- 02 Δεκ 2024, 16:29
Καιρό είχαμε...

Όπως πηγαίναμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη, ξαφνικά άναψαν 3-4 λαμπάκια στο ταμπλό (ABS και κάτι άλλο). Αμέσως μετά άναψαν όλα τα λαμπάκια και πέθανε το ταμπλό. Και μετά και το αμάξι. Ευτυχώς ήμουν σχεδόν σταματημένος για τα διόδια (είχε μια μικρή ουρά), οπότε ανάβω αλάρμ και σταματάω δεξιά (το αμάξι νέκρωσε τελείως, μόνο τα αλάρμ λειτουργούσαν). Έρχεται η οδική, μας μαζεύει (η φωτογραφία από λίγο παρακάτω που χρειάστηκα κάτι από το αμάξι και το κατέβασε λίγο) και το αμάξι πάει στο συνεργείο στη Δράμα.
Διάγνωση; alternator. Χάλασε το alternator, δεν φόρτιζε η μπαταρία και απλά κάποια στιγμή νέκρωσε. Η αλήθεια είναι πως 2-3 φορές μου είχε βγάλει λαμπάκι η μπαταρία, αλλά υπέθεσα πως ήταν η μπαταρία στα τελευταία της (την έχω 3-4 χρόνια αν δεν κάνω λάθος) και πως μία μέρα απλά δεν θα έπαιρνε μπροστά. Ωστόσο, το λαμπάκι έσβηνε πάντα αμέσως και δεν ξανάναβε για βδομάδες. Εν τέλει δεν ήταν η μπαταρία. Προφανώς το alternator ήταν στα τελευταία του και μια δούλευε, μία δεν δούλευε, μέχρι που πέθανε... Μετά από ένα παίδεμα, καθώς έγινε προσπάθεια επισκευής του (για μικρότερο κόστος) χωρίς αποτέλεσμα, αντικαταστάθηκε με μεταχειρισμένο. Αντί 250 ευρωπουλακίων.
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι περίεργη βλάβη για αμάξι 19 ετών (ενηληκιώθηκε η μπεμπέκα μου για τα καλά

), απλά όχι μόνο με πέτυχε σε κακό σημείο (στην εθνική και με τα παιδιά), αλλά, την επόμενη μέρα έμεινε και το αμάξι του πατέρα μου (μία C200 του 2004 με 500+Κ χλμ), οπότε δεν είχα αμάξι... Έτσι, αναγκαστικά (καθώς είμασταν Θεσσαλονίκη και έπρεπε να επιστρέψουμε Δράμα και χρειάζομαι αμάξι καθημερινά) νοίκιασα ένα ένα για μία εβδομάδα (καθώς δεν ήξερα πότε ακριβώς θα επισκευάζονταν το δικό μου). Ευτυχώς είμαστε off season, οπότε το κόστος ήταν € 145 / βδομάδα...
Η συνέχεια στο οδήγησα...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>