- 11 Μαρ 2015, 14:17
CARυοθραύστης έγραψε:Σωστά.
Άλλωστε κι όταν ακούς για παιδόφιλους παπάδες π.χ. Αμέσως το μυαλό σου θα πάει "ε και; φτάνει να κάνει καλό κήρυγμα".
Τα πάντα είναι μια μακρυά μακρυά αλυσίδα με πολλούς πολλούς κρίκους που αλληλοσυνδεονται.
Κοίταξε γύρω σου και βρες έστω και μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.
Μπορώ να σου βρω δεκάδες εξαιρέσεις. Π.χ. ο γνωστός (σε εμένα και αρκετούς ακόμη) Richard Feynman ήταν ένας από αυτούς που γυρνούσαν με φοιτήτριες στα μπαράκια, αλλά, ταυτοχρόνως, ήταν και ένας από τους μεγαλύτερους Φυσικούς του αιώνα (για εμένα πολύ πιο μπροστά από τον Hawking). Αντιστοίχως και για τον Einstein που δεν ήταν και το καλύτερο παιδί (παντρεμένος με ξαδέλφη, με ειδικά συμβόλαια γάμου κτλ). Δεν βλέπω πώς η αιμομιξία τον επηρέασε στο επάγγελμά του. Θεωρείς, λοιπόν, πως το να τρέξω στην Ε.Ο. με κάνει αυτομάτως κακό δάσκαλο Φυσικής, ενώ αν πήγαινα κάθε Κυριακή στην εκκλησία ή στις κατηχήσεις του ΚΚΕ ή ό,τι άλλο υποστηρίζεις (και δεν με ενδιαφέρει) θα ήμουν το σωστό παράδειγμα;
Αφού κάτι τέτοιο καταλαβαίνω θέλω μια μικρή βοήθεια απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις:
1. Για πες μου, πώς πρέπει να είναι ο βίος ενός σωστού Δασκάλου (με την ευρεία έννοια) για να ξέρουμε όλοι.
2. Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα ανά επάγγελμα ή ο The Ace που έκανε Αθήνα - Σέρρες σε 4 ώρες (ΜΩΤ κάπου 145km/h και ήταν και με παρέα και, πιθανόν, με κίνηση στο δρόμο) μπορεί να τρέχει, αφού είναι ΗΜΜΥ, ενώ εγώ, ως Φυσικός, δεν μπορώ;
3. Εσύ με τι ασχολείσαι; Ποια η λίστα με τις προδιαγραφές του επαγγέλματός σου;
Ελπίζω να μην εννοείς ότι επειδή ήπια σε έναν αρραβώνα ή έτρεξα στην Ε.Ο. είμαι και πιθανός παιδόφιλος ή κάτι τέτοιο...
Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 11 Μαρ 2015, 14:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά