Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
https://www.youtube.com/watch?v=6icbeSS7Fqo

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης με τις ευλογίες της κυβέρνησης είναι πρωτοφανές. Προσπαθούν να καταργήσουν την πραγματογνωμοσύνη που ο νόμος προβλέπει να την κάνουν μόνο οι ιατροδικαστές και οι οποίοι έχουν κάνει τις νεκροψίες και νεκροτομές με τη σύσταση μίας επιτροπής, της οποίας τα μέλη ούτε νεκροψία δεν έχουν κάνει. Δεν έχουν έρθει σε επαφή με κανέναν ειδικό επιστήμονα για αδιευκρίνιστους λόγους» δήλωσε αρχικώς.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που επίσης εκθέτει την κυβέρνηση και τον κ. Φλωρίδη είναι ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο εμφανίστηκε και στη Βουλή – δεν ξέρω με ποια ιδιότητα – αναγνωρίστηκε ως ιατροδικαστής, σαν σπουδές, το 2018. Υπήρχαν πολλά προβλήματα με τις σπουδές του, ήταν σπουδές πολλών ετών στην Ιταλία».

«Πρέπει όλοι να ξεσηκωθούν. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει ξεσηκωθεί ο νομικός κόσμος. Ο κ. Καρακούκης είναι ένα πρόσωπο που απασχολεί χρόνια τη νομική κοινότητα».

Αλέξης Κούγιας

Αυτό ακούγεται ψιλοσοβαρό. :hmmm:
Δεν αναφέρομαι σε αυτά που λεει επί προσωπικού για τον Καρακούκη, αλλα γενικά για το νομοσχέδιο και την τριμελή επιτροπή που θα κουκουλώσει τις βρωμιές των αφεντικών της και θα θάψει τις εκθέσεις των πλέον ειδικών ιατροδικαστών.

Και μετά ρίχνει τη βόμβα ότι ανάλογα με την έκθεση του ιατροδικαστή μπορεί να αλλάξει και το είδος του δικαστηρίου που θα εξετάσει την υπόθεση.
Και μπορεί να πάει σε δικαστήριο με ενόρκους.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Lalfamaz έγραψε:Από το Μάτι έπεσε η κυβέρνηση, αφού λιντσαρίστηκε επικοινωνιακά από όλους τους μιντιακούς Βαρώνους. Τότε βλέπεις δεν υπήρχε χρόνος για να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, γιατί ξέμεναν από οξυγόνο οι Βαρώνοι.
Για την Μαρφίν ποιος έφταιξε, ξέρουμε; Έχουμε διαβάσει τι έχει αποφανθεί μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη ή αναμασάμε τσιτάτα της Πειραιώς (όχι της Τράπεζας, της οδού); :)
Να βοηθήσω
https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/456486_apofasi-bomba-toy-areioy-pagoy-gia-ti-marfin
https://www.cnn.gr/ellada/story/52619/ypothesi-marfin-athooi-oi-vasikoi-katigoroymenoi
https://tvxs.gr/news/media/otan-tvxs-apokalypse-oti-oi-mpaxalakides-ton-dekembrianon-itan-astynomikoi/

Λυπάμαι, αλλά η περίπτωση της Μαρφίν φαίνεται ότι έχει γίνει η Area 51 για ορισμένους. :(

Εγω μαζι σου. Δολοφονια εχουμε μονο στα τεμπη. Στην μαρφιν μια μολοτοφ κυλισε στην τραπεζα.
Και οι υπαλληλοι τι εκαναν μεσα και δουλευαν?? :x
Ας προσεχαν
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
#881453 Τα παράπονα σου στη Δικαιοσύνη και στο Λάππα.

Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όταν φτάνεις στο σημείο να δέχεσαι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ΜΟΝΟ όταν συμφωνούν με αυτά που έχεις ήδη στο μυαλό σου, τότε είσαι ανοιχτός σε θεωρίες συνομωσίας και κλειστός στην πραγματικότητα που στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι πολύ πιο πεζή από τις περίτεχνες ίντριγκες που φανταζόμαστε.

Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#881454 Δεν εχω κανενα παραπονο.
Βλεπω ανθρωπους που κοιμοντουσαν πριν καποια χρονια στις τραγωδιες, τωρα να στεκονται δυναμικα .
Γυρισαμε σελιδα και μπραβο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geo f1 έγραψε:Δεν εχω κανενα παραπονο.
Βλεπω ανθρωπους που κοιμοντουσαν πριν καποια χρονια στις τραγωδιες, τωρα να στεκονται δυναμικα .
Γυρισαμε σελιδα και μπραβο.

Μην κρινεις του αλλους , το θεμα ειναι εσυ τι κανεις γι' αυτο που σε απασχολει, αν κανεις. Δημοκρατια εχουμε κι οποιος θελει φωναζει για οποιο ζητημα. Ο δρομος εκει ειναι.

Γιατι απο το πληκτρολογιο δουλεια δεν γινεται. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
#881456 Με τόσες τσιρίδες και ουρλιαχτά των Έγκυρων Δημοσιογράφων στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα λίγο δύσκολο να μπορούσαμε να κοιμηθούμε. Με το που χάραζε, καφέ δεν προλαβαίναμε να βάλουμε και κρυβόμασταν κάτω από το κρεβάτι για να μην μας βρει το κακό της ημέρας με τον μπετόβλακα τον Αλέξη και την τρελοπαρέα του.
Εγώ πάλι έχω πολλά παράπονα, γιατί από ανθρώπους που λυσσομανούσαν σε βάρος της πρώην κυβέρνησης για τη Θεία Κωμωδία με την Κόλαση του Αλέξη, δεν περίμενα ξαφνικά να περιέλθουν σε νιρβάνα no matter what. Και να πεις ότι δεν έχουμε φονικές πυρκαγιές, διαλυμμένα μέσα μεταφορών, αυτοκτονίες λόγω γενικότερης εξαθλίωσης, εγκλήματα όξω από τα Άλφα Ταφ της γειτονιάς, επίορκους αστυνομικούς, οργανωμένο έγκλημα που ανθεί, απευθείας μαρς αναθέσεις δημοσίων έργων κλπ κλπ κλπ κλπ :hmmm: Άσε τα Τέμπη, αυτά είναι μία κατηγορία από μόνα τους.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#881457 Η χυδαιότητα και η επικοινωνιακή διαχείριση της εκάστοτε εξουσίας ήταν ακριβώς ίδια στο Μάτι και στα Τέμπη. Η θεμελιώδης διαφορά είναι ότι κατά τα φαινόμενα, στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε μια ευρείας έκτασης προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας. Ατυχήματα, καταστροφές, πυρκαγιές και πλημμύρες συνέβαιναν και θα συμβαίνουν πάντα, ακόμα και στις πιο προηγμένες χώρες. Αυτό που εδώ φαίνεται διαφορετικό, είναι η μεγάλη σπουδή να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα να μετέφερε κάτι παράνομο η εμπορική(κάτι που μάλλον φαίνεται να καταρρέει), καθώς και η λύσσα να τα φορτωθεί όλα ο σταθμάρχης.

Μου κάνει επίσης μεγάλη εντύπωση που τα μέσα του Μαρινάκη παίζουν πάρα πολύ το συγκεκριμένο θέμα(σε.... αντίθεση με το noor1 :P). Ενδέχεται ο εμπλεκόμενος να είναι ανταγωνιστής του;

Και κάτι άλλο, που επίσης μου φαίνεται παράξενο, είναι το γιατί κάποιος με τόσο εξόφθαλμα παράνομο φορτίο να το μεταφέρει με τρένο, και όχι με καμουφλαρισμενο βυτιοφόρο;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#881463 Σίγουρα το πράμα είναι αρκετά πολύπλοκο. Και δεν το παρακολουθώ σρενά αλλά ίσως η αποστασιοποίησή μου να με κάνει να βλέπω τα πράματα από πιο μακριά αλλά σαν όλο. Η έμφυτη καχυποψία κάθε Έλληνα δεν βοηθάει.
Σχετικά με την δημιουργία επιτροπής πάνω από τους ιατροδικαστές, Αν το δούμε καλόπιστα, η επιτροπή αυτή θα συμμαζέψει όλα τα στοιχεία και θα τα παρουσιάσει με τρόπο απλό. Αντί πχ να λές το θύμα ΑΑ πέθανε έτσι και το ΑΒ πέθανε πάλι έτσι και το ΑΓ αλλιώς είναι πιο εύκολο να πεις οι 20 πεθάναν έτσι και οι 10 πεθάναν αλλιώς κοκ. Δεν θα αλλάξει κάτι στην αξία των αυτοψιών απλά διευκολύνεται και επιταχύνεται η διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης.
Φυσικά αν ο στόχος της επιτροπής είναι να αποκρύψει στοιχεία που θα στηρίζαν ενοχή κάποιων τότε ναι, δεν λέει και είμαι εναντίον, αλλά από την άλλη αν υπάρχει τόση δύναμη να κάνει αυτό σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι σε κάθε στάδιο....
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Geo f1 έγραψε:
NirApp έγραψε:Αρα ολα ειναι καλα τσαμπα κατεβηκαν ολοι στους δρομους;

Οχι βεβαια. Κατεβηκαν και για την Μαρφιν και για το Ματι που ουτε εκεινα τα θυματα ειχαν οξυγονο.

Εσύ κατέβηκε για Μάτι και Μαρφιν που ενδιαφέρεσαι τόσο?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Σίγουρα το πράμα είναι αρκετά πολύπλοκο. Και δεν το παρακολουθώ σρενά αλλά ίσως η αποστασιοποίησή μου να με κάνει να βλέπω τα πράματα από πιο μακριά αλλά σαν όλο. Η έμφυτη καχυποψία κάθε Έλληνα δεν βοηθάει.
Σχετικά με την δημιουργία επιτροπής πάνω από τους ιατροδικαστές, Αν το δούμε καλόπιστα, η επιτροπή αυτή θα συμμαζέψει όλα τα στοιχεία και θα τα παρουσιάσει με τρόπο απλό. Αντί πχ να λές το θύμα ΑΑ πέθανε έτσι και το ΑΒ πέθανε πάλι έτσι και το ΑΓ αλλιώς είναι πιο εύκολο να πεις οι 20 πεθάναν έτσι και οι 10 πεθάναν αλλιώς κοκ. Δεν θα αλλάξει κάτι στην αξία των αυτοψιών απλά διευκολύνεται και επιταχύνεται η διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης.
Φυσικά αν ο στόχος της επιτροπής είναι να αποκρύψει στοιχεία που θα στηρίζαν ενοχή κάποιων τότε ναι, δεν λέει και είμαι εναντίον, αλλά από την άλλη αν υπάρχει τόση δύναμη να κάνει αυτό σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι σε κάθε στάδιο....

Η καχυποψια δεν ειναι χωρις αιτιο. Ολα στην Ελλαδα κουκουλωνονται αποδειξη η γενικη θυμηδια οταν ακουμε την φραση "θα φτασει το μαχαιρι στο κοκκαλο" και ξερουμε οτι μιλανε για επικο κουκουλωμα.

Προσπαθησαν να επισπευσουν την διαδικασια και τους σταματησαν οι γονεις των θυματων με δικους τους εμπειρογνωμονες, πραγματογνωμονες και ερευνες. Αλλιως η δικη θα ειχε ξεκινησει χωρις το πορισμα του ΕΜΠ για την εκρηξη και τα αιτια της!!! :dizzy:

Ε τωρα προσπαθουν να βρουν αλλους τροπους να ελεγξουν την διαδικασια και δεν εχει καμια σημασια αν ειμαστε εναντιον ή αδιαφοροι.

Οσο για τους υπευθυνους πρωτα πρεπει να τους απαγγειλει κατηγοριες ο εισαγγελεας , οποτε να δουμε ποιοι θα θεωρηθουν τετοιοι
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#881467 Για τον σταθμαρχη που δεν εκανε καλα την δουλεια του ουτε λογος βεβαια.
Α οχι
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Isambard
Hellenic tifosi έγραψε:Η χυδαιότητα και η επικοινωνιακή διαχείριση της εκάστοτε εξουσίας ήταν ακριβώς ίδια στο Μάτι και στα Τέμπη. Η θεμελιώδης διαφορά είναι ότι κατά τα φαινόμενα, στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε μια ευρείας έκτασης προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας. Ατυχήματα, καταστροφές, πυρκαγιές και πλημμύρες συνέβαιναν και θα συμβαίνουν πάντα, ακόμα και στις πιο προηγμένες χώρες. Αυτό που εδώ φαίνεται διαφορετικό, είναι η μεγάλη σπουδή να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα να μετέφερε κάτι παράνομο η εμπορική(κάτι που μάλλον φαίνεται να καταρρέει), καθώς και η λύσσα να τα φορτωθεί όλα ο σταθμάρχης.

