Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#873513 τον τελευταιο καιρο, ειπα να ενταξω το περπατη/τρεξιμο στο πρωινο μου
Βοηθαει και το γεγονος οτι ειμαι σε hybrid φαση στο γγραφειο (3-2)

εχω την "τυχη" να μενω στην Πεντελη, οποτε τα ισιαδια τα ξεχναμε

Η τωρινη διαδρομη ειναι κυκλικη, γυρω στα 3χλμ, ξεκινω με γρηγορο περπατημα σε μεγαλη ανηφορα, (βημα 5,5), φτανω Φουρνο σε 10-15 λεπτα και επιστρεφω κανωντας χαλαρο τζοκινγκ (6,5-7)εμφορτος με ζυμες :lol:
Λιγο με φοβιζει η επιστροφη, γιατι ειναι κατηφορα και γιατι καταπονουνται τα γονατα μου

εχει νοημα να αλλαξω κατι?
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#873518 Καταρχάς συγχαρητήρια για την προσπάθεια!
Πιστεύω σταδιακά θα βοηθούσε να βρεις το ρυθμό εκείνον που σου επιτρέπει να κάνεις όλο το 3άρι όσο πιο γρήγορα χωρίς διάλειμμα. Έτσι έχοντας κατά νου και χρόνους έστω στο περίπου θα έχεις και ένα έξτρα κίνητρο να "πιέσεις".
Αν ο στόχος είναι η απώλεια κιλών/λίπους εφόσον υπάρχει η διαθέσιμη ανηφόρα, κάνε 2 γύρους με γρήγορο περπάτημα, να εκμεταλλευτείς την ανηφόρα εις διπλούν.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#873556 χαχαχαχααχ :lol:
ρε παιδια καποιο κινητρο πρεπει να εχω, ετσι χωρις λογο να τρεχω στα βουνα και στα λαγγαδια?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geralt έγραψε:χαχαχαχααχ :lol:
ρε παιδια καποιο κινητρο πρεπει να εχω, ετσι χωρις λογο να τρεχω στα βουνα και στα λαγγαδια?

Ας τους μωρε, δεν εχουν ιδεα. Φυσικα και το κινητρο ειναι σημαντικοτατο. Ετσι ο αρχικος στοχος ειναι να πας στον φουρνο, να ψωνισεις και μετα ο αντικειμενικος σκοπος ειναι να γυρισεις σπιτι να φας. :lol: :lol:

τι να αλλαξεις; Οσο γινεται πιο ευκολο, στο πηγαινε και μονο μετα θες να φας πριν κρυωσουν, μπορεις να μεγαλωσεις την αποστση κανοντας ζιγκ ζακ στα στενα και να αλλαξεις το ποσοστο τρεξιματος- βαδισματος.

Αυτα και καλη ορεξη :lol: :lol: :innocent: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By DimitriosSs
#873558 Το να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και να κάνεις καθημερινή άσκηση είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς ναhttps://slot-extra-chilli.com/ κάνεις για την υγεία σου. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη μείωση του στρες. Μερικές απλές ασκήσεις κάθε πρωί, όπως τρέξιμο ή διατάσεις, είναι αρκετές για να γεμίσεις ενέργεια και να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου. Η τακτική άσκηση είναι πραγματικά απαραίτητη για σωματική και ψυχική ευεξία.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#873592 Αν αρχίσεις να ασκείσαι τακτικά το συνηθίζεις και το θέλεις και αν δεν το κάνεις σου λείπει. Η πρωινή άσκηση σου δίνει ενέργεια.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#875424 Τρία χρόνια μετά την τελευταία και ιδιαίτερα οδυνηρή συμμετοχή στον Κλασικό (Αυθεντικό πια..) Μαραθώνιο, αποφάσισα φέτος να κάνω άλλη μια τρελή προσπάθεια.
Τρελή, γιατί ξέρω ποιες οι προϋποθέσεις της για μια σωστή συμμετοχή. Δεν είμαι για να βάλω φωτιά στα χρονόμετρα, ούτε καν, αλλά στόχος μου πάντοτε, σ' όλους τους αγώνες, είναι η χαρά που πηγάζει από τη συμμετοχή και τον τερματισμό, χωρίς αυτός να με βρίσκει υπό διάλυση.
Ε, ο τελευταίος, του 2021, με έσκισε. Αλλά ήταν πλήρως δικαιολογημένο. Είχα κάνει το 1/3 της προετοιμασίας και πήγα με την εμπειρία προηγούμενων μαραθώνιων και εν γένει αγώνων. Και φυσικά έφαγα ήττα.

Οπότε φέτος, με όλα τα ψυχολογικά της προηγούμενης φοράς, προσπάθησα να τηρήσω κατά γράμμα το πρόγραμμα. Long runs, τέμπος, ολίγες διαλειμματικές, ανηφόρες, κλπ κλπ. Καλή διατροφή, χημεία όπου έχω έλλειψη (σίδηρος, μαγνήσια, κλπ).

Δώδεκα μέρες πριν τον αγώνα, λίγα τρεξίματα ακόμα, που μαζί με τα τελικά 42+ θα ολοκληρώσουν μια προσπάθεια 600χλμ σε 18 εβδομάδες. Τα βλέπω και τρομάζω, ενθυμούμενος ειδικά και τις πρώτες εβδομάδες Ιουλίου-Αυγούστου μες στο κατακαλόκαιρο. Νιώθω καλύτερα από ποτέ, ελπίζω στον στόχο μου, να χαρώ τον αγώνα και να είμαι ..φρέσκος την επόμενη μέρα :-)

Όσοι άλλοι βρεθείτε στην εκκίνηση, σε οποιαδήποτε απόσταση, καλή απόλαυση!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#889175 Απλή ενημέρωση από τον Μαραθώνιο του Λονδίνου της περασμένης Κυριακής, προς γνώση και συμμόρφωση.
Υγιής γυναίκα ετών 25 στο τελευταίο χλμ άσχημο κάταγμα ισχίου.
Υγιής άντρας 33 ετών στο 14ο χλμ (ή μίλι) άσχημο κάταγμα ισχίου. Θα χρειαστούν χειρουργείο με όλες τις πιθανές επιπλοκές, μήνες αποκατάστασης και ίσως ποτέ να μην φτάσουν ξανά στο 100%.
Αυτά είναι απλά 2 περιπτώσεις που υπέπεσαν στην αντίληψή μου. Πάντα υπάρχουν πολλά περιστατικά στα επείγοντα κατά και μετά από έναν μαραθώνιο. Και δεν εννοώ τρομακτικές φουσκάλες και μαύρα νύχια που πέφτουν ή εξασθενημένους αφυδατωμένους που θέλουν ορρό. Μιλάμε για ανθρώπους των οποίων η ποιότητα ζωής θα αλλάξει για εβδομάδες, μήνες και και για πάντα. Πέραν των εμφραγμάτων που είναι αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι έχουμε και θρόμβους, έχουμε κατάγματα από καταπόνηση (πιο συχνά στα πόδια και ισχία), τρομακτικές αιμορραγίες από το πεπτικό (από μεγάλες ηλεκτρολυτικές διαταραχές), οξεία νεφρική ανεπάρκεια (που μπορεί να φτάσει και σε μόνιμη) που είναι αποτέλεσμα της προβλεπόμενης σε παρατεταμένη άσκηση, μυικής καταστροφής που όμως καταλήγει να μπουκώσει τα φίλτρα των νεφρών.
Θέλει λοιπόν καλή, σωστή προετοιμασία πολλών μηνών (όχι τσάτρα πάτρα σε 2-3 μήνες), σωστά παπούτσια και πολύ σωστό πλάνο ενυδάτωσης διατροφής. Αλλά πάνω από όλα το θάρρος να πεις σταματάω αν ζορίζεσαι και το πράμα δεν μοιάζει να πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο.