Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Gbak
#874950 Κατεβασα ενα Γκολφ ΜΚ8 , απο Μοναχο , το αμαξι επεσε πανω στην ληξη του πρωτου γερμανικου κτεο στα 3 χρονια , θεωρησα δεν θα εχει προβλημα καθως στην Ελλαδα ειναι η πρωτη 4ετια , και τωρα μου ζητανε το αρχικο γερμανικο κτεο για την εκδοση πινακιδων , το αμαξι ειναι κομπλε με εκτελωνισμο και ολα τα χαρτια , εχει αντιμετωπισει κανενας παρομοιο προβλημα ?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#874954 μεγαλο λαθος.ξερω περιπτωσεις που ξαναπηγαν Γερμανια για να το περασουν κτεο.
μονο με καλο συνθετικο τωρα....
το εχω αντιμετωπισει,γιατι μου εστειλαν φωτοτυπια του κτεο, αντι το πρωτοτυπο ,ενω το ειχα γραψει 10 φορες με κεφαλαια, στα μειλ που ανταλλαζαμε με τον μαντρα.Το ελυσα οπως γραφω στην δευτερη σειρα.
Άβαταρ μέλους
By Gbak
dimviii έγραψε:μεγαλο λαθος.ξερω περιπτωσεις που ξαναπηγαν Γερμανια για να το περασουν κτεο.
μονο με καλο συνθετικο τωρα....
το εχω αντιμετωπισει,γιατι μου εστειλαν φωτοτυπια του κτεο, αντι το πρωτοτυπο ,ενω το ειχα γραψει 10 φορες με κεφαλαια, στα μειλ που ανταλλαζαμε με τον μαντρα.Το ελυσα οπως γραφω στην δευτερη σειρα.

Nαι οντως , το καταλαβα τωρα , και δεν υπαρχει και καποιος τροπος να τσεκαρω αν εχει περασει κτεο το αμαξι , αλλα σαν διαδικασια δεν στεκει ιδαιτερα δλδ απο την στιγμη που για τα ελληνικα δεδομενα το αμαξι εξακολουθει και ειναι εντος της τετραετιας για τη πρωτη του τεχνικη επιθεωρηση ,ποιο το νοημα. απλα για αλλη μια φορα μας πεδευουνε σε ολα .
τοσα χρονια στο UK ειχα αλλαξει πανω απο 10 αυτοκινητα ποτε δεν αντιμετωπισα το παραμικρο με πινακιδες κτεο και αλλες διαδικασιες .
Προσπαθω να ερθω σε επαφη με τον ντιλερα στον Μοναχο , καθως ειναι δικια τους ευθυνη οτι μου πουλησαν αυτοκινητο διχως ΚΤΕΟ . ειναι και μεγαλη αντιπροσωπεια της VW .
Άβαταρ μέλους
By glf
#874985 Καλά ξεμπερδέματα. Εγώ που πήρα ένα Renault από dealer, για κάποιο λόγο (μάλλον ήταν leasing αυτοκίνητο) είχε τα πάντα όλα μέσα στο ντουλαπάκι από χαρτιά, ακόμα και τις ασφάλειες που είχε κάνει το αυτοκίνητο στα 3 χρόνια από καινούργιο.
Έχω δηλαδή και τη διεύθυνση εργασίας και... οικίας του προηγούμενου οδηγού (ιδιοκτήτης φαινόταν η εταιρεία του).
Πάντως ναι, τους είπα και πέρασαν TUV πριν το αγοράσω, για καλό και για κακό. Το δικό μου ήταν στα 3μιση χρόνια από την 1η άδεια στη Γερμανία.
Πάντα ακούμε συμβουλές dimvii.
Άβαταρ μέλους
By glf
#875003 Ο μόνος που το είπε ήταν εδώ forum ότι θα μπορούσα να περάσω το Ελληνικό ΚΤΕΟ λίγο αργότερα, αφού δεν είχε κλείσει 4ετία το αυτοκίνητο από την 1η κυκλοφορία στη Γερμανία. Άσχετα αν είχα φρέσκο Γερμανικό ΚΤΕΟ, του 2024.
Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα του Gbak. Αυτός δεν έχει φρέσκο Γερμανικό ΚΤΕO.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#878175 Σκέφτομαι να φερω ενα αυτοκίνητο απο Βουλγαρία.
Απ'οτι είδα, αυτα που πουλάνε οι έμποροι εκει ειναι απευθείας εισαγωγές απο Γερμανία, Ιταλία (κυριως) αλλά και απο άλλες ευρωπαϊκές χωρες.
Υπάρχουν εταιρίες (ή μεμονωμένοι) που ελέγχουν το αυτοκίνητο (χιλιομετρα, χτυπήματα, χαρτια κλπ) για 100€ περιπου.
Με εναν που μίλησα, μου είπε οτι το κόστος εκτελωνισμού για ενα "μικρό euro 6" ειναι εως 500€ Με 120-150€ επιπλέον ερχεται και στη Θεσσαλονίκη.
Δηλαδή για ενα σουπερ μινι 6ετίας, το κόστος ειναι η αγορα του + 750€ περίπου.
Αν ισχύει αυτό, συμφέρει πολύ σε σχεση με το να αγορασω ενα αντίστοιχο απο Ελλάδα.

Εχει καποιον δράκο το παραμύθι που δεν τον εχω υπολογίσει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By glf
#878189 Έχει και παραέχει. Όσο κατέβαινα από Ουγγαρία - Ρουμανία - Βουλγαρία, έβλεπα σε καρότσες να έχουν φορτωμένα και χτυπημένα αυτοκίνητα. Μάντεψε αυτοί που θα τα επισκευάσουν αν θα στο πουν όταν πας να αγοράσεις εσύ.
Άβαταρ μέλους
By bebes
glf έγραψε:Έχει και παραέχει. Όσο κατέβαινα από Ουγγαρία - Ρουμανία - Βουλγαρία, έβλεπα σε καρότσες να έχουν φορτωμένα και χτυπημένα αυτοκίνητα. Μάντεψε αυτοί που θα τα επισκευάσουν αν θα στο πουν όταν πας να αγοράσεις εσύ.

Υποτίθεται θα ελεγχθεί το αυτοκίνητο πριν το πάρω.
Κυρίως για το οικονομικό ρωτάω, στο σκέλος της εισαγωγής.
Αν εχει καποια-ες χρεώσεις πέραν αυτών που εχω αναφέρει
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#878196 μακρια λεμε.
Άβαταρ μέλους
By bebes
dimviii έγραψε:μακρια λεμε.

Γιατί; Υπάρχουν συγκεκριμενες αιτίες που γνωρίουμε πχ;

Ειχα σκεφτει τη Βουλγαρια λόγω εγγύτητας.
Αν τα έξοδα ειναι ιδια και η διαφορα ειναι μόνο στα μεταφορικά, δεν εχω κανενα απολύτως πρόβλημα να παω να φερω απο Γερμανία (μην πω οτι το προτιμώ το επιπλέον ταξιδακι :innocent: )

Απο μια ερευνα που κανω (ψαχνω τους τελευταιους δυο μηνες στο car), βλεπω οτι κι εδω, τα περισσότερα μεταχειρισμενα που πουλιουνται ειναι εισαγωγης
Άβαταρ μέλους
By markvag
bebes έγραψε:Σκέφτομαι να φερω ενα αυτοκίνητο απο Βουλγαρία.
Απ'οτι είδα, αυτα που πουλάνε οι έμποροι εκει ειναι απευθείας εισαγωγές απο Γερμανία, Ιταλία (κυριως) αλλά και απο άλλες ευρωπαϊκές χωρες.
Υπάρχουν εταιρίες (ή μεμονωμένοι) που ελέγχουν το αυτοκίνητο (χιλιομετρα, χτυπήματα, χαρτια κλπ) για 100€ περιπου.
Με εναν που μίλησα, μου είπε οτι το κόστος εκτελωνισμού για ενα "μικρό euro 6" ειναι εως 500€ Με 120-150€ επιπλέον ερχεται και στη Θεσσαλονίκη.
Δηλαδή για ενα σουπερ μινι 6ετίας, το κόστος ειναι η αγορα του + 750€ περίπου.
Αν ισχύει αυτό, συμφέρει πολύ σε σχεση με το να αγορασω ενα αντίστοιχο απο Ελλάδα.

Εχει καποιον δράκο το παραμύθι που δεν τον εχω υπολογίσει; :hmmm:

Στην προηγούμενή μου δουλειά, στην αεροπορική, είχαμε συμβόλαιο με Βουλγάρικη εταιρεία και όλοι οι μηχανικοί ήταν Βούλγαροι. Ούτε οι Βούλγαροι λοιπόν δεν παίρνουν μεταχειρισμένο από Βουλγαρία. ΌΛΟΙ τους πήγαν Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, κτλ, όταν θέλησαν να πάρουν αμάξι... :rtfm: :rtfm: Πήγε ένας Έλληνας αρχι-μηχανικός που είχαμε που το έπαιζε πολύ έξυπνος, να αγοράσει ένα C-Max που το ήθελε για χαμάλη και όσο φθηνό γίνονταν, το οποίο το βρήκε σε εξαιρετική τιμή και στις φωτογραφίες και στα λόγια ήταν καλό, αλλά όταν το είδε έφυγε τρέχοντας. Είχε χτύπημα στην οριζόντια κολώνα της οροφής που είχε σκουριάσει κιόλας (το πιο χτυπητό) και άλλους ενδιαφέροντες δεινόσαυρους που βγήκαν να τον φανε... :lol: :lol:

Επίσης, τώρα που για την εισαγωγή στην Ελλάδα χρειάζεται ΚΤΕΟ από τη χώρα εισαγωγής παίζει η εξής μόντα: Αγοράζει ο Ελ μαντράς τη σαπίλα από πχ τη Γερμανία, την πάει στη Βουλγαρία, όπου ας πούμε "επισκευάζεται" και τα χλμ πάνε "εκεί που πρέπει" και μετά περνιέται από το εκεί ΚΤΕΟ με τα "σωστά" χλμ και έρχεται στην Ελλάδα με 75Κ χλμ αμάξι 5ετίας. :whistlink: :whistlink:

Οπότε αμάξι από Βουλγαρία, αν δεν έχεις άνθρωπο μέσα στην εκεί αγορά, που να τον εμπιστεύεσαι ΠΟΛΥ, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#878203 οτι σου ειπε ο Μαρκος,Στη Βουλγαρια πληρωνοντας αλλαζουν τα παντα με επισημα εγγραφα.
Αγοραζουν οτι φθηνοτερο /τρακαρισμενο/απειρα χλμ βρουν, εκμεταλευονται τα φθηνα εργατικα σε μηχανικα/φανοποιια για να τα σενιαρουν, και να τα μοσχοπουλησουν σε ανυποψιαστους πελατες.