Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#878325 Βρίσκω εξίσου θεατρινίστικο και υποκριτικό το να ντύνεσαι καλά και ακριβά όταν σε ζορίζει όσο και το να προωθήσεις εικόνα φτωχότερη από όσο είναι το φυσικό σου. Φτωχός δεν είναι, η οικογένειά του έχει περιουσία από παλιά και αυτός τυγχάνει πρωθυπουργός κάτι που πληρώνεται καλά. Αυτή η εμφάνιση είναι η κανονική του, η φυσική για την κατάσταση και θέση του όπως αυτός αισθάνεται. Αυτή την ψευτοκακομοιριά-φθόνο των Ελλήνων δεν την μπορώ. Δηλαδή τί θα λέγατε αν φορούσε Casio 20ετίας, τζήν από το Σκλαβενίτη κλπ; Ότι πάει να το παίξει παιδί του λαού κλπ.... Άκρη δεν βγαίνει.

Μου θυμήσατε το παραμύθι με τον πατέρα-γιο-γάιδαρο που πάνε στην πόλη και πότε είναι στο γάιδαρο ο πατέρας (ού ού αυτός καβάλα και το παιδί με τα πόδια), πότε ο γιος (ού ού το παιδί επάνω κι ο πατέρας να κουράζεται, έλλειψη σεβασμού) πότε και οι δύο (ού ού κοίτα τα γαιδούρια που καβαλήσανε το καημένο το ζώο θα το ψοφήσουνε) πότε κανένας (ού ού τι ηλίθιοι, έχουν γάιδαρο και πάνε με τα πόδια).
Συμπέρασμα ο κόσμος πάντα θα λέει κάνε αυτό που εσύ κρίνεις και χέστους όλους.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
bujinkan έγραψε:
NirApp έγραψε:Καποιος που εχει χαλασει πενηντα χιλιαρικα σε ρολογια, μπορει να μην ειναι βαθυπλουτος, πλουσιος ειναι σιγουρα παντως. Εκτος αν ζω εγω σε αλλη χωρα. Ο πθ της Ελλαδας αραγε πρεπει να δινει αυτη την εικονα πλουτου?
Και αν δλδ (λέω εγώ υπόθεση κάνω ) είναι δώρα των αντιπροσωπειών ) τι να τα κανει ? Αλλά και ακόμα να τα αγόρασε ο ίδιος τι μας νοιάζει εμάς ?
Και αυτά τα που μας καταλήξανε τσάμπα τα ακούω διότι ο ίδιος ο λαός μας κατάντησε έτσι οικονομικά όχι τα εκάστοτε κόμματα
Δεν χρειάζεται να αναφέρω νομίζω επί ΠΑΣΟΚ πως ζούσε ο μέσος Έλληνας χωρίς να σκέφτεται το μέλλον (με χρήματα μη δικά του )
Αλλά είπαμε ....στην Ελλάδα .....ναταν η ζήλια ψώρα και να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

< >

Δεν υπάρχει νομοθεσία για τα δώρα :hmmm:

Υπάρχει πάντως σχετική σελίδα στο ig με ρολόγια διασήμων η οποία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#878340 Ένα αρκετά πιο πιθανό σενάριο είναι ότι αν στείλει κάποιον στην Βουκουρεστίου να του αγοράσει αυτό για παράδειγμα, δεν θα γελάσουν στα μούτρα του, ούτε θα του πουν καλή τύχη για να το βρείτε οπουδήποτε, όπως θα έκαναν με οποιονδήποτε άλλο, αλλά θα κόψουν τον λαιμό τους να του το βρουν.

QsisVTS έχεις κάποιο link?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
QsisVTS έγραψε:Δεν υπάρχει νομοθεσία για τα δώρα :hmmm:
Θα πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί και περιορισμοί για δώρα που γίνονται σε σένα λόγω της θέσης σου. Πχ άλλο αν ο παιδικός του φίλος του κάνει δώρο ρολόι και άλλο αν μια εταιρεία που έχει χρηματοδοτήσει το κόμμα ή θέλει να πάρει κάποια μεγάλο συμβόλαιο κλπ και άλλο τα επίσημα δώρα από πχ τον πρέσβη της Ανωκατωχώρας προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Στην Αγγλία πάντως αυτό ειναι σκανδαλάκι μερικές φορές άξιο παραίτησης, το ότι κάποιος δεν δήλωσε πχ τα φορέματα της συζύγου του...
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ένα αρκετά πιο πιθανό σενάριο είναι ότι αν στείλει κάποιον στην Βουκουρεστίου να του αγοράσει αυτό για παράδειγμα, δεν θα γελάσουν στα μούτρα του, ούτε θα του πουν καλή τύχη για να το βρείτε οπουδήποτε, όπως θα έκαναν με οποιονδήποτε άλλο, αλλά θα κόψουν τον λαιμό τους να του το βρουν.
Δηλαδή λες ότι αν κάποιος πάει και θέλει ρολόι πανάκριβο θα του πουν όχι δεν στο φέρνουμε; Θεωρείς ότι το μαγαζί το έχουν έτσι για να πληρώνουν νοίκι και προσωπικό για να μην πουλάνε; Εγώ λέω τούμπες θα μου κάνουνε για να μην προλάβω να πάω στο δίπλα μαγαζί ή το πάρω από άλλη χώρα στο επόμενο ταξιδάκι μου.
Ή το παίζουν όπως πχ η Ferrari που πρέπει να ανήκεις στους εγκεκριμένους αγοραστές;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
sknipper έγραψε:Δηλαδή λες ότι αν κάποιος πάει και θέλει ρολόι πανάκριβο θα του πουν όχι δεν στο φέρνουμε; Θεωρείς ότι το μαγαζί το έχουν έτσι για να πληρώνουν νοίκι και προσωπικό για να μην πουλάνε; Εγώ λέω τούμπες θα μου κάνουνε για να μην προλάβω να πάω στο δίπλα μαγαζί ή το πάρω από άλλη χώρα στο επόμενο ταξιδάκι μου.
Ή το παίζουν όπως πχ η Ferrari που πρέπει να ανήκεις στους εγκεκριμένους αγοραστές;

Τα ατσάλινα Nautilus και Royal Oak είναι των αδυνάτων αδύνατο να τα βρεις οπουδήποτε και μάλιστα σε list price. Αν τα βρεις, πέτυχες το τζόκερ.

π.χ. αυτό που έβαλα πιο πάνω έχει τιμή καταλόγου 20.000, αλλά στο chrono24 πωλείται 2 και τρεις φορές πιο ακριβά γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να το βρει πρώτο χέρι σε κατάστημα της AP.

Το δε Nautilus είναι ακόμα πιο δυσεύρετο.

@QsisVTS, πολύ ενδιαφέρον το link.
Τελευταία επεξεργασία από Χρήστος Λάππας και 13 Δεκ 2024, 14:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#878353 Το ακριβό ρολόι είναι μια τεχνητή επίδειξη πλούτου που απλώς κάνει πλουσιότερους τους Ελβετούς ωρολογοποιούς. Καμία χρηστική αξία δεν έχει, είναι ένα κόσμημα και μόνον και απλώς δείχνει πως ο κάτοχος έχει λεφτά. Αν κάποιος γουστάρει την τεχνολογία αυτού του τύπου, ας κοιτάξει ρίξει μια ματιά στους marine chronometer που έλυσαν ένα πραγματικό πρόβλημα κάποτε και έσωσαν και πολλές ζωές.
https://en.wikipedia.org/wiki/Marine_chronometer

Συμφωνώ πως σε ότι αφορά τον Μητσοτάκη, τα ρολόγια είναι ελάχιστη πρόκληση μπροστά στα υπόλοιπα. Εγώ προτιμώ ένα Apple Watch που είναι παντού ανώτερο από αυτές τις αρχαιολογίες.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#878359 Εν τω μεταξύ, από ότι βλέπω στο λινκ του QSISVTS, ο Έλληνας πολιτικός με την πιο εντυπωσιακή συλλογή με τεράστια διαφορά είναι ο Δένδιας.

Patek Phillipe, Audemars Piguet, Lange & Sohne...

Μια συλλογή που μόνο με αυτά τα 3 κομμάτια μπορεί να αγγίζει και τα €200.000 σε αξία.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εν τω μεταξύ, από ότι βλέπω στο λινκ του QSISVTS, ο Έλληνας πολιτικός με την πιο εντυπωσιακή συλλογή με τεράστια διαφορά είναι ο Δένδιας.

Patek Phillipe, Audemars Piguet, Lange & Sohne...

Μια συλλογή που μόνο με αυτά τα 3 κομμάτια μπορεί να αγγίζει και τα €200.000 σε αξία.

Αδιαφορα τα ρολογια αν αναλογιστουμε οτι ο Μητσοτακης εχει σπιτια ακινητα επιχειρησεις και 10δες πλοια. Την βιλλα στην Τηνο δωρακι απο Χρηστοφορακο; Για ψωρορολογια θα ασχολουμαστε.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#878375 Μα εδω ειναι το τοπικο για τα ρολογια.
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#878497 [quote="Isambard"Εγώ προτιμώ ένα Apple Watch που είναι παντού ανώτερο από αυτές τις αρχαιολογίες.[/quote]
Και το apple watch τελείως άχρηστο είναι με τη τη διαφορά ότι είναι άσχημο
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#878498 Για το άσχημο δεν θα διαφωνήσω γιατί είναι θέμα γούστου (εμένα μου είναι αδιάφορο), αλλά μόνο άχρηστο δεν είναι. Μου έχει λύσει τα χέρια στην καθημερινότητα μου.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#878502 Δεν διαφωνώ ότι για κάποιους είναι χρήσιμο, εγώ δεν νιώθω ότι χρειάζομαι κάτι τέτοιο, συνεπώς το θεωρώ άχρηστο

Επίσης δεν θεωρώ ότι το smartwatch είναι κάτι που αντικαθιστά ή ανταγωνίζεται το αναλογικό ρολόι, οι περισσότεροι άλλωστε που φοράνε smartwatch πριν δεν φορούσαν απολύτως τίποτα και όσοι φοράνε ρολόγια θα μπορούσαν να δουν την ώρα από το κινητό
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Isambard έγραψε:Το ακριβό ρολόι είναι μια τεχνητή επίδειξη πλούτου που απλώς κάνει πλουσιότερους τους Ελβετούς ωρολογοποιούς. Καμία χρηστική αξία δεν έχει, είναι ένα κόσμημα και μόνον και απλώς δείχνει πως ο κάτοχος έχει λεφτά. Αν κάποιος γουστάρει την τεχνολογία αυτού του τύπου, ας κοιτάξει ρίξει μια ματιά στους marine chronometer που έλυσαν ένα πραγματικό πρόβλημα κάποτε και έσωσαν και πολλές ζωές.
https://en.wikipedia.org/wiki/Marine_chronometer

Συμφωνώ πως σε ότι αφορά τον Μητσοτάκη, τα ρολόγια είναι ελάχιστη πρόκληση μπροστά στα υπόλοιπα. Εγώ προτιμώ ένα Apple Watch που είναι παντού ανώτερο από αυτές τις αρχαιολογίες.
Ενα καλό έως πολύ καλό ρολόι δεν είναι καθόλου άχρηστο . Δεν το αγοράζεις για να βλέπεις την ώρα .Την ώρα την βλέπεις και σε ένα Casio των 10 ευρώ. Πληρώνεις τον μηχανισμό και φυσικά την ομορφιά δλδ να χαιρεσαι να το φοράς . Όπως οι γυναίκες φοράνε κοσμήματα έτσι και το καλό ρολόι είναι το κόσμημα του άντρα .
Και δεν χρειάζεται να είναι και πανάκριβο .
Εγώ το Tudor που έκανε 5100 το πήρα 4000 και το ευψαριστιεμαι απίστευτα όποτε το φοράω .
Τα ρολεξ από την άλλη είναι άλλη ιστορία . Το παίρνεις και σαν επένδυση και δεν χάνει ποτέ την αξία του αν θες να το πουλήσεις . Σε πολλά μοντέλα κιόλας και σε άλλες μάρκες αντιθέτως ανεβαίνει κιόλας η αξία τους Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
QsisVTS έγραψε: οι περισσότεροι άλλωστε που φοράνε smartwatch πριν δεν φορούσαν απολύτως τίποτα και όσοι φοράνε ρολόγια θα μπορούσαν να δουν την ώρα από το κινητό

το απλό ρολόι είναι πλέον και μια καλή λύση για να μετριαστεί ο εθισμός χρήσης του κινητού, μια αφορμή λιγότερη για περισπασμούς