Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
dstou έγραψε:Τα ρόλεξ ή τα πατέκ είναι πιο μούρη στα μέρη μας? Σοβαρά τώρα.

Τα ρόλεξ επειδή είναι πιο γνωστά... και έχουν πιο έυκολη μεταπώληση σε σχέση με τα πατέκ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dstou έγραψε:Τα ρόλεξ ή τα πατέκ είναι πιο μούρη στα μέρη μας? Σοβαρά τώρα.

Δεν πρόσεξες ότι όλοι βάζουν πανάκριβα ρολόγια αλλά γράφουν ευκρινώς ότι δεν θα τα πάρουν ποτέ? :rtfm:
Δεν ρωτάνε τέτοια πράγματα εδω μέσα :lol:

περίμενε τον γνωστό υπάλληλο του ΣΔΟΕ εδω μέσα να σε επισκεφθεί σε λίγο. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Cosmic έγραψε:Τί με νοιάζει εμένα τι φοράνε στην Ελλάδα οι βλάχοι... Μπαίνω σε ένα ξένο site ενός ορολογοποιού, βλέπω ένα ρολόι και θαυμάζω την κατασκευή του... δεν θα κάτσω να μελετήσω τον κλαρινογαμπρό που το φοράει...

Μα είναι γνωστό οτι ταγκ και ρολεξ φοράνε μόνο οι γυφτοκλαρινοι... :rtfm:
Οι ψαγμένοι γνώστες -ξεφευγωαποτημαζα- φοράνε το τίμιο grand seiko :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Cosmic έγραψε:@ Red Monster
Κάνεις χιούμορ, υποθέτω.

Σαφέστατα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#88072 Εγώ που φοράω από το 2000 το yachtmaster (αλλά κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο που το πήρα τότε σε medium) μπορώ να γράφω για τα Patek που όντως δεν θα τα φτάσω ποτέ;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ που φοράω από το 2000 το yachtmaster (αλλά κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο που το πήρα τότε σε medium) μπορώ να γράφω για τα Patek που όντως δεν θα τα φτάσω ποτέ;

Μόνο αν δουλεύεις στην λαχαναγορά :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#88134 Μη ξεχνάτε ότι πολλά (μη πω τα περισσότερα) από τα μηχανικά ρολόγια που μπαίνουν εδώ είναι ειδικά σχεδιασμένα για τους απανταχού κλαρινογαμοπρούς.

Απλά δεν έχω γνωρίσει κλαρινογαμπρό που να έχει επίγνωση της κλαρινογαμπροσύνης του.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
JimClark έγραψε:τι φλωριές ειναι αυτά ρε

Εικόνα

σου λέει κ αν θα βρέξει αύριο. :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Cosmic έγραψε:Τί σχέση έχει το casio με τα patek, τα urwerk και λοιπά μηχανικά ρολόγια...
Είναι σαν να συζητάμε για τις μαγνητοροϊκές αναρτήσεις της Ferrari 599 και να λέτε πως η Kayaba τους ξεφτύλισε με τα αμορτισέρ των 30 ευρώ...

Εχμ, εντελώς άκυρη και αψυχολόγητη αναλογία ΙΜΟ.

Τα φαντεζί μηχανικά ρολόγια που ποστάρετε κατά καιρούς έχουν εξαιρετικό φινίρισμα και είναι συνήθως αρκετά όμορφα (με πολλά Uber-καγκούρικα ανάμεσα τους, αλλά τεσπα..). Ο παραλληλισμός όμως, ότι ως απόδοση (performance) είναι αντίστοιχα λχ της F599 ενώ το τυπικό Casio είναι το cheap-and-cheerful ρολογοαντίστοιχο του Daewoo Kalos είναι ανακριβής, για να μη πω κάτι χειρότερο.

Απεναντίας, ως ρολόγια (ελπίζω να μη χρειάζεται αναφορά σε λεξικό για να θυμηθούμε τι είναι και τι κάνει ένα ρολόι), άντε να είναι περίπου αντίστοιχα με αυτό. Για να μην αναφερθώ καν σε πιο χρηστικά ζητήματα, όπως η αντοχή σε καθημερινή χρήση, το vfm, την αυτονομία, το κόστος και συχνότητα συντήρησης, πόσο ευανάγνωστες ενδείξεις έχουν κλπ γιατί θα ήταν σαν να κλέβεις το παγκάρι της εκκλησίας.

Είτε το παραδέχεστε, είτε όχι, τα ρολόγια αυτά χρησιμοποιούν μια παρωχημένη τεχνολογία λειτουργίας, απλά για λόγους παράδοσης και εμφάνισης. Είναι στη πραγματικότητα το αντίστοιχο δηλαδή αυτών:

Εικόνα
Εικόνα

και σε καμία περίπτωση ενός σύχρονου supercar.

Τα καλά Casio, τα Citizen και Seiko είναι περισσότερο αντίστοιχα ΙΜΟ με ένα hot hatch, Lancer Evo, WRX STI ή GTR. Δηλαδή (ανάλογα με το μοντέλο) meh εσωτερικό, ταπεινή καταγωγή, μέτρια εμφάνιση αλλά στις επιδόσεις πυροβολάνε.

Εννοείται ότι υπάρχουν και τεχνολογικά αξιόλογα ελβετικά ρολόγια σαν λχ αυτό:
Εικόνα
(να το κατατάξουμε σαν την Μ5; δεν ξέρω), αλλά η υψηλή σνομπαρία της ωρολογοποιίας δεν τα πολυέχει σε εκτίμηση γιατί είναι busclassαρίες (sic) quartz :thumbsdown: , αντί για ροζέ χρυσό έχουν κάσα από τιτάνιο που δεν γυαλίζει. Άσε που το εν λόγω έχει και οθόνη lcd (vomit.gif)! :lipsealed:

Δεν αμφισβητώ την γοητεία ενός προσεγμένου μηχανικού ρολογιού. Έχω κι εγώ ένα "ψαγμένο" ελβετικό με γυαλί στη πλάτη για να χαζεύεις τον αυτόματο μηχανισμό μέσα και είναι όντως όμορφο να το βλέπεις. Θεωρώ όμως πολύ πιο ειλικρινή την άποψη ότι τα ρολόγια αυτής της κατηγορίας τα διαλέξεις ως κόσμημα, οπότε τα κριτήρια επιλογής είναι άλλα. Όχι όμως και να μας τα παρουσιάζετε ως το απαύγασμα της τεχνολογίας με επιδόσεις από Ferrari, γιατί συγνώμη αλλά θα γελάνε και οι πέτρες με αυτό.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#88315 Zorz +oo
Άβαταρ μέλους
By dstou
#88322 Σαπώ στους Ελβετοί (and alike) για μια ακόμη φορά, πουλάνε ένα πράμα κατά βάση ξεπερασμένο, και κάποιοι τους τα ακουμπάνε χοντρά. :s_howdy

 dstou wrote:
Τα ρόλεξ ή τα πατέκ είναι πιο μούρη στα μέρη μας? Σοβαρά τώρα.

Τα ρόλεξ επειδή είναι πιο γνωστά... και έχουν πιο έυκολη μεταπώληση σε σχέση με τα πατέκ.

Ρητορικό το ερώτημα φυσικά. Ρώτησα πάνω σε αθώες συζητήσεις 3 διαφορετικούς ρολεξάτους τι γνώμη έχουν για τα πατέ(Κ) και οι δύο δεν τα γνώριζαν καν.Ούτε κάποιοι από την ομήγυρη.
The power of the brand. :superman:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#88330 Ευτυχώς που υπάρχει και ένας zorz και σπάει λίγο την πιουριλα της βλακειας και του αχαχουχα-καλε-τι-εξυπναδα-εγραψα των τελευταίων σελίδων.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#88333 Καλό θα ήταν ο zorz να διαβάσει πιο προσεκτικά τι ειπώθηκε για την ferrari και τον παραλληλισμό πριν αρχίσει τις απύθμενες -και πάλι χωρίς λόγο- ψαγμενιές του :metalo:

Όσο αστείοι είναι οι κλαρινογαμπροί με τα ρολεξ είναι και οι αγύμναστοι λουκουμάδες με τα γιγάντια g-shock και τις δεκάδες ψαγμένες λειτουργίες που φοράνε τρώγοντας πιτόγυρα στη Γλυφάδα