Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#880580 Ωραίο φαίνεται το flip, και εχει πολλές δυνατότητες για καποιον αρχάριο σαν εμενα.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω το μινι 1 που έχω, κυρίως γιατι δεν ειμαι ευχαριστημένος απο την εμβέλεια του. Χανει την επαφή πολύ γρήγορα. Ισως να φταίνε και οι συνθηκες, ειδικα σε πόλεις. Στη Λισαβώνα για παραδειγμα (σε τουριστικές περιοχές εξω όμως απο το κεντρο της πόλης) με άφηνε να το σηκώνω μεχρι 30 μετρα, μετα εχανα την επαφή.

Το φλιπ δεν υπαρχει στην ελληνικη αγορα, αλλά βλέπω ενα "άλλο mini" χωρίς νούμερο, αλλα πιο καινουριο και με με καλυτερα χαρακτηριστικα απο το δικό μου.
Αξίζει λετε;
https://www.public.gr/product/wearables ... BUQAvD_BwE

Τωρα ειδα και το mini 3.
Ειναι κοντα στην τιμη του φλιπ και του μινι 4Κ, αλλά φαίνεται να εχει καλύτερα χαρακτηριστικά.
Πχ μου άρεσε που βγαζει και "κάθετα" βίντεο, αλλά εχει εξαντληθει η έκδοση combo :(
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bebes έγραψε:Ωραίο φαίνεται το flip, και εχει πολλές δυνατότητες για καποιον αρχάριο σαν εμενα.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω το μινι 1 που έχω, κυρίως γιατι δεν ειμαι ευχαριστημένος απο την εμβέλεια του. Χανει την επαφή πολύ γρήγορα. Ισως να φταίνε και οι συνθηκες, ειδικα σε πόλεις. Στη Λισαβώνα για παραδειγμα (σε τουριστικές περιοχές εξω όμως απο το κεντρο της πόλης) με άφηνε να το σηκώνω μεχρι 30 μετρα, μετα εχανα την επαφή.

Το φλιπ δεν υπαρχει στην ελληνικη αγορα, αλλά βλέπω ενα "άλλο mini" χωρίς νούμερο, αλλα πιο καινουριο και με με καλυτερα χαρακτηριστικα απο το δικό μου.
Αξίζει λετε;
https://www.public.gr/product/wearables ... BUQAvD_BwE

Τωρα ειδα και το mini 3.
Ειναι κοντα στην τιμη του φλιπ και του μινι 4Κ, αλλά φαίνεται να εχει καλύτερα χαρακτηριστικά.
Πχ μου άρεσε που βγαζει και "κάθετα" βίντεο, αλλά εχει εξαντληθει η έκδοση combo :(
Δεν θα ψάχνεις Ελλάδα το αγοράζεις κατευθείαν από DJI store και σε 3 μέρες ειναι εδώ

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
bujinkan έγραψε:
bebes έγραψε:... :(
Δεν θα ψάχνεις Ελλάδα το αγοράζεις κατευθείαν από DJI store και σε 3 μέρες ειναι εδώ

< >

Ναι, εκει κοιταξα, αλλά δεν εχει το απλο κόμπο κακετο για το μινι 3.
Ελλάδα νομιζω δεν υπαρχει ετσι κι αλλιως.

Οταν παραγγέλνεις απο το σάιτ της Dji πληρωνεις τελωνείο;
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bebes έγραψε:
bujinkan έγραψε:
bebes έγραψε:... :(

< >

Ναι, εκει κοιταξα, αλλά δεν εχει το απλο κόμπο κακετο για το μινι 3.
Ελλάδα νομιζω δεν υπαρχει ετσι κι αλλιως.

Οταν παραγγέλνεις απο το σάιτ της Dji πληρωνεις τελωνείο;
Όχι οι αποθήκες είναι Ευρώπη

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#880586 Η DJI έχει τα εξής drones στην κατηγορία Mini

1. Mini 2 SE -> Έκδοση του παλιού Mini 2 με χειρότερη κάμερα
2. Mini 4K -> Το παλιό Mini 2
3. Mini 3 και 3 Pro
4. Mini 4 Pro

Ανάλογα αυξάνονται οι τιμές και τα χαρακτηριστικά.
Το Mini 3 είναι προς κατάργηση δυστυχώς, γιατί αποτελούσε μια πολύ καλή επιλογή, χωρίς να ξεφύγεις στα λεφτά.

Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε όλα αυτά και το Mini 1 σε ότι αφορά την εμβέλεια, μιας και το Mini 1 βασίζονταν σε σύνδεση WiFi.
Εγώ με το Mini 2 και ένα hack που του έχω περάσει για μετατροπή σε FCC το φτάνω άνετα στα 4 Km (και αυτό λόγω μπαταρίας, όχι σήματος), ενώ στην Θεσσαλονίκη το έχω πετάξει στα 3.5Km με οπτική επαφή, και σχεδόν 2Km όταν δεν είχα οπτική επαφή με το drone.

Το επίσημο site της DJI βγάζει τακτικότατα προσφορές / εκπτώσεις της τάξης του 20%. Αν δε το βιάζεσαι, περίμενε μέχρι να βγάλει κάποια καινούργια προσφορά. Εγώ το Mini 2 Combo το είχα πάρει απευθείας από Amazon.de, το οποίο πλέον έχει δωρεάν μεταφορικά σε ορισμένα προϊόντα.

Σχετικά με το Flip, θα περίμενα μέχρι να δοκιμαστεί μιας και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την σειρά Mini, ενώ έχει χειρότερα χαρακτηριστικά πτήσης σε σχέση με αυτά (με βάση τα reviews).
Άβαταρ μέλους
By bebes
#880591 Ναι, κατα καιρούς μου έρχονται προσφορες απο το σάιτ της Dji, απλα αν ειναι να καταργήσουν το μινι 3 πιθανόν να μην ξαναβγαουν προς πωληση οτι εξαντλείται.
Δεν διαομαι ιδιαιτερα, θα ηθελα να το εχω ομως το Πασχα που σχεδιαω να παω στην Τοσκάνη.

Θα περιμενω reviews απο πρωτο χερι, απο τον bujinkan για το φλιπ :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bebes έγραψε:Ναι, κατα καιρούς μου έρχονται προσφορες απο το σάιτ της Dji, απλα αν ειναι να καταργήσουν το μινι 3 πιθανόν να μην ξαναβγαουν προς πωληση οτι εξαντλείται.
Δεν διαομαι ιδιαιτερα, θα ηθελα να το εχω ομως το Πασχα που σχεδιαω να παω στην Τοσκάνη.

Θα περιμενω reviews απο πρωτο χερι, απο τον bujinkan για το φλιπ :shifty:
Μπορω από τώρα να σου πω ότι η σειρά μίνι 4 είναι καλύτερη . Δεν το συγκριτικό στο YouTube παραπάνω . Το φλιπ εγώ δεν προκειται να το χρησιμοποιήσω με το χειριστήριο το θέλω αυστηρά για το σκι αυτόνομα να πετάει και να κάνει follow . Πες μου τι μπάτζετ διαθέτεις για αγορά ? Έχω ένα air2s fly more combo και μάλλον θα το δώσω δεν ξέρω ακόμα

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#880611 To mini 4 βγαίνει μόνο σε pro; δεν βρισκω απλο.
Σκέφτομαι να δώσω μεχρι 500€, οχι τίποτα αλλο, αλλά πάντα φοβαμαι οτι θα...το χάσω.

Σημερα δοκιμασα το δικο μου στο βουνό, πηγα στο Περτούλι.
Σε μερος χωρις παρεμβολες κλπ ανέβαινε μεχρι 75 μετρα. Μετα εχανε το σημα για λιγο, ή για περισσότερο
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#880618 Σε αυτά τα λεφτά πας οριακά σε DJI Mini 3, όσο μπορείς να το βρεις.
Στο idealo η έκδοση με το χειριστήριο με την οθόνη ξεκινάει από τα 460€, ενώ το Fly More Combo (με το ίδιο χειριστήριο) από τα 600€. Πριν ένα μήνα ήταν στα 500€ βέβαια.

Υπάρχει πάντα και η επιλογή του DJI Neo Fly More Combo με τα γυαλιά FPV, το οποίο είναι πολύ καλή επιλογή για να μπεις στο κομμάτι του FPV, αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τα κλασσικά drones της DJI. Τα FPV προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική οπτική και απίστευτη εμπειρία πτήσης, σαν να πετάς. Τα υπόλοιπα είναι κυρίως για λήψη βίντεο και φωτογραφιών.

Η πιθανότητα να χάσεις το drone είναι πάρα πολύ μικρή. Και όσο πιο ακριβό είναι, τόσο πιο πολλά συστήματα ασφαλείας έχεις. Έχω κάνει 760Km με το Mini 2 και δεν έχω κινδυνέψει ποτέ να το χάσω. Έχεις την εμπειρία από το Mini που έχει πολύ χειρότερο σήμα, οπότε σίγουρα δεν θα έχεις θέμα με το επόμενο.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bebes έγραψε:To mini 4 βγαίνει μόνο σε pro; δεν βρισκω απλο.
Σκέφτομαι να δώσω μεχρι 500€, οχι τίποτα αλλο, αλλά πάντα φοβαμαι οτι θα...το χάσω.

Σημερα δοκιμασα το δικο μου στο βουνό, πηγα στο Περτούλι.
Σε μερος χωρις παρεμβολες κλπ ανέβαινε μεχρι 75 μετρα. Μετα εχανε το σημα για λιγο, ή για περισσότερο
Με 550 σου δίνω το air 2s fly more combo
Ανωτέρω από τα μίνι με αισθητήρα μιας ιντσας . Εννοείται σε άριστη κατάσταση με μπαταρίες με ελάχιστες φορτίσεις ...ξέρω γω 15 φορτίσεις εκάστη ? Κάπου εκεί .

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#880632 "Τούμπανο" το air2s :thumbsup:
και σε τιμη που λογικα θα φτασω αν παρω το μινι 3 με τα παρελκόμενα του.

Αυτο που με προβληματίζει ειναι το μεγεθος.
Ας πουμε οτι δεν ειναι πολυ πιο μεγαλη η τσαντα απο του δικου μου, οπότε μπορω να το κουβαλαω σε ενα backpack ή στο βαλιτσακι της μηχανής.
Θελει όμως αδεια χειριστή και άδεια (νούμερο) απο την ΥΠΑ;
Ασφαλεια δεν με πειραζει να κανω γιατι την ηθελα και για το υπάρχον, απλα δεν μου εδωσαν γιατι δεν εχω τα παραπάνω.

Εσυ ας πουμε το πετας ελεύθερα εδω ή εξω;
Παντα εχω το αγχος μην ερθει κανεις και μου πει κατι, απλα λεω μηπως τη γλυτωσω με τα 249gr (και εννοείται, παω σε απόμερα σημεια και το σηκώνω, δεν καθομαι πχ στο κεντρο μιας πλατειας ή μπροστα μπροστα στο όποιο αξιοθέατο...)

*Πως μπορει να δει κανεις τους κυκλους φορτισης των μπαταριων και τα στατιστικα πτησης του ντρόουν;
Να ετοιμαζω σιγα σιγα την αγγελία για το μινι :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bebes έγραψε:"Τούμπανο" το air2s :thumbsup:
και σε τιμη που λογικα θα φτασω αν παρω το μινι 3 με τα παρελκόμενα του.

Αυτο που με προβληματίζει ειναι το μεγεθος.
Ας πουμε οτι δεν ειναι πολυ πιο μεγαλη η τσαντα απο του δικου μου, οπότε μπορω να το κουβαλαω σε ενα backpack ή στο βαλιτσακι της μηχανής.
Θελει όμως αδεια χειριστή και άδεια (νούμερο) απο την ΥΠΑ;
Ασφαλεια δεν με πειραζει να κανω γιατι την ηθελα και για το υπάρχον, απλα δεν μου εδωσαν γιατι δεν εχω τα παραπάνω.

Εσυ ας πουμε το πετας ελεύθερα εδω ή εξω;
Παντα εχω το αγχος μην ερθει κανεις και μου πει κατι, απλα λεω μηπως τη γλυτωσω με τα 249gr (και εννοείται, παω σε απόμερα σημεια και το σηκώνω, δεν καθομαι πχ στο κεντρο μιας πλατειας ή μπροστα μπροστα στο όποιο αξιοθέατο...)

*Πως μπορει να δει κανεις τους κυκλους φορτισης των μπαταριων και τα στατιστικα πτησης του ντρόουν;
Να ετοιμαζω σιγα σιγα την αγγελία για το μινι :shifty:
Κοίτα εγώ έχω βγάλει δίπλωμα . Είναι κάτι πα εύκολο και γίνεται online
Πχ https://squadrone.gr/?gad_source=1&gcli ... mMEALw_wcB

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#880654 Ειδα ντρόουν με το χειριστήριο που εχει ενσωματωμένη οθόνη.
Πάρα πολυ μου άρεσε, η οθόνη ειναι πιο φωτεινή απο του τηλεφωνου. Σε μερα με ηλιο βλεπεις καλυτερα, ενω ειναι και πιο γρηγορο μιας και δεν χρειαζεται να συνδέω ξεσυνδέω το τηλεφωνο.

Βρήκα ενα μινι 3 κομπο με χειριστήριο RC μεταχ στα 515€ (με τα μεταφορικα)
ενω στη σελίδα της Dji το ιδιο σε Refurbished κοστίζει 545€

Τι παιζει με τα Refurbished; σκεφτομαι να παρω το δεύτερο
Άβαταρ μέλους
By Chris
#880666 Έχει και διάφορες θήκες για τα χειριστήρια με σκιαστρα για τις φουλ φωτεινές μερες
Άβαταρ μέλους
By Chris
#880749 Btw, αν παρει κανενος το ματι μαλακη τσαντουλα μεταφορας για neo&γυαλια ας δωσει λινκ εδω. Βρισκω μονο καποιες που ειναι για neo&χειριστηριο, ή ειναι απο σκληρο πλαστικο, ή για αλλα drones και καποιος στις κριτικες λεει οτι χωραει και το neo, αλλα δεν τους εμπιστευομαι. Θελω να ειναι μαλακη και οσο μικροτερη γινεται, να την χωνω σε ενα μεγαλο μισογεματο backpack.