Σου εύχομαι τα καλύτερα!
Όπου να ναι θα σου στείλει και ο ότσο τα συχαρίκια, του τύπου "έγινες εργολάβος και θα ρουφήξεις το αίμα όσων ελ αναζητήσουν εργασία στην αγγλετέρα ωσάν αρμπάιτ... "
bill33 έγραψε:Επιλογές,αποφάσεις ...................
Τον Οκτώβρη παραιτήθηκα απο την εταιρία.
Τον Οκτώβρη ξεκίνησα ιδιωτικά την ίδια δουλεια με τον ίδιο πελάτη.
Κάτι χάνω ,κάτι κερδίζω.
Κάλιο 10 και στο χέρι παρά 5 και καρτέρι ( δεν το έχω γράψει λάθος)

Dimitris_P έγραψε:bill33 έγραψε:Επιλογές,αποφάσεις ...................
Τον Οκτώβρη παραιτήθηκα απο την εταιρία.
Τον Οκτώβρη ξεκίνησα ιδιωτικά την ίδια δουλεια με τον ίδιο πελάτη.
Κάτι χάνω ,κάτι κερδίζω.
Κάλιο 10 και στο χέρι παρά 5 και καρτέρι ( δεν το έχω γράψει λάθος)
Εννοείς ότι ανέλαβες τον ασθενή ιδιωτικά;
οκ μακάρι να πάνε όλα καλά. Από ασφάλεια κλπ θα τα κάνεις όλα ιδιωτικά;
Αν φύγει; Έχεις καβάτζα;
g8777 έγραψε:Θα απαντήσω και στα 2 από πάνω ποστς.
Μας γλενταει ο Βασιλειος![]()

maverick έγραψε:Μετά από 22 χρόνια παραιτήθηκα από τον Οργανισμό (ημιδημοσίου τομέα) που δούλευα και μετακομίζω στη Γερμανία, ως υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, υπεργολάβου στο Ευρωπαικό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) στο Darmstadt, 25 χλμ από τη Φρανκφούρτη. Παρουσιάζομαι τη Δευτέρα στις 4 του μήνα.
maverick έγραψε:maverick έγραψε:Μετά από 22 χρόνια παραιτήθηκα από τον Οργανισμό (ημιδημοσίου τομέα) που δούλευα και μετακομίζω στη Γερμανία, ως υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, υπεργολάβου στο Ευρωπαικό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) στο Darmstadt, 25 χλμ από τη Φρανκφούρτη. Παρουσιάζομαι τη Δευτέρα στις 4 του μήνα.
'Εκλεισα ένα χρόνο στη Γερμανία. Πέρα από τις δυσκολίες της αρχής (διαμονή, χαρτιά)που ξεπεράστηκαν με μπόλικη βοήθεια αλλά και τύχη, θα ήθελα να πω λίγα πράγματα για τη χώρα αλλά και για τη δουλειά μου εδώ.
Η Γερμανία είναι μια θαυμάσια χώρα, η πόλη που βρίσκομαι εξαιρετική. Έχω επισκεφτεί 4-5 μεγάλες πόλεις εδώ γύρω (Μανχάιμ, Γρανκφούρτη, Βισμπάντεν, Χαιδελβέργη, Φούλντα, Καρλσρούη) και όλες είναι εξαιρετικά ανθρώπινες, πνίγονται στο πράσινο, προσβάσιμες, καθαρές, με απίστευτα αξιοθέατα, με μπόλικη ζωή σε ότι αφορά θεάματα, νύχτα, φαγητό, αξιοθέατα κ.λ.π.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά μου, τα λεφτά είναι πολύ καλά, το κόστος ζωής σαφώς μικρότερο από την Ελλάδα. Ο εργασιακός χώρος είναι διεθνής, πολυπολιτισμικός με αρχή "δουλεύουμε για να ζούμε" και όχι "ζούμε για να δουλεύουμε". Έχω τριάντα μέρες άδεια το χρόνο.. Η ομάδα μου στο γραφείο αποτελείται από 7 Άγγλους, έναν Ισπανό, έναν Σέρβο, έναν Ρουμάνο, έναν Ιταλό, μια Ολλανδέζα, έναν Ινδό, μία Κροάτισσα και έναν Αμερικάνο με καταγωγή από τη Σαμόα. Είμαστε 2 άτομα στα Windows, 6 στο Linux, 5 στα δίκτυα. Οι υπόλοιποι είναι μάνατζερς, όλοι Άγγλοι. Όλοι εμείς είμαστε 2nd line support. Υπάρχει 1st line support και 3rd line support (Engineering) στο οποίο μάλιστα είναι και δυο Έλληνες. Πιο χαλαροί είναι οι δικτυάδες και μετά εμείς στα Windows. Οι φουκαράδες στο Linux έχουν την ευθύνη για κάπου 8000 σέρβερς, εμείς έχουμε κάπου 170 σέρβερς Windows. Οι λινουξάδες, όταν ήρθα, είχαν ένα backlog με 400 tickets. Προσέλαβαν δύο άτομα και το κατέβασαν αλλά ο ένας και μάλιστα Γερμανός, δεν συνέχισε μετά την εξάμηνη δοκιμαστική περίοδο. Δεν μάθαμε τί έγινε και τον έδιωξαν.
