Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
bujinkan έγραψε:
pro έγραψε:H παγκόσμια ηλιθιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Είτε αφορά ρολόγια, είτε γυναικείες τσάντες, είτε κάποια αυτοκίνητα, είτε sneaker, είτε κινητά. Η ανάγκη να κάνουμε statement μέσω κάποιων αντικειμένων ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη. Τα περί "υπερτεχνολογίας, χειροποίητης τσιμούχας, επένδυσης, λατρείας για τους state of the art μηχανισμούς" απλά ενισχύουν το προφανές, είμαστε γίδια.

Για να καταλαβω δλδ ,αν ησουν εκατομυριουχος δεν θα ειχες μια φεραρι η πορσε η anyway οποιοδηποτε supercar σου αρεσει εσενα ,αλλα θα οδηγουσες ενα νορμαλ αμαξι

ειλικρινα δεν ξερω τι ερωτηση ειναι αυτη, οι περισσοτεροι εκατομυριουχοι (που τωρα δεν λεει και κατι να λες οτι εισαι εκατομυριουχος) νορμαλ αμαξια οδηγουν. αυτοι που οδηγουν ακριβα αυτοκινητα οι περισσοτεροι δεν εχουν καν τα χρηματα. υπαρχουν μερικοι πλουσιοι που τους αρεσουν τα αυτοκινητα και κανουν συλλογη αλλα ειναι μειοψηφια.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Χρήστος Λάππας έγραψε:
pro έγραψε:H παγκόσμια ηλιθιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Είτε αφορά ρολόγια, είτε γυναικείες τσάντες, είτε κάποια αυτοκίνητα, είτε sneaker, είτε κινητά. Η ανάγκη να κάνουμε statement μέσω κάποιων αντικειμένων ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη. Τα περί "υπερτεχνολογίας, χειροποίητης τσιμούχας, επένδυσης, λατρείας για τους state of the art μηχανισμούς" απλά ενισχύουν το προφανές, είμαστε γίδια.

Όλα είναι συνάρτηση της τιμής του προϊόντος σε σχέση με το disposable income του επίδοξου αγοραστή.

Αν €1000000 για κάποιον είναι το ίδιο με τα €1000 για κάποιον άλλο, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην κάνει το κέφι του όπως το καταλαβαίνει. Μαζί του θα τα πάρει;

Ολοσωστος, δε γινεται να τα φερνουμε ολα στα μετρα μας και στην τσεπη μας.

Εμεις για παραδειγμα μπορει να σκεφτομαστε "ας δωσω ενα 10ευρω να παρω μια πιτσα σημερα το βραδυ". Και καποιος που ειναι σε ακομα χειροτερη κατασταση απο εμας να σκεφτεται "ε ρε σπαταλη, με ενα 10ευρω παιρνω 10 πακετα μακαρονια και τρωμε τις επομενες 10 μερες ολη η οικογενεια".

Ε λοιπον οσο θα λειψει σε εμας το 10αρικο της πιτσας, μπορει να λειψει σε καποιον πλουσιο το 10χιλιαρο που μπορει να κανει ενα ρολοι ή τα 300χιλιαρικα που θα δωσει για ενα αμαξι. Αν εχει ηδη στην ακρη ενα σκασμο λεφτα κι επισης εχει μια μπιζνα που τα αβγατιζει καθε λεπτο που περναει, απλα ξοδευει οσα γουσταρει που θα τον κανουν να αισθανθει λιγο καλυτερα, εστω και προσωρινα. Δηλαδη μεχρι την επομενη του αγορα :shifty:

Αν ειναι μαλιστα και ανθρωπος που βοηθαει μερικα φτωχαδακια οπως ειπε κι ο GTS, χαλαλι του με ολη μου την ψυχη οσα λεφτα και να εχει :s_smile