Μου κάνει επίσης μεγάλη εντύπωση που τα μέσα του Μαρινάκη παίζουν πάρα πολύ το συγκεκριμένο θέμα(σε.... αντίθεση με το noor1 :P). Ενδέχεται ο εμπλεκόμενος να είναι ανταγωνιστής του;

Και κάτι άλλο, που επίσης μου φαίνεται παράξενο, είναι το γιατί κάποιος με τόσο εξόφθαλμα παράνομο φορτίο να το μεταφέρει με τρένο, και όχι με καμουφλαρισμενο βυτιοφόρο;

Αν καλά και σώνει πρέπει να συγκρίνουμε τις δύο καταστροφές (κάτι που είναι καταφανώς λάθος και εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς), η μεγάλη διαφορά μεταξύ τους δεν είναι άλλη πάρα οι πολλές προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν προκλητικά στην περίπτωση των τρένων και που αν δεν είχαν αγνοηθεί, η καταστροφή θα είχε πιθανόν αποφευχθεί.
Κοινώς, η φωτιά και η πλημμύρα, δεν προειδοποιεί συνήθως, απόδειξη οι τεράστιες καταστροφές σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά στην περίπτωση των τρένων είχαμε σειρά επιστολών, οι οποίες αγνοήθηκαν από όλους τους υπεύθυνους.

Αντίστοιχα, ενώ μια φωτιά ή πλημμύρα συχνά είναι μη αντιμετωπίσιμη και η μόνη σωτηρία είναι η εκκένωση, στην περίπτωση του τρένου, δεν υπάρχει αντίστοιχη δικαιολογία, δηλαδή το ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση δεν έχει σοβαρή δικαιολογία. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί προσπάθησαν να πείσουν πως υπήρχε τηλεδιοίκηση, κάτι που ήταν καταφανώς ψέμα.
https://www.youtube.com/watch?v=UrOnYSSGfDI

Το ότι τα τρένα ακόμη και αυτή την στιγμή κυκλοφορούν στο ελληνικό δίκτυο με μεθόδους του προ-προηγούμενου αιώνα, με σταθμάρχες που μιλάνε με τον ασύρματο με τους οδηγούς για παράδειγμα, δείχνει πως η καταστροφή συνέβη όχι γιατί δεν υπήρξε προειδοποίηση, αλλά γιατί κανείς δεν ήθελε να ακούσει.

Να πούμε εδώ πως κάποιος θα πρέπει να σκεφτεί, πώς είναι δυνατόν να μιλάμε πως το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ασφαλέστατο χωρίς να έχει καν οδηγούς, ενώ για τα άλλα τρένα, η λύση είναι οι σταθμάρχες. Αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν επ' ουδενί. Μιλάμε για την ίδια χώρα τώρα, όχι σύγκριση με την Ελβετία.

Το δυστύχημα συνέβη γιατί πρακτικά δεν υπήρχε κανένα σύστημα ασφαλείας σε λειτουργία, όχι γιατί δεν υπήρχαν λεφτά, αλλά γιατί δεν έγινε ποτέ σωστά η δουλειά της εγκατάστασης και λειτουργίας αυτών των συστημάτων, που υπάρχουν σε κάθε οργανωμένη χώρα.

Στη χώρα μας δεν υπήρχαν, οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες, το ότι κάποιοι δε θέλουν να τις δουν, είναι μια διαφορετική ιστορία. Υποθέτω αφορά την κομματική τυφλότητα του καθενός όπως επίσης και την περιορισμένη αντίληψη σε τεχνικά θέματα. Το δεύτερο δικαιολογείται, το πρώτο όχι.
Υπάρχει προφανώς και η απλή ανόθευτη βλακεία, που ενδημεί και αυτή σε όλους τους χώρους, συχνά μάλιστα σε αφθονία.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#881469 Δεν συνεκρινα τις δύο τραγωδίες, απλά ανέφερα το πως οι εκάστοτε εξουσίες αμέσως μπήκαν σε λογική επικοινωνιακης διαχείρισης, και αμέσως μετά τόνισα το γιατί τα Τέμπη είναι.... άλλη πίστα.

Προφανώς και η απουσία των αυτοματισμών είναι εγκληματική, και δε νομίζω ότι χωράει αμφιβολία πως θα κριθεί ως ο βασικότερος παράγοντας που οδήγησε στο δυστύχημα. Από αυτό βεβαια, μέχρι τη βλακεια που είδα παραπάνω στην εικόνα "καμία δίωξη στον σταθμαρχη", η απόσταση είναι μεγάλη.

Ως προς το φορτίο της εμπορικής και την πρεμούρα του Μαρινακη, θα ήμουν πολύ περίεργος να μάθω τι παίζει.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Isambard έγραψε:αλλά στην περίπτωση των τρένων είχαμε σειρά επιστολών, οι οποίες αγνοήθηκαν από όλους τους υπεύθυνους.