Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
BARHonda έγραψε:https://www.reddit.com/r/greece/comments/1h4yotb/%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%BF_rebrain_greece_%CF%83%CF%84%CE%BF_amsterdam_%CE%BA%CE%B1%CE%B9/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button

Χωρίς ίχνος ντροπής

Γιατί δεν με ξαφνιάζει καθόλου;Μα καθόλου όμως;
Άβαταρ μέλους
By GTS
BARHonda έγραψε:mousate live your myth in Corfu με την Πολωνή

Στο Ελληνικο ρεντιντ παντως τα ατομα ειναι οτι ναναι οπως και αυτοι που ειπανε αυτα στην αγορα εργασιας. Ειχα κανει μια συνεντευξη στην μια απο τις επιχειρησης του λινκ τα ατομα που συναντησα ηταν βλημματα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#878490 Αν σε θέλουν για αυτά που έμαθες/εκπαιδεύτηκες/μπορείς αλλά θα σε πληρώνουν όσο τον εν Ελλάδι νέο που δεν έχει τα ίδια προσόντα τότε απλά όχι. Όσα οράματα και λιακάδα και να σου λένε.
Αν σε θέλουν πραγματικά θα πρέπει όχι μόνο να σε πληρώσουν ανάλογα αλλά και να σε ανταμοίψουν για το ρίσκο σου, την ταλαιπωρία σου. Δεν μπορείς να παρατήσεις την φτιαγμένη ζωή σου που πάλαιψες χρόνια να πετύχεις και να τα παρατήσεις όλα χωρίς εγγυήσεις και εξασφάλιση. Δηλαδή οκ παρατάω στρωμένη δουλειά, ξεσπιτώνομαι με την οικογένειά μου και γυρνάω πίσω; Πού και γιατί.
Τα ζύγισα κάποια στιγμή που είχα βρει κάποια δουλειά, τα λεφτά λίγα, το περιβάλλον όχι ευχάριστο, η γυναίκα δύσκολο να έβρισκε δουλειά σχετική με τα προσόντα της, το να στήσεις δική σου δουλειά θέλει έξοδα και ταλαιπωρία και χρόνο και κάπου λες γιατί να το κάνω, κατάφερα να πετύχω κάποια πράματα και τώρα πάλι από την αρχή; Έρχομαι για διακοπές και τέλος.
Άσε που όλοι οι του εξωτερικού είτε με την εφορία που πληρώνουν είτε με τα λεφτά που στέλνουν είτε με τις διακοπές τους στην Ελλάδα εισάγουν φρέσκο χρήμα στην χώρα κάτι που δεν κάνουν οι εν Ελλάδι εργαζόμενοι (εννοώ οι υπάλληλοι) που απλά ανακυκλώνουν το υπάρχον. Πόσοι στην Ελλάδα βάζουν φρέσκο χρήμα με προϊόντα/υπηρεσίες, βασικά τουρισμός και λαδέμποροι.
Άβαταρ μέλους
By otso
#878520 Σωστος ο ονυξ
Εγω παντως θα πηγαινα να σπασω πλακα , ιδιως αν ειχε μπουφε . Και θα εκανα πολλες ερωτησεις που θα ειχαν πλακα , θα επεφτε πολυ γελιο .
Ο μονος λογος να γυρισει κανεις ειναι αν εχουν προβληματα υγειας οι γονεις του και δεν τους εχει φορτωσει σε καναν αδερφο αδερφη . Διαφορετικα αν εχεις ηλικιωμενους γονεις στην ελλαδα χωρις συγγενεις να τους φροντιζουν , πιο ανθρωπιστικο ηταν το ινδιανικο εθιμο να τον αφηνεις στην σκηνη του με εναν σωρο ξυλα διπλα του απο το ελληνικο κρατος .
Παντως εχουμε τον Θωμα , ριξτε του συρμα να παει , αν και μου φαινεται οτι εχει πολιτικη συγγενεια με την κεραμιδαρεως και δεν θα εθετε σωστες ερωτησεις .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#878531 Η ερώτηση είναι μία.
Ζω εδώ, η χώρα διαθέτει υποδομές και σεβασμό στον πολίτη, έχω σπίτι, οικογένεια, παιδιά που πάνε σε σχολείο που λειτουργεί, οι επαγγελματικές μου προσπάθειες (και της συζύγου) έχουν αποδώσει και προσβλέπω σε περαιτέρω άνοδο με την αξία μου και μόνο. Πείτε μου γιατί να επιστρέψω Ελλάδα, και μην πείτε για να δώσεις πίσω στη χώρα που σε εκπαίδευσε κλπ, όχι, τι έχει να μου προσφέρει η Ελλάδα που με έδιωξε; Γιατί η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν αφήνει μια χώρα σαν την Ελλάδα χωρίς λόγο, όποιος έφυγε το έκανε με λύπη, επειδή αναγκάστηκε να ξενιτευτεί.
Άβαταρ μέλους
By otso
#878535 η απαντηση ειναι προφανης
Αν εισαι λαμογιο και θες και εχεις ακρες τωρα (γιατι οταν εφυγες δεν θα ειχες ) να φας απο τον κρατικο κορβανα λεγοντας οτι δουλευεις (συμβουλος πχ )
Εισαι φιλοζωος και θες να ταισεις τα πολιτικα ζωα στην Ελλαδα που εχουν απεριοριστη ορεξη .
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#878545 Η απάντηση είναι μια ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει. Εχουν γυρίσει πολλοί και ο καθένας έχει τον λόγο του. Δεν ξέρω που οδηγεί αυτή η συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
By GTS
sknipper έγραψε:Η ερώτηση είναι μία.
Ζω εδώ, η χώρα διαθέτει υποδομές και σεβασμό στον πολίτη, έχω σπίτι, οικογένεια, παιδιά που πάνε σε σχολείο που λειτουργεί, οι επαγγελματικές μου προσπάθειες (και της συζύγου) έχουν αποδώσει και προσβλέπω σε περαιτέρω άνοδο με την αξία μου και μόνο. Πείτε μου γιατί να επιστρέψω Ελλάδα, και μην πείτε για να δώσεις πίσω στη χώρα που σε εκπαίδευσε κλπ, όχι, τι έχει να μου προσφέρει η Ελλάδα που με έδιωξε; Γιατί η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν αφήνει μια χώρα σαν την Ελλάδα χωρίς λόγο, όποιος έφυγε το έκανε με λύπη, επειδή αναγκάστηκε να ξενιτευτεί.

