Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#872890 Αν είναι να μπει κάνα ευρωπουλινι στην τσεπουλα γιατί όχι; Μεθαύριο μπορεί να ξεθαφτει και καμιά Φλορετα από το υπόγειο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
bibendum έγραψε:Κοροϊδεύεις;

:oops:

@Serf: Ένα MX LR.
Άβαταρ μέλους
By glf
markvag έγραψε:Προφανώς έχεις ένα δίκιο, αλλά αφενός η βλάβη στο μοτέρ στη δεκαετία δεν είναι δεδομένο ότι θα βγει, ενώ η μπαταρία έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Που αυτή τη στιγμή κρατάει πίσω κάποιους (πολλούς; λίγους; δεν γνωρίζω) από την αγορά ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην μεγαλύτερη πτώση των αξιών των ηλεκτρικών ως μεταχειρισμένα...

Συγκεκριμένη διάρκεια ζωής σαν εγγύηση έχω 8 χρόνια ή 160.000 χλμ για να μη πέσει κάτω από το 85% SoH.
Όχι να χαλάσει. Να μη πέσει κάτω από 85%.

Τώρα ποια ακριβώς διάρκεια ζωής φαντάζεσαι να έχει μια μπαταρία που στα 8 χρόνια ο κατασκευαστής εγγυάται το 85%;
Μάλλον καμιά 40αριά χρόνια lol

Το ξαναλέω, οι μπαταρίες θα αλλάζονται επειδή οικονομοτεχνικά θα είναι συμφέρον ΣΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και όχι για επισκευή.

Αυτά για γενικό μπούσουλα.
Φυσικά και ακούω για βλάβες και "βλάβες".

Ιστορία από τα Zoe εντός Ελλάδας αν και δε ξέρω πως μπορώ να την επαληθεύσω.
Είχε ένα Zoe κάποιος κύριος, τα πρώτα μοντέλα και μετά από κάποια χρόνια παρατήρησε μια απότομη πτώση στην εμβέλεια της μπαταρίας. Το πήγε λέει σε μια Ρενώ και του είπανε να αλλάξει τη μπαταρία (την 22αρα) με 7000 Ευρώ.
Την άλλαξε αλλά πάλι τα ίδια, δεν ήταν όπως πριν. Και το πούλησε.
Αυτός που το πήρε πήγε να το δει εξωτερικό συνεργείο που άλλαξε τα ρουλεμαν στο ηλεκτρομοτέρ και επαλήλθε η κατανάλωση όπως πρέπει.
Άβαταρ μέλους
By glf
#872900 Scotch σε βλέπω να φέρνεις Tesla απ'έξω για side-job
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#872901 Δεν είναι κακή ιδέα. Τώρα που έχουμε έναν καλό μπούσουλα... :ninja:

Το συγκεκριμένο πάντως από εδώ θα το πάρω τελικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#872902 Βλέπω να παράγουν συνεχώς οι Κινέζοι τα δικά τους μοντέλα. Δε βλέπω να υπάρχει ακόμα αγορά μεταχειρισμένων σε αυτές τις μάρκες ακριβώς επειδή είναι φτηνά σαν νέα αυτοκίνητα.
Οπότε οι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο μας που δεν έχουν τα πολλά φράγκα (αν είχαν θα είχαν πάρει το Tesla τους) τώρα θα ψωνίσουν Κίνα ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ή Tesla. Και βλέπουμε τη μείωση των τιμών.
Έτσι το βλέπω εγώ.
Στο ελληνικό FB βλέπω όλοι είναι έτοιμοι να παραγγείλουν BYD που δεν έχει αυτοκίνητα να παραδώσει. Ότι φέρει ο εισαγωγέας είναι σίγουρο ότι θα φύγει σε λίγες μέρες.

Όλοι φυσικά ελπίζουν στην επιδότηση (εκτός από μένα).
Άβαταρ μέλους
By glf
glf έγραψε:Συγκεκριμένη διάρκεια ζωής σαν εγγύηση έχω 8 χρόνια ή 160.000 χλμ για να μη πέσει κάτω από το 85% SoH.

Σήμερα έχει 85.700 χλμ το δικό μου και το SoH έχει πέσει πρόσφατα από το 95%.
Εμπειρικά οι χρήστες Zoe που τα μετράνε και τα στέλνουν σε λίστες για να τα βλέπουν όλοι, βλέπουν μια αρχική πρώτη 4-5% στην 3ετία και μετά ο ρυθμός πτώσης μειώνεται, υπάρχει μια σταθεροποίηση στη γήρανση των στοιχείων.

Γενικά για τα χλμ και την ηλικία στο δικό μου είμαι μέσα στο "γενικό σύνολο" στα ZE50 και ZE40 στο SoH.
Άβαταρ μέλους
By markvag
NirApp έγραψε:Η μπαταρια δεν ειμαι σιγουρος πως εχει συγκεκριμενη διαρκεια ζωης. Ουτε ολες οι μπαταριες ειναι ιδιες.

