Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
BARHonda έγραψε:Πήρα μιά 4αδα Airtag πριν κάνα μήνα, ήθελα να αφήσω ένα στο αμάξι μέσα που το αφήνω σε γκαράζ, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα εάν δίνει στίγμα όταν είσαι 5χλμ μακριά

Δίνει στίγμα ακόμα και στην άλλη άκρη της γης αν είσαι, αρκεί να περάσει από κοντά του κάποια συσκευή apple.
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Κατά πόσο έγκειται μια τέτοια κίνηση στα πλαίσια της ηθικότητας(λέωγωτώρα) από τη στιγμή που -πρακτικά- μαζί με το όχημα παρακολουθούμαι και γω ο ίδιος ανα πάσα στιγμή που είμαι; :hmmm: και χωρίς μάλιστα να είμαι ενήμερος;; :hmmm:
Τους παίρνω τα σώβρακα ή όχι; :twisted:

Όχι, δεν τους παίρνεις κανένα σώβρακο. Η συσκευή εντοπισμού είναι ξεκάθαρα για τον εντοπισμό του οχήματος, δεν παρακολουθεί εσένα. Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί που βρίσκεται το όχημά της! Εάν ήταν έτσι, όλα τα τηλεματικά που έχουν όλες σχεδόν οι εταιρείες θα ήταν παράνομα! :lol:

Δεν έχει το δικαίωμα πχ να έχει κάμερα και να σε παρακολουθεί όπως οδηγάς. Έχει το δικαίωμα να έχει dashcam για να είναι καλυμένη σε περίπτωση ατυχήματος. Όχι να κοιτάει όμως εσένα! Επίσης, έχει σημασία και ο σκοπός συλλογής των δεδομένων. Αν πχ είναι αποκλειστικά για λόγους ασφάλειας της περιουσίας της εταιρείας (εντοπισμός του οχήματος σε περίπτωση κλοπής), και περιορίζεται σε αυτό, είναι απολύτως θεμιτό. Δεν υπάρχει άλλος, πιο εύκολος, τρόπος να μπορεί η εταιρεία να γνωρίζει που βρίσκεται το όχημά της σε περίπτωση που αυτό κλαπεί, εκτός από κανένα airtag ή κάποια συσκευή GPS / τηλεματικής. Οπότε, η συγκεκριμένη περίπτωση εντάσσεται στις θεμιτές πρακτικές.

Εάν αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται πχ για την αξιολόγησή σου (πχ να δει αν κάνεις συχνές και αδικαιολόγητες στάσεις) ΔΕΝ είναι θεμιτός σκοπός και είναι παράνομο. Αν πχ αύριο σε πιάσει κάποιος ανώτερός σου και αρχίσει να σου την λέει γιατί πχ σήμερα έκανες μία στάση 3 ώρες έξω από έναν καφενέ, τότε αυτό είναι μη θεμιτός σκοπός και εκεί μπορείς να κινήσεις νομική διαδικασία. Εφόσον υπάρχει άλλος τρόπος να σε ελέγξει (πχ αν κάνεις όλες τις παραδόσεις σου στην ώρα τους και γυρνάς στη βάση σου στην ώρα σου), δεν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει τέτοια μέσα και άρα είναι παράνομος.

Αλλά, εφόσον το χρησιμοποιεί μόνο για λόγους εξασφάλισης της περιουσίας του, όχι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δηλαδή, μπορείς, αλλά θα πάρεις τα @@ σου... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#881148 Είπα κι εγώ τόσο πολύ άλλαξαν τα πράγματα από 15 χρόνια πριν που βάζαμε GPS σε εταιρικό στόλο με το κιλό;

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
edmond έγραψε:...Βλέπω πως υπάρχει παρόμοιο για σάμσουνγκ. Νομίζω πως θα εντρυφήσω. Σχετική εμπειρία-άποψη κανείς;
Μόλις χθες διάβαζα σχετικό αρθράκι. Τα airtag (και μάλλον όσα άλλα λειτουργούν με το δίκτυο της Apple) είναι μακράν τα καλύτερα. Τα Samsung δεύτερα και μετά ακολουθούν τα άλλα της Google και γενικά Android. Η Tile που ήταν πρώτη στην αρχική επανάσταση δυστυχώς διατηρώντας την αυτονομία της έχει μείνει πίσω αφού μόνο όποιος άλλος έχει Tile θα έχει την εφαρμογή να τρέχει.
Κανονικά η Google θα έπρεπε να είναι πιο καλή αλλά φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει το σύστημά της τόσο ώστε να όλα τα android θέλοντας και μη να "βλέπουν" συνεχώς για τέτοια. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις ή καμιά φορά αν και δίπλα σε android δεν ενημερώνει το σύστημα.
Βέβαια θέλω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα τα βρούνε όλοι μεταξύ τους ώστε όλοι να τα λειτουργούν όλα αλλά μέχρι τότε.... πάρε airtag.
Εγώ είχα πάρει ένα airtag για να το μελετήσω (η κόρη έχει iphone) και είτε το βάζουμε σε βαλίτσα είτε στην τσάντα της συζύγου ώστε αν χαθεί (το παθαίνει εύκολα) να ξέρουμε που είναι. Δεν έχει ποτέ πάνω από λίγα λεπτά καθυστέρηση.
Επίσης πλέον το airtag μπορείς να το μοιράζεσαι, άρα όλη η οικογένεια μπορεί να ξέρει που είναι ο σκύλος κοκ.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#881184 H βλακεία της Google είναι ότι είναι opt-in η υπηρεσία, σε αντίθεση με την προσέγγιση της Apple που είναι opt-out.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#881194 Δεν είναι μόνον αυτό, που είναι όντως το σημαντικότερο. Το Airtag είναι και πιο μικρό και πιο καλά υλοποιημένο σε επίπεδο εφαρμογής. Εγώ εντόπισα Airtag που ήταν μέσα σε αυτοκίνητο, αφού διένυσα 15 χλμ για να φτάσω εκεί όταν κατάλαβα πως έχει χαθεί. Μου το έβρισκε με τεράστια ακρίβεια, τόσο που δεν μπορούσα να πιστέψω πως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Επιπλέον, αν κάποιος έχει Airpods Pro, δεν τα χάνει ποτέ, γιατί η εφαρμογή Find My εντοπίζει όχι μόνον τα ακουστικά, αλλά και την κλειστή θήκη. Για αυτό και μόνον αξίζει κάποιος να δώσει τα παραπάνω χρήματα που ζητούν, αν και δεν χρειάζεται να αναφέρω το κορυφαίο ANC και το build-in software.
Δεν πλεονεκτεί παντού η Apple, αλλά σε κάποια πράγματα είναι πολύ ανώτερη. Στα low power bluetooth devices είναι τεράστια η διαφορά με τον κόσμο του Android. Αλλού, όχι και τόσο. Αρκεί να ξέρεις τι αγοράζεις και για ποιο λόγο.
Το μόνο πρόβλημα που έχει το οικοσύστημα της Apple είναι όλα τα ψώνια που το αγοράζουν απλώς για τη φιγούρα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#881200 Airtag=μηλόφονο βέβαια και γω δεν έχω τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#883034 Ο πεθερός μου έκρινε πως μετά από 10 χρόνια ήρθε η ώρα να αντικαταστήσει το Samsung S6 του.

Είναι γκατζετάκιας και θέλει το Samsung S25, χωρίς φυσικά να αξιοποιήσει στο ελάχιστο τις δυνατότητές του, μιας και το smartphone το έχει για τηλεφωνήματα, youtube και χάζι στο fb. Η ευκολία μεταφοράς όλων των δεδομένων και εφαρμογών του s6 έχει επίσης μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή.

Budget, καλό είναι να μην ξεπεράσουμε το 1000ρικο, είπε...

Τι προτείνουμε;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#883039 S24 αν βρεθεί και μτχ σε άριστη κατάσταση ακόμα καλύτερα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
dimik έγραψε:S24 αν βρεθεί και μτχ σε άριστη κατάσταση ακόμα καλύτερα.
< >

Είναι καλύτερο το S24 από το S25 ή το λες επειδή θα είναι πιο οικονομικό;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#883052 Είναι το ίδιο πράγμα και θα το βρεις χωρίς να πληρώσεις το τρελό overhead μιας και βγήκε το S25

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#884714 Το OnePlus 10T είναι καλό για μεταχειρισμένο;
Για τη γυναίκα..
Εγώ με το 8Τ και δεν έχω κανένα παράπονο...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#884772 Εγω εβαλα airtag στο σκύλο γιατι τελευταια το εσκαγε συχνά.Δε δουλεψε και τοσο καλα.Ουσιαστικά μας ειδοποιησε οταν επέστρεψε . :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#884773 Airtag σε android? No go. Υπάρχει Samsung tag και το tile. Το 1ο έχει καλύτερη εμβέλεια από το 2ο και είναι και δωρεάν αλλά τελειώνει γρήγορα η μπαταρία. Έχω πάρει και ένα νεότερης έκδοσης αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#884775 Σe iphone το συνδεσα οχι στο S24U. Εχει ο γιος και η γυναικά iphone.Δoυλευουν τα airtag της apple σε android?