Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#876343 Εμενα μου εκανε τεραστια εντυπωση η αυτοσυγκρατηση τους .
Με δεδομενο οτι ο φουκαρας που το εκανε πηρε 1 κατοσταρικο , η εταιρεια που το εδωσε στον φουκαρα γραφιστα πρεπει να τσεπωσε 1 χιλιαρικο , μενει μιζα
29 χιλ για ολη την ιεραρχια απο υπουργο και κατω .
Εγω θα το κοστολογουσα 1 εκατομμύριο . Τι να φοβηθω ; τι γραφει ο καθε χαζος που κανει αντιπολιτευση στο τικ τοκ ; η την ιδια την αντιπολιτευση ;
Εδω ο βραχος ηθικης Έλενα Ακρίτα , Παραμένω επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι έδρες ανήκουν στο κόμμα , αλλα η ψυχη της ανηκει στον κασσελ .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
otso έγραψε:Εμενα μου εκανε τεραστια εντυπωση η αυτοσυγκρατηση τους .
Με δεδομενο οτι ο φουκαρας που το εκανε πηρε 1 κατοσταρικο , η εταιρεια που το εδωσε στον φουκαρα γραφιστα πρεπει να τσεπωσε 1 χιλιαρικο , μενει μιζα
Εγω θα το κοστολογουσα 1 εκατομμύριο . Τι να φοβηθω ; τι γραφει ο καθε χαζος που κανει αντιπολιτευση στο τικ τοκ ; η την ιδια την αντιπολιτευση ;
Εδω ο βραχος ηθικης Έλενα Ακρίτα , Παραμένω επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι έδρες ανήκουν στο κόμμα , αλλα η ψυχη της ανηκει στον κασσελ .

Τα 30.000 προεκυψαν ως απευθειας αναθεση otso μου. Διοτι πανω απο αυτο πρεπει να κανεις διαγωνισμο.. Καταλαβες otso μου; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
axel12p έγραψε:
cmarin έγραψε:Έφτιαξαν ένα μετρό που:
- ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ με ΚΤΕΛ
- ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ με Λιμάνι
- ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ με Αεροδρόμιο

Χρειάζεται πολύ μυαλό για να το σκεφτεί κάποιος :hmmm:

Το βασικό είναι να συνδεθεί μέσω Προαστιακού με Αεροδρόμιο και ΒΙ.ΠΕ.Θ Σίνδου, που είναι και το πιο εύκολο να γίνει και θα εξυπηρετήσει πάρα πολύ κόσμο.

Ρε παιδιά, όλα θα γίνουν. Η βασική γραμμή άργησε μόλις 30 χρόνια από την αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσής της (1995), οπότε πιστεύω πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, και αν δεν προκύψουν απρόβλεπτες δυσκολίες, μέχρι το 3176 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. :s_yes

Εντωμεταξύ πάρτε μία μ@λ@κία που εξυπηρετεί το 1/4 της πόλης (αν θέλουμε να είμαστε πολύ γενναιόδωροι) και κόστισε μερικά βουνά λεφτά. :inlove: :inlove:

Α, έχουμε και το flyover, για όποιον νομίζει ότι τελείωσαν τα άχρηστα φαραωνικά έργα στην πόλη που έβγαζε Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By pro
PaNick67 έγραψε:
Ο "ηλεκτρικος" ή ΗΣΑΠ ομως ξεκινησε ως αστικο εμπορικο τρενο απο Θησειο ως Πειραια το 1869, και απο το 1957 υπαρχει ως ηλεκτρικο τρενο Πειραιας - Κηφισια.

Το θεμα ειναι οτι παρολλες τις καθυστερησεις και τις αναβολες το Μετρο της Αθηνας πλεον ειναι αρκετα μεγαλο και βολευει πολυ κοσμο.

Η Αθήνα γιατί μπαίνει στην κουβέντα πάλι; Άλλο μέγεθος, άλλα προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pro έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
Ο "ηλεκτρικος" ή ΗΣΑΠ ομως ξεκινησε ως αστικο εμπορικο τρενο απο Θησειο ως Πειραια το 1869, και απο το 1957 υπαρχει ως ηλεκτρικο τρενο Πειραιας - Κηφισια.

Το θεμα ειναι οτι παρολλες τις καθυστερησεις και τις αναβολες το Μετρο της Αθηνας πλεον ειναι αρκετα μεγαλο και βολευει πολυ κοσμο.

Η Αθήνα γιατί μπαίνει στην κουβέντα πάλι; Άλλο μέγεθος, άλλα προβλήματα.
Μηπως εσυ την ανεφερες πρωτος; :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By pro
#876358 Εγώ την ανάφερα σαν παράδειγμα για το πως εγκαινιάστηκε το μετρό στις 2 πόλεις λόγω της γκρίνιας, όχι σαν ευθεία σύγκριση.
Άβαταρ μέλους
By otso
PaNick67 έγραψε:
otso έγραψε:Εμενα μου εκανε τεραστια εντυπωση η αυτοσυγκρατηση τους .

Τα 30.000 προεκυψαν ως απευθειας αναθεση otso μου. Διοτι πανω απο αυτο πρεπει να κανεις διαγωνισμο.. Καταλαβες otso μου; :shifty:

Ε ΚΑΙ ; ολα τα εργα στην ελλαδα ( τα μικρα ιδιως δημαρχοι και περιφερειες ) σπαζουν για να γινονται απευθειας αναθεσεις και για την μιζα , αριστεροι δεξιοι κεντρωοι φασιστες ολοι την ιδια μεθοδο ακολουθουν .
Εγω εξακολουθω να απορω γιατι εκει που εχουνε φαει ενα βουνο λεφτα οπως λεει και ο μαρκος , τι τους επιασε και δεν φαγανε κανα εκατομμυριο.
Και παπανικο ασε τα αριστερα αντανακλαστικα περι νομιμοτητας σε μενα .
Ουτε πρωτοετης να εισουνα , που και αυτοι δεν παιρνουν τιποτα στα σοβαρα μ αυτα που βλεπουν.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#876373 Το κόστος για επέκταση προς ΒΙΠΕΘ Σίνδου και Αεροδρόμιο είναι πολύ μικρότερο, καθώς δεν απαιτεί σκάψιμο. Στην Σίνδο πηγαίνει έτσι και αλλιώς τραίνο, και το Μετρό καταλήγει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Για το αεροδρόμιο αντίστοιχα, είπαν ότι η γραμμή θα είναι υπέργεια από την Μίκρα και μετά, πράγμα απολύτως λογικό. Οπότε αν υπάρχει πολιτική απόφαση, τα κομμάτια αυτά μπορούν να ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα και με χαμηλό αναλογικά κόστος.
Τα πράγματα περιπλέκονται όσον αφορά την Δυτική Θεσσαλονίκη.
Άβαταρ μέλους
By bebes
axel12p έγραψε:Το κόστος για επέκταση προς ΒΙΠΕΘ Σίνδου και Αεροδρόμιο είναι πολύ μικρότερο, καθώς δεν απαιτεί σκάψιμο. Στην Σίνδο πηγαίνει έτσι και αλλιώς τραίνο, και το Μετρό καταλήγει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Για το αεροδρόμιο αντίστοιχα, είπαν ότι η γραμμή θα είναι υπέργεια από την Μίκρα και μετά, πράγμα απολύτως λογικό. Οπότε αν υπάρχει πολιτική απόφαση, τα κομμάτια αυτά μπορούν να ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα και με χαμηλό αναλογικά κόστος.

Σωστά, + οτι η γραμμη προς καλαμαρια και η μελλοντική προς τη λαγκαδα δεν θα εχουν τον έξτρα βραχνα των αρχαίων.
Άβαταρ μέλους
By markvag
axel12p έγραψε:Το κόστος για επέκταση προς ΒΙΠΕΘ Σίνδου και Αεροδρόμιο είναι πολύ μικρότερο, καθώς δεν απαιτεί σκάψιμο. Στην Σίνδο πηγαίνει έτσι και αλλιώς τραίνο, και το Μετρό καταλήγει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Δεν θα ήμουν και τόσο σίγουρος...

Έχεις δει το κόστος γης στις περιοχές πέριξ του αεροδρομίου;

Τεχνικά βέβαια φαντάζομαι πως θα είναι πιο εύκολο και άρα λογικά, ακόμα και με το αυξημένο κόστος γης, θα είναι φθηνότερο.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#876789 Περικοπές, εκεί που το μετρό θα ήταν δωρεάν για μία εβδομάδα, τώρα το κάνουμε μία ημέρα.
Ούτε σε αυτό δεν μπορούμε να είμαστε συνεπής σε τούτο το έργο...

1η βδομάδα:
https://www.voria.gr/article/thessaloni ... -toy-metro

1η μέρα:
https://www.typosthes.gr/thessaloniki/3 ... ikis-video
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#877452 Πρώτη φορά είδα τόσα πεσμένα δέντρα στην πόλη! Ευτυχώς που δεν τραυματίστηκε κανείς. Πρέπει βέβαια να έχουν γίνει δυστυχώς αρκετές ζημιές σε αυτοκίνητα. :(
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#877454 Στη Μουδανίων από Θέρμη μέχρι σχεδόν Βούλγαρη, πολλά δέντρα πεσμένα. Ανέλαβε η περιφέρεια με την πυροσβεστική, νομίζω σε κάποια φάση έκλεισαν τον δρόμο.

Έπεσαν και 2-3 κολώνες της ΔΕΗ, από τις 10:30 μεγάλη περιοχή μεταξύ Πυλαίας Θέρμης δεν είχε ρεύμα, η βλάβη αποκαταστάθηκε στις 16:00
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#877466 χαμός παντού...και κέντρο και ανατολικά...
στη γειτονιά μου έπεφταν υαλοπίνακες αρμέ από μπαλκόνια....από τύχη όχι πάνω σε κάποιο κεφάλι (ήταν μέρα).
και άπειρες μηχανές πεσμένες....