αν αναπολεις τον τροπο ζωης της Ελλαδας και τον καλο καιρο. Αν και η Ελλαδα εχει ακριβυνει πολυ και εδω και βαζουν συνεχως εμποδια στην ζωη. Τωρα βεβαια ο καθενας ειναι μια ιδαιτερη περιπτωση δεν υπαρχει σωστη λυση που να δουλευει για ολους.

παντως αυτα τα εβεντς που κανουν για να ξοδευεται χρημα το κανουν, στην Ελλαδα εχει πολλους υποψηφιους για λιγες δουλειες δεν εχει αναγκη να φερεις πισω ατομα που εχουν καλες δουλειες στο εξωτερικο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
otso έγραψε:η απαντηση ειναι προφανης
Αν εισαι λαμογιο και θες και εχεις ακρες τωρα (γιατι οταν εφυγες δεν θα ειχες ) να φας απο τον κρατικο κορβανα λεγοντας οτι δουλευεις (συμβουλος πχ )
Εισαι φιλοζωος και θες να ταισεις τα πολιτικα ζωα στην Ελλαδα που εχουν απεριοριστη ορεξη .

αν ειχες ακρες στις τοπικες κοινωνιες και στο κομματα δεν θα εφευγες. Οσοι γυρισαν με χρηματα απο εξω νομιζοντας οτι θα βρουν ακρες ενω οταν εφυγαν δεν ειχαν τους μαδησαν. το συστημα αυτο ειναι πολυ ισχυρο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#878550 Όπως τα λέτε είναι και τα λέμε ξανά και ξανά κάθε τόσο. Ο καθένας είναι διαφορετικός, με άλλες ανάγκες, προτεραιότητες κλπ.
Και δεν είναι μόνο το επαγελματικό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν εκτός Ελλάδας, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής. Άλλοι πάλι μπορούν αλλά δεν μπορούν οι γυναίκες τους, ξέρω 2 τέτοιες περιπτώσεις, ο ένας γύρισε κι ο άλλος χώρισε (από αρραβώνα).
Αυτά που λέω δεν είναι για αυτούς, ούτε για όσους τη βγάζουν δεν την βγάζουν το μήνα με το βασικό μισθό, ούτε για εκείνους που λόγω επαγγέλματος ή οικογενειακών δομών ήταν "καταδικασμένοι" να ζούνε πολυεθνικά, αλλά για αυτούς του μέσου όρου που νομίζω αποτελούν την πλειοψηφία.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
sknipper έγραψε:Άλλοι πάλι μπορούν αλλά δεν μπορούν οι γυναίκες τους, ξέρω 2 τέτοιες περιπτώσεις, ο ένας γύρισε κι ο άλλος χώρισε (από αρραβώνα).

ναι, έχω ακούσει κι εγώ αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Είναι πολλές που δεν αντέχουν στην ιδέα να μεγαλώσουν παιδί μόνες τους μακριά από τη βοήθεια της μαμάς .
Ακόμη και στην Ελλάδα. Αχ καλέ πάμε να μείνουμε κάπου δίπλα στη μαμά.