Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#874300 Εντυπωσεις
Καταρχην μια διευκρινηση
Επειδη ο χωρος ειναι μικρος αναγκαστικα εχω ηχεια βασης τα focal aria 906 ( με οτι αρνητικο συνεπαγεται δλδ μειωμενο μπασο ,ποσο να βγαλει πια αυτο το ερημο...6μιση ιντσες μεγαφωνο)
Παρολα αυτα ηταν ικανοποιητικο στα αυτια μου
Καλωδια ηχειων ειχα τα πρωτα που αγορασα το 2018 το εισαγωγικο της nordost . Μιας και προχωρησα στην αγορα του yamaha ειπα δεν δοκιμζεις και ενα αλλο καλωδιο μπας και
Αγορασα λοιπον το audioquest rocket 11 μαζι με τον ενισχυτη
Εβαλα λοιπον τον ενισχυτη και καλεσα και ενα φιλο που δεν ειχε ερθει ποτε στο σπιτι μου
Ακουσαμε μουσικη με τα παλια καλωδια (φυσικα αυτος συγκρινε τον ηχο με τα δικα του ηχεια που ειναι δαπεδου και λογικο ειναι να υπολειπομαι εγω σε σωματα και μπασο
Καποια στιγμη του λεω ρε κατσε να βαλουμε τα καινουρια καλωδια
Μου λεει σιγα μωρε τι διαφορα να ακουσουμε με αλλα καλωδια .Τα κοτσαρω λοιπον επανω και.......wtf :lipsealed: Ξαφνια ολος ο ηχος αλλαξε ...εντελως πιο γεματος,πολυ καλυτερο μπασο ,μεσαιες γεμισαν τον χωρο και τα focal κελαιδαγανε. Επειδη εγω μπορει να εχω το placebo effect του λεω ρε γκρεγκ για πες εσυ που πρωτη φορα το ακουσες ....ειχε μεινει αναυδος ...μου λεει δεν περιμενα να παιζουν τοσο ρολο τα καλωδια των ηχειων ....
Αρα καλη επενδυση τα 45 ευρω για 2 ζευγαρια του 1μιση μετρου εκαστο .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#874332 Από εισαγωγικό σε βραβευμένο ή αλήθεια είναι ότι κάποια διαφορά θα έπρεπε να είχε. Αλλά όντως μόνο με καλώδιο τόση διαφορά δεν είναι συχνή. Ίσως ταιριάζαν καλύτερα με ενισχυτή και ηχεία ενώ τα παλιά δεν ταιριάζανε ή τα παλιά είχαν κάποιο θέμα φθοράς ή σύνδεσης.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:Από εισαγωγικό σε βραβευμένο ή αλήθεια είναι ότι κάποια διαφορά θα έπρεπε να είχε. Αλλά όντως μόνο με καλώδιο τόση διαφορά δεν είναι συχνή. Ίσως ταιριάζαν καλύτερα με ενισχυτή και ηχεία ενώ τα παλιά δεν ταιριάζανε ή τα παλιά είχαν κάποιο θέμα φθοράς ή σύνδεσης.

Γινεται διοτι τα nordost ηταβ 22awg ενω τα audioquest 14awg
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bujinkan έγραψε:
sknipper έγραψε:Από εισαγωγικό σε βραβευμένο ή αλήθεια είναι ότι κάποια διαφορά θα έπρεπε να είχε. Αλλά όντως μόνο με καλώδιο τόση διαφορά δεν είναι συχνή. Ίσως ταιριάζαν καλύτερα με ενισχυτή και ηχεία ενώ τα παλιά δεν ταιριάζανε ή τα παλιά είχαν κάποιο θέμα φθοράς ή σύνδεσης.

Γινεται διοτι τα nordost ηταβ 22awg ενω τα audioquest 14awg
Μακάρι να ήταν τόσο απλό το πράμα. Γιατί δεν είναι μόνο το πάχος των καλωδίων, τότε ένα απλό φτηνό 14awg θα ήταν όσο καλό ένα ακριβό 14 και καλύτερο από οποιοδήποτε σωστό καλώδιο ήχου 22άρι. Δεν λέω ότι δεν βοηθάει αλλά όχι πάντα. Δεν είναι μόνο το συνολικό πάχος αλλά το υλικό, η καθαρότητα, ο αριθμός των strands, η επικάλυψη, παράλληλα ή όχι, πλεγμένα ή όχι, 2 αγωγοί ή περισσότεροι, οι μονώσεις κλπ. Και από όλα αυτά εξαρτάται η συμπεριφορά τους όχι απλά στο ρεύμα (απλή ωμική αντίσταση) αλλά η συμπεριφορά τους (capacitance, inductance, impedance) που διαφέρει από συχνότητα σε συχνότητα και πώς ταιριάζει με τα αντίστοιχα του ενισχυτή και του ηχείου (κροσόβερ και μεγάφωνα).
Όλα θα παίξουν το ρόλο τους, αλλά όντως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί το πάχος και η σχεδίαση του καλωδίου να στερεί ρεύμα σε ηχεία που το θέλουν.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#875997 βρε ναι συμφωνω μαζι σου αλλα το nordost δεν το λες και απλο φτηνο me 25 ευρω το μετρο.. το audioquest ηταν φτηνοτερο με 20 ευρω :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#876511 Στα πλαίσια του project home karaoke (βλ. θέμα τηλεοράσεις) κι επειδή το soundbar δεν μ΄αφήνει να χρησιμοποιήσω παράλληλα και την οπτική του, σκέφτομαι να πάρω έναν μικρό δικάναλο ενισχυτή από το Temu για να οδηγήσω δύο ηχειάκια που έχω.
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... 532581139&
Πιστεύω θα μπορεί να ανταπεξέλθει. *
Ο μίκτης θα παίρνει input από bluetooth receiver που έχω + από mic για το voice over και θα τα στέλνει στο ενισχυτάκι.

Επίσης επειδή η κονσόλα που έχω είναι τεράστια, σκέφτομαι να πάρω μια μικρότερη, πχ κάτι τέτοιο
https://www.thomann.de/gr/the_t.mix_micromix_1_usb.htm για 2 mic
ή αυτήν που έχει και bluetooth input αλλά 1 mic https://www.thomann.de/gr/the_t.mix_micromix_2_usb.htm

Ίσως πάω και σε ασύρματα μικρόφωνα πχ κάτι τέτοιο https://www.amazon.co.uk/LEKATO-Recharg ... 088D2MKVJ/ οπότε λογικά 1 mic input μου κάνει.

* Έχω ήδη τέρας ενισχυτή και ηχεία, αλλά είναι παροπλισμένος και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο project αυτό λόγω έλλειψης χώρου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Στα πλαίσια του project home karaoke (βλ. θέμα τηλεοράσεις) κι επειδή το soundbar δεν μ΄αφήνει να χρησιμοποιήσω παράλληλα και την οπτική του, σκέφτομαι να πάρω έναν μικρό δικάναλο ενισχυτή από το Temu για να οδηγήσω δύο ηχειάκια που έχω...
Ο μίκτης θα παίρνει input από bluetooth receiver που έχω + από mic για το voice over και θα τα στέλνει στο ενισχυτάκι.
Επίσης επειδή η κονσόλα που έχω είναι τεράστια, σκέφτομαι να πάρω μια μικρότερη, πχ κάτι τέτοιο...
Ίσως πάω και σε ασύρματα μικρόφωνα πχ κάτι τέτοιο ...
Αν κατάλαβα η τηλεόραση θα στέλνει ήχο μέσω bluetooth σε μίκτη που θα έχεις τα μικρόφωνα και θα στέλνεις ήχο στον ενισχυτάκο κι από εκεί στα ηχεία.
H μετάδοση ήχου μέσω bluetooth πολύ πιθανο να έχει αρκετά ms καθυστέρηση οπότε η φωνή του τραγουδιστή (και οι κινήσεις του) δεν θα συχρονίζονται σωστά με τουτ καραοκίστα.
Άρα αχρηστεύεις την ηχομπάρα.
Εκτός αν παίζουν παράλληλα, η τηλεόραση στέλνει ήχο στην ηχομπάρα και τα μικρόφωνα στα ηχεία. Καλός αχταρμάς με μικροφωνίσματα, καλώδια, συσκευούλες δεύτερης/τρίτης διαλογής μέτρια ποιότητας και αντοχής στο χρόνο.
Ή απλά τραγουδάς χωρίς μικρόφωνο, χωρίς ενισχυτή, χωρίς ηχεία, απλά και εντελώς δωρεάν, σκοπεύεις να τραγουδάς σε αρένα, σε σαλόνι το πιο πιθανό.
Α, ναι, ο ενισχυτάκος θέλει και τροφοδοτικό. Και δεν έχει τηλεχειριστήριο, δεν το βλέπω πρακτικό.
Βασικά τίποτα από όσα λες δεν βλέπω να μειώνει την ένταση της φωνής που χρειάζεται για να κάνεις καραόκε.
Το βασικό είναι η συσκευή καραόκε που είναι μίκτης με μικρόφωνα και σύστημα συμπίεσης της φωνής αφήνοντας τη μουσική να περνάει.
Υπάρχουν και πιο απλά, μάλλον παιδικά αλλά νομίζω αυτό πρέπει να κάνει όλα όσα πρέπει. Έχει voice eliminator, 2 μικρόφωνα και είσοδο και έξοδο HDMΙ, λέει ότι μπαίνει ανάμεσα σε τηλερόραση και ηχόμπαρα.
https://www.karaoke-uk.co.uk/karaoke-mi ... ome-sytems
Και δεν θέλεις τίποτα άλλο, αυτό και τέλος.
Φαντάζομαι αν ψάξεις λίγο θα βρεις κι άλλα παρεμφερή ίσως φτηνότερα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#876520 Θα το αγόραζα χθες αν είχε pass through, να δουλεύει δλδ το hdmi και όταν είναι κλειστή η συσκευή

Για το latency που λες το πιο πιθανό είναι να γίνεται μεταξύ εικόνας και ήχου, όχι μικροφώνου και ήχου μιας και θα είναι στον ίδιο μικτη και τα δύο

Θα χρειαστώ να κάνω πρώτα δοκιμές στον μεγάλο μου ενισχυτή προτού προβώ σε κάποια αγορά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#876535 Χμ, έχει και line in και line out και HDMI in και out. Αν η ηχόμπαρα έχει πάνω από μία εισόδους έχεις μία για την TV και μία για το καραόκε. Αλλά και η TV θα πρέπει να βγάζει και από HDMI ARC και από κάπου αλλού ταυτόχρονα (είτε RCA είτε οπτική+DAC που πάνε στο line in του καραόκε).

Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω όλους αυτούς που προσθέτουν ηχόμπαρες (που από ενισχυτικής και ηχητικής πλευράς είναι αστεία σε σχέση με την τιμή τους) όταν έχουν ήδη πολύ καλύτερο ενισχυτή και πολύ καλύτερα ηχεία.... Αρκεί να τα βάλεις όλα κοντά και έχεις πολύ καλύτερο ήχο και απόκριση συχνοτήτων και έλεγχο και συνδεσιμότητα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#876544 Ο ενισχυτής που έχω είναι 6καναλος και είναι μεν τούμπανο αλλά δεν έχει hdmi ούτε κάνει για Dolby Atmos
Οπότε είχα δύο επιλογές, είτε να πάρω έναν άλλο ενισχυτή κατάλληλο είτε μια καλή ηχομπαρα.
Οπότε βρήκα την ηχομπαρα σε προσφορά και την πήρα, και για οικονομικούς λόγους και για χωροταξικό

Όλο αυτό γίνεται επειδή ΔΕΝ επιτρέπει παράλληλη είσοδο σε hdmi και din

Η εναλλακτική λύση είναι στήσιμο του ενισχυτή σε άλλο σημείο και να λαμβάνει το ηχητικό από την τηλεόραση μέσω Bluetooth
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Ο ενισχυτής που έχω είναι 6καναλος και είναι μεν τούμπανο αλλά δεν έχει hdmi ούτε κάνει για Dolby Atmos
Οπότε είχα δύο επιλογές, είτε να πάρω έναν άλλο ενισχυτή κατάλληλο είτε μια καλή ηχομπαρα.
Οπότε βρήκα την ηχομπαρα σε προσφορά και την πήρα, και για οικονομικούς λόγους και για χωροταξικό

Όλο αυτό γίνεται επειδή ΔΕΝ επιτρέπει παράλληλη είσοδο σε hdmi και din

Η εναλλακτική λύση είναι στήσιμο του ενισχυτή σε άλλο σημείο και να λαμβάνει το ηχητικό από την τηλεόραση μέσω Bluetooth
Και πειράζει που δεν έχει HDMI, από τηλεόραση βγάζεις ψηφιακά τον ήχο με οπτική ίνα (αν το βγάζει η τηλεόραση). Και πειράζει αν δεν έχεις Doby Atmos; Δηλαδή η ηχόμπαρα ακούγεται καλύτερα από τον ενισχυτή με τα όσα ηχεία του έχεις συνδέσει;;; Γιατί αυτό δυσκολεύομαι να το πιστέψω.
Τα πλεονεκτήματα της ηχόμπαρας είναι πρώτον ότι ανάβει μόνο του και δεν χρειάζεσαι επιπλέον τηλεχειριστήρια, διακόπτες και δεύτερον το ότι δεν σου πιάνει επιπλέον χώρο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#876579 Γνωρίζοντας τον ενισχυτή μου, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ηχομπαρα, μην προσπαθείς να μου αλλάξεις γνώμη

Για την χρήση που την πήρα, κυρίως τηλεόραση, είναι άψογη και με το παραπάνω. Ακόμα και σε μουσική καμιά φορά που βάζω Spotify δεν τα πάει άσχημα

Το θέμα είναι πως αν απευθύνομαι σε hiendάδες είναι σα να μιλάω στον τοίχο
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Γνωρίζοντας τον ενισχυτή μου, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ηχομπαρα, μην προσπαθείς να μου αλλάξεις γνώμη ...
Οκ, πάσο.
Υποθέτω δεν έχεις ή δεν θέλεις να ασχοληθείς με σωστή ρύθμιση του ενισχυτή και σωστή τοποθέτηση των ηχείων κλπ. Οπότε αποδεχομαι και ένα ακόμα πλεονέκτημα της ηχομπαρας, ευκολία τοποθέτησης-ρύθμισης.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Dimitris_P έγραψε:Το θέμα είναι πως αν απευθύνομαι σε hiendάδες είναι σα να μιλάω στον τοίχο

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#876630 Κάποια μέρα θα ήθελα να ξαναστήσω το hifi και να προσθέσω και πικαπ