Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
axel12p έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω πως σχετίζονται τα περιστατικά με βενζινοκίνητα ή υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα με το παραπάνω γεγονός.

Προσωπικά αν ήμουν ιδιοκτήτης Tesla θα με ενδιέφερε να μάθω ποια ήταν η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά. Αν φταίει ο φορτιστής, ο ιδιοκτήτης ή το αυτοκίνητο, ώστε να μην συμβεί το ίδιο και σε εμένα.

«Η κάμερα του αυτοκινήτου έχει καταγράψει ένα άτομο που καθόταν για περισσότερο από μία ώρα κοντά στο αυτοκίνητο, το επεξεργαζόταν και προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι βλάβη στην μπαταρία. Θα γινόντουσαν εκρήξεις. Οι κάμερες δεν έχουν καταγράψει από που ξεκινάει η φλόγα. Δεν ξέρω αν έβαλε την φωτιά κάτω από το αυτοκίνητο ή βραχυκύκλωσε κάτι όταν προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια φόρτισης» ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη του πολυτελούς αυτοκινήτου.

https://www.newsit.gr/ellada/mystirio-m ... a/4188387/
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#873438 Προσπαθούσε δηλαδή κάποιος να βγάλει τα καλώδια για να φορτίσει το δικό του, δεν μπορούσε και με το τράβα τράβα κάτι πήγε στραβά;
Άβαταρ μέλους
By glf
#873439 Όχι, εννοεί ότι ήταν ένας χασομερης που δεν είχε τι να κάνει και ήθελε ντε και καλά να πειράξει το Tesla.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#873455 8400€ εξοικονόμηση τον χρόνο! Συντήρηση μηδέν!

Άβαταρ μέλους
By red_monster
dimviii έγραψε:
axel12p έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω πως σχετίζονται τα περιστατικά με βενζινοκίνητα ή υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα με το παραπάνω γεγονός.

Προσωπικά αν ήμουν ιδιοκτήτης Tesla θα με ενδιέφερε να μάθω ποια ήταν η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά. Αν φταίει ο φορτιστής, ο ιδιοκτήτης ή το αυτοκίνητο, ώστε να μην συμβεί το ίδιο και σε εμένα.

«Η κάμερα του αυτοκινήτου έχει καταγράψει ένα άτομο που καθόταν για περισσότερο από μία ώρα κοντά στο αυτοκίνητο, το επεξεργαζόταν και προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι βλάβη στην μπαταρία. Θα γινόντουσαν εκρήξεις. Οι κάμερες δεν έχουν καταγράψει από που ξεκινάει η φλόγα. Δεν ξέρω αν έβαλε την φωτιά κάτω από το αυτοκίνητο ή βραχυκύκλωσε κάτι όταν προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια φόρτισης» ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη του πολυτελούς αυτοκινήτου.

https://www.newsit.gr/ellada/mystirio-m ... a/4188387/

όχι και πολυτελές αυτοκίνητο ένα Τesla, ήμαρτον
Άβαταρ μέλους
By glf
axel12p έγραψε:8400€ εξοικονόμηση τον χρόνο! Συντήρηση μηδέν!

Το video θα μπορούσε να το γυρίσει σε κωμικό στυλ αν έπαιρνε μετά τυχαίες συνεντεύξεις από άλλους ταξιτζήδες και από τους συνδικαλιστές.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#873481 Ας γραψω κι εγω τον - προσωρινό μου - πονο.

Η Volvo για follow me μας ειχε δωσει χορηγια 2 πληρως ηλεκτρικά.
Σημείωση πρωτη. ΔΕΝ βγηκε απο το αεροδρομιο κανενα απο τα 2 παρα μονο για να παει στο σταθμό φορτισης καθοτι φορτωμενα με φαρους ασυρματους εξωτερικές κεραιες κλπ.

Ενα EC40 και ενα ΕΧ 40.
Εγω ειχα το EC...
ΤΡΕΕΕΕΕΕΕΕΛΗ διαφορά στη "καταναλωση" Χρειαστηκα μια φορά φορτιση το αλλο......... 3...... ( θα επανελθω εδω)
Δεν υπηρχε μεσα καλωδιο φορτισης απο σουκο.
επιταχυσνη απιστευτη για καποιον "αμαθο" οπως εγω αλλα ενιωθες και το "τελος" το σημειο δηλ οπου τραβαγε σαν κανονικό πλεον ( καπου στα 110κατι)
Φοβερη πατεντα το "μονοπενταλ" δε ξερω αν βοηθαει ( ο αλλος το ειχε απενεργοποιησει) σιγουρα οταν το συνηθησεις διευκολυνει οποιον βαριεται - ακομα δεν εχω ψαξει αν τα πισω στοπ αναβουν σα να φρεναρεις.....
Μαθημενος απο το ΚΙΑ ολα αυτα που κανεις μεσω οθονης μου φανηκαν περιπλοκα αλλα λογικό ειναι αν προερχεσαι οπως εγω απο καθημερινο οχημα της εποχής του νεαντερνταλ...
επισεις δε μπαινει στα στιβαρο στριφτερο κλπ.... Δεν εχω συγκριση και το 28χρονο ΚΙΑ δεν αποτελει προφανως μετρο...

Τι ΔΕΝ μου αρεσε που δεν αφορά το αυτοκινητο. Περιξ του Αεροδρομιου, σε ευλογη αποσταση δεν υπηρχαν φορτιστές..
Για την ακριβεια υπηρχαν 2 ή 4 σε ενα My Market στο Σχοιματαρι και αλλο ενα 50αρι ( αν και εφτανε να φορτιζει με 80) σε μια Shell στο παραδρομο της Εθνικής. Συνδυαστε το και με την ελλειψη καλωδιου σουκο..... προβλημα.....

Αυτα....
Α και αυτο.........
Άβαταρ μέλους
By glf
#873484 Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να κάνουν κράτει οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές, η Liebherr από την άλλη τα πάει πολύ καλά στα ηλεκτροκίνητα φορτηγά για λατομεία.

https://reneweconomy.com.au/fortescue-s ... iant-mines
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#873525 Πέτυχα σήμερα το πρώτο BYD Seal στον δρόμο. Το μπροστά δεν μου πολυ άρεσε στις φωτογραφίες, αλλά από κοντά είναι πολύ εντυπωσιακό! Πάρα πολύ όμορφο αυτοκίνητο!
Άβαταρ μέλους
By markvag
glf έγραψε:Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να κάνουν κράτει οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές, η Liebherr από την άλλη τα πάει πολύ καλά στα ηλεκτροκίνητα φορτηγά για λατομεία.

https://reneweconomy.com.au/fortescue-s ... iant-mines

Να είχε και καλή υποστήριξη στη Β. Ελλάδα... καλά θα ήταν...
Άβαταρ μέλους
By glf
#873539 Πωπω κάθε φορά μου κάνει εντύπωση να παίρνω ένα από τα θερμικά αυτοκίνητα για μέσα στην πόλη. Καταλαβαίνω τι λέγατε παλιά για το "δεν γυρίζω πίσω".

Τις μισές φορές που είμαι στο ηλεκτρικό, έχω ψιλοδυνατά τα ηχεία στο surround (ψιλοδυνατά τα ακούω γιατί δεν έχω και το θόρυβο από μοτέρ) και οδηγάω για διασκέδαση...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#873550 Δεν ακούς εσύ λόγω μουσικής, δεν σ ακούνε και οι απ' έξω λόγω ηλεκτρικού, καλά θα πάει αυτό
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#873553 Κάτω από 16 χιλιάρικα (με την επιδότηση) η τιμή του Leapmotor T.03.
https://www.newsauto.gr/news/i-times-ton-leapmotor-t03-ke-c10-stin-ellada/
Εικόνα

3,62m, 95 άλογα, 37,3KW μπαταρία, αυτονομία 265Km (εώς 395 στην πόλη), 5 χρόνια εγγύηση (8 η μπαταρία).
Αρκετά καλή επιλογή για δεύτερο αυτοκίνητο και δυνατός ανταγωνιστής του Dacia Spring.

Πολύ θετικό ότι αρχίζουμε επιτέλους να βλέπουμε πιο οικονομικά ηλεκτρικά μοντέλα!

Σχετικά με την τιμή του Τ.03, να σημειώσουμε πως η τιμή του στην Κίνα είναι στα 10.000€, ενώ η τιμή στην Ε.Ε. επιβαρύνεται με δασμούς της τάξης του 30%. Μελλοντικά θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της FIAT στην Πολωνία, οπότε λογικά θα μειωθεί και η τιμή του.

Επίσης, η τιμή του στην Ευρώπη ξεκινά από τα 18.900€. Δε έχω βρει ποια είναι η αρχική του τιμή, αλλά η αλήθεια είναι πως περίμενα να έχει ακόμη χαμηλότερη τιμή, λαμβάνοντας υπόψη την κρατική επιδότηση του Κ.Ε.3. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By glf
#873555 Κάπου σε αυτά τα λεφτά πήρα μεταχειρισμένο το Zoe φουλ έξτρα με 52αρα μπαταρία.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#873595 Έχω την εντύπωση ότι το συνολικό ποσό που έδωσες για το ZOE πλησιάζει τα λεφτά του BYD Dolphin και όχι του Leapmotor.