Προφανώς, αλλά αυτό πιστεύει η αγορά σε έναν σημαντικό βαθμό και δεν βοηθιέται από τις διάφορες ιστορίες που κυκλοφορούν.

Επιπλέον, με τις καινούριες μπαταρίες που έρχονται, είναι εξαιρετικά πιθανό οι τωρινές να γίνουν ξαφνικά "προηγούμενης" τεχνολογίας... με ότι αυτό συνεπάγεται σε αξία μεταπώλησης των ήδη υπάρχοντων αυτοκινήτων.

NirApp έγραψε:Αλλα επειδη κανεις δεν ξερει οντως τι γινεται, παρτε ντιζελ οσο προλαβαινετε ακομη για οικονομια, αν και αυτα χαλανε πια, δεν τα φτιαχνουν οπως παλια.

Φυσικά, δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο... :lol: Όπως είπα, θα έπαιρνα ένα ηλεκτρικό σήμερα, απλά όχι αγορά, για τους λόγους που εξήγησα πιο πάνω. Με τις νέες μπαταρίες που βγαίνουν το μόνο που θα με κρατούσε είναι οι υποδομές φόρτισης, καθώς δεν έχω σπίτι που μπορώ να φορτίσω (πολυκατοικία, χωρίς θέση στάθμευσης). Ιδίως δε αν έψαχνα (και μπορούσα να πάρω) ένα δεύτερο μικρό για πόλη, θεωρώ σχεδόν 95% πως θα ήταν ηλεκτρικό.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
markvag έγραψε:
Προφανώς, αλλά αυτό πιστεύει η αγορά σε έναν σημαντικό βαθμό και δεν βοηθιέται από τις διάφορες ιστορίες που κυκλοφορούν.

Επιπλέον, με τις καινούριες μπαταρίες που έρχονται, είναι εξαιρετικά πιθανό οι τωρινές να γίνουν ξαφνικά "προηγούμενης" τεχνολογίας... με ότι αυτό συνεπάγεται σε αξία μεταπώλησης των ήδη υπάρχοντων αυτοκινήτων.

Νομίζω ότι κάνεις μια σειρά από υποθέσεις που σε οδηγούν σε λάθος συμπέρασμα. Είναι όλα θεωρητικά αυτά που λες γιατί τελικά όλα χάνουν αξία κι αν όντως το κόστος αντικατάστασης μιας μπαταρίας τέσλα μετά από 150-200κ κμ ας πούμε είναι μόλις 7κ (=fact από παραπάνω) δεν είναι τόσο κακό.

Το γεγονός είναι ότι τουλάχιστον στα πρώτα 5 χρόνια έχεις τεράστια εξοικονόμηση με ηλεκτρικό.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#872937 Κι εγώ ό,τι γλυτώνω από την κατανάλωση το πληρώνω στα ακριβά σέρβις
Άβαταρ μέλους
By glf
Nikos! έγραψε:Το γεγονός είναι ότι τουλάχιστον στα πρώτα 5 χρόνια έχεις τεράστια εξοικονόμηση με ηλεκτρικό.

Και μη ξεχνάμε τις δωρεάν φορτίσεις που δίνει η tesla σε κάθε νέο αυτοκίνητο.
εκτός βέβαια αν είσαι Θεσσαλονίκη :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Nikos! έγραψε:
Νομίζω ότι κάνεις μια σειρά από υποθέσεις που σε οδηγούν σε λάθος συμπέρασμα. Είναι όλα θεωρητικά αυτά που λες γιατί τελικά όλα χάνουν αξία κι αν όντως το κόστος αντικατάστασης μιας μπαταρίας τέσλα μετά από 150-200κ κμ ας πούμε είναι μόλις 7κ (=fact από παραπάνω) δεν είναι τόσο κακό.

Ποιά πηγή είναι η σωστή; Τα 7Κ ή τα 20Κ;; :hmmm: Δεν γνωρίζω. => αβεβαιότητα στην αγορά.

Επίσης, 7Κ επισκευή σε αμάξι πχ 15 ετών, με αγοραία αξία πχ 10Κ;; => not good... Μάλλον το αμάξι θα πεταχτεί. Τα ΜΕΚ που έχουμε μέχρι τώρα, συνήθως δεν χρειάζονται τέτοιας αξίας επισκευές παρά πολύ αργότερα.

Nikos! έγραψε:Το γεγονός είναι ότι τουλάχιστον στα πρώτα 5 χρόνια έχεις τεράστια εξοικονόμηση με ηλεκτρικό.

< >

Δεν είπα εγώ όχι. Βέβαια, δεν ξέρω πόσο μεγάλη θα ήταν χωρίς τις επιδοτήσεις, αλλά το θέμα που θίγω είναι αρκετά μετά από τα 5 χρόνια του leasing.