Για μενα το μονο κατακριτεο ειναι ο τροπος πλουτισμου του καθενος. Αν εχει πλουτισει πατωντας επι πτωματων, να τα φαει ολα τα λεφτα σε γιατρους κι αν του περισσευουν μερικα, να τα βαλει στον πατο του :s_yes
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#879208 Απολαυστικός George Prix
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#879392 Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Λέω να πάρω το πρώτο μου αυτόματο ,και μου έκανε κλικ το citizen Tsuyosa σε χρυσό μπρασελέ με κόκκινο καντράν.ποια είναι η άποψη σας; Το άλλο που κοιτάω είναι το Seiko 5..το budget είναι χαμηλό αρκετά ,κάτω των 400€ και ιδανικά γύρω στα 300.. έχουμε καμία άλλη πρόταση ;
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
pro έγραψε:Αν και βαριέμαι να λέω τα αυτονόητα, προφανώς υπάρχουν διαφορές σε ποιότητα και εννοείται ότι αν ήμουν εκατομμυριούχος θα αγόραζα μια Φεράρι.
Αυτό που λέω είναι ότι το μάρκετινγκ διογκώνει υπερβολικά και τεχνητά τις τιμές όχι βασιζόμενο στην ποιότητα αλλά απλά στην άγνοια, την ματαιοδοξία και την βλακεία. Κανένα ρολόι δεν μπορεί να κοστίζει 1.5Μ κι αν αυτο το έλεγες πριν κάποια χρόνια θα σε περνούσαν για τρελό. Πλέον, το κοριτσάκι θέλει μόνο iphone γιατί μόνο αυτό βγάζει καλά στόρις αγνοώντας ότι στα ίδια λεφτά υπάρχουν καλύτερες κάμερες, η γυναίκα θέλει burberry γιατί έχουν καλή ποιότητα αγνοώντας ότι πριν 30 χρόνια τα ψώνιζαν οι χούλιγκαν από τα καλάθια και ο Άραβας θέλει ρολόι 2Μ γιατί όλοι κελεμπία φοράμε, πως θα ξεχωρίσω εγώ που έχω μη μισή Μέκκα. Η εκτόξευση των τιμών στα είδη πολυτελείας και οι λίστες αναμονής για μια Μπίρκιν που η συχωρεμένη την είχε για να κουβαλάει ναρκωτικά για τον Σερζ αυτό ακριβώς δείχνει. Απλά επειδή δεν μπορούν να μας πούνε ότι είμαστε γίδια, αρχίζουν τα ντισπόζαμπλ ίνκαμ και τα κατινγκ ετζ τεκνόλοτζι.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα άγνοιας. Συναισθηματικό κενό το λένε και όσο μεγαλύτερο είναι τόσο μεγαλύτερη και η ανάγκη να καλυφθεί με ό, τι διαθέσιμο υποκατάστατο για τον καθένα. Και η ματαιοδοξία που αναφέρεις ως αίτιο από κει πηγάζει.
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
manoliossss έγραψε:Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Λέω να πάρω το πρώτο μου αυτόματο ,και μου έκανε κλικ το citizen Tsuyosa σε χρυσό μπρασελέ με κόκκινο καντράν.ποια είναι η άποψη σας; Το άλλο που κοιτάω είναι το Seiko 5..το budget είναι χαμηλό αρκετά ,κάτω των 400€ και ιδανικά γύρω στα 300.. έχουμε καμία άλλη πρόταση ;
Δες και τα seiko presage

< >
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#879413 Τελικά παράγγειλα το citizen ..μου έκανε πολύ κλικ το κόκκινο μέσα! Αναμονή να το δούμε και στο χέρι..
Άβαταρ μέλους
By sknipper
manoliossss έγραψε:Τελικά παράγγειλα το citizen ..μου έκανε πολύ κλικ το κόκκινο μέσα! Αναμονή να το δούμε και στο χέρι..
Ναι ρωτάς και λές το πήρα αλλά ούτε μια φωτό δεν έβαλες.... :(
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#879418 Ναι η αλήθεια είναι ότι κινήθηκα πολύ γρήγορα και από την σκέψη και την αναζητηση πέρασα κατευθείαν στην πράξη χωρίς πολλά πολλά..

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
manoliossss έγραψε:Ναι η αλήθεια είναι ότι κινήθηκα πολύ γρήγορα και από την σκέψη και την αναζητηση πέρασα κατευθείαν στην πράξη χωρίς πολλά πολλά..

Εικόνα
Δεν νομίζω ότι θα το έπαιρνα αλλά καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου, έχει κάτι, λίγο από την φωτιά της κόλασης, πολύ δυνατό!
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#879815 Εικόνα
Πρώτη εντύπωση αρκετά θετική..απλά είναι πιο μικρό απ ότι το περίμενα ..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#879816 Μ'αρέ.

Πρέπει να επιστρατεύσω κι εγώ ένα αναλογικό ρολόι αφού μου χάλασε το gt2
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
Dimitris_P έγραψε:Μ'αρέ.

Πρέπει να επιστρατεύσω κι εγώ ένα αναλογικό ρολόι αφού μου χάλασε το gt2
Εγώ έχω παρατήσει το μηλορολοι εδώ κι 1,5 χρόνο..χρήσιμο πολύ αλλά φτάνει!