Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#870752 Το ψυγείο είναι καινούριο; Η ανησυχία είναι μόνο για το κοπανημα ή υπάρχει και πρακτικό πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#870756 @sknipper έχω ψάξει φυσικά πίσω και δεν εχει ποδαράκια. η πόρτα δεν κάνει διάφορα μετά τις 90 μοίρες, επιστρέφει με τον ίδιο τρόπο. στον μεντεσέ δεν βλέπω να μπορώ να αυξομειώσω και δεν θέλω να βάλω χέρι η αλήθεια είναι.

@drdino ναι, καινούριο. είναι άβολο όπως έγραψα γλαφυρά στο αρχικό. σε όσα ψυγεία είχα άνοιγα 90 μοίρες και το έκλεινα εγώ. τώρα όταν θέλω με 2 χέρια να πάρω/αφησω κάτι σκάει πάνω μου ή χτυπάει στη γωνία σε ανοιγμένο εσωτερικό ντουλάπι.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#870757 Σήκωσε την πλευρά που κλείνει η πόρτα.Πχ αν οι μεντεσέδες είναι δεξιά σήκωσε ελαφρώς την αριστερή πλευρά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bill33 έγραψε:Σήκωσε την πλευρά που κλείνει η πόρτα.Πχ αν οι μεντεσέδες είναι δεξιά σήκωσε ελαφρώς την αριστερή πλευρά.
Αν όταν λέει δίπορτο εννοεί δύο πόρτες δεξιά/αριστερά τότε αυτό δεν παίζει. Αν 2 πόρτες πάνω κάτω ναι ας το δοκιμάσει.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#870774 (δίπορτο = η κατάψυξη πάνω)
bill33 έγραψε:Σήκωσε την πλευρά που κλείνει η πόρτα.Πχ αν οι μεντεσέδες είναι δεξιά σήκωσε ελαφρώς την αριστερή πλευρά.
έδωσα έναν πόντο ακόμα στα πίσω πόδια και τελικά η πόρτα σταθεροποιήθηκε με το παραπάνω, σήκωμα μέχρι τη μέση στο αριστερό μόνο ποδαράκι.
bill τι μπίρα πίνεις να βάλω να κρυώνουν?
Άβαταρ μέλους
By bill33
egobrain έγραψε:(δίπορτο = η κατάψυξη πάνω)
έδωσα έναν πόντο ακόμα στα πίσω πόδια και τελικά η πόρτα σταθεροποιήθηκε με το παραπάνω, σήκωμα μέχρι τη μέση στο αριστερό μόνο ποδαράκι.
bill τι μπίρα πίνεις να βάλω να κρυώνουν?

:thumbsup:
Η σκέψη και μόνο φτάνει. :)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#871336 Πλυντήριο Candy 6κιλο GO68 του 2007 εμφάνισε κάτι διαρροές. Αφού δέχτηκα κάποιες πιέσεις :inlove: και είδα ότι διαθέτω κατάλληλο καρυδάκι 7mm που χώραγε εκεί που έπρεπε, το άνοιξα σήμερα και είδα το σωληνάκι (το ένα από τα δύο που φέρνουν νερό μέσα, πίσω πάνω αριστερά) να έχει χτυπηθεί στα πλάγια σε σημείο που είχε ανοίξει. Έκοψα λίγο τη μία άκρη, τράβηξα λίγο από την άλλη μεριά και το κόψιμο τώρα δεν είναι εκτεθιμένο, είναι πάνω στο σφιγκτήρα. Του έκανα μια πλύση με ανοιχτό το καπάκι από πάνω γα να το παρακολουθώ και δεν έχασε σταγόνα. Αυτό όμως που είδα είναι ότι σε χαμηλομεσαίες στροφές ο κάδος κάνει τη μεγαλύτερη μετακίνηση και φτάνει το έρμα πάνω στον κάδο να χτυπάει ακριβώς εκεί στο σωληνάκι και να σπρώχνει όλο το πλυντήριο προς τα αριστερά.
Δεν ξέρω από αναρτήσεις πλυντηρίων, είδα ότι ο κάδος κρέμεται από 1 ελατήριο από κάθε πλευρά και από κάτω ακουμπάει σε κάτι άλλο, ίσως αμορτισέρ, ένα από κάθε πλευρά.
Αναρωτιέμαι φταίει ότι δεν είναι καλά ζυγισμένα τα ρούχα (μερικά βαριά και άλλα πιο ελαφριά) ή μήπως κινείται πιο πολύ από όσο πρέπει επειδή έχουν μαλακώσει τα αμορτισέρ; Και αν το τελευταίο πόσο εύκολα βρίσκονται και πόσο εύκολα αλλάζουν; Το γυρίζεις στο πλάι και το φτάνεις από κάτω χωρίς πολλά λυσίματα ή ελατήρια υπό τάση;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
egobrain έγραψε:σε κεραμικές εστίες παρατηρώ πως δεν μπορούν να δουλέψουν σωστά οι 2 βασικές ταυτόχρονα.
ανάβω τη μεγάλη και τη μεσαία για φαΐ και η δεύτερη υπολειτουργει, ειναι σαν να ζεσταίνει στο 2-3/9.
νόμιζα πως φταίει το συγκεκριμένο μάτι και θα έβγαζα τη συσκευή να δει την αντίσταση κανας μάστορας αλλά το ίδιο μάτι δουλεύει μια χαρά αν δεν έχει άλλο ανοιχτό ή αν αυτό που δουλεύει παράλληλα είναι σε χαμηλή ένταση.
μπέρδεμα..
συνέβη ποτέ σε κάποιον?
η παραπάνω συσκευή άρχισε να υπολειτουργει οπότε πήρα νέες κεραμικές εστίες Gorenje.
ο γρίφος έχει συνέχεια και τον γράφω για να δω αν σε κάποιον λέει κάτι ή αν ειναι τελικά φυσιολογικό.

αυτές τις μέρες είχα πολλά βρασιματα ντομάτας οπότε και ευκαιρία να δω την απόδοση.
είχα ταυτόχρονα ανοιχτά 2 ματια, περίπου 2000W το καθένα, στο τέρμα της έντασης.
ο βρασμός στο μεγιστο του ηταν σταθερά ήπιος (ήθελα να πάρει πιο έντονο βράσιμο) και οι αντιστάσεις ανοιγόκλειναν συχνά.
ο βρασμός έπαιρνε τα πάνω του αν έκλεινα ενα απο τα δύο μάτια και τότε οι αντιστάσεις του δεν έκλειναν τοσο συχνά.
η εταιρεία που μίλησα λέει πως ειναι φυσιολογικό και μπορεί ο αισθητήρας να καταλαβαίνει νωρίτερα οτι έφτασε στο σημείο που πρέπει να κλείσει προσωρινά επειδη εχει διπλα και τη θερμότητα του αλλου ματιού.

ναι η δουλειά αργά ή γρήγορα θα γίνει αλλά αναρωτιέμαι γιατί βγαίνουν και στην καινουρια τετοια χαλινάρια.
απροπό στην κλασική εμαγιέ ηλ. κουζινα που ειχα για χρόνια σε άλλο διαμέρισμα δεν ειχα ποτέ παρόμοιο θέμα έντασης/απόδοσης.
να 'ναι ενεργειακο θέμα των κεραμικών?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#873421 Tι μοντέλο είναι οι εστίες;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#873428 7kw βλέπω είναι άρα δεν θα έπρεπε να έχει θέμα.
Έχει συνδεθεί σωστά; Βλέπω για μονοφασική σύνδεση θέλει και 2 γέφυρες:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#873431 η σύνδεση έγινε με συμβουλές ηλεκτρολόγου.
του έδειξα το παραπάνω με τις γέφυρες και αφού είδε τις φωτογραφίες που βάζω κι εδώ μου είπε πως η σύνδεση είναι σωστή :hmmm:
ΕικόναΕικόνα

η κλέμα ενώνει τα καλωδια της συσκευής (αριστερά) με τα καλώδια του τοίχου
Άβαταρ μέλους
By otso
#873451 Κυριε Γιαννη στην κουζινα , σε φουρνους , εστιες , χρησιμοποιουμε κλεμες πορσελανης .
Άβαταρ μέλους
By bebes
#874946 Εχει καποιος εμπειρία απο συακευή που αφαιρεί τον αέρα απο σακουλάκια και τα σφραγίζει;
Πηρα μια (αυτυχως απο κατάστημα), αλλά δεν ρουφαει καλα τον αέρα και την επέστρεψα.
https://www.skroutz.gr/s/4641525/Severi ... S3604.html

Ψαχνοντας λίγο στις κριτικές, εκτός του οτι είναοι πολύ λίγες, εκει που υπάρχουν οι απόψεις... διίστανται :vava:
https://www.skroutz.gr/s/7612505/Profi- ... 01080.html

Αν κάποιος χρησιμοποιεί και εχει να προτείνει κάποια, θα ήμουν υπόχρεος :s_howdy