Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
markvag έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
Κάτι έχει γίνει λάθος στην εγκατάσταση: στραβά μουαγιε,ελαττωματικές δαγκάνες, ανάποδα τοποθετημένα τακάκια κτλ

Ή κάτι λάθος στην οδήγηση, πχ έντονο φρενάρισμα με τους δίσκους ζεστούς (πχ κατάβαση βουνού με το πόδι στο φρένο)...

Ο πεθερός πόσες φορές να κατέβει βουνό με το πόδι στο φρένο; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#873947 Κι εγώ έχω κατέβει βουνό εκατοντάδες φορές και με διαφορετικά αυτοκίνητα, ιαπωνικά κυρίως αν παίζει κάποιο ρόλο, μπορεί να έχουν ανάψει τα φρένα αλλά ποτέ δεν έχει στραβωσει τπτ

Το είχε κάποιο διάστημα περσι νομίζω, του τα άλλαξαν και τωρα πάλι τα ίδια

Κάτι άλλο πρέπει να είναι
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#873948 Ένα παράδειγμα:

Εικόνα

Εικόνα

Το ότι ο πεθερός πάει στον ίδιο μάστορα και αλλάζει φρένα που συνέχεια στραβωνουν , πάει να πει ότι είναι άσχετος ο μάστορας.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Δεν ξέρω σε ποιον πάει αλλά δύσκολο μου φαίνεται για τέτοια πατάτα

Κολλημένη δαγκάνα,κολλημενος πείρος,φτηνιάρικα ανταλλακτικά,κακή εφαρμογή στο μουαγιέ γιατί δεν το καθάρισαν σωστά,λάθος τοποθετημένα τακάκια.Πολλά μπορεί να γίνουν και όλα αφορούν αυτόν που το φτιάχνει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:
Ο πεθερός πόσες φορές να κατέβει βουνό με το πόδι στο φρένο; :lol:

Αν κρίνω απ' ότι βλέπω, είναι πολλοί που κατεβαίνουν κατηφόρες σιγά με το πόδι μονίμως στο φρένο, αντί πχ να έχουν μία ταχύτητα κάτω και να πατάνε λίγη ώρα και με μεγαλύτερη ένταση το φρένο όταν χρειάζεται.

Το πρώτο είναι σίγουρη συνταγή για να υπερθερμανθεί ο δίσκος. Και κατά 99% αυτοί που έχω δει να το κάνουν πάνε από αργά έως απελπιστικά αργά... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#873964 Όπως και να κατέβεις ένα βουνό, που να έχει αρκετές κατηφόρες, θα ανάψουν τα φρένα ασχέτως του τρόπου οδήγησης. πχ να παίζεις με κατέβασμα ταχύτητας ή να τσιμπάς λίγο χειρόφρενο όπου είναι εφικτό. Είτε πας σιγά σιγά και είσαι με το πόδι στο φρένο είτε αν πηγαίνεις γρήγορα στις ευθείες/κατηφόρες αλλά στο τέλος πατάς αρκετό φρένο για να μη φύγεις στο γκρεμό.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#874179 Εγώ μετέφερα τις παραπάνω πιθανές αιτίες με προτροπή να το κοιτάξει εξειδικευμένος φρενάς, ας πράξει όπως νομίζει :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#876955 Τον τελευταιο καιρο το Fiat Panda εχανε παραφλου. Στα λαδια δεν ηταν, καπνος δεν εβγαινε απο πισω, μαγιονεζα στη νταπα δεν ειχα, μα που παει το υγρο;

Μεχρι το Σαββατο που πηγα να βαλω νερο στο δοχειο για τα πιτσιλιτιρια και ειδα στην μια βιζα στηριξης του παγουριου ροζ χρωμα
Εδω ειμαστε λεω, συμπληρωνω λιγο και το αφηνω. Πηγα σπιτι, δεν το κυκλοφορησα το ΣΚ, ημουν με την Κορολλα*, και το πηρα σημερα για να ερθω στην δουλεια.

Οταν εφτασα ανοιξα το καπο και το δοχειο ηταν οσο γεματο ηταν και το Σαββατο που συμπληρωσα :s_dunno , ροζ υγρο ομως ειχα ακκομα η βιδα, που σημαινει απο χανει λιγο λιγο απο καπου.

Τωρα;

Αγοραζω οποιοδηποτε δοχειο διαστολης κανει για το μοντελο, βλεπω τιμες απο 13€ μεχρι 50, και παω να μου το αλλαξουν;

Ποσο επειγον ειναι, με την εννοια αν δεν γινει σημερα - αυριο και γινει Τεταρτη παιζει να γινει καμια ζημια;

------

* Η Κορολλα περνα την 2η νιοτη της. Μετα απο την αλλαγη σε αμορτισερ Kayaba Ultra SR και λαστιχα , Primacy 4 , χαιρομαι να την οδηγω :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By otso
#876957 Πουλα το και παρε ενα μικρο κινεζοηλεκτρικο , οτι πρεπει για το σπιτι δουλεια στην αθηνα . παρκινγκ εχεις λεφτα εχεις , κορη δεν εχεις για να παντρεψεις , ξοδεψε να κινηθει η οικονομια .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
otso έγραψε:Πουλα το και παρε ενα μικρο κινεζοηλεκτρικο , οτι πρεπει για το σπιτι δουλεια στην αθηνα . παρκινγκ εχεις λεφτα εχεις , κορη δεν εχεις για να παντρεψεις , ξοδεψε να κινηθει η οικονομια .

otso, ενα λαθος υπαρχει στον συλλογισμο σου. Λεφτα δεν εχω. Οποτε το Panda δεν πωλειται, δεν εχω και κανεναν λογο να το δωσω, ειναι μικρο, οικονομικο, χωραει παντου, χωραει 4 ενηλικες για μπαροτσαρκα. Τι αλλο να θελω;

Α, ναι, Ενα παγουρι για το παραφλου :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
PaNick67 έγραψε:Τον τελευταιο καιρο το Fiat Panda εχανε παραφλου. Στα λαδια δεν ηταν, καπνος δεν εβγαινε απο πισω, μαγιονεζα στη νταπα δεν ειχα, μα που παει το υγρο;

Μεχρι το Σαββατο που πηγα να βαλω νερο στο δοχειο για τα πιτσιλιτιρια και ειδα στην μια βιζα στηριξης του παγουριου ροζ χρωμα
Εδω ειμαστε λεω, συμπληρωνω λιγο και το αφηνω. Πηγα σπιτι, δεν το κυκλοφορησα το ΣΚ, ημουν με την Κορολλα*, και το πηρα σημερα για να ερθω στην δουλεια.

Οταν εφτασα ανοιξα το καπο και το δοχειο ηταν οσο γεματο ηταν και το Σαββατο που συμπληρωσα :s_dunno , ροζ υγρο ομως ειχα ακκομα η βιδα, που σημαινει απο χανει λιγο λιγο απο καπου.

Τωρα;

Αγοραζω οποιοδηποτε δοχειο διαστολης κανει για το μοντελο, βλεπω τιμες απο 13€ μεχρι 50, και παω να μου το αλλαξουν;

Ποσο επειγον ειναι, με την εννοια αν δεν γινει σημερα - αυριο και γινει Τεταρτη παιζει να γινει καμια ζημια;

------

* Η Κορολλα περνα την 2η νιοτη της. Μετα απο την αλλαγη σε αμορτισερ Kayaba Ultra SR και λαστιχα , Primacy 4 , χαιρομαι να την οδηγω :s_gamer

Εχει ραγίσει δλδ;Αν ναι δεν ξέρεις πότε μπορεί να ανοίξει το ρήγμα και να τα χάσει μονομιάς.Σίγουρα δεν ειναι απο καμιά ένωση με κολάρο;
Αν αλλάξεις παγούρι άλλαξε και τάπα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#876961 Επείγον δε θα έλεγα ότι είναι. Δεν έχουμε και καλοκαίρι. Και γω στο Focus όλο και έχανε λίγο μέχρι που άλλαξα τάπα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bill33 έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Τον τελευταιο καιρο το Fiat Panda εχανε παραφλου. Στα λαδια δεν ηταν, καπνος δεν εβγαινε απο πισω, μαγιονεζα στη νταπα δεν ειχα, μα που παει το υγρο;

Τωρα;

------

Εχει ραγίσει δλδ;Αν ναι δεν ξέρεις πότε μπορεί να ανοίξει το ρήγμα και να τα χάσει μονομιάς.Σίγουρα δεν ειναι απο καμιά ένωση με κολάρο;
Αν αλλάξεις παγούρι άλλαξε και τάπα.

Συμφωνα με τον dimviii ειναι αναλωσιμο, καθε λιγα χρονια τρυπαει και θελει αλλαγη . Εμενα πρωτη μου φορα ειναι που θα το αλλαξω.

Κρατω αυτο για την ταπα. :s_thumbsup
Οποτε παω πρωτα συνεργειο και βλεπουμε :s_wink