Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#877527 Το αστείο είναι ότι τα φθηνά εργατικά χέρια, αργά ή γρήγορα, θα μάθουν τη δουλειά και θα ανοίξουν δικές τους εταιρίες. Όπως έκαναν και οι περισσότεροι Αλβανοί τη δεκαετία του 90 και τώρα πλέον έχουν δικές τους επιχειρήσεις. Σε 10-15 χρόνια ο μετανάστης Αλβανός είχε περισσότερες καταθέσεις από τον μέσο Έλληνα.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι η μέση κατάθεση ενός οικονομικού μετανάστη είναι σχεδόν διπλάσια από τη μέση κατάθεση ενός Έλληνα. H μέση κατάθεση ταμιευτηρίου ενός Έλληνα είναι γύρω στα 8.000 ευρώ (το 70% των καταθέσεων κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 30.000 ευρώ, ενώ περίπου τέσσερα εκατομμύρια καταθέτες έχουν υπόλοιπο λιγότερο από 3.000 ευρώ). Αντίθετα, η μέση κατάθεση ενός οικονομικού μετανάστη υπολογίζεται γύρω στα 10.000 – 15.000 ευρώ.

Πηγή : www.paratiritis-news.gr [ https://www.paratiritis-news.gr/news/oi ... -trapezes/ ]


Αυτό μάλλον θα ενοχλεί κάποιον γνήσιο Έλλην πατριώτη γιατί, αφενός, οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές, αφετέρου έτσι όπως πάνε, θα πάρουν τη χώρα χωρίς πόλεμο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#877528 Το ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε και πόσες εισφορές σε ταμεία και φόρους εχει πληρώσει ο άλφα μετανάστης σε αντιδιαστολή με τις καταθέσεις και πόσο εχει κοστίσει σε υπηρεσίες (υγεία, παιδεία κλπ).


< >
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#877538
markvag έγραψε:Έχουν δοκιμάσει να τους πληρώνουν; :hmmm:


Ή έστω να προσφέρουν φυσιολογικές συνθήκες εργασίας.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877539
dimik έγραψε:Το ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε και πόσες εισφορές σε ταμεία και φόρους εχει πληρώσει ο άλφα μετανάστης σε αντιδιαστολή με τις καταθέσεις και πόσο εχει κοστίσει σε υπηρεσίες (υγεία, παιδεία κλπ).


< >
0. Όλοι μαύρα δούλευαν τότε
Άβαταρ μέλους
By markvag
#877551
bill33 έγραψε:Φίλος Ρουμάνος,δουλευαμε μαζί στις ζωοτροφές, δουλευει σε εταιρία που φτιάχνει μεταλλικά κτίρια κλπ.100€ την ημέρα και ένσημα.Και ειναι απο τους χαμηλόμισθους.
Δουλειά συνεχόμενα ,ακόμα και Κυριακές έχει διαθεσιμότητα για όποιον θέλει.


100€ καθαρά;; Δηλαδή κάπου 2500 / μήνα. Μια χαρά! Κάτι τέτοιο εννοώ όταν λέω ότι όποιος δεν βρίσκει προσωπικό, πρέπει να πληρώσει παραπάνω και όχι να ψάχνει νέους σκλάβους.

Dimitris_P έγραψε:
dimik έγραψε:Το ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε και πόσες εισφορές σε ταμεία και φόρους εχει πληρώσει ο άλφα μετανάστης σε αντιδιαστολή με τις καταθέσεις και πόσο εχει κοστίσει σε υπηρεσίες (υγεία, παιδεία κλπ).


< >
0. Όλοι μαύρα δούλευαν τότε


Ε, όχι ακριβώς. Τη δεκαετία του '90 ιδίως οι μετανάστες εισέφεραν πολλά στο Ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα

Όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι ήδη οι μετανάστες υπήρξαν μια καλή πηγή εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού τα προγράμματα νομιμοποίησης (1997-8, 2001 και 2005) συνέβαλαν, λιγότερο ή περισσότερο, στην αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, κυρίως του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, από την εξαγορά των ενσήμων των ετών που ήταν ανασφάλιστοι αλλά και από την ασφάλισή τους.


Δηλαδή, πέρα του ότι πολλοί πλήρωναν ένσημα, επίσης πολλοί εξαγόρασαν εκ των υστέρων ένσημα. Και τα δύο αυτά έδωσαν σημαντικά έσοδα στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας.

Ή ακόμα:

Α) Η θετική συμβολή της μετανάστευσης στο ασφαλιστικό σύστημα, έχει προσωρινό χαρακτήρα, δίνοντας ένα βάθος χρόνου μέχρι το 2026. Με άλλα λόγια, η μετανάστευση δεν αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Β) Η προσθήκη των ασφαλισμένων μεταναστών, βελτίωσε κατά πολύ την ηλικιακή πυραμίδα, και δόθηκε μία «ηλικιακή ανάσα», ωστόσο δεν παρατηρήθηκε ανάλογη βελτίωση και στον οικονομικό τομέα. Η αιτία πρέπει να αναζητηθεί: i) στις λιγότερες ημέρες εργασίας που πραγματοποιούν οι μετανάστες έναντι των Ελλήνων, σε όλες τις ηλικίες (14,17 έναντι 17,64 των Ελλήνων, κατά μέσο όρο), αλλά και ii) στους χαμηλότερους μέσους μισθούς που απολαμβάνουν οι μετανάστες έναντι των
Ελλήνων. (Είναι άξιο παρατήρησης ότι οι αλλοδαποί απολαμβάνουν υψηλότερους μέσους μισθούς έναντι των Ελλήνων, μόνο μέχρι την ηλικία των 25 ετών).


Οπότε ναι, υπάρχει πολύ εντονότερο το φαινόμενο της μαύρης εργασίας στους μετανάστες (όπως φαίνεται από τις λιγότερες ημέρες εργασίας), αλλά το ασφαλιστικό σύστημα πήρε μία ανάσα 30 ετών από την εισροή μεταναστών που είχαμε.

Τα λέμε σε μερικά χρόνια, όταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα αρχίσουν να συνταξιοδοτούνται. :help:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#877556 Δεν θα αμφισβητήσω τα νούμερα, ωστόσο ας μην προσπερνάμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών (νταξ, Αλβανών κυρίως) οι οποίοι είναι μαστόρια-->ελ. επαγγελματίες, πληρώνουν εισφορές 80-20 ξέρωγω κατ' αναλογία των πραγματικών εισοδημάτων τους. Γείτονας στην δουλειά μου, πλακατζής και λοιπών μερεμετίων, στέλνει 3 παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο, νοίκι στο σπίτι του 700€ και η κυρά κάθεται. Κατά δήλωση του πληρώνει κανονικά εισφορές στα 4 άτομα συνεργείο που έχει(ούτε ένας ελ φυσικά) και παραπονιέται ότι θέλει κι άλλα 2 άτομα και δεν υπάρχει κανένας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#877644 Πέθανε ο πεθερός και πρέπει να προχωρήσει η διαθήκη κλπ. Μιλάμε για 3 αποθήκες και 3 θέσεις πάρκινγκ σε μια πολυκατοικία που μοιράζονται σε 2 κόρες.
Στο Ε9 του μακαρίτη οι 3 αποθήκες μοιάζουν ίδιες και οι 3 θέσεις πάρκινγκ μοιάζουν ίδιες. Εκεί έχουν ΑΤΑΚ αλλά όχι ΚΑΕΚ.
Στο κτηματολόγιο βρήκα τα ΚΑΕΚ και τα σχετικά συμβόλαια. Όλα καλά αλλά δεν λέει ΑΤΑΚ.
Πώς θα αντιστοιχίσω τα ΑΤΑΚ του Ε9 με τα ΚΑΕΚ του κτηματολογίου; Γιατί αν πρέπει να δηλωθεί στο Ε9 ποιο μεταβιβάζεται σε ποια κόρη δεν βγαίνει άκρη. Ή μήπως δεν χρειάζεται αυτή η αντιστοίχιση και η διαδικασία είναι άλλη;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#877652
sknipper έγραψε:Πέθανε ο πεθερός και πρέπει να προχωρήσει η διαθήκη κλπ. Μιλάμε για 3 αποθήκες και 3 θέσεις πάρκινγκ σε μια πολυκατοικία που μοιράζονται σε 2 κόρες.
Στο Ε9 του μακαρίτη οι 3 αποθήκες μοιάζουν ίδιες και οι 3 θέσεις πάρκινγκ μοιάζουν ίδιες. Εκεί έχουν ΑΤΑΚ αλλά όχι ΚΑΕΚ.
Στο κτηματολόγιο βρήκα τα ΚΑΕΚ και τα σχετικά συμβόλαια. Όλα καλά αλλά δεν λέει ΑΤΑΚ.
Πώς θα αντιστοιχίσω τα ΑΤΑΚ του Ε9 με τα ΚΑΕΚ του κτηματολογίου; Γιατί αν πρέπει να δηλωθεί στο Ε9 ποιο μεταβιβάζεται σε ποια κόρη δεν βγαίνει άκρη. Ή μήπως δεν χρειάζεται αυτή η αντιστοίχιση και η διαδικασία είναι άλλη;

Συλληπητηρια.

Απο οσο ξερω δεν γινεται απο εσενα αλλα απο συμβολαιογραφο η διαδικασια και θα πρεπει να πας απο την εφορια. Αυτοι εχουν αντιστοιχηση ΚΑΕΚ/ΑΤΑΚ οπως και αντιγραφο συμβολαιου για καθε ακινητο
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#877655
markvag έγραψε:
bill33 έγραψε:Φίλος Ρουμάνος,δουλευαμε μαζί στις ζωοτροφές, δουλευει σε εταιρία που φτιάχνει μεταλλικά κτίρια κλπ.100€ την ημέρα και ένσημα.Και ειναι απο τους χαμηλόμισθους.
Δουλειά συνεχόμενα ,ακόμα και Κυριακές έχει διαθεσιμότητα για όποιον θέλει.


100€ καθαρά;; Δηλαδή κάπου 2500 / μήνα. Μια χαρά! Κάτι τέτοιο εννοώ όταν λέω ότι όποιος δεν βρίσκει προσωπικό, πρέπει να πληρώσει παραπάνω και όχι να ψάχνει νέους σκλάβους.



Εκεί είναι πλέον τα μεροκάματα, και μέτριο είναι το 12,5 €/h. Αλλά σε θέλω κομμουνιστή σε όλα σου έτσι ? Όχι όταν πληρώνει ο κακός εργοδότης είναι καλά και όταν έρθει ο υδραυλικός σπίτι τα 80 € για μισή ώρα δουλειά είναι πολλά και κόψε κάτι δεν βγαίνω μάνα μου ΕΤΣΙ ?
Άβαταρ μέλους
By skous
#877752 Το σπίτι έχει σε 3 σημεία περιμετρικά “κουραγκλέ” με υαλότουβλα που έχουν απο κάτω σιδερένια κάσα για να υπάρχει φυσικός φωτισμός στο υπόγειο. (Καταρχάς δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος κουραγκλε, ίσως φεγγίτης;;)

Από την πάνω πλευρά, είναι στο επίπεδο του δαπέδου που είναι με πλακάκια, και δεν υπάρχει δόντι γιατί απο πάνω σε όλα περνάει κόσμος κλπ. Οπότε είναι “πρόσωπο” με τα πλακάκια

Το πρόβλημα είναι σε μερικά σημεία βάζει σταγονες και θεωρητικά είναι από τους αρμούς γύρω γύρω απο τα υαλότουβλα (μπορεί να είναι βεβαια και απο τα πλακάκια πιο πέρα, και να ταξιδεύει το νερό ώς εκεί αλλά αυτό δεν το πιάνω τώρα).

Καμια ιδέα το πώς μπορώ να το “επισκευάσω”; Δεν θέλω να “βγάλω” τον αρμό με ξύστρα γιατί πιστεύω θα γίνει πολύ χειρότερα το θέμα. Μπορώ να βάλω κάτι πάνω απο τον αρμό που ήδη υπάρχει που να ειναι πιο “σφραγγιστικό”;; Μπάς και δεν μπάζει απο εκεί;



Τέλος, επειδή υπάρχει η σκέψη στο μέλλον να ξηλωθουν όλα τα πλακάκια και να ξαναφτιαχτουν αυτά τα ανοίγματα (ίσως πλέον με τριπλό τζάμι και όχι υαλότουβλα κλπ), γνωρίζει κανείς αν αυτά τα κάνουν πλακάδες, ή άλλα συνεργεία;;; Έχω ρωτήσει 2-3 πλακάδες και μου λένε οτι δεν αναλαμβάνουν, οπότε πρέπει να βρώ τζαμά, και μετά πλακά;;
Εικόνα
Εικόνα


< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#877757
dimik έγραψε:Κάτι τέτοιο θέλεις μάλλον

https://www.domochemica.com.cy/gr/sfrag ... ion/36/80/

< >
Αυτο περνιέται απο πάνω, ή πρεπει να ξύσω και να βγαλω τους αρμους;;;


< >