Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
dimviii έγραψε:τα υγρα στο κλειστο κυκλωμα τσεκαρισε να δεις εαν εχει.
Την δουλεια την κανεις νωρις το πρωι 7-8 η ωρα πχ. για να μην σκεπαζεις τους συλλεκτες.
[...]

να 'σαι καλά για την ανάλυση!
Άβαταρ μέλους
By otso
#875955 ΦΑ ειμαι στη δεη , εστειλαν μυνημα οτι το προγραμμα που ημουν εχει ληξει , και να τους παρω τηλεφωνο . Εριξα μια ματια και εχει 2 προτασεις μια με σταθερο για 1 χρονο με αν θυμαμαι καλα 0,045 και το κυμαινομενο .
Επειδη βαριεμαι να ψαχνω και να αλλαζω εταιρειες τι διαλεγω ; συνηθως αυξανει τον χειμωνα η τιμη και πεφτει το καλοκαιρι; κυμαινομενο και οπου βγει ;
Άβαταρ μέλους
By otso
mousatos έγραψε:Με τον Τραμπίδη βλέπω το βαρέλι στα 40$ , άντε βαριά-βαριά 50 .

και αν θυμαμαι καλα εισαι ειδικος στο χρηματιστηριο ενεργειας .
ευχαριστω για την προβλεψη
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#875964 Ξέρω οτι οι πετρελαϊκές θέλουν τουλάχιστον 55-60$ αλλά ελπίζω να πέσει κάτω από 50 με Τραμπίδη. Ισως πάει τόσο χαμηλα σε μια προσπάθεια να πέσουν τα έσοδα των Ρώσων. και των Σαουδαράβων βεβαίως-βεβαίως που δεν τους χωνεύουν οι ρεπουμπλικάνοι.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#876245 λοιπόν, ατομικός λέβητας πετρελαίου.
τώρα που σφίξαν τα κρύα και είναι σε λειτουργία βλέπω πως το νερό στο μπάνιο πάει μόνο μέχρι χλιαρό, όχι αρκετά ζεστό για μπάνιο.
μια μέρα μόνο είχε ζεστό νερό αλλά δεν θυμάμαι πόσες ώρες ήταν ανοιχτός κλπ.
σήμερα άνοιξα τον θερμοστάτη και δοκίμασα σε μισή, μία και δύο ώρες απ' το άνοιγμα χωρίς να δω το νερό το αληθινό.
η βάνα είναι γυρισμένη μόνιμα στη μεριά του θερμοσίφωνα (η άλλη είναι ο ηλιακός).
έβγαλα και μια φωτογραφία του λέβητα εκεί στο δίωρο όπου ήταν στους 60+ βαθμούς:Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#876464 μίλησα με μάστορα καυστήρων.
είπε να δω πόσο ζεστοί είναι οι σωλήνες που πάνε στον θερμοσίφωνα και πόσα bar πίεση δείχνει ο λέβητας.
χλιαροζεστοί οι σωλήνες και 2 τα bar (αρκετά για 2ο όροφο).
υδραυλικό μάλλον, λέει, το θέμα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By skous
#876490 Εχει κανεις boiler?
Αν ναι σε τι θερμοκρασια νερου το βαζετε;

Το ειχα 42 και εκανε και θερμική απολύμανση 1 φορα την εβδομάδα, αλλα διαβαζω οτι αν ειναι κατω απο 60 τοτε ισως υπάρχει θέμα με λεγιωνέλλα.
Ισχύει; Η με την απολύμανση 1 φόρα την εβδομάδα είμαι οκ;

Καμια άποψη;

< >
Άβαταρ μέλους
By bill33
skous έγραψε:Εχει κανεις boiler?
Αν ναι σε τι θερμοκρασια νερου το βαζετε;

Το ειχα 42 και εκανε και θερμική απολύμανση 1 φορα την εβδομάδα, αλλα διαβαζω οτι αν ειναι κατω απο 60 τοτε ισως υπάρχει θέμα με λεγιωνέλλα.
Ισχύει; Η με την απολύμανση 1 φόρα την εβδομάδα είμαι οκ;

Καμια άποψη;

< >

Αγγλία σε 2 boilers ,gas and oil ,είναι στους 65 με 67 .Κεντρική θέρμανση και ΖΝΧ.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#877075 προψές έκανα το πρώτο άναμμα στο τζάκι (μη ενεργειακό, με πόρτα, 20ετίας) και διαβάζω συμβουλές για τις λεπτομέρειες.
κυρίως για το θέμα της κάπνας.
ο dodger μου 'πε για τα ανοίγματα αέρα που θέλει και για τον απορροφητήρα που δεν πρέπει να δουλεύει παράλληλα.

εγώ ξεκίνησα όπως και στα ψησίματα, βαμβάκι-οινοπνευμα κάτω και μικρα-χοντρα από πάνω.
σε μια φάση στην αρχή που άρπαξε ξεκίνησε να καπνίζει το σαλόνι και σταμάτησε όταν άνοιξα λίγο μια μπακλονόπορτα. κλείνωντας σχεδόν στο τέρμα την πόρτα του τζακιού.
βέβαια έξω είχε 3-4 βαθμούς και το κρύο που έμπαζε χτυπούσε την πλάτη και ακυρωνε τη ζέστα του τζακιού.

κάπου είδα ότι προτείνουν άναμμα από πάνω προς τα κάτω.

η πόρτα πρέπει να είναι κλειστή όταν ανάψει η φωτιά;
θα δουλέψει σωστά αν ανοίξω πιο μακρινό παράθυρο;
συμβουλές όσων είναι από καλά τζάκια δέκτες (οτσο ακούς; )
Άβαταρ μέλους
By bill33
egobrain έγραψε:προψές έκανα το πρώτο άναμμα στο τζάκι (μη ενεργειακό, με πόρτα, 20ετίας) και διαβάζω συμβουλές για τις λεπτομέρειες.
κυρίως για το θέμα της κάπνας.
ο dodger μου 'πε για τα ανοίγματα αέρα που θέλει και για τον απορροφητήρα που δεν πρέπει να δουλεύει παράλληλα.

εγώ ξεκίνησα όπως και στα ψησίματα, βαμβάκι-οινοπνευμα κάτω και μικρα-χοντρα από πάνω.
σε μια φάση στην αρχή που άρπαξε ξεκίνησε να καπνίζει το σαλόνι και σταμάτησε όταν άνοιξα λίγο μια μπακλονόπορτα. κλείνωντας σχεδόν στο τέρμα την πόρτα του τζακιού.
βέβαια έξω είχε 3-4 βαθμούς και το κρύο που έμπαζε χτυπούσε την πλάτη και ακυρωνε τη ζέστα του τζακιού.

κάπου είδα ότι προτείνουν άναμμα από πάνω προς τα κάτω.

η πόρτα πρέπει να είναι κλειστή όταν ανάψει η φωτιά;
θα δουλέψει σωστά αν ανοίξω πιο μακρινό παράθυρο;
συμβουλές όσων είναι από καλά τζάκια δέκτες (οτσο ακούς; )

Eχεις ελέγξει μήπως έχει τάμπερ και είναι κλειστό;Εχει να τραβάει αέρα απο έξω και αν ειναι καθαρό;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#877081 από μοχλούς έχει μόνο μια αλυσίδα μέσα που τραβιέται και στο τράβηγμα μου κατέβασε καμένα υπολείμματα.
και στην πόρτα πάνω έναν σύρτη για αερισμό.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#877322 Με ρώταγε ένας στη δουλειά αν έχω άποψη για τα πάνελ υπερύθρων. Υποτίθεται ζεστάινουν αμέσως, ζεσταίνονται οι επιφάνειες, τοίχοι, πατώματα και βέβαια και οι άνθρωποι. Αξίζει; Και αν ναι σε ποιες περιπτώσεις; Εννοώ αν αξίζει ενεργειακά σαν μέθοδος θέρμανσης κάποιου χώρου.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#877329 Και εγώ αναρωτιόμουν όταν είδα μια διαφήμιση στο instagram (πριν δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν). Για το σπίτι στο χωριό θα ήταν ενδιαφέρουσα επιλογή σε σχέση με το καλοριφέρ λαδιού που έχουμε τώρα.