Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Χρήστος Λάππας έγραψε:https://vm.tiktok.com/ZGe3YHVP2/

Εντυπωσιακή διαδρομή. Εξίσου εντυπωσιακό το ότι κατάφερε να τον ακολουθεί το drone.

Τους εντυπωσίασε και αυτούς! :lol:

Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#874490 [video][/video]
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#874887 Ωραία η βόλτα απόψε. Τέλειες θερμοκρασίες, αλλά και έντονος αέρας σε κάποια σημεία.

Εξακολουθώ να ζηλεύω αυτό:

the ultimate commuting tool.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#876056 Τις προάλλες ένιωσα ότι κάθομαι λίγο εμπρός στη σέλλα και δεν πατάνε σωστά τα κόκαλα οπότε έκανα λίγο εμπρός τη σέλα. Δεν παύω να εντυπωσιάζομαι από το πόσο πολύ αλλάζει η όλη αίσθηση μετακινώντας κάτι κατά μερικά χιλιοστά.
Άρχισε να δροσίζει και να σκοτεινιάζει νωρίς. Δεν μου αρέσει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#878233 Από το θέμα: Subject: Επιλογές ζωής, εργασία, μετανάστευση κλπ.
maverick έγραψε:...Αυτά τα ολίγα και στο μπλογκ που προπαθώ να κρατάω (https://veterangreeksysadmin.blogspot.com/)μπορείτε να παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα...
Έριξα μια ματιά και είδα αυτά που λέει για το ποδηλατοειδές το Velomobiel Quest.
Εικόνα
Στο site της velomobiel.nl είδα τα ποδήλατα που έχει καταγεγραμμένα και υπάρχουν 2 Quest στην Καρλσρούη, αυτό το πορτοκαλί μάλλον είναι του Carlos Karlruhe (αναρωτιέμαι αν είναι το αληθινό του όνομα) και το άλλο είναι κίτρινο με ιδιοκτήτη τον Andreas Eisen.
Με βάση αυτά που διάβασα η ολλανδική εταιρεία έχει παραγωγή από το 2000. Το μοντέλο Quest έπαψε και αντικαταστάθηκε από άλλο το Snoek αλλά μοιάζει να λειτουργεί κανονικά. Παραγγελίες φαίνεται να έχουν μπει στο 2024, οι τελευταίες 2 μέσα στον Νοέμβριο 2024. Σε μαγαζιά βλέπω να πωλείται κανονικά.
Ο βασικός λόγος ύπαρξης αυτών των ποδηλάτων είναι ότι μπορούν να πάνε γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Στην ποδηλασία από ταχύτητες πάνω από 20-25χλμ και πάνω η αεροδυναμική αντίσταση αποτελεί το 80-90% των συνολικών αντιστάσεων. Μειώνοντας τόσο την μετωπική επιφάνεια με το να σε τοποθετούν ξάπλα αλλά και τον αεροδυναμικό συντελεστή με το σωστά σχεδιασμένο "σκάφος" μπορούν να πάνε πολύ γρήγορα με σχετικά μικρή ισχύ. Σαν παράδειγμα εγώ με το ποδήλατό μου θέλω πάνω από 200W για να πάω με 30χλμ/ώ με καλή στάση σε ίσιο λείο δρόμο χωρίς αέρα. Από λίγα που είδα κατάλαβα ότι με ένα τέτοιο με την ίδια ισχύ θα πήγαινα με 45+χλμ/ώ, τεράστια διαφορά. Με το κανονικό ποδήλατο θα ήθελα περί τα 475 βάτ για να πιάσω τόσα χλμ που αν είσαι κοινός θνητός είναι δύσκολο να διατηρήσεις για πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.
Επίσημες τιμές δοκιμών που είδα για ένα μοντέλο (κάτι σαν τις καταναλώσεις στα αυτοκίνητα γκουχ γκουχ) λένε για 160W για 50km/h... :yahoo:

Κυρίως χρησιμοποιούνται σε πίστες και σε αγώνες και γενικά δεν είναι για να κυκλοφορείς στους δρόμους. Ειδικά αν είναι αγωνιστικά δεν είναι φιλικά στη χρήση. Αν δίκυκλο μόλις κόψεις ταχύτητα πέφτεις. Με τρίκυκλα είναι πιο σταθερά αλλά στις στροφές δεν νιώθεις την ίδια εμπιστοσύνη. Η εταιρεία αυτή όμως τα προσφέρει με κάθισμα και ανάρτηση που τα κάνει άνετα, καθρέφτες, σύστημα φώτων με φλας και κόρνα, χώρο αποσκευών, προστασία από τον καιρό, καλύτερη παθητική ασφάλεια, το σύστημα μετάδοσης είναι προστατευμένο άρα αντέχει στο χρόνο και δεν χρειάζεται τόσο περιποίηση. Φυσικά έχουν μειονεκτήματα. Μπες βγες, ενεργητική και παθητική ορατότητα να σε βλέπουνε, βάρος (περί τα 20-25+ κιλά) άρα χάλια για ανηφόρα και ζόρι για τα φρένα στην κατηφόρα, ευελιξία χάλια κύκλο στροφής, κακό τιμόνι, δεν τα πάνε καλά με αέρα από τα πλάγια και δεν έχεις την ίδια αίσθηση που έχεις με τον είσαι εκτεθιμένος στον αέρα που έχεις με ποδήλατα, μοτοσυκλέτες, κάμπριο αυτοκίνητα. δεν αερίζεσαι πολύ καλά και μουσκεύεις στον ιδρώτα σου.
Οπότε ναι, αν πάρεις ένα τέτοιο θα με περάσεις αέρα αλλά όταν σε πατήσουν, που εκεί κάτω που είσαι δεν το γλυτώνεις όσο έντονο χρώμα και να το βάψεις, κυριολεκτικά θα λιώσεις στο ζουμί σου.... :twisted:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#880171 Ποδηλασία στο πολύ κρύο.
Λένε ότι δεν υπάρχει κακός καιρός αλλά κακή προετοιμασία. Ναι μεν συμφωνώ αλλά... ο πολύς αέρας είναι το πιο επικίνδυνο.
Τις τελευταίες μέρες το έχουμε δαγκώσει με θερμοκρασίες γύρω από το μηδέν (συν λίγο, πλην λίγο). Το θέμα του ντυσίματος έχει αποκτήσει νέα βαρύτητα. Βέβαια ο καθένας είναι διαφορετικός στο ποιο μέρος του σώματός του κρυώνει περισσότερο. Για μένα το κεφάλι, ο κορμός, μπρατσάκια, μπουτάκια αν φορέσω μερικά στρώματα και χειμερινό κολλάν είμαι οκ, το δέρμα γίνεται κρύο αλλά κρατάωι θερμοκρασία. Το πρόβλημά μου είναι με τα χέρια μου που ξυλιάζουν πολύ γρήγορα και με τα πόδια μου σε πιο μακρινές βόλτες.
- για τα χέρια δοκίμασα χοντρά γάντα σκι ή αυτά με 4 δάχτυλα μαζί που κάνουν τις αλλαγές ταχύτητας άσκηση μαζοχισμού. Δοκίμα κι άλλα γάντια με επιπλέον λεπτό γαντάκι από μέσα και για λίγα λεπτά καλά είναι οπότε για σπίτι δουλειά βολεύουν. Γνωστός μου έχει πάρει θερμαινόμενα - επαναφορτιζόμενα αλλά το θεωρώ υπερβολή και ξεφτίλα. Έχω πάρει και γάντια νεοπρέν ψαροντουφεκοστολής μεσαίου πάχους που βρήκα για 10 λίρες και είναι ακριβώς ίδια με τα επώνυμα ποδηλατικά που όμως τα χρεώνουν 25-55. Έχουν μείον, αν ξεκινήσεις με κρύα χέρια δεν ζεσταίνουν, πρέπει να είναι ζεστά, πιάνουν υγρασία οπότε δύσκολο να τα βγάλεις και αν τα βγάλεις υγρά δύσκολο να τα ξαναβάλεις, μετά αργούν να στεγνώσουν και μυρίζουν εύκολα. Αλλά τα δαχτυλάκια μου δεν χαμπαριάζουν από κρύο (ούτε βροχή) ακόμα και σε μεγάλη βόλτα και επιτρέπουν ασφαλές φρενάρισμα και αλλαγές ταχυτήτων.
- για τα πόδια δοκίμασα διπλή κάλτσα αλλά στενεύουν τα πράματα στο ποδηλατικό παπούτσι και μάλλον επηρεάζει την κυκλοφορία αρνητικά, γιοκ. Μονή παχουλή κάλτσα συν ποδονάριο πολύ καλύτερα αλλά κι έτσι σε μεγάλες βόλτες δεν έφτανε. Ο γνωστός σκέφτεται για χειμερινά ποδηλατικά παπούτσια/μποτάκια αλλά δεν το συζητάω (και θα φάω παντόφλα). Οπότε εμπνεύστηκα από σύστημα σε μποιυφάν που η Columbia χρησιμοποιεί και το λέει Omniheat και χρησιμοποιεί φόδρα από "καθρεφτάκια" για να αντανακλά την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το σώμα. Σήμερα τύλιξα το εμπρός μέρος του ποδιού πάνω από την κάλτσα με αλουμινόχαρτο, την γυαλιστερή πιο ανακλαστική πλευρά προς τα πόδια μου. Τα πόδια μου γλύστρησαν πολύ εύκολα για να μπούνε στα παπούτσια και αν και πιο κρύο σήμερα δεν ξύλιασαν ούτε με απασχόλησαν. Success! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#883121 Καλημερα σε ολους

