Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
glf έγραψε:Κοίτα διαφορά στον όγκο, ακόμα και στο thumbail video :)
Τα αυτοκίνητα όλο και μεγαλώνουν. Τα ηλεκτρικά βάζουν μπαταρίες κάτω από το πάτωμα οπότε αναγκαστικά ψηλώνουν και για να διατηρηθούν οι οπτικές αναλογίες πλαταίνουν και μακραίνουν.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
sknipper έγραψε:Έχω κλείσει νοικιάρικο Renault Arkana.

Περιμένω εντυπώσεις...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dodger έγραψε:
sknipper έγραψε:Έχω κλείσει νοικιάρικο Renault Arkana.
Περιμένω εντυπώσεις...
Εγώ ήλπιζα από εσάς να μάθω τίποτα αλλά μάλλον είναι τόσο σπάνιο που περιμένετε εμένα να σας πω. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sebastian
socratesn έγραψε:
sebastian έγραψε:
sebastian έγραψε:Να πω την αληθεια τα φαναρια στο προηγουμενο μοντελο μου αρεσαν λιγο περισσοτερο.
Εχουν μια προσφορα με μειωση του ΦΠΑ στο 50% αλλα ακομη περιμενω να μου δωσουν τιμες για τις 2 διαθεσιμες εκδοσεις.

Η πρωτη μου επιλογη ηταν το Yaris με τον απλο κινητηρα βενζινης, αλλα πλεον βγαινει μονο hybrid επομενως και μονο αυτοματο αρα 25Κ+ :s_whiteflag

Μιας και η αντιπροσωπεια εδω στην Θεσ/νικη δεν απαντησε ποτε, 2 επισκεψεις και 3 διαφορετικοι πωλητες πετουσαν αετο, αλλος ελεγε δεν βγαινει ντιζελ, αλλος ελεγε να προτιμησω το Capture... πηρα Αθηνα και η φαση εχεις ως εξης:
Κλιο ντιζελ δεν υπαρχει και παει μονο για παραγγελια, πραγμα που σημαινει οτι δεν ισχυει η εκπτωση του ΦΠΑ η οποια αφορα μονο το υπαρχον στοκ.

Επισης οδηγησα το yaris (active plus 1.5 βενζ) και προσωπικα θεωρω αστειο τα 22Κ για αυτο το αυτοκινητο οσο και να εχει αλλαξει η αγορα.

Πλεον θα εχω το νου μου για κατι ελαφρως μεταχειρισμενο ειτε σε clio dci 2021-2023 που μου αρεσει και περισσοτερο απο το τελευταιο, ειτε για yaris 1.5 ατμο σε πιο λογικη τιμη.

Κ εμένα κάπως έτσι με έχει προσγειώσει η πραγματικότητα μετά τις πρόσφατες βόλτες μου σε αντιπροσωπείες. :lipsealed:

Εν τω μεταξύ δε καταλαβαίνω καν at this point, μερικές εταιρείες ειδικά γιατί κάνουν καν τον κόπο να προωθούν εκπτώσεις και καμπάνιες, από τη στιγμή που δε τους πολυνοιάζει να πουλήσουν ή από τη στιγμή που το όποιο εκπτωτικό στοκ είναι 2-3 μοντέλα σ' όλη τη χώρα. :thumbsdown:

