- 19 Δεκ 2024, 01:07
my 2c
1. Norris. Είναι πραγματικά ταχύτατος. Αλλά φτάνει αυτό; Δεν ξέρω. Από τον 5ο πιθανόν, από τον 10ο (σίγουρα) αγώνα είχε το αναμφισβήτητα ταχύτερο μονοθέσιο. Τι κατάφερε; 4 νίκες σε αυτούς τους 14 αγώνες και 2 στα 4 sprint (προφανώς μετράω νίκη το Κατάρ). Εγώ δεν το βρίσκω πολύ καλό conversion rate ειδικά αν σκεφτούμε ότι είχε στο ίδιο διάστημα 8 poles. Συγνώμη αλλά αυτό δεν μπορούσε να είναι χειρότερο. Ξαναλέω ότι έχει αναμφισβήτητη ταχύτητα αλλά ήταν η χειρότερη διεκδίκηση που θυμάμαι. Μικρός είναι του εύχομαι (όσο είναι στον εχθρό προφανώς όχι εκ βάθους καρδιάς) να έχει πάρει μαθήματα και να βελτιωθεί, αλλά προς στιγμήν κατάφερε να γίνει το καλύτερο παράδειγμα του "η ταχύτητα δε φτάνει".
2. Piastri. Μερικά γεγονότα. Δεν είναι μικρός, απλά είναι άπειρος. Έχει πολύ καλό racecraft, πολύ καλό attitude, αλλά φέτος ήταν πιο αργός από τον Λάντο και είναι 24 (ή έστω θα είναι όταν αρχίσει η σεζόν). Δεν ξέρω πόσο μπορεί να βελτιωθεί σε pure speed υποθέτω πάρα πολύ, αλλά δεν είναι και ο 20αρης που νομίζουν πολλοί. Μπορεί δηλαδή να έχει πιάσει ήδη το στάδιο της ωριμότητάς του. Πάντως με λιγότερους από 50 αγώνες σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης και θα επιλέξω να νομίζω πως μετά τα team orders στη 2η διακοπή από μόνος του το πήγε μαλακωσιά, γιατί αν τον κρίνουμε αυστηρά ήταν πολύ μέτριος.
3. Leclerc. Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράμα. Από κανέναν ταχύτερο πιλότο κορυφαίας ομάδας στην ιστορία του σπορ δεν του απαιτήθηκε να αποδεικνύει τόσες φορές την αξία του. Μετά από 4 σεζόν θα έπρεπε να του πούνε ειδικά μετά την επιλογή να μείνει αυτός, τι θες; Δώστου τα κλειδιά να δούμε τι θα καταφέρει; Όχι, τσουκ, τα καψόνια συνεχίζονται όπως την πρώτη μέρα, γελοίες στρατηγικές, ομίχλη στις θέσεις της ομάδας, ένα γενικότερο μπάχαλο. Υποθέτω ότι λόγω της έλευσης του Χάμιλτον του έκαναν μία ψυχολογική προπόνηση του τι θα αντιμετωπίσει αλλά εγώ ρωτάω: Θα βγάλει πουθενά αυτό; Υπήρξε πετυχημένη ομάδα που δεν περιέβαλε με πλήρη εμπιστοσύνη αυτό που θεωρεί το δυνατό της χάρτι; Εμένα δε μου έρχεται κάτι στο μυαλό. Με όλα αυτά τα δεδομένα ο Λεκλέρ απέδωσε τα αναμενόμενα; Η γνώμη μου είναι πως όχι, αλλά υπάρχει λόγος που η φήμη έρχεται με το Οδηγών. Αν δεν έχει στόχους ο "καλός" σου στο οδηγών, δε θα πάρεις ούτε το κατασκευαστών. Και η Φεράρι τη χρονιά που έπεσε η RBR ήταν και πάλι 2η. Εγώ θα ήθελα να δω τον Σαρλ με σαφές Νο1 status, έχω την εντύπωση ότι θα βγάλει μάτια. Δεν είναι η εξωτερική πίεση που τον οδηγεί σε κακή απόδοση ενίοτε, η ομάδα είναι
4. Σάινθ. Ο Σάινθ είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για Νο2, γρήγορος, μπορεί να πιέσει τους αντιπάλους να δώσει βαθμούς να κρατήσει ρυθμό, να πάρει αποτέλεσμα όταν δεν μπορεί ο team mate. Αλλά έχει καταστρέψει την καριέρα του με το να μην το αποδέχεται. Έψαχνε οδηγό η RBR τον αγνόησε, έψαχνε η Μερτσέντα τον αγνόησε κι αυτή. Τυχαίο; Δε νομίζω. Καλό είναι το winning attitude αλλά οι εντός των πάντοκ βλέπουν τα πράματα αλλιώς και ο ίδιος ο Σάινθ έχει κάψει το case του. Να ήταν ταχύτερος από τον Λεκλέρ; Δεν ήταν. Μάλιστα εκτός από το Μεξικό που δε θα το σχολιάσω κάθε φορά που ήταν μπροστά, ο τημ μέητ του ήταν ακριβώς πίσω του, το αντίθετο συνέβη πολύ λιγότερες φορές κι ας ήταν περισσότερες οι περιπτώσεις. Όλοι αυτοί που μιλάνε για Σάινθ τους παρακαλώ να μου πούνε που θα ήταν η Φεράρι με Σάινθ και έναν πιο αργό από τον Σάινθ. Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν κοντά στη φετινή Μερκ. Νίκη αν μας κάτσουν όλα τα κόζια και στο πουθενά (που λέει και μια ψυχή) στις άλλες περιπτώσεις. Τον θεωρώ αξιόλογο οδηγό, αλλά πιστεύω ότι έδωσε πολλές αφορμές για να μη μου είναι συμπαθής. Ελπίζω στη Γουΐλιαμς να μάθει στην ταπεινότητα.
“Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandaled feet.”