- 29 Οκτ 2024, 21:07
Τρία χρόνια μετά την τελευταία και ιδιαίτερα οδυνηρή συμμετοχή στον Κλασικό (Αυθεντικό πια..) Μαραθώνιο, αποφάσισα φέτος να κάνω άλλη μια τρελή προσπάθεια.
Τρελή, γιατί ξέρω ποιες οι προϋποθέσεις της για μια σωστή συμμετοχή. Δεν είμαι για να βάλω φωτιά στα χρονόμετρα, ούτε καν, αλλά στόχος μου πάντοτε, σ' όλους τους αγώνες, είναι η χαρά που πηγάζει από τη συμμετοχή και τον τερματισμό, χωρίς αυτός να με βρίσκει υπό διάλυση.
Ε, ο τελευταίος, του 2021, με έσκισε. Αλλά ήταν πλήρως δικαιολογημένο. Είχα κάνει το 1/3 της προετοιμασίας και πήγα με την εμπειρία προηγούμενων μαραθώνιων και εν γένει αγώνων. Και φυσικά έφαγα ήττα.
Οπότε φέτος, με όλα τα ψυχολογικά της προηγούμενης φοράς, προσπάθησα να τηρήσω κατά γράμμα το πρόγραμμα. Long runs, τέμπος, ολίγες διαλειμματικές, ανηφόρες, κλπ κλπ. Καλή διατροφή, χημεία όπου έχω έλλειψη (σίδηρος, μαγνήσια, κλπ).
Δώδεκα μέρες πριν τον αγώνα, λίγα τρεξίματα ακόμα, που μαζί με τα τελικά 42+ θα ολοκληρώσουν μια προσπάθεια 600χλμ σε 18 εβδομάδες. Τα βλέπω και τρομάζω, ενθυμούμενος ειδικά και τις πρώτες εβδομάδες Ιουλίου-Αυγούστου μες στο κατακαλόκαιρο. Νιώθω καλύτερα από ποτέ, ελπίζω στον στόχο μου, να χαρώ τον αγώνα και να είμαι ..φρέσκος την επόμενη μέρα :-)
Όσοι άλλοι βρεθείτε στην εκκίνηση, σε οποιαδήποτε απόσταση, καλή απόλαυση!
«Πολλοὶ δὲ ἔσονται πρῶτοι ἔσχατοι καὶ ἔσχατοι πρῶτοι»
(Ματθ.ιθ΄30 / Μάρκ.ι΄31)