Εγω που ειμαι και λιγο καγκουρακος ακομη, παρα το οτι φτανω τα δευτερα -αντα, θυμαμαι κατι εποχες που στη mini κατηγορια ειχε cooper s, clio rs197, punto abarth, corsa opc, fiesta st κλπ, εκανε κατι συγκριτικα το DRIVE στη λιμνη Δοξας και το αρθρο το διαβαζα 300 φορες κοιτωντας τις φωτο με τις ωρες. Το διο και στην παραπανω κατηγορια, αλλος χαλασμος κι εκει.
Και τωρα ενα κουτι που σε παει απο το Α στο Β, με 5 μπιμπιλικια παραπανω θελει 25Κ με το καλημερα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#883555 Οδήγησα Renault Arkana νοικιάρικο με 55000+χλμ σε πολύ καλή κατάσταση. Έχω προσέξει ότι πάντα αυτήν την εποχή τα νοικιάρικα είναι πολύ φτηνά. Το είχα μια εβδομάδα, πόλη, ταξίδια, εθνική, βουνά κι έκανα περί τα 1000χλμ.
Μοντέλο 1,3 MHEV (μικρουβριδικό το λέει, όπως κατάλαβα χρησιμοποιεί την ενισχυμένη μπαταρία του startstop για να δίνει επιπλέον βοήθεια με ηλεκτρικό μοτέρ σε εκκίνηση και επιταχύνσεις). Διαθέτει λέει 140 άλογα και μπόλικη ροπή με αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη σε “βασική” εξοπλιστική έκδοση (δηλαδή με μικρές οθόνες). Γιατί βασική ή φτωχή δεν τη λες.

Εξοπλισμός
Keyless entry και το “κλειδί” είναι μεν μεγάλο αλλά σχετικά πλακέ οπότε δεν ενοχλεί στην τσέπη και μου άρεσε ότι είχε μικρό βεληνεκές άνοιγε μόλις έφτανες δίπλα και έκλεινε στα 2-3 βήματα να μην ανησυχείς αν έκλεισε, ζάντες αλουμινίου με 215-60/17, 4 ηλεκτρικά παράθυρα όλα αυτόματα παρακαλώ, αναδιπλούμενοι καθρέφτες (ζήτω!), ενσύρματη σύνδεση με Android+Apple, bluetooth σύνδεση για μουσική-τηλέφωνα, USBx2+AUX+μπρίζα αναπτήρα εμπρός +USBx2 πίσω, αυτόματο πιλότο απλό (αν και έχει μέτρηση χρονοαπόστασης από το εμπρός αυτοκίνητο), κράτημα στη λωρίδα (που απενεργοποίησα επειδή γίνεται εύκολα σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα), αυτόματο κλιματισμό μονής ζώνης αλλά και αερισμό για τους πίσω, κάμερα μόνο πίσω, λεβιεδάκια στο τιμόνι. Δεν έχει πίσω υαλοκαθαριστήρα, ίσως αεροδυναμικά να μην τον χρειάζεται (η αλήθεια είναι ότι δεν τον αναζήτησα, απλά επιβεβαίωσα ότι δεν υφίσταται).

Εξωτερικά
Αυτοκίνητο μπόλικο με ωραία γραμμή, στυλ κουπέ SUV. Όμορφο; μάλλον ναι αλλά δεν είμαι και σίγουρος, άσχημο δεν είναι αλλά από κάποιες γωνίες χάνει και δεν προβλέπω να αντέξει στο χρόνο (αυτό νομίζω ισχύει για όλα τα κουπέ SUV).

Θέση / Ορατότητα
Καλή θέση και γενική εργονομία. Πλήρως ρυθμιζόμενο τιμόνι, χωρίς πρόβλημα ορατότητας ταμπλώ.
Καλή ορατότητα γενικά, εμπρός και πλαγίως και μεγάλοι καθρέφτες. Οι εμπρός κολόνες ενοχλούσαν λιγότερο από πολλά άλλα αυτοκίνητα. Αναμενόμενα κάπως περιορισμένη ορατότητα από το μεσαίο καθρεφτάκι αλλά καλύπτεσαι πλήρως από τους μεγάλους καθρέφτες και την πίσω κάμερα.
Ωραία φώτα που φωτίζουν καλά. Λίγα λόγια και καλά.

