Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
vagmag έγραψε:Το Softone είναι εμπορική εφαρμογή ( τιμολόγια , αποθήκη , εισαγωγές , εξαγωγές ) για την ελληνική πραγματικότητα . Η χρήση που θα κάνω του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι η απομακρυσμένη πρόσβαση κ να πάρω πληροφορίες από εκεί. Το έκανα με windows laptop .

Από ότι μου έχουν πει … μάλλον θα παίξει .

MacBook κ μια οθόνη .
Συνδέουμε το MacBook στην οθόνη κ το χρησιμοποιούμε ως desktop ?
Πληκτρολόγιο χρησιμοποιούμε του MacBook ?
Ποντίκι συνδέουμε ;

Κ τι οθόνη θα πρέπει να δω ;

πληκτρολογιο και ποντικι εξωτερικα μπορεις να αγορασεις αν θελεις ειτε απο Απλ ειτε 3ου κατασκευαστη (ΒΤ δουλευουν) και το Μακμπουκ να το εχεις κλειστο. ειναι ομως τοσο καλο το τρακπαντ και πληκτρολογιο στο Μακμπουκ που μονο αν κανεις σχεδιο μπορει να τα χρειαστεις.
οθονη πρεπει να εχει καλωδιο USB-C και να δουλευει με Μακ εγγυημενα. Ριξε μια ματια στο ΥΤ και δες τι επιλογες εχεις και απο εκει που θα τις αγορασεις.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
skous έγραψε:Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι:

«Ότι σε βολεύει»

Όπως θα έκανες και με ενα windows laptop. Δεν υπάρχει διαφορά.

ΟΜΩΣ αν δεν σε ενδιαφέρει να είναι λάπτοπ και θα το εχεις αποκλειστικά σαν σταθερό, τότε παίρνεις ένα Mac mini (και οθόνη και πληκτρολογιο/mouse) και είσαι futureproof για τα επόμενα 10 χρόνια.

< >

Υπόψη ότι το Mac mini μόλις αναβαθμίστηκε σε M4 με εξαιρετικές επιδόσεις και πολύ καλή τιμή στην βασική έκδοση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#876539 +1 για το Mac Mini αν δεν χρειάζεσαι φορητότητα.

Εγώ συνδέω το MacbookPro με μία οθόνη από το HDMI και σε άλλη οθόνη από το ένα USB-C μέσω αντάπτορα σε HDMI (θα με βάλετε να κοιτάξω αν κάποια από τις οθόνες δέχεται απευθείας USB-C, δεν το είχα σκεφτεί). Συν την οθόνη του laptop και είμαι άρχοντας.
To Macbook Air μπορεί να δείχνει σε 2 οθόνες, είτε 2 εξωτερικές με κλειστή τη δική του είτε μία εξωτερική συν τη δική του.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#876560 Το Mac mini δεν το είχα σκεφτεί .
Εντάξει θέλω φορητότητα … κ πιθανόν ένα air να είναι αρκετό . Το pro μόνο για τον M4 , για να κρατήσει περισσότερα χρόνια .

Θεωρείτε ότι δε θα χρειαστώ ποντίκι με το MacBook ?

Τι είναι το ΥΤ ;

Επίσης αν πάρω ένα MacBook κ βολευτώ , κ κάποια στιγμή αργότερα πάρω ένα Mac mini , iMac κλπ … πόσο εύκολο είναι να έχω τα ίδια πράγματα κ στους δύο υπολογιστές ;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#876561 Το αξιομακαριστο M1 MacBook Air μου (την Δευτέρα θα το πάω στο repair να δούμε αν επιβιώσει) δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να τρέχει σχετικά απαιτητικά προγράμματα (photoshop, Lightroom, Capture One, Topaz AI κλπ. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι σε κάποια στιγμή ξέμεινε από σκληρό δίσκο (συγχρονίζει τις δεκάδες χιλιάδες φωτό και βίντεο από το iPhone) και άρχισε να μου βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει αρκετός Χώρος.

Τα touchpad των MacBook είναι τα καλύτερα στον κόσμο και ένας τυπικός χρήστης σαφώς και δεν χρειάζεται άλλο ποντίκι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
vagmag έγραψε:Το Mac mini δεν το είχα σκεφτεί .
Εντάξει θέλω φορητότητα … κ πιθανόν ένα air να είναι αρκετό . Το pro μόνο για τον M4 , για να κρατήσει περισσότερα χρόνια .
Θεωρείτε ότι δε θα χρειαστώ ποντίκι με το MacBook ?
Το pro αξίζει όχι μόνο για τον Μ4 επεξεργαστή γιατί και το air είναι ικανό (είτε Μ2 είτε Μ3) αλλά για τον καλύτερο ήχο, μικρόφωνα, οθονάρα, HDMΙ, 3 x USB-C +magsafe για φόρτιση.

Μετά την αρχική ρύθμιση για να το φέρεις στα γούστα σου το trackpad τους είναι φανταστικό.
Ποντίκι βολεύει όποτε το συνδέω με όλες τις οθόνες αλλιώς όχι. Σημειώνω μια ιδιαιτερότητα το ότι δεν μπορείς να ρυθμίσεις ξεχωριστά το σκρολάρισμα του ποντικιού από το trackpad (και με βάση τα γούστα μου κάνει το αντίθετο από ό,τι θα έπρεπε στο ένα από τα δύο). Το ξεπέρασα με μικρό προγραμματάκι το scroll reverser.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:590€ η λυπητερή και με τον κίνδυνο σε κάποια στιγμή η μητρική να αποδημήσει εις κύριον.
Ποια είναι η διάγνωση, για τι πράγμα θέλουν τα 590; Μήπως μπορείς να το κάνεις πολύ φτηνότερα αλλού;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#876607 Ίδιες τιμές σε όσα ρώτησα.

Η ζημιά με μια πρώτη εκτίμηση ήταν πληκτρολόγιο και touchpad, αλλά όταν το άνοιγαν μπορεί να έβρισκαν και άλλα. Επίσης, θα έπρεπε να περιμένω τουλάχιστον 10 μέρες για τα ανταλλακτικά, κάτι που δεν έπαιζε. Χρειάζομαι τον υπολογιστή για την δουλειά μου.

Πήρα πριν από λίγο ένα 13 MBA M3, αυτή τη φορά με 500MB HD και ελπίζω να μην μου το ξανακαταστρέψει η μικρή τρομοκράτης.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Χρήστος Λάππας έγραψε:590€ η λυπητερή και με τον κίνδυνο σε κάποια στιγμή η μητρική να αποδημήσει εις κύριον.

https://www.facebook.com/marketplace/it ... 5bb936faad

Άβαταρ μέλους
By NirApp
vagmag έγραψε:Το Softone είναι εμπορική εφαρμογή ( τιμολόγια , αποθήκη , εισαγωγές , εξαγωγές ) για την ελληνική πραγματικότητα . Η χρήση που θα κάνω του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι η απομακρυσμένη πρόσβαση κ να πάρω πληροφορίες από εκεί. Το έκανα με windows laptop .

Από ότι μου έχουν πει … μάλλον θα παίξει .

MacBook κ μια οθόνη .
Συνδέουμε το MacBook στην οθόνη κ το χρησιμοποιούμε ως desktop ?
Πληκτρολόγιο χρησιμοποιούμε του MacBook ?
Ποντίκι συνδέουμε ;

Κ τι οθόνη θα πρέπει να δω ;

Το softone το τρεχεις με εφαρμογη ή στο cloud;
Αν το δευτερο, δεν εχεις θεμα, αν το πρωτο, στην χειροτερη θα το τρεχεις σε εικονικη μηχανη:
https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
Λογικα αν εχετε softone που το χρησιμοποιειτε, θα πατε καποια στιγμη στο cloud αφου εκει θελουν να μας πανε οι εταιρειες.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#876787 Το καινούργιο MBA είναι πολύ συμπαθητικό. Δεν έχει πλέον το σφηνοειδές σχήμα του παλιού, αλλά είναι συνολικά το ίδιο λεπτό (ίσως και λίγο πιο λεπτό). Ο Μ3 γρήγορος, αλλά γρήγορος ήταν και ο Μ1, οπότε διαφορά μέχρι στιγμής έχω δει μόνο στον χρόνο που κάνει το Topaz AI να εξάγει μια εικόνα. Η οθόνη μου φαίνεται ελαφρώς καλύτερη, αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Το ίδιο και τα ηχεία. Το πληκτρολόγιο και το touchpad είναι εξαιρετικά, όπως ήταν και στο Μ1.

Ευχάριστη έκπληξη ότι ο φορτιστής του έχει δυο εξόδους και μπορείς να φορτίζεις μαζί και κάτι άλλο, ενώ έχει επιστρέψει και το magsafe.

Και φυσικά τώρα που αναγκάστηκα να πάρω καινούργιο υπολογιστή, θα βγει το καινούργιο Air με Μ4 και 16GB μνήμης στην ίδια τιμή, πιθανόν με διαφορετικό σασί.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#876935 Επίσης, ο Μ3 είναι τόσο γρήγορος ώστε να μπορώ να έχω μονίμως το "χαμηλή ενέργεια" ενεργοποιημένο. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι κάτι παραπάνω από καλή:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By skous
#876992 Πόσες ωρες το θελεις εκτος πρίζας;
Εγώ δεν το εχω βαλει ποτέ σε low bat και διαρκει περισσοτερο από τις ημερήσιες εργάσιμες ώρες (ΠΟΛΥ περισσοτερο).

< >