Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NirApp
#877345 Ουτε ειδικος ειμαι ουτε εχω τετοια σωματα. Αυτο που μπορω να πω ομως με τις γνωσεις βασικης φυσικης γυμνασιου, ειναι πως η αρχη διατηρησης της ενεργειας ισχυει σε καθε περιπτωση. Αρα, αν μετατρεπεις ηλεκτρικη ενεργεια σε θερμικη, για καθε κιλοβατωρα ρευματος, εχεις μια κιλοβατωρα θερμοτητας. Αυτο ειναι το ιδιο για καθε συσκευη που χρησιμοποιει την ιδια αρχη, οποιαδηποτε ειναι η μορφη της.
Καλοριφερ λαδιου, ηλεκτρικη σομπα, υπερυθρο σωμα, ολα μια αντισταση εχουν που περναει ρευμα και ζεσταινει και η αποδοση τους ειναι ιδια ακριβως. Ξαναλεω, τα παραπανω τα λεω με γνωση μονον φυσικης, αν υπαρχει καποια αλλη πατεντα, ας μας πει κανας μηχανικος η εργολαβος.

Τωρα τα κλιματιστικα ειναι αλλη περιπτωση, αφου ειναι αντλιες θερμοτητας, αλλα για αυτα δεν εχω γνωμη, ας πει καποιος αλλος. Σιγουρα παντως δεν εχουν αντισταση για να ζεσταινουν για αυτο και ειναι πιο αποδοτικα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#877362 Δεν εχεις μια κιλοβατωρα θερμοτητας γιατι εχεις πολλες αντιστασεις γιαυτο θερμανση με ηλεκτρικο ρευμα ειναι συνηθως πανακριβη. Στον κλιματισμο νομιζω εχεις ενα αεριο που αν το συμπιεσεις ψυχετε (εκτος και αν κανω λαθος) οποτε θελεις εναν ηλεκτροκινητηρα μονο και κατι ανεμιστηρες. Φανταζομαι στην αντλια θερμοτητας το αεριο ζεστενεται; δεν γνωριζω.

Η ποιο καλη θερμανση ειναι να καις κατι που το εχεις δωρεαν και να ειναι αυτοματη η καυση.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#877371 Στο χωριό που θα πάμε 2-3 ΣΚ τον χειμώνα, το σπίτι είναι παγωμένο και χρειαζόμαστε κάτι που να αρχίσει να παράγει ζέστη άμεσα, όχι σε μισή ή μια ώρα. Τα καλιριφέρ που έχω αγοράσει είναι μεν αποτελεσματικά, αλλά κάνουν την δουλειά με το πάσο τους. Έχω δοκιμάσει και θερμοπομπούς στην Αθήνα, που κάνουν μεν την ίδια δουλειά, αλλά πολύ πιο άμεσα. Δεν περιμένεις να ζεσταθεί τίποτα, με το που το ανοίγεις, αμέσως βγαίνει ο Βεζούβιος. Τα πάνελ υπερύθρων δεν τα ξέρω καθόλου, αλλά αν είναι ακόμα πιο άμεσα, σίγουρα θα με βόλευαν.

Τα aircondition από μόνα τους απλά δεν επαρκούν για το ψηλοτάβανο σπίτι.

Εικόνα

Όταν ήμασταν μόνο με αυτά τουρτουρίζαμε. Ούτε την επόμενη μέρα δεν κατάφερναν να κόψουν την αίσθηση ψύχους.

Το πρόβλημα λύθηκε εντελώς βέβαια από την στιγμή που έφτιαξα το τζάκι. Γεμίζω με ξύλα, παστώνω με προσανάματα, βάζω φωτιά με το φλογοβόλο, και σε ένα τέταρτο έχουν λιώσει οι τοίχοι.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#877387 Αν επιτρέπεται σε ποιο χωριό ή έστω περιοχή, είναι το σπίτι; Γιατί στο δικό μου εξοχικό, έπρεπε να καίει δύο μέρες σερί το τζάκι για να σπάσει η υγρασία, όχι να ζεσταθεί το σπίτι. Οι δε τοίχοι, δεν ζεσταίνονταν, μόνο ο τοίχος του τζακιού απλά ζεσταίνεται. Πλέον με το καλοριφέρ (με μπουκάλες υγραερίου) είμαι αρχοντας.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Στενή Ευβοίας.

λογικα τα κλιματιστικα σου ειναι μικρα για τον χωρο, τι μεγεθος εχουν?

το τζακι ειναι αυτο με τζαμι;

ποσο μακρια απο θαλασσα εισαι; δηλ εισαι σε υψομετρο?
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#877405 Είναι στους πρόποδες βουνού (Δίρφη) και τον χειμώνα το κλειστό σπίτι έχει υγρασία.

Το τζάκι είναι ανοιχτό, όχι ενεργειακό, αλλά υπέρ αρκετό για τον χώρο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
NirApp έγραψε:Ουτε ειδικος ειμαι ουτε εχω τετοια σωματα. Αυτο που μπορω να πω ομως με τις γνωσεις βασικης φυσικης γυμνασιου, ειναι πως η αρχη διατηρησης της ενεργειας ισχυει σε καθε περιπτωση. Αρα, αν μετατρεπεις ηλεκτρικη ενεργεια σε θερμικη, για καθε κιλοβατωρα ρευματος, εχεις μια κιλοβατωρα θερμοτητας. Αυτο ειναι το ιδιο για καθε συσκευη που χρησιμοποιει την ιδια αρχη, οποιαδηποτε ειναι η μορφη της.
Καλοριφερ λαδιου, ηλεκτρικη σομπα, υπερυθρο σωμα, ολα μια αντισταση εχουν που περναει ρευμα και ζεσταινει και η αποδοση τους ειναι ιδια ακριβως. Ξαναλεω, τα παραπανω τα λεω με γνωση μονον φυσικης, αν υπαρχει καποια αλλη πατεντα, ας μας πει κανας μηχανικος η εργολαβος.

Τωρα τα κλιματιστικα ειναι αλλη περιπτωση, αφου ειναι αντλιες θερμοτητας, αλλα για αυτα δεν εχω γνωμη, ας πει καποιος αλλος. Σιγουρα παντως δεν εχουν αντισταση για να ζεσταινουν για αυτο και ειναι πιο αποδοτικα.

Το θέμα είναι στην τελευταία λέξη: Ποια τεχνολογία κάνει τις μετατροπές πιο αποδοτικά. Γιατί σε κάθε περίπτωση υπάρχουν απώλειες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:
NirApp έγραψε:Ουτε ειδικος ειμαι ουτε εχω τετοια σωματα. Αυτο που μπορω να πω ομως με τις γνωσεις βασικης φυσικης γυμνασιου, ειναι πως η αρχη διατηρησης της ενεργειας ισχυει σε καθε περιπτωση. Αρα, αν μετατρεπεις ηλεκτρικη ενεργεια σε θερμικη, για καθε κιλοβατωρα ρευματος, εχεις μια κιλοβατωρα θερμοτητας. Αυτο ειναι το ιδιο για καθε συσκευη που χρησιμοποιει την ιδια αρχη, οποιαδηποτε ειναι η μορφη της.

Το θέμα είναι στην τελευταία λέξη: Ποια τεχνολογία κάνει τις μετατροπές πιο αποδοτικά. Γιατί σε κάθε περίπτωση υπάρχουν απώλειες.
Όταν μετατρέπεις ηλεκτρισμό σε θερμότητα χωρίς κινητά μέρη δεν έχεις απώλειες, όλες οι ενεργειακές απώλειες γίνονται θερμότητα. Αυτό που θέλουμε να ξέρουμε είναι πόση θερμική άνεση (ή όπως το λένε και πόσο άμεσα) προσφέρουν σε σχέση με την κατανάλωσή τους. Πόσο από τη θερμότητά τους νιώθουμε για να ζεσταινόμαστε, αν πχ τα 500 βάτ πάνελ υπερύθρων δημιουργούν αίσθηση θερμότητας (ζεσταίνουν τα κοκαλάκια σου) όσο πχ καλοριφεράκι λαδιού 1500βάτ τότε μιλάμε για 3πλάσια απόδοση σε αίσθηση θερμότητας.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
otso έγραψε:Καθε ποτε γινεται συντηρηση στον καυστηρα αεριου ;
Ποσο παει στο περιπου ;
κάθε χρόνο λένε.
μαζί με συντήρηση κλιματιστικού έδινα 70.
Άβαταρ μέλους
By otso
egobrain έγραψε:
Ποσο παει στο περιπου ;
κάθε χρόνο λένε.

Υπερβολη δεν ειναι ; υποτιθεται οτι κανει σχεδον τελεια καυση , στους πετρελαιου θα επρεπε να κανουμε καθε μηνα ;
γιάννς ευχαριστω , αλλα που διαολο βρηκες καυστηραντζη αεριου με πτυχιο ψυκτικου ;
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:
egobrain έγραψε:
Ποσο παει στο περιπου ;
κάθε χρόνο λένε.

Υπερβολη δεν ειναι ; υποτιθεται οτι κανει σχεδον τελεια καυση , στους πετρελαιου θα επρεπε να κανουμε καθε μηνα ;
γιάννς ευχαριστω , αλλα που διαολο βρηκες καυστηραντζη αεριου με πτυχιο ψυκτικου ;

Θεωρητικά καθε χρόνο, πρακτικά κάθε μερικα χρόνια και συνήθως οταν παρουσιαστει κάποιο πρόβλημα (μάλλον απώλεια πίεσης).
Αν χρειαστείς άτομο πες μου να ρωτήσω.

Και ναι, υπαρχει τεχνικός που τα κανει και τα δυο (ψυξη θερμανση) και μάλιστα καλά
Άβαταρ μέλους
By otso
#878522 Τασο θυμηθηκα χθες που μιλαγα με τα παιδια οτι ο ιδιοκτητης ειχε πει οτι η συντηρηση του καυστηρα ειναι δικη μας υποθεση και οτι θελει να γινεται κανονικα , τους ειπα να κοιταξουν την ημερομηνια τελευταιας συντηρησης και ειναι καποτε του 23 . Θα μιλησουν μαζι του , συνηθως στελνει αυτος δικους του για καθε προβλημα . Απλα θελω να ειμαι ενταξει απεναντι του γιατι και αυτος ειναι γενικα οκ .
Αμα ξενοικιαστει το δικο σου σφυρα .
Άβαταρ μέλους
By egobrain
otso έγραψε:
egobrain έγραψε:
Ποσο παει στο περιπου ;
κάθε χρόνο λένε.

υπερβολή το θεωρώ κι εγώ (υποθέτω είναι για τα προς το ζειν των μαστόρων) αλλά σε κάποιες περιπτώσεις όπως λες είναι συμφωνημενο έτσι με τον ιδιοκτήτη.
με θύμισες επίσκεψη για πρόβλημα στο λέβητα αερίου που κατέληξε πως ήθελε "παραμετροποίηση" (και τσουκου-τσουκου να περάσει λίγη ώρα) λέξη που σαν τεχνικός γραφείου καταλαβαίνω πως μπορεί να σημαίνει πάτησα μερικά κουμπιά. 40 ευρά.

αν θες στοιχεία για Σαλονίκη πες αλλά νομίζω είπες τα 'χεις στον κάμπο τα παιδιά.