Χώροι
Αίσθηση πλάτους εμπρός πίσω, ωραία ατμόσφαιρα. Αν και στις εμπρός θέσεις θα προτιμούσα να είχα περισσότερο επιπλέον χώρο στην κεντρική κονσόλα (και φαρδύτερη κονσόλα) και όχι προς το παράθυρο όπου δυσκολεύομαι να φτάσω για να ακουμπήσω τον αγκώνα μου. (Ίσως επειδή το αυτοκίνητο στηρίζεται σε μικρή βάση, το πλάτος απλά προστίθεται προς τα έξω αλλά τα καθίσματα+τιμόνι+πεντάλια δεν ακολούθησαν).
Από αποθηκευτικούς χώρους μου έλλειψε κάποιος χώρος εύκολα προσβάσιμος αλλά που να μην φαίνεται απέξω για να κρύβω το τηλεχειριστήριο του γκαράζ ή το παπαράκι για τα διόδια. Τα μόνα που κλείνουν είναι το ντουλαπάκι και η τρύπα (γιατί περί απλής τρύπας πρόκειται) κάτω από το κυλιόμενο υποβραχιόνιο. Οι δύο ποτηροθήκες ακριβώς πριν αν έχουν ποτήρια δεν βλέπεις το χειρόφρενο (που έτσι κι αλλιώς είναι αυτόματο οπότε δεν ασχολείσαι) αλλά η πίσω καλύπτεται από το υποβραχόνιο αν το έχεις τραβήξει εμπρός.
Θα βόλευε αν το πίσω διαιρούμενο κάθισμα ήταν συρόμενο και με ρυθμιζόμενη πλάτη αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει και χώρο για τα γόνατα και μεγάλο πορτμπαγκάζ κανονικού σχήματος και ρεζέρβα από κάτω. Υπήρχε σημείο για να φέρεις το πάτωμα στο ύψος των αναδιπλωμένων καθισμάτων για επίπεδη επιφάνεια αλλά το πάτωμα δεν ταίριαζε, μάλλον αυτό γίνεται στο πιο καλό μοντέλο.

Κινητήρας-Επιδόσεις
Για το μέγεθος του είναι σχετικά ελαφρύ στα 1336κιλά και η επιπλέον υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα το κάνουν να μαζεύει χιλιόμετρα εύκολα. Το δυνατό του είναι οι ρεπρίζ από 30-90. Αλλά μερικές φορές αργεί λίγο να ανταποκριθεί, δεν ξέρω αν είναι turbo lag ή έχει να κάνει με την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. (No replacement for displacement). Η συνολική εντύπωση πάντως που αποκόμισα ήταν σαν πολύ παραπάνω από 140 άλογα.
Κάτι που δεν μου άρεσε που όμως ισχύει για όλα τα υπερτροφοδοτούμενα είναι ότι όταν αφήνεις το γκάζι ή κατεβάζεις ταχύτητα δεν σε φρενάρει. Αναγκαστικά πρέπει να στηρίζεσαι μόνο στα φρένα.

Κιβώτιο
Το κιβώτιο από μόνο του ξεκινάει ομαλά και αλλάζει εύκολα και εντελώς ανεπαίσθητα αν και τείνει να σε κρατάει σε πολύ χαμηλές στροφές, κάτω από τις 1500 (με ροπές από 1750). Δεν κατάφερα να βρω τη sport mode που υποτίθεται κρατάει πιο πολλές στροφές, μόνο ECO ή όχι ECO, ίσως να το έχουν τα μοντέλα με τον πιο καλό εξοπλισμό. Πιστεύω θα το έκανε πολύ πιο εύχρηστο και έτοιμο για άμεσες επιταχύνσεις.

