Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By bebes
#878212 Αρα θελει πολύ ψάξιμο και μάλιστα απο άνθρωπο εμπιστοσύνης (μου) και γνώστη της αγοράς.
Κατάλαβα :sorry:

Σίγουρα όμως θα εχει και καλά. Βλεπω κάποια έχουν τα service book απο την χωρα εισαγωγής, οπότε ως προς τα χιλιομετρα μπορούμε να βρουμε την άκρη.

Επίσης, με τις σελίδες που μεσω αριθμού πλαισίου βλέπουμε το ιστορικό του αυτοκινήτου τί γινεται;
Εννοώ να βρω αυτοκίνητο που να εχει φανερό ιστορικό, δεν είναι έγκυρα αυτά;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878214 Γενικά είναι ο κάδος της Ευρώπης και των ΗΠΑ (αν προσέξεις θα δεις και αρκετά us spec αυτοκίνητα, ειδικά πολυτελή), γίνονται απίστευτα πράγματα απ' όσο ακούω από πελάτες μου.. Δε θα πίστευα τίποτα από χαρτιά και έντυπα εκτός και αν υπάρχει τρόπος να τα διπλο-τριπλοτσεκάρεις (π.χ να αντιπαραβάλλεις κάτι με το ιταλικο ας πούμε ΚΤΕΟ + carvertical + οποιοδήποτε άλλο μέσο θα μπορούσε να υπάρχει).

Ωστόσο έχω ακούσει και για μαγαζιά που δουλεύουν με αρκετούς έλληνες και δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Νομίζω το κλειδί πέραν της δεδομένης πολλής προσοχής είναι να πας με κάποιον άνθρωπο εμπιστοσύνης που να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον εκάστοτε μαντρά.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#878215 Νομίζω ότι ο συμφορουμίτης otso έχει και αυτό (εισαγωγή μεταχειρισμένου από τη Βουλγαρία) στο πολυσέλιδο βιογραφικό του. Μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία του.
Κυκλοφορούν απίστευτες ιστορίες με συνεργεία και αυτοκίνητα από τη Βουλγαρία, οπότε δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Το ρίσκο να βρεις κάτι καλό μπορεί να είναι πολύ μεγάλο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bebes έγραψε:Αρα θελει πολύ ψάξιμο και μάλιστα απο άνθρωπο εμπιστοσύνης (μου) και γνώστη της αγοράς.
Κατάλαβα :sorry:

Σίγουρα όμως θα εχει και καλά. Βλεπω κάποια έχουν τα service book απο την χωρα εισαγωγής, οπότε ως προς τα χιλιομετρα μπορούμε να βρουμε την άκρη.

Επίσης, με τις σελίδες που μεσω αριθμού πλαισίου βλέπουμε το ιστορικό του αυτοκινήτου τί γινεται;
Εννοώ να βρω αυτοκίνητο που να εχει φανερό ιστορικό, δεν είναι έγκυρα αυτά;

θελεις ντε και καλα να βγαλεις τις αμυγδαλες απο το κωλο.
ΓΙΑΤΙ???????????????????
Εδω μεσα εχουμε φερει αυτοκινητα απο Γερμανια σαν ιδιωτες ,πραγματικα αριστα,με σφραγισμενα βιβλια σερβις,με πραγματικα χλμ απο επισημες αντιπροσωπειες,με υπολοιπα εγγυησης κλπ
Να μπλεξεις με Βουλγαρους για ποιον λογο? για 500 ευρω λιγοτερο? Πως θα σου το δωσει 500 ευρω λιγοτερο οταν και αυτος εχει αγορασει απο Γερμανια?
και ενα χερι πατραπανω δλδ,και φθηνοτερος? και ολα ειναι λεγκιτ?Γιες σουυυυυρρρρρρρ.....
Άβαταρ μέλους
By glf
#878224 Και γω απορώ τι συζητάμε. Δλδ με το ζόρι να πας να μπλέξεις; Έχει βρωμίσει μεταχειρισμένα παντού, οι μάντρες είναι γεμάτες και συ θες να πας στο πιο πιθανό σενάριο να την πατήσεις..
Δώσε κάτι παραπάνω να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρεις κάτι σωστό.
Σε αυτό το σκεπτικό με είχε επηρεάσει ο dimvii, τόσα έξοδα για ταξίδι ή τα μεταφορικά, στα 500-1000 ευρώ στο αμάξι θα κολλήσεις;
Έτσι κι αλλιώς είσαι ήδη στο "κέρδος" αν το φέρεις από έξω.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#878230 Το carvertical πάντως με έχει σώσει.
Μιας και είμαι στο ψάξιμο, έχω βγάλει κάτι απίστευτους λαγούς με δαύτο, για γυρισμένα χλμ μιλάω.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#878235 Μου κάνατε την καρδια περιβόλι τωρα... :sorry:
Να πω την αλήθεια, κάποια απο τα επιχειρήματα (πχ πως τα πουλάνε φτηνότερα αφου αγοράζουν κι αυτοί απο Γερμανια, ιταλία, Γαλλία;) τα ειχα σκεφτει κι εγω.
Πάμε για Γερμανία λοιπόν, ή απο την Ελληνική αγορά.

Το θεμα με την Ελληνική αγορα ειναι οτι τα περισσότερα αυτοκίνητα μαντραδων ειναι απο το εξωτερικό. Και πως ξερω εγω οτι δεν το εφεραν πχ απο Βουκλγαρία; Το πιο πιθανο ειναι να δω τον πληρη φακελο αφού το αγοράσω.
Πλέον και απο ιδιώτες πολλά ειναι εισαγωγής...

Δύσκολα :(
Δυο "καλες" περιπτώσεις που ειδα , παλια αυτοκίνητα αλλα με πολύ λιγα χιλιομετρα (αποδεδειγμενα απο ΚΤΕΟ κλπ, έφυγαν σχεδόν απο τον πρωτο που τα είδε.
Άλλα που πουλιουνται για εβδομάδες (ενω φαίνονται καλα και ειναι σχετικά φτηνά) φανταζομαι κάποιο κουσούρι θα εχουν
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:Μου κάνατε την καρδια περιβόλι τωρα... :sorry:
Να πω την αλήθεια, κάποια απο τα επιχειρήματα (πχ πως τα πουλάνε φτηνότερα αφου αγοράζουν κι αυτοί απο Γερμανια, ιταλία, Γαλλία;) τα ειχα σκεφτει κι εγω.
Πάμε για Γερμανία λοιπόν, ή απο την Ελληνική αγορά.

Το θεμα με την Ελληνική αγορα ειναι οτι τα περισσότερα αυτοκίνητα μαντραδων ειναι απο το εξωτερικό. Και πως ξερω εγω οτι δεν το εφεραν πχ απο Βουκλγαρία; Το πιο πιθανο ειναι να δω τον πληρη φακελο αφού το αγοράσω.

Δύσκολα :(
Δυο "καλες" περιπτώσεις που ειδα , παλια αυτοκίνητα αλλα με πολύ λιγα χιλιομετρα (αποδεδειγμενα απο ΚΤΕΟ κλπ, έφυγαν σχεδόν απο τον πρωτο που τα είδε.
Άλλα που πουλιουνται για εβδομάδες (ενω φαίνονται καλα και ειναι σχετικά φτηνά) φανταζομαι κάποιο κουσούρι θα εχουν

Υπαρχουν παρα πολλα ελληνικα στην αγορα, τα περισσοτερα φυσικα απο τον τεραστιο στολο των leasing, το οποιο και εχει ενα ρισκο, μικροτερο αν το αμαξι εκανε σερβις στο επισημο δικτυο.
Επισης υπαρχουν εμποροι που δινουν το VIN του αυτοκινητου στην αγγελια, οποτε ψαχνεις χωρις καν να το δεις. Φυσικα αν δεις πχ τελευταιο σερβις το 21 με 60Κ χλμ και σημερα εχει 65Κ, κοιτας αλλο
Αλλα σου δινει μια δυνατοτητα να ψαξεις μεσω της εφαρμογης που ειπε ο edmond χωρις να βγεις απο το σπιτι σου.

Μετα την εμπειρια του dimviii θεωρω οχι ιδιαιτερα δυσκολο να φερεις αμαξι απο Γερμανια, κανεις και το ταξιδακι σου αν θες. Το πιο δυσκολο ειναι να συντονισεις εταιριες και υπηρεσιες σε σχεση με την δουλεια σου, το αυτοκινητο αν το παρεις απο εμπορο της μαρκας με εγγυηση χιλιομετρων, βιβλιο σερβις , εγγυηση, θα ειναι μαλλον καλυτερο απο οσα θα βρεις εδω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε:
Ωστόσο έχω ακούσει και για μαγαζιά που δουλεύουν με αρκετούς έλληνες και δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Δηλαδή οι Έλληνες μαντράδες είναι το απαύγασμα της εμπιστοσύνης, έτσι;; :lol: :lol: :lol: Στην προηγούμενη σελίδα περιέγραψα πως συνεργάζονται πολλοί Έλληνες και Βούλγαροι... :lol: :lol:

Προφανώς, υπάρχουν και αξίόπιστοι έμποροι και σε Ελλάδα και σε Βουλγαρία, αλλά όταν στην Ελλάδα που ας πούμε την ξέρουμε σαν χώρα και πάλι πολλοί την πατάμε, ποιό το ενδεχόμενο να ΜΗΝ την πατήσουμε στη Βουλγαρία, που είναι και χειρότερα, είμαστε και ξένοι;

bebes έγραψε:Το θεμα με την Ελληνική αγορα ειναι οτι τα περισσότερα αυτοκίνητα μαντραδων ειναι απο το εξωτερικό. Και πως ξερω εγω οτι δεν το εφεραν πχ απο Βουκλγαρία; Το πιο πιθανο ειναι να δω τον πληρη φακελο αφού το αγοράσω.

Ρωτάς τη χώρα εισαγωγής. Αν δεν απαντάει, φεύγεις.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα ελέγξεις το αμάξι αρχικά εσύ οπτικά, για τίποτα χοντρό (πχ εμφανή χτυπήματα, αλλοιώσεις στο χρώμα, στραβές συγκολλήσεις, κτλ) και σε δεύτερη φάση το οδηγείς λίγο (για κάτι εμφανές που μπορεί να μην φανεί καν σε κάποιον έλεγχο, πχ να χτυπάει το κιβώτιο, να μην παίρνει κάποια ταχύτητα, κτλ.) και τέλος το ελέγχεις ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ να στο ελέγξει και να επιβεβαιώσει τα χλμ και το ιστορικό γενικά. Κοστίζει κάτι, αλλά σε γλιτώνει από πολλούς μπελάδες.
Άβαταρ μέλους
By bebes
markvag έγραψε:
Ρωτάς τη χώρα εισαγωγής. Αν δεν απαντάει, φεύγεις.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα ελέγξεις το αμάξι αρχικά εσύ οπτικά, για τίποτα χοντρό (πχ εμφανή χτυπήματα, αλλοιώσεις στο χρώμα, στραβές συγκολλήσεις, κτλ) και σε δεύτερη φάση το οδηγείς λίγο (για κάτι εμφανές που μπορεί να μην φανεί καν σε κάποιον έλεγχο, πχ να χτυπάει το κιβώτιο, να μην παίρνει κάποια ταχύτητα, κτλ.) και τέλος το ελέγχεις ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ να στο ελέγξει και να επιβεβαιώσει τα χλμ και το ιστορικό γενικά. Κοστίζει κάτι, αλλά σε γλιτώνει από πολλούς μπελάδες.