Κουμάντο στην ομάδα κάνουν κάτι Εγγλέζοι παλιοσειρές, που κάποιοι από αυτούς έχουν 25-30 χρόνια στη Γερμανία και στο χώρο αυτό. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι αρρωσταίνουν κατά σύστημα 2-3 μέρες το μήνα. Μέχρι δύο μέρες μπορείς να λείπεις χωρίς χαρτί από γιατρό. Από 3 και πάνω πρέπει να φέρεις χαρτί από γιατρό και φυσικά παίρνεις ολόκληρο το μεροκάματο που θα έπαιρνες αν δούλευες κανονικά.
Σε όλο το ESOC δουλεύουν κάπου χίλια άτομα (πολλοί από το σπίτι), ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες, από καθαρίστριες μέχρι Spacecraft Controllers!! Με όσους έχω μιλήσει, όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τις αποδοχές τους, την ποιότητα ζωής, τις ευκολίες που έχουν κ.λ.π. Κάποιοι έχουν πρόβλημα με τον καιρό, το κρύο κ.λ.π αλλά δεν γίνεται να τα έχουν όλα.
Ο Ισπανός που είμαστε στο ίδιο γραφείο, ξεκίνησε από delivery boy και baristas σε πιτσαρίες και καφετέριες στην Ισπανία. Κάποια στιγμή ασχολήθηκε με το Λίνουξ. Τώρα παίρνει κάπου 4500 καθαρά, αγόρασε αυτοκίνητο και ετοιμάζεται να πάρει και σπίτι με δάνειο. Όσοι πρέπει να κάνουν βάρδιες on site κάποιες φορές (όταν έχουμε εκτοξεύσεις όπως τις τελευταίες μέρες π.χ.) πληρώνονται πάρα πολύ καλά.
Το εργασιακό κλίμα είναι πολύ ήρεμο, δεν υπάρχουν μαλώματα, φωνές, υστερίες, αγωνίες και όλα τα τοξικά που έφαγα στη μάπα 30 χρόνια, Υπάρχει αλληλεγγύη και συνεννόηση. Αν κάποιος για κάποιο λόγο δεν μπορεί να είναι στη δουλειά μια μέρα θα βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει. Εννοείται ότι κάτι δίωρα και τρίωρα μπορούμε να φεύγουμε χωρίς καμμιά εξήγηση, απλά με ένα απλό email.
Αυτά τα ολίγα και στο μπλογκ που προπαθώ να κρατάω (https://veterangreeksysadmin.blogspot.com/)μπορείτε να παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα...
Dimitris_P έγραψε:Μια χαρά. Αν και γουιντοας, πιστεύω ότι καλύτεροι για σέρβερ είναι Linux.
Η Χαϊδελβέργη είναι μεγάλη πόλη; Ένα πανέμορφο γραφικό χωριό θα το έλεγα. Όταν πέρασα δεν μου φάνηκε τόσο μεγάλη
Είναι 2 συγκεκριμένα οι οποίοι όντως τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα γράψουν στο slack "Παιδιά δεν αισθάνομαι καλά, λέω να ξεκουραστώ σήμερα" και ούτε γάτα ούτε ζημιά
Δεν καταργώ το έργο της αδράνειας. Καταργώ την ανε[…]
Η πρώτη είναι :lipsealed: :inlove: Ζούν ανάμεσ[…]
https://i.postimg.cc/dQ2ksQfX/IMG-202[…]
Μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιους θεατές Αλλά αν […]
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rollin[…]