Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#880096 Νομίζω ότι παίρνουν ρεύμα και από τη μπαταρία.Μου φαινετε παράλογο να σταματάνε αν μείνεις και από τους δύο κινητήρες.Εκει θα ειναι πιο σημαντική η λειτουργία τους.Στο περιστατικο στοv Hudson δούλευαν πάντως με δύο κινητήρες off.
Άβαταρ μέλους
By fokion
drdino έγραψε:Μια απλή εξήγηση: 2 κινητήρες εκτός -> 2 γεννήτριες εκτος. Τα καταγραφικά στο συγκεκριμένο μάλλον δεν ήταν υποχρεωτικό να έχουν backup power άρα σταμάτησαν.

Nope
εχει και το APU και μπαταριες inline με τους κινητηρες
Άβαταρ μέλους
By drdino
#880102 Όχι, στο 737 δεν τραβάνε από την μπαταρία. APU, εδώ δεν κατέβασαν σκέλη, αμφιβάλω αν το έβαλαν μπρος.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#880106 ειναι etops-180 αρα ειχαν 30 λεπτα μπαταριας βρεξει χιονισει

παμε μαζι μου

dead men tell no tales αποδοση 1.01 για συγκαληψη λογο του ηλιθιου και αχρηστου cms που εχουν στην ασια γενικα :metalo:

edit ξεχασα να βαλω ΓΙΑΤΙ το λεω

On Jan 11th 2025 South Korea's Ministry of Transport reported that both cockpit voice recorder and flight data recorder recordings ceased about 4 minutes prior to impact. The Ministry stated the early end of function of CVR was discovered after first download, the CVR was subsequently sent to the NTSB for further processing but also confirmed the final 4 minutes until impact were missing.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#880109 Παρουσία μπαταρίας =/= τροφοδοσία CVR/FDR
Άβαταρ μέλους
By fokion

Στο 39.23. Δικη του μπαταρια για 10 λεπτά. ( αν καταλαβα καλα τι ενοει ο ποιητης)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#880116 Later aircraft = κατασκευής 2010 και μετά που έγινε υποχρεωτικό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
drdino έγραψε:Μια απλή εξήγηση: 2 κινητήρες εκτός -> 2 γεννήτριες εκτος. Τα καταγραφικά στο συγκεκριμένο μάλλον δεν ήταν υποχρεωτικό να έχουν backup power άρα σταμάτησαν.

Όσα πάντως έχει τύχει να πιάσω στα χέρια μου, είχαν δική τους μπαταρία. Και μάλιστα έπρεπε να αντικαθίστανται ανά Χ χρονικό διάστημα (που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή), ακριβώς λόγω της μπαταρίας.

Και, στην αεροπορική που δούλευα, το νεότερο αεροπλάνο που είχαμε ήταν 22 ετών... Δεν είχαμε Boeing βέβαια... Αλλά, αν θυμάμαι καλά, το "μαύρο" κουτί που είχαμε για το Airbus A320 ήταν το ίδιο P/N με αρκετούς τύπους 737... Αλλά εδώ μπορεί να κάνω λάθος.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#880202 Δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν όλα μπαταρία και το συγκεκριμένο δεν είχε.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#880204 Εδώ τόσο δα ρολογάκια έχουν solar τεχνολογία, δεν μπορούν να προβλέψουν σε κοτζάμ αεροπλάνο μια αντίστοιχη δυνατότητα;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#880229 Ο μηχανισμός που έχουν για να εκπέμπουν επί 30 ημέρες "ping" σε περίπτωση βύθισης, τροφοδοτείται μάλλον ξεχωριστά από το κυρίως σώμα τους;
Άβαταρ μέλους
By fokion
drdino έγραψε:Δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν όλα μπαταρία και το συγκεκριμένο δεν είχε.

Μετα απο ενα ατυχημα εγινε υποχρεωτικό ΑΛΛΑ δωθηκε "χρονος προσαρμογής"
Οπως επισει ςκαι το οτι ΑΝ ειχε δωθει παραγγελεια ( του αφους ) ΠΡΙΝ την ημερομηνια που εγινε υποχρεωτικό ΤΟΤΕ μπορουσε και να μην το εχει.....

Εδω το αναφερει - μαζι και με αλλα πραγματα

Αν ειναι δυνατον δηλαδη.........................
Βγαινει μια βελτιωση ασφαλειας - μετα απο ατυχημα - και να ειναι option της αεροπορικής εταιρείας αν θα το βαλει ............
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#880248 Εμένα εξακολουθει και μου φαίνεται τραγικο.Λογικα θα ανακοινώσουν καποια στιγμή επισημως το λόγο που σταμάτησε η ηχογράφηση.