Ti εννοώ με τη χώρα εισαγωγής:
πχ βλέπω ενα αυτοκίνητο και φαινεται απο τα βιβλια σερβις του οτι ειναι εισαγωγη απο Γερμανία.
Αν ο μαντρας πηγε και το πήρε απο Βουλγαρία (με ολα τα ερωτηματικά που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα ποστς) και το πουλαει εδω σαν "Γερμανικό", την ενδιαμεση σταση ο αγοραστής μπορει να την διαπιστώσει μονο οταν δει τον πλήρη φάκελο (το ίδιο ισχύει και για αντίστοιχη περίπτωση απο ιδιώτη).

Επίσης για τον έλεγχο στην αντιπροσωπία, ειναι λιγο(μάλλον πολύ) δύσκολο να κλεισεις ραντεβου. Πιο ευκολα κλεινεις σε μεγαλογιατρό
Άβαταρ μέλους
By bebes
#878251 Πραγματικά με αγχωσατε τώρα, σκέφτομαι τι να εννοούν όταν γράφουν «κινητήρας σε άριστη κατάσταση»

https://www.facebook.com/share/v/1EayrW ... tid=WC7FNe
Άβαταρ μέλους
By markvag
bebes έγραψε:Ti εννοώ με τη χώρα εισαγωγής:
πχ βλέπω ενα αυτοκίνητο και φαινεται απο τα βιβλια σερβις του οτι ειναι εισαγωγη απο Γερμανία.
Αν ο μαντρας πηγε και το πήρε απο Βουλγαρία (με ολα τα ερωτηματικά που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα ποστς) και το πουλαει εδω σαν "Γερμανικό", την ενδιαμεση σταση ο αγοραστής μπορει να την διαπιστώσει μονο οταν δει τον πλήρη φάκελο (το ίδιο ισχύει και για αντίστοιχη περίπτωση απο ιδιώτη).

Τί εννοείς;; Η χώρα εισαγωγής είναι η χώρα από την οποία ήρθε στην Ελλάδα. Στο παράδειγμά σου η Γερμανία είναι η χώρα πρώτης κυκλοφορίας και η Βουλγαρία η χώρα εισαγωγής.

bebes έγραψε:Επίσης για τον έλεγχο στην αντιπροσωπία, ειναι λιγο(μάλλον πολύ) δύσκολο να κλεισεις ραντεβου. Πιο ευκολα κλεινεις σε μεγαλογιατρό

Γιατί; :hmmm: Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#878271 Αν εχει έτοιμη την Ελληνική άδεια, δεν φαινεται καπου η χωρα εισαγωγης. Στην αδεια αναφερεται μονο η ημερομηνια πρωτης κυκλοφορίας και η ημερομηνια μεταβιβασης.
Καποιο χαρτι που συνδεει το αυτοκινητο με τη Βουλγαρια (πχ), θα το δεις μονο αν βρεις τον φακελο στη Δ/νση συγκοινωνιών.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#878287 Και είναι ο λόγος που πολλές φορές βλέπεις φρεσκοπινακιδωμένα αμάξια στους μαντράδες.
Με μια πινακίδωση, χάνεται το παρελθόν του αυτοκινήτου, οι μεσοσταθμοί τουλάχιστον
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#878297 Και εγώ πιστεύω πως σε αρκετούς Έλληνες μαντράδες παίζουν άπειρα μεταχειρισμένα που έκαναν στάση για συμμάζεμα στην Βουλγαρία καθώς κατέβαιναν από τον Βορρά.
Από το να πάρω από Βουλγαρία, θα προτιμούσα να έφερνα χτυπημένο (σε λογικά πλαίσια) από Γερμανία και να έβρισκα εδώ μάστορα να μου το φτιάξει με νορμάλ τιμή.
Είχα δει παλιότερα Honda CRV 1.6D 4x4 αυτόματο, με ελάχιστα χιλιόμετρα, από την επίσημη σελίδα της Honda στην Γερμανία. Είχε χτύπημα μπροστά αριστερά, αλλά μόνο φανάρια, φτερό κλπ, όχι πλαίσιο. Άνετα το έφτιαχνες εδώ με πολύ λογικό κόστος. Είχα ήδη και μάστορα για την δουλειά! :lol: