Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#874599 Κάνεις μια βόλτα πέριξ και μέσα στη Θεσσαλονίκη και συναντάς μέσα σε μια ώρα τόσες παραβατικές συμπεριφορές όσες συναντάει ο Μάρκος μέσα σε ένα μήνα στα χωριά της Δράμας! Μάλλον έχει ξεχάσει τις "ομορφιές" της πόλης του!

Οδηγώ σήμερα το μεσημέρι στον δρόμο που ενώνει την ΒΙΠΕΘ με την Εθνική Οδό. Λόγω της ώρας έχει αρκετή κίνηση (σχολάει η Βιομηχανική) με αποτέλεσμα στα φανάρια των ΤΕΙ η ουρά να είναι αρκετά μεγάλη.
Να σημειώσω πως υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, απλά πριν το φανάρι αυξάνονται σε τέσσερις, αριστερά για αυτούς που θέλουν να στρίψουν προς τα ΤΕΙ και δεξιά σε έναν επαρχιακό δρόμο. Μετά το φανάρι οι λωρίδες ξανα γίνονται δύο, όπου στην δεξιά λωρίδα κινούνται συνήθως φορτηγά που φεύγουν από την Βιομηχανική (όπως στην παρακάτω φωτογραφία καλή ώρα).

Εικόνα

Γίνεται λοιπόν πράσινο το φανάρι, ξεκινάμε όλοι χαλαρά και εμφανίζονται τουλάχιστον 5-6 από ΤΕΡΜΑ δεξιά, να μας περνάνε ΑΕΡΑ για να βγουν αμέσως μετά στην ΛΕΑ και από εκεί να συνεχίσουν την πορεία τους. :x

Η φάση είναι πως άλλη μιλούσε ταυτόχρονα στο κινητό, άλλος "γρήγορος" αφού βγήκε στην ΛΕΑ το έκοψε απευθείας τέρμα αριστερά για να μη χάσει χρόνο μένοντας δεξιά. :rant:

Εντωμεταξύ το τι συναντάς σε όλο το κομμάτι αυτού του δρόμου από γρήγορους που έχουν αργήσει στη δουλειά τους ή βιάζονται να πάνε σπίτι τους το μεσημέρι δεν περιγράφεται.

Το πρωί συναντάς κλασικά τύπους που από τέρμα αριστερά στην Εθνική Οδό βγαίνουν στην έξοδο δεξιά για ΒΙΠΕΘ, κόβοντας όλα τα ρεύματα κυκλοφορίας, άπειρους τύπους που σφάζουν χαλαρά την διπλή διαχωριστική βγαίνοντας με πολλά στο αντίθετο ρεύμα για να μη του κράξει το αφεντικό και φυσικά αυτό που συνάντησα σήμερα.

Και είναι να απορείς, πως ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ η Τροχαία δεν έχει εντοπίσει τι γίνεται ώστε να κάνει έστω και έναν έλεγχο. Ειλικρινά τι να πεις...

Υ.Γ.1 Να σημειώσω επίσης πως το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει ότι πλέον κάποιοι ρισκάρουν να σφάξουν ακόμη και τα φανάρια (δύο είναι συνολικά σε αυτό το κομμάτι του δρόμου), κάτι εντελώς δολοφονικό μιας και ο δρόμος έχει πάντα κίνηση και τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες! Πραγματικά δεν πάει καλά ο κόσμος :dizzy:
Προσέχετε τους εαυτούς σας και μην περνάτε αφρενάριστοι διασταυρώσεις που έχετε προτεραιότητα και πράσινα φανάρια θεωρώντας ότι επειδή είσαστε τυπικοί εσείς, το ίδιο είναι και οι άλλοι! Πάντα έλεγχος!!!

Υ.Γ.2 Μάρκο μείνει Δράμα και ας χάνεις το Μετρό που θα έχουμε οσονούπω στην πόλη μας! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εικόνα

ΝΕ ΤΙ;

Αν βαλεις ενα αμαξι στην γωνια παρκαρισμενο, εξεχει το 3008;

οχι

Ξεκαθαρη δημιουργια εντυπωσεων δηλαδη

:lol:

Άβαταρ μέλους
By markvag
#874606 NE, ΤΙ;;; Αφού χωράνε! :x :rtfm:

axel12p έγραψε:Υ.Γ.2 Μάρκο μείνει Δράμα και ας χάνεις το Μετρό που θα έχουμε οσονούπω στην πόλη μας! :thumbsup:

Είπα, αν δεν το δω να δουλεύει δεν πιστεύω τίποτα! Εδώ και 5-6 χρόνια θα είναι έτοιμο "του χρόνου" ή "είναι ζήτημα χρόνου"... :lol: :lol:

Ο Νοέμβριος προφανώς πάει κουβά (όπως ήταν γνωστό από την αρχή), οπότε πάμε για 2025... :inlove: Η πιο ερωτική πόλη του σύμπαντος! :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
markvag έγραψε:Είπα, αν δεν το δω να δουλεύει δεν πιστεύω τίποτα! Εδώ και 5-6 χρόνια θα είναι έτοιμο "του χρόνου" ή "είναι ζήτημα χρόνου"... :lol: :lol:

30 Νοέμβρη θα σου στείλω φωτογραφία μέσα από το βαγόνι, παρέα με τον Ρέμο! :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#874709 Αν δεν το δω με τα ματάκια μου, δεν πιστεύω τίποτα! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#874718 Πριν από 10 λεπτά:

Εικόνα

Είμαι στην μπλε γραμμή και περιμένω στο στοπ το αυτοκίνητο που έρχεται (με την κίτρινη γραμμή) να σιγουρευτώ ότι θα στρίψει για να περάσω. Πίσω μου έχω μηχανάκι που έχει λυσσάξει να προσπεράσει. Το αυτοκίνητο που είχε προτεραιότητα όντως στρίβει, ξεκινάω και... ακουμπάω τον μηχανόβιο (κόκκινη γραμμή) που δεν μπορούσε να περιμένει ένα @#$%δευτερόλεπτο και αποφάσισε ότι ήταν καλή ιδέα να με περάσει από δεξιά την στιγμή που ξεκινούσα για να στρίψει αριστερά.

Πάλι καλά που δεν χτύπησε, να προσπαθώ μετά να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Προφανώς δεν είναι όλοι οι μηχανόβιοι έτσι, αλλά κάποιοι είναι πραγματικά κρετίνοι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#874724 Σήμερα, έπρεπε να πάω πιο αργά στη δουλειά και διέσχισα τη Δράμα με ανοιχτή την αγορά (κάτι που κάνω σπάνια). Σε 2 (από τις 3) διαβάσεις που πέτυχα πεζό και (φυσικά) σταμάτησα να περάσει, το γ@μ$μηχανάκι που ήταν πίσω μου με πέρασε από δεξιά ή αριστερά και χώθηκε ανάμεσα στους πεζούς.

Περιμένετε 3 δευτερόλεπτα γ#μ% το άχυρο που έχετε στο κεφάλι αντί για μυαλό να περάσουν οι άνθρωποι μην χτυπήσετε κανέναν! :rant: :rant: :rant: :s_shout :s_shout

ΥΓ1: Είχα πετύχει και σκατόμπατσο να το κάνει αυτό, περνώντας με ταχύτητα κιόλας και κόντεψε να χτυπήσει ηλικιωμένη στη διάβαση (και όχι δεν είχε σειρήνα ή φάρο, απλά "βιαζόταν"). Και ναι, είναι σκατόμπατσος ο συγκεκριμένος.

ΥΓ2: Ναι, στις περισσότερες μικρές πόλεις ο κόσμος σταματάει σε γενικές γραμμές στις διαβάσεις να περάσουν οι πεζοί.
Άβαταρ μέλους
By pienaf
#874851 Σκέφτομαι, πολύ σοβαρά, να ΜΗΝ ξανασταματήσω για να περάσει πεζός.
Καλύτερα να με λένε γαϊδούρι παρά να "πάρω στον λαιμό μου" κανένα παιδάκι ή κάποιον ηλικιωμένο...
Τα video από την dash είναι ανατριχιαστικά!
Ευτυχώς, όλοι ζωντανοί.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#875051 Ζώο θα είναι αν πετάξει τη γόπα κάτω, όχι αν καπνίζει
Ατύχημα μπορεί να προκαλέσει είτε καπνίζει είτε όχι, το έχω αναφέρει πρόσφατα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#875052 ο συγκεκριμένος πετούσε τις στάχτες του έξω. Τον χάζευα αρκετή ώρα γιατί σε αυτή την διασταύρωση περιμένουμε 5-6 φανάρια μέχρι να περάσουμε.
Άβαταρ μέλους
By fokion
Χρήστος Λάππας έγραψε:ο συγκεκριμένος πετούσε τις στάχτες του έξω.

τη γοπα ναι
ακομα και τη σταχτη αν θες εν κινηση γιατι μπορει να παει στα ματια μοτοσυκλετιστή με ανοιχτο κρανος.
Αλλα σταματημενο?
Άβαταρ μέλους
By markvag
#875130 Και βρήκαμε και τον ηλίθιο του μήνα!

Εικόνα

Το σημείο είναι ακριβώς εδώ και η μέρα η προχθεσινή Τετάρτη και η ώρα περίπου 21:10 όταν έκανα τη βόλτα μου. Το αμάξι είναι παρκαρισμένο. Δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα, δεν έχει αλάρμ και ήταν εκεί και 10-15 λεπτά αργότερα που ξαναπέρασα.

Ο συγκεκριμένος μ@λ@κας (με το μαύρο ibiza που έχω κυκλώσει) ήθελε να παρκάρει. ΟΚ. Η περιοχή είναι στο κέντρο της Δράμας, και συνήθως έχει δύσκολο παρκάρισμα, αλλά λόγω της ημέρας (Τετάρτη = κλειστά μαγαζιά το απόγευμα) και της ώρας (μετά τις 9 το βράδυ, οπότε ήταν κλειστά τα πάντα) υπήρχαν άφθονες θέσεις στην περιοχή, ενώ το πάρκινγκ που λειτουργεί στην αλάνα (στα αριστερά της φωτογραφίας) τις ώρες που δεν λειτουργεί η αγορά είναι ανοιχτό σε όλους και δωρεάν. Ο φίλος μας, μάλλον πήγε για ποτάκι σε παρακείμενο bar.

Και αντί να το βάλει σε ένα από τα (πολλά) διαθέσιμα σημεία που δεν θα ενοχλούσε ποτέ και κανέναν (πχ ακριβώς πίσω από το λευκό ibiza, που χωρούσαν να παρκάρουν 2 λιμουζίνες), προτίμησε να το αφήσει σαν μ@λ@κας που είναι εκεί. Πάνω στη γωνία του δρόμου. :s_whiteflag :s_whiteflag Γιατί ο μ@λ@κας έχει την ανάγκη, την ορμή να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι είναι μ@λ@κας.

Κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα να έχω ένα Lada Niva και να βγαίνω από το στενάκι, στρίβοντας δεξιά. :inlove: