά δικά μου με Ινδιάνους και καουμποιδες, διαβάσαμε τον τελευταίο των Μοϊκανών είδαμε και τα σχετικά καρτούν στο youtube και τώρα οργιάζει στήνοντας καταυλισμους ινδιάνων και οχυρά αγγλογαλλων

Το ίδιο και με τον Αστεριξ.

Με Lego έπαιξε μικρότερος πριν τα 4 με κάτι φάρμες και πυροσβεστικες και το χάρηκε αλλα γρήγορα τα βαρέθηκε.

Από την εμπειρία μου όταν ένα παιχνίδι συνδυάζεται με ένα βιβλίο που του έχεις διαβάσει μια ιστορία που του έχεις πει η ακόμα κι ένα καρτούν που έχει δει τότε κρατάει το ενδιαφέρον πολύ παραπάνω.
Μπόνους οι οποίες γνώσεις αποκτήσει.

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#881694 Εγραψα ενα κατεβατο για τον εγγονο πλεον αλλα χάθηκε!!. Γενικα παντως είναι μσγαλη υποθεση το πσιδακι της οικογενειας. Μενουμε κοντα και ετσι καθημερινα τον συναντάμε!!!
Παίζει συνεχώς με μερικά για την ηλικία του παιχνίδια. Τον πήγαν και στα χιόνια στα Καλάβρυτα με μικρα σκι και τον τραβουσαν στο οριζοντιο τμήμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#881723 Να σας ζήσει και όλα καλά!

Και να είστε και εσείς καλά να τον χαίρεστε!
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#881728 ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

bill φάε τη γλώσσα σου, μέχρι τώρα δεν έχω πατήσει κανένα :D
Άβαταρ μέλους
By 224v
markvag έγραψε:Να σας ζήσει και όλα καλά!

Και να είστε και εσείς καλά να τον χαίρεστε!

Και να είστε και εσείς καλά να τον χαίρεστε![/quote]
Ευχαριστώ για την ευχη και ελπίζω να χαρητε και εσείς ολοι εδω τα δικα σας οταν με το καλό ερθουν
Άβαταρ μέλους
By Isambard
dimik έγραψε:Έχει κάτι ωραία μαγνητικά πλαστικά τουβλάκια στο Temu που χτίζεις ότι θελεις, μπορεί να φάει ώρες με αυτά.

https://share.temu.com/xzooHURGbHA

Μετα τα 3 playmobil ειδικά αυτά του Αστεριξ, με ιππότες, δράκους και γενικά εξαπτουν την φαντασία.

Πχ βρήκα τα παλιά δικά μου με Ινδιάνους και καουμποιδες, διαβάσαμε τον τελευταίο των Μοϊκανών είδαμε και τα σχετικά καρτούν στο youtube και τώρα οργιάζει στήνοντας καταυλισμους ινδιάνων και οχυρά αγγλογαλλων

Το ίδιο και με τον Αστεριξ.

Με Lego έπαιξε μικρότερος πριν τα 4 με κάτι φάρμες και πυροσβεστικες και το χάρηκε αλλα γρήγορα τα βαρέθηκε.

Από την εμπειρία μου όταν ένα παιχνίδι συνδυάζεται με ένα βιβλίο που του έχεις διαβάσει μια ιστορία που του έχεις πει η ακόμα κι ένα καρτούν που έχει δει τότε κρατάει το ενδιαφέρον πολύ παραπάνω.
Μπόνους οι οποίες γνώσεις αποκτήσει.

< >

Τα μαγνητικά τουβλάκια είναι μια πολύ καλή λύση, πολύ δημιουργική και τα έχουν και μεγάλα καταστήματα όπως Μουστάκας και Jumbo. Είναι η μόνη εναλλακτική που έχουμε βρει εμείς στα δικά μας, με κορυφαία επιλογή τα Lego Duplo. Αυτά είναι τα μόνα που παίζουν από 1 έτους μέχρι και αρκετά αργότερα.

Τα υπόλοιπα Lego είναι πιο ειδικά. Μιλώ για τα Classic, City, Technic, Bricq και Spike.
Εξηγούμαι: classic είναι ο κλασικός κουβάς με διάφορα Lego που μπορείς να φτιάξεις ό,τι θέλεις. Πρακτικά, επειδή είναι μικρά, θέλεις να ακολουθείς οδηγίες. Δεν υπάρχει θέμα όμως, υπάρχει η κλασική εφαρμογή της Lego, που σε καθοδηγεί:
https://apps.apple.com/us/app/lego-builder/id1486159728
Τα City, Technic είναι πιο θεματικά, φτιάχνεις κάτι ακολουθώντας οδηγίες και είναι λίγο περιοριστικά, είναι δεξιότητες και όχι φαντασία.
Το Bricq είναι πιο εξελιγμένες κατασκευές με πιο ιδιαίτερα κομμάτια, ακολουθώντας πάλι οδηγίες.
Τα Spike, είναι η εισαγωγή στη ρομποτική της Lego. Πρακτικά το παιδί θέλει βοήθεια όμως στην αρχή, γιατί πέρα από κατασκευή, είναι και προγραμματισμός.
Όλα είναι εξαιρετικά, με μεγαλύτερο VFM τα Duplo. Τα υπόλοιπα είναι και αρκετά ακριβά υπόψιν, με τα Spike να είναι πάρα πολύ ακριβά. Θεωρώ πάντως πως αν κάποιος έχει τα χρήματα, και του αρέσει η ρομποτική, είναι σχεδόν μονόδρομος.

Ξεκινάμε από τα Duplo που είναι εξαιρετικά (προτείνω και το τρενάκι που είναι πάρα πολύ καλό) και μετά πάμε σιγά σιγά στα υπόλοιπα, ανάλογα και με το αν αρέσουν στο παιδί.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#895147 Το έγραψα και εδώ:
viewtopic.php?f=22&t=3432

Χαρίζονται 7 κουτιά Frisolac Post Discharge, για νεογέννητα πρόωρα βρέφη. Αν έχετε κάποια γνωστή και τα θέλει, here I am.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895341 Σήμερα πέρασα πολλές ώρες με την κόρη μου ετών 14 σε εμπορικό κέντρο και το πρόγραμμα περιλάμβανε και εξάσκηση σε οδήγηση πριν φύγουμε στην κενή χαλικοστρωμένη αλάνα παραπλεύρως (ασκήσεις χαμηλής πρόσφυσης).
Έχουμε πάει εκεί κι άλλες φορές αλλά πρώτη φορά που οδήγησε το δικό μας αυτοκίνητο και το πρώτο της αυτόματο. Φυσικά της άρεσε και το αυτόματο αλλά και η όλη αίσθητη. Όλα πήγαν καλά, εκκινήσεις, στάσεις, φλας, στροφές, χειροκίνητη λειτουργία ταχυτήτων. ακινητοποιήσεις πανικού. Να νιώσει το ABS, να νιώσει με και χωρίς αντισπίν στην εκκίνηση στο χαλίκι κλπ. Και κάποια στιγμή με ρωτάει, μπαμπά πως κάνεις donuts;; :whistlink:
Της έστριψα το τιμόνι μισή στροφή, πρώτη στο κιβώτιο και της λέω ξεκίνα λίγο γκαζωτά. Και έκανε 1,5 donut! :yahoo: Το κακό είναι ότι επειδή ήταν από ακινησία χωρίς φόρα έγινε επιτόπου και όταν σταμάτησε, δυστυχώς σε λάθος γωνία ο αέρας μας έφερε όλον τον κουρνιαχτό που είχαμε σηκώσει πάνω και μέσα στο αυτοκίνητο (που ήταν και φρεσκοπλυμένο).... Ε, μετά το πήρα εγώ να της δείξω λίγο ανάποδο και λίφο drifto-donut μεγαλύτερης ακτίνας και αφού φρεσκάραμε λίγο τα λάστιχα δια της τριβής εγκαταλείψαμε το πεδίο μάχης γιατί είχαμε πάρει και είδη κατάψυξης. :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#901862 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Κάτι μια δωροεπιταγή από τα γενέθλια του μικρού πριν λίγες βδομάδες, κάτι τα επερχόμενα δικά μου, δεν κρατήθηκα :roll:
Σχωράτε με συμφοραδίτες, μακλάρεν ξεμακλάρεν, εδώ είναι κάτι παραπάνω από διαμάχη αιωνίων :s_roses
Άβαταρ μέλους
By bibendum
edmond έγραψε:Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Κάτι μια δωροεπιταγή από τα γενέθλια του μικρού πριν λίγες βδομάδες, κάτι τα επερχόμενα δικά μου, δεν κρατήθηκα :roll:
Σχωράτε με συμφοραδίτες, μακλάρεν ξεμακλάρεν, εδώ είναι κάτι παραπάνω από διαμάχη αιωνίων :s_roses

Στα 4, 5 που κάναμε εισαγωγή στα LEGO του έπαιρνα για να παίζω και εγώ μαζί του. Τώρα στα 6 με διώχνει να φυγω να τα κάνει όλα μόνος του.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#901898 Χριστούγεννα & Γενέθλια:

Εικόνα

Το υπόλοιπο δωμάτιο είναι γεμάτο lego Minecraft, Ninjago και αυτοσχέδια.

Πλέον μόνο με lego παίζει.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#901900 Έχουν ανέβει πολύ τα LEGO και μερικά από αυτά είναι αρκετά value for money συγκρινόμενα με άλλες επιλογές.