Χειριστήρια-εργονομία
Πλαστικουριό αλλά με αίσθηση καλύτερη από όσο περίμενα. Βολικά τα κάπως οριζόντια κουμπιά δεξιά και αριστερά αν και το αλάρμ θα το ήθελα πιο μεγάλο.
Ναι μεν έχει χειριστήρια για τον κλιματισμό αλλά για την ένταση του ήχου ο οδηγός έχει πατητά κουμπάκια σε λεβιεδοκατάσταση πίσω από το τιμόνι αλλά αν θέλει ο συνοδηγός τότε θα πρέπει να πατήσει πρώτο κουμπί στην οθόνη (μικρό, θέλει συγκέντρωση για να το πετύχει) ώστε να του ανοίξει το μενού έντασης όπου θα πατήσει κουμπί δεξιά ή αριστερά…. επιεικώς ατυχής υλοποίηση.
Η οθόνη θέλει αντρίκιο πάτημα για την αφή αλλά το βασικό είναι ότι τα μενού κλπ είναι αρκετά καλά σχεδιασμένα. Λίγο αργό.
Στο τιμόνι ο περιοριστής και αυτόματος πιλότος αριστερά και τα μενού του υπολογιστή δεξιά (λίγα πράματα, θα ήθελα καλύτερα-περισσότερα)
ESP δεν το βρήκα πουθενά σε κουμπί ή μενού οπότε μάλλον δεν βγαίνει. Αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου.
Μοχλός αυτόματου κιβωτίου όχι πολύ γλυκός στην κίνησή του. Και τα αυτάκια έτσι κι έτσι σε αίσθηση. Υποθέτω αυτά φταίνε που ο μοχλός των φλας είναι λίγο μακριά. Καλό όμως ότι επιτρέπει φλασιά με μία κίνηση (τράβα άσε και όχι διπλό τράβηγμα).
Ήχος φλας αξιοπρεπής (μερικοί είναι σαν ηλεκτρονικό τικ τικ)
Ήχος κόρνας ευχάριστος, πιο σεβάσμιος, διαθέτει κύρος, δεν είναι πρα-πρα μικρού αυτοκινήτου.
Φρένα λίγο πιο νεκρά στην αρχή και πιο απότομα όταν πιάσουν αλλά καλά και με σωστή ρυθμισιμότητα, εμπνέουν εμπιστοσύνη. Τα συνηθίζεις γρήγορα και δεν τρομάζουν όπως σε κάτι Opel ή Citroen.

Άνεση / Οδήγηση / Οδική συμπεριφορά
Οι θέσεις άνετες αλλά όχι σωστά υποστηρικτικές σε μέση και έτσι κι έτσι στις στροφές. Σε συνδυασμό με μαξιλαράκια που δεν ρυθμίζονται και σου σπρώχνουν το κεφάλι που βλέπω ότι είναι όλο και πιο συχνό, προωθούν αυτό που λέω τη στάση του καμπούρη.
Η θέρμανση μου φάνηκε υπερβολική σε σχέση με την επιλεγμένη θερμοκρασία και δεν είχα τη δυνατότητα να το βάλω να μου βγάζει πιο δροσερό αέρα στο πρόσωπο.
Μερικές φορές άνετο μερικές φορές σκληρό. Γέρνει λιγότερο από όσο περίμενα. Γενικά μου άρεσε αυτό το στυλ αν και σε κάποιες ανωμαλίες ήταν λίγο άτσαλο (για να μην γέρνει έχει σκληρές αντιστρεπτικές και υποθέτω αυτό είναι το κόστος τους στην άνεση). Καλοτάξιδο όμως.
Θόρυβος: θα μπορούσε με λίγο παραπάνω ηχομόνωση αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι πρόβλημα. Ο ήχος κινητήρα δεν είναι ενοχλητικός πότε πότε ακούς και σφυριγματάκι της τουρμπίνας.
Το βρίσκω σημαντικό θέμα για οδήγηση στην πόλη ότι με startstop το ξεκίνημα από στάση είναι αργό και απότομο, σχεδόν σαν καρφωτή ταχύτητα, αγωνιστικός συμπλέκτης, δεν έχει τη γλύκα ενός μετατροπέα ροπής. Στη συνέχεια έχει μια μικρή έλλειψη ροπής μεταξύ ρελαντί και ροπών στις 1750 που προσπαθεί να καλύψει το μοτεράκι και μετά λυσσάει.
Γενικά ευχάριστο, ζυγισμένο, ελαφρά υποστροφικό αλλά όχι μουράτο. Μου άρεσε για προσθιοκίνητο. Παιχνιδιάρικο αλλά χωρίς να είναι φτηνοπαίχνιδο. Ταρζανιές δεν του πολυέκανα αλλά στις στροφές του Διακοπτού (2 ανέβα και 2 κατέβα) τα πήγε πολύ καλά, ευχάριστο τιμόνι όχι πανάλαφρο, καλή τοποθέτηση αλλά σταθερό και ελάχιστες κλίσεις. Σε συνδυασμό με τα καλά γκάζια το ευχαριστήθηκα δεόντως (και τους πέρασα όλους)… Χαζοσπινάρει λίγο την πρώτη σχετικά εύκολα αλλά με ελάχιστο torque steering στις φουρκέτες, υποθέτω το ESP το ελέγχει χωρίς όμως να με κόβει.
Μεγάλη ευκολία το 60άρι λάστιχο με 20 εκατοστά απόσταση από το έδαφος. Δεν σε φοβίζουν τα πεζοδρόμια και οι απότομες ράμπες σε γκαράζ ή φέρρυ ή τίποτα στρογγυλεμένα βραχάκια στην πρόσβαση της καλής παραλίας. Γιατί να λέμε την αλήθεια με λάστιχα δρόμου, σκληρές αντιστρεπτικές για να ελέγχουν τις κλίσεις και μόνο εμπρός κίνηση δεν θα πας εκτός δρόμου, ή πιο σωστά δεν θα πας μακριά.

Κατανάλωση κατά την κίνηση στην πόλη με μέση ταχύτητα <20χλμ/ώ δεν έχει νόημα να συζητάμε. Εκτός πόλης όμως μοιάζει καλά για τον όγκο του και τον τρόπο οδήγησης μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα αλλά μάλλον η συνολική μου μέση ήταν 8,2λτ/100 (Αθήνα+2 επιδρομές Καλάβρυτα).

ΣΥΝ
Απίστευτες ενδιάμεσες επιταχύνσεις, για να την μπαίνεις στα μηχανάκια
Χώροι
Ευχάριστο στην οδήγηση

ΠΛΗΝ
Καθυστέρηση κατά την εκκίνηση με startstop μέχρι να αρπάξει
Έλλειψη περιστροφικού έντασης ήχου
Έλλειψη μικρού χώρου άμεσης πρόσβασης που να κρύβει τα περιεχόμενά του από το κακό μάτι

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Νομίζω είναι πολύ καλή επιλογή εφόσον ξέρεις τι παίρνεις. Αν νομίζεις ότι τους κορόιδεψες όσους πληρώνουν πολύ περισσότερο για πρίμιουμ γερμανική υλοποίηση να ξέρεις ότι δεν θα έχεις ούτε την ομοιογένεια ούτε την πριμιουμίλα τους, δεν είναι όμως κακό απλά δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο. Για τα λεφτά του είναι τίμιο, καλά εξοπλισμένο, με χώρους, πολύ ευχάριστο στην οδήγηση και γρήγορο.
Τα είχα στο φτύσιμο κάτι ψευτο-υβριδικά, μικρό-υβριδικά κλπ. Τα θεωρούσα απλά μάρκετινγκ πονηριά. Όχι πια, το έξτρα ούμφ που προσφέρει ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι πολύ καλοδεχούμενο και κάνει πραγματική διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#883684 Εχει ασχοληθεί κανείς με τους αντάπτορες για ασύρματο apple car play σε megane με rlink 2? Εχουμε κανένα δοκιμασμένο;
Άβαταρ μέλους
By glf
#885194 Χθες έκανα το home garage service στο Zoe και άλλαξα τη βαλβολίνη στο διαφορικό. Παρόλο που είναι ηλεκτρικό, έχει ένα κανονικό διαφορικό με τελική σχέση μετάδοσης 10:1.
Παίρνει τη στάνταρ βαλβολίνη ELF 75W και μιας και πιάσαμε τα 97.000 χλμ είπα να τις αλλάξω. Απλά δεν είχα το τετράγωνο καρυδάκι 8mm για τις τάπες Renault οπότε συνολικό κόστος για το.. σερβις πήγε σχεδόν στα 20€.
Με την ευκαρία έριξα και μια καλή ματιά από κάτω τώρα που βγήκε η ποδιά του κινητήρα, τα πάντα είναι πεντακάθαρα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#885490 Νίκο πήρες Zoe? Που το βρήκες; Δεν νομίζω να ήρθε Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#885515 Είναι που δε μπαίνεις στο θέμα της Ηλεκτροκίνησης εδώ :) τα έχω γράψει αναλυτικά, πήγα Γερμανία και το κατέβασα οδικώς από Ρουμανία-Βουλγαρία.
Κάθε 3 και λίγο είμαι με αυτό Θεσσαλονίκη, πάλι κόκκινο το πήρα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#885521 Όντως δεν μπαίνω στο συγκεκριμένο topic. Με γεια! :thumbsup:
Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια στον Αγγλικό Τύπο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

ΥΓ: Τώρα που είπες ότι έρχεσαι Σαλονίκη, μιλούσα προχθές με τον φίλο μας τον Τάσο στο Στρατώνι κι έλεγε ότι θα έρθει και θα βρεθούμε κλπ ΚΑΠΟΙΑ στιγμή... Καλά, άσ' τον αυτόν. Κανόνισε να βρεθούμε ξανά σε καμιά συνάντηση.
Άβαταρ μέλους
By glf
#885547 Κάθομαι στο σαλόνι από Clio 2021 και έχει τα άκρα/άξονα από megane με 5μπούλονα άκρα.
Πολύ τίμιο αυτοκίνητο και γαλλική σχολή.
Έχουμε... παρατήσει στην άκρη το Focus λέμε.
Ναι ένα καφέ ή ενα τραπεζωμα πρέπει να σας πετύχω κάποτε.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#888307 Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μπει και εδώ
Για το φόρουμ με αγάπη Renault 5 E-Tech
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#892009 Καλημέρα ! Στο megane (grandtour 2019)τρίζει έντονα σε λακούβες το παράθυρο του οδηγού. Διάβασα στο ίντερνετ αλλά δεν βρήκα να είναι κοινό πρόβλημα στα megane. Σε τι μάστορα να απευθυνθώ για να μου το ανοίξει να δούμε τι μπορεί να είναι; Ταπετσερη; Φανοποιο; Συνεργείο ; Κάποιο τζαμά (carglass κλπ) ;;; Έχετε κάποιον να προτείνετε Θεσσαλονίκη που θα μπορέσει να μου λύσει το πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892013 Σε φανοποιό θα πας, αλλά και οι ταπετσέρηδες μπορούν να βοηθήσουν, αν θέλουν.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#892015 Γενικά τα μεγκάν έχουν-είχαν κάποια θεματάκια με τα...εσώψυχα των πορτώνε.
Θυμάμαι είχα αλλάξει στα 2 μπροστά και στο πίσω δεξί γρύλλους και στα 2 μπροστά μοτέρ.
Κάποιο πλαστικάκι θα έχει σπάσει που βαστάει κόντρα το τζάμι μέσα στην πόρτα και για να ανεβοκατεβαίνει όμορφα αυτό πάνω στους οδηγούς του.
Ακόμα και σε εξειδικευμένο να πας, θα σε εξυπηρετήσουν.