Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
axel12p έγραψε:Αν δεν συνεχίσει το Κινούμε Ηλεκτρικά, έβλεπα στο mobile ότι στα 32 με 35 χιλιάρικα βρίσκεις από Γερμανία το Polestar 2. Αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή!
Με 32 βρίσκεις το δικίνητο Long Range και με 35 το τετρακίνητο με τα τα 400 άλογα και την 78άρα μπαταρία.

Εικόνα
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=410566816&action=eyeCatcher&dam=false&isSearchRequest=true&ml=%3A50000&ms=4%3B3%3B%3B&p=%3A35000&pw=223%3A&ref=srp&refId=ecb8e57a-efd7-6267-ce44-3444c257565f&s=Car&sb=rel&searchId=ecb8e57a-efd7-6267-ce44-3444c257565f&sr=4%3A&st=DEALER&vc=Car
35.500 έδωσα εγώ το δικό μου (long range)

Το polestar ωραίο αλλά δυστυχώς δεν εισάγεται ακόμη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέματα υποστήριξης. Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε έναν φίλο να φέρει (σε λίγες ημέρες) ένα lucid air :ninja:

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#877827 Και γω αυτό θα ρωτούσα, αν υπάρχει κάτι σε αντιπρόσωπο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#877847 Όχι βέβαια ότι τα πάει και πολύ καλύτερα η Tesla σε θέμα αντιπροσωπείας στην Β. Ελλάδα. Ελπίζω σύντομα να αλλάξει αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#877851 Ναι, αναμένεται να ανοίξει σύντομα service center στη Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν, φροντίζει το mobile service.

Ενώ στην περίπτωση του lucid, θα πρέπει, για συντήρηση ή αν συμβεί κάτι, να πηγαίνει Γερμανία.

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#877854 Αν πάρεις ηλεκτρικό, που δεν εχει αντιπροσωπεια εκει κοντά που μένεις, πρεπει να ετοιμαστείς για τρελή ταλαιπωρια.

Εγω απορω με καποιους που μένουν σε νησιά (κυρίως) ή ακόμα και Β.Ελλάδα και κράζουν οτι δεν μπορουν να εχουν εύκολη πρόσβαση στο service (κυρίως για Τέσλα μιλάω).

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#877855 Όχι απαραίτητα. Το ηλεκτρικό θέλει φίλτρα και υγρά φρένων, τα οποία αλλάζεις και μόνος σου (ή τουλάχιστον εύκολα σε οποιοδήποτε συνεργείο). Σε σοβαρά έκτακτα τον ήπιες, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα, όχι μόνο τα ηλεκτρικά.
Αυτοί με τα Tesla όντως είναι λίγο θαρραλέοι. Αλλά ήξεραν πριν αγοράσουν ότι αν πάει κάτι στραβά θα τρέχουν, ας πρόσεχαν.
Άβαταρ μέλους
By skous
#877856 Ε ναι για σοβαρές βλάβες λέω, μιας και δεν μπορεί κανείς άλλος να βάλει χέρι.

Οτι εχει να κανει με φιλτρο a/c και τακάκια (ελεγχος στα 100.000κμ!!) είναι αστείο και γίνεται οπουδήποτε.

Αλλα αν μείνεις απο βλάβη σοβαρή, τον ήπιες και ας πρόσεχες όταν έκανες την επιλογή.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#877880 Εγώ βλέπω πολύ ενθαρρυντικά νέα και φώτο από το εξειδικευμένο συνεργείο της Θεσσαλονίκης για τα ηλεκτρικά, έχω πολύ μεγαλύτερη σιγουριά από όταν πήρα την απόφαση για το Zoe.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
glf έγραψε:Εγώ βλέπω πολύ ενθαρρυντικά νέα και φώτο από το εξειδικευμένο συνεργείο της Θεσσαλονίκης για τα ηλεκτρικά, έχω πολύ μεγαλύτερη σιγουριά από όταν πήρα την απόφαση για το Zoe.

Ποιο είναι το συνεργείο αυτό ;
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Scotch έγραψε:Αυτοί με τα Tesla όντως είναι λίγο θαρραλέοι. Αλλά ήξεραν πριν αγοράσουν ότι αν πάει κάτι στραβά θα τρέχουν, ας πρόσεχαν.

Κ όχι μόνο αυτοί !
Κ ο φίλος με το lucid , κ ο glf , αλλά κ εγώ διάλεξα αυτοκίνητο χωρίς αντιπροσωπεία κ ας μην είναι ηλεκτρικό .
Άβαταρ μέλους
By glf
vagmag έγραψε:
glf έγραψε:Εγώ βλέπω πολύ ενθαρρυντικά νέα και φώτο από το εξειδικευμένο συνεργείο της Θεσσαλονίκης για τα ηλεκτρικά, έχω πολύ μεγαλύτερη σιγουριά από όταν πήρα την απόφαση για το Zoe.

Ποιο είναι το συνεργείο αυτό ;

Hybrid care στη Μοναστηρίου. Ο ένας ιδιοκτήτης μάλιστα, είχε και Zoe :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
axel12p έγραψε:Αν δεν συνεχίσει το Κινούμε Ηλεκτρικά, έβλεπα στο mobile ότι στα 32 με 35 χιλιάρικα βρίσκεις από Γερμανία το Polestar 2. Αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή!
Με 32 βρίσκεις το δικίνητο Long Range και με 35 το τετρακίνητο με τα τα 400 άλογα και την 78άρα μπαταρία.

Εικόνα
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=410566816&action=eyeCatcher&dam=false&isSearchRequest=true&ml=%3A50000&ms=4%3B3%3B%3B&p=%3A35000&pw=223%3A&ref=srp&refId=ecb8e57a-efd7-6267-ce44-3444c257565f&s=Car&sb=rel&searchId=ecb8e57a-efd7-6267-ce44-3444c257565f&sr=4%3A&st=DEALER&vc=Car
Αν δεν κάνω λάθος το δικίνητο ήταν προσθιοκίνητο ενώ μετά έγινε πισωκίνητο.
Όπως είχα πει στο οδήγησα μου έκανε πολύ καλή εντύπωση αυτό το αυτοκίνητο, ποιοτικά, οδηγικά και γενικά.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
vagmag έγραψε:
Scotch έγραψε:Αυτοί με τα Tesla όντως είναι λίγο θαρραλέοι. Αλλά ήξεραν πριν αγοράσουν ότι αν πάει κάτι στραβά θα τρέχουν, ας πρόσεχαν.

Κ όχι μόνο αυτοί !
Κ ο φίλος με το lucid , κ ο glf , αλλά κ εγώ διάλεξα αυτοκίνητο χωρίς αντιπροσωπεία κ ας μην είναι ηλεκτρικό .

Οι πραγματικά θαρραλέοι αγοράζουν Fisker... :help:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#878047 Ολες αυτές οι (νέες για μας) Κινέζικες μάρκες, έχουν αντιπροσωπία; ή υπάρχει ενας εισαγωγέας μόνο στην Αθήνα και "έχει ο Θεός" για τα υπόλοιπα.
Εδω καλά καλά δεν εχουν εκθέσεις να δει κανείς τα αυτοκίνητα...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#878048 Όπως φαίνεται bebes το 2024 δεν χρειάζεται να υπάρχει αντιπροσωπεία (με την έννοια της έκθεσης και της τεχνικής υποστήριξης), στην -κάθε- Άνω Λεστινίτσα ή στην -κάθε- Δώθε Παναγιά...

Εδώ αν πάθει κάτι το Lucid πρέπει να πάει ο άλλος Γερμανία, ΓΕΡΜΑΝΙΑ (μήπως δεν έγινε αντιληπτό)...

Το ποπ κορν να μην τελειώσει και θα είμαστε μια χαρά...

Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τα ηλεκτρικά, πολλές μάρκες αυτοκινήτων δεν έχουν πλέον επίσημο δίκτυο πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης στα αστικά κέντρα...

Υπάρχει όμως σημαντική διαφορά μεταξύ θερμικών και ηλεκτρικών στο θέμα αντιμετώπισης μιας βλάβης...

Ένα μπουζί είναι ένα μπουζί και ένα κάρτερ είναι ένα κάρτερ όποιας μάρκας και αν είναι...