Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Govus
kacey έγραψε:Για να μπορει να ειναι διπλης κυκλοφοριας η Πειραικη χωρις προβληματα, πρεπει να εφαρμοζεται ΑΥΣΤΗΡΑ η απαγορευση σταθμευσης σε ολη τη μια πλευρα της* (πλευρα θαλασσας) και σε πολλα κομματια ΚΑΙ στην αλλη (πλευρα που ειναι τα κτιρια) γιατι πολυ απλα ειναι στενος δρομος που εξυπηρετει μεγαλο φορτο οχηματων (ακομα και τωρα, φαντασου και χ2 - ισως και παραπανω - με διπλοδρομηση εκ νεου) και αυτο δεν αλλαζει.

ΜΟΝΟ με αυτήν την προϋπόθεση εννοούσα, αλλά μετά ξύπνησα, θα μου πεις (και με το δίκιο σου άλλωστε)...
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#88121 Η Λαμπράκη από τα διπλοπαρακαρισμένα έχει μέχρι τη Γεωργίου 2 λωρίδες και από εκεί και μετά μπορεί και τρεις.Η δε πιάτσα των ταξί θα άλλη |λογοκρισία|.Το καλοκαίρι να δείτε τί θα γίνεται πάλι,δεν παλεύεται με τίποτα.Όχι ότι πριν ήταν καλύτερα αλλά χρειάζεται επειγόντως να αρχίσουν να κόβουν κλήσεις.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#88126 Αυτο που λεω δηλαδη. Λαμπρακη: σου "εφτιαξαν" ενα δρομο με 5 λωριδες για να βγαινεις απο το Πειραια ανετα και σφαιρα*, και απο τα τριπλοπαρκαρισμενα και στις δυο πλευρες μενει 1.5 λωριδα...

*οπου βεβαια εκαναν την υπερτατη |λογοκρισία|: απο 5 λωριδες μονοδρομος, στα μισα γινεται διπλης κατευθυνσης και οι 5 λωριδες γινονται 2 (-1 η λεωφορειολωριδα = μια λωριδα για νομιμη χρηση ΙΧ). Λες και τους ειπαν "καντε μας ενα σεμιναριο που να εξηγει την λεξη <<μποτιλιαρισμα>>"...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#111467 Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ. Ποστάρω εδώ και βλέπουμε.

Ένα θέμα πολυσυζητημένο στο παλιό φορουμ.

Έστω ότι τρώω κλήση για παράνομη στάθμευση με πρόστιμο 80€. Προφανώς δεν είμαι εκεί για να μου τη δώσει ο τροχαίος αλλά την αφήνει στο παρμπρίζ.
Αν πληρωθεί σε δέκα μέρες είναι το μισό ποσό. Ωραία.
Τι γίνεται σε περίπτωση που την πάρει κάποιος εξυπνάκιας να τη βάλει στο δικό του παράνομα σταθμευμένο, λιώσει από τη βροχή, την πάρει ο αέρας κλπ κλπ.
Σου έρχεται συστημένο να πας να πληρώσεις.
Το θέμα είναι: ισχύει η έκπτωση 50% για δέκα ημέρες από την παραλαβή του συστημένου; Ή πρέπει να πληρώσεις όλο το ποσό; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#111487 θα επρεπε να ισχυει η εκπτωση, αλλα νομιζω "δεν", που ειναι απαραδεκτο ακριβως γιατι ειναι κοντρα στη λογικη της υπολοιπης πρακτικης (δεν σου ερχεται αυξημενο το ποσο αν δεν σου κοινοποιηθει με συστημενη, ακριβως επειδη δεν την παιρνεις στα χερια σου).
Άβαταρ μέλους
By gianik
#111798 Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό που λέει ο bayern. Άπαξ κ αφεθεί η κλήση κ δεν πληρωθεί εντος 10 ημερών , δεν μπορείς να ισχυριστεις (κ αλήθεια να λες) οτι δεν την βρηκες ή την είχε πάρει ο αέρας ή ελιωσε απο τη βροχη κ.λ.π |λογοκρισία| μεν , πραγματικότητα δε....
Νομιζω στο Λονδίνο είχα δει κλήση εντος νάυλον περιβληματος;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#111801 Αυτο ειπα. ο νομος ή η "πρακτικη" τεσπα που ακολουθειται, δεχεται τη λογικη οτι μπορει για οποιοδηποτε λογο να μην ελαβες στα χερια σου τη κληση που αφεθηκε στο παρμπριζ και ακριβως για αυτο οταν σου ερχεται ειδοποιηση, ΑΡΧΙΚΑ ερχεται στο αρχικο ποσο με συστημενη επιστολη και αφου λαβεις αυτη τοτε και δεν πληρωσεις εντος μιας προθεσμιας, ΤΟΤΕ πια βεβαιωνεται σε ΔΟΥ και τρωει τις προσαυξησεις. Αφου λοιπον γινεται δεκτο αυτο το ενδεχομενο, θα επρεπε να ισχυει και το 10ημερο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#111833 Δεν ειμαι 100% σιγουρος , αλλα ακομα κ να βεβαιωθει στην Δ.Ο.Υ το ποσο της κλησης παραμενει το ιδιο , δεν παιρνει δηλαδη προσαυξηση..(μην μπερδευεσαι με τις παλιες κλησεις που πηγαιναν σε δικασιμο Πταισματοδικειου κ εκει επεφτε 92% προσαυξηση..)
Άβαταρ μέλους
By Dodger
giannik1977 έγραψε:Νομιζω στο Λονδίνο είχα δει κλήση εντος νάυλον περιβληματος;

Σωστά είχες δει, ούτε ξεκολλάει, ούτε βρέχεται.
Άβαταρ μέλους
By kacey
giannik1977 έγραψε:Δεν ειμαι 100% σιγουρος , αλλα ακομα κ να βεβαιωθει στην Δ.Ο.Υ το ποσο της κλησης παραμενει το ιδιο , δεν παιρνει δηλαδη προσαυξηση..(μην μπερδευεσαι με τις παλιες κλησεις που πηγαιναν σε δικασιμο Πταισματοδικειου κ εκει επεφτε 92% προσαυξηση..)

εγω ειμαι αρκετα σιγουρος οτι εφ'οσον παει στον ιδιοκτητη με συστημενη = "την πηρε στα χερια του", τοτε αν περασει η προθεσμια που αναφερει η επιστολη ---->εισπραξη οφειλων δημοσιου. Απο εκει και περα αρχιζουν οι προσαυξησεις.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#112082 Είναι η δεύτερη ή τρίτη φορά μέσα σε μια βδομάδα που βλέπω αστυνομικούς να μιλάνε στο κινητό την ώρα που οδηγούν. Είναι αυτοί που οφείλουν να δώσουν κλήση σε κάποιον που κάνει το ίδιο πράγμα...
Άβαταρ μέλους
By famas
#114022 Μπλόκο χθες στο Κόσμος στη Θεσσαλονίκη, από τη Γεωργ. Σχολής, κλασσικά Πέμπτη γαρ. Αυτοκίνητο MX-5, 1.8 χωρίς καγκουρομοντίφες. Οδηγός, φλωρόφατσα, μαζί με την κοπέλα του, η οποία γιόρταζε και βγήκαν για ποτό(δεν είχαν πιει ακόμα) σοβαροί κι οι δύο. Κι αρχίζει ο αστυνομικός και σημειώνει παραβάσεις. Δεν έχεις φαρμακείο, δεν έχεις πυροσβεστήρα, δεν έχεις ρεζέρβα, η εξάτμιση κάνει θόρυβο. Η εξάτμιση εν τω μεταξύ είναι όλη ανοξείδωτη με τελικό της mazdaspeed, ήσυχη. Ο φίλος δεν υπογράφει το χαρτί για την παράβαση της εξάτμισης. Ο τροχαίος ανοίγει το τεφτέρι και του λέει γιατί δεν έχει ρεζέρβα, στο τεφτέρι το γράφει ότι πρέπει να έχει ρεζέρβα το αυτοκίνητο....Με τα πολλά ανοίγει το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου και δείχνουν ότι φέρει κιτ επισκευής ελαστικών, το οποίο δείχνουν. Οπότε τελικά τον έγραψαν για φαρμακείο, πυροσβεστήρα και εξάτμιση(την οποία όπως είπα δεν υπέγραψε). Φυσικά το αμάξι κομπλέ με ΚΤΕΟ, ασφάλεια, άδεια κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#114027 Για φαρμακείο και πυροσβεστήρα καλά έκαναν και τον έγραψαν. :s_dunno

Ελπίζω να σταματήσει σήμερα στο πρώτο κατάστημα να τα προμηθευτεί.