Θα ηθελα την γνωμη σας
Μενω ψηλα στην Πεντελη, με πολλες ανηφορες τουλαχιστον 30% σε σταθερη κλιση, εως και 40% σε μερικα σημεια.
Με ενα συμβατικο ποδηλατο Scott που προσπαθησα, δεν βγαινουν, πρεπει να εισαι καλα προπονημενος :(
κανω βαρη και cardio, αλλα τα βαρεθηκα, σκεφτομαι να "ανταλλαξω" το κοστος 2-3 συνδρομων στο γυμναστηριο με ηλεκτρικο ποδηλατο. Το θελω για αναψυχη ,κυριως ΣΚ θα το χρησιμοποιω, λογω χρονου. Ισως μπορεσω να ενταξω και μικρομετακινησεις του στυλ γαλα απο το μινιμαρκετ, λεφτα απο τραπεζα κτλ

Ενας φιλος με υβριδικο μου το δανεισε για test drive ωστε τουλαχιστον να επιβεβαιωσω οτι με ανεβαζει (ειμαι 100κιλα, εχει 500w μοτερ). Σαν μεγεθος μου ερχεται ακριβως, το δοκιμασα, με ποδι στο πεταλι κτλ κτλ. Χωμα δεν νομιζω να το παω ποτε, ισως ελαχιστα μεσα απο πατημενα χωματινα μονοπατια σε αλσος, εχω κοντα μου το Κτημα Συγγρου και το Αλσος Κεφαλαριου.
Το ποδηλατο ειναι αυτο
https://www.fahrradgigant.de/Steppenwol ... -cm/762082
Του εχει φορεσει ενα ηλεκτρικο συστημα της Ciclotek
https://ciclotek.com/gb/
επιπροσθετα του εχει βαλει αναρτηση SR Suntour, Shimano Nexus και λαστιχα Continental touring plus

τα αναφερω ολα αυτα, ωστε να σχηματιστει μια καλυτερη εικονα στους γνωστες
και η ερωτηση του 1εκ ειναι, μου ζηταει 1000 ευρω για να μου το δωσει - εχει περιπου 1000 χλμ.
Αξιζει? Υπαρχουν εναλλακτικες σε αυτο το ευρος?

Σαν βολεψη, δεν το συζηταμε, μου κανει. Σαν ολοκληρωμενη προταση σε αυτα τα χρηματα?
Με σκιαζει λιγο η καστομια του hybrid, αλλα στην χειροτερη που εμφανισει μια βλαβη, μπορει να αντικατασταθει μπαταρια η μοτερ πιστευω. Και σου μενει και το ποδηλατο σαν ποδηλατο. Ξεχασα να αναφερω οτι εχει και χειρογκαζο
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#883172 30% και 40% είναι τρομακτικές κλίσεις, πιθανόν να κάνεις λάθος. Αν δεν κάνεις λάθος σε τόση ανηφόρα το πιθανότερο είναι να σου κάνει σούζα και να σου έρθει στο κεφάλι.
Το κατασκεύασμα είναι προφανώς εντελώς παράνομο (500W και χειρόγκαζο). Κι αν χαλάσει κάτι καλή τύχη. Χωρίς λειτουργική την ηλεκτρική ιστορία έχεις ένα άχρηστο ποδήλατο (γιατί θα είναι πολύ βαρύ για πολλά πολλά). Ένα συχνό πρόβλημα είναι το θέμα ποιότητας κατασκευής και περιθώρια ασφαλείας με βασικό θέμα την ανάφλεξη των μπαταριών και κατά συνέπεια και του σπιτιού σου (με ή χωρίς εσένα και την οικογένειά σου). Ανταλλακτιά για αυτά δεν διατίθενται,
Άλλη σκέψη, πόσο φίλος είναι αυτός ο φίλος;;; Μήπως απλά θέλει να απαλλαγεί από τον Φρανκεστάιν;
Αν δεν είσαι τελείως λαπάς του καναπέ τότε με ποδήλατο (είτε mountain είτε gravel) με κάτι σαν 38-42 εμπρός και 50-52 πίσω πρέπει να ανεβαίνεις όποια ανηφόρα είναι δυνατόν να ανέβεις χωρίς να πρέπει να μπλέξεις με παρανομίες, καστομιές και την ασχήμια την ίδια ούτε να μαλώσεις με τον φίλο σου.
Βέβαια δικά σου τα λεφτά και ο φίλος και τα γούστα σου και αν κρίνεις ότι με αυτό κάνεις αυτά που θέλεις τότε ποιος είμαι εγώ να σου πω άλλα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#883179 αυτό είναι για σένα:

Άβαταρ μέλους
By mousatos