Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By glf
#872817 Opel corsa; Ούτε που τα κοίταξα καθόλου..

Νωρίτερα έβλεπα FB μυνημα σε αγγλικό Zoe page. Μια συνταξιούχος κυρία με ZE50 αναρωτιέται αν πρέπει να δώσει το ZE50 της επειδή είναι τώρα 5 ετών αυτοκίνητο και "λένε" πως στην 5ετία καλό είναι να το δίνεις πριν αρχίσουν τα προβλήματα. Πέθανε και ο άντρας της λέει και δε ξέρει ποιον να συμβουλευτεί. Το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει τίποτα μέχρι σήμερα και έχει... 17k miles.

Αυτά είναι αυτοκίνητα να πετύχεις μεταχειρισμένα...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Nikos! έγραψε:Εσύ έχεις βάλει κάτω ζημιές συντήρηση, τέλη και καύσιμο για 10 χρόνια στο πενβε?

Με φώναξε κανείς; :lol:

Από την άλλη σκέψου να έχεις σκάσει πχ 37Κ για Corolla Cross Hybrid και ότι γλιτώσεις σε καύσιμα να τα δώσεις μετά για μπαταρία :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By glf
Scotch έγραψε:Πόσο το δίνει;

Μπήκα να δω πως πάει. Την πέσανε ομαδικώς να μη το δώσει και να κάνει επέκταση την εγγύηση. Case closed :lol:

Μπα τελικά είναι ότι πρέπει για γυναίκες. Και η δικιά μου το γλυκοκοιτάει, όλο αυτό παίρνει τώρα. Στο τέλος θα μαλώσουμε κιόλας :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
dimik έγραψε:
Nikos! έγραψε:Εσύ έχεις βάλει κάτω ζημιές συντήρηση, τέλη και καύσιμο για 10 χρόνια στο πενβε?

Με φώναξε κανείς; :lol:

Πόσες φορές μπορούσα να έχω quote εδώ αλλά είμαι κύριος και κρατήθηκα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#872825 Στην VW ήδη αλλάζουν στοιχεία στις μπαταρίες στα επίσημα.
Είδα μπροσούρα της επίσημης bosch για σετ στοιχείων για prius.
Εμείς (mercedes) ξεκινάμε πιστοποίηση για να γίνουμε οι διαγνώστες battery experts καινα ανοίγουμε επισκευάζουμε μπαταρίες :iconcool: .
Στην αγορά υπάρχουν ήδη μαγαζζιά που επισκευάζουν και μπαταρίες και εξαρτήματα υψηλής τάσης.
Γενικά θα αλλάξουν πολλά στο μέλλον.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Nikos! έγραψε:Κι αν χρειαστεί στη δεκαετία να πληρώσεις ζημιές ύψους 7κ ευρώ σε ΘΕΡΜΙΚΌ συν αλλά τόσα το κόστος καυσίμου?

Τα νούμερα που ακούγονται για τις μπαταρίες είναι ίδιας λογικής με τα νούμερα που ακούγαμε παλιά για μοτέρ σασμάν κλπ.

Εσύ έχεις βάλει κάτω ζημιές συντήρηση, τέλη και καύσιμο για 10 χρόνια στο πενβε?

< >

Προφανώς έχεις ένα δίκιο, αλλά αφενός η βλάβη στο μοτέρ στη δεκαετία δεν είναι δεδομένο ότι θα βγει, ενώ η μπαταρία έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Που αυτή τη στιγμή κρατάει πίσω κάποιους (πολλούς; λίγους; δεν γνωρίζω) από την αγορά ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην μεγαλύτερη πτώση των αξιών των ηλεκτρικών ως μεταχειρισμένα...

glf έγραψε:
Ποια 10 15 χιλιαρικα για μπαταρία;

Πχ

Tesla battery replacements can cost over $20,000, Tesla owners have reported. When one Canadian Tesla owner's battery died in 2023, the company told him a replacement would cost $26,000. Another owner in Scotland received a bill equivalent to $21,000 USD to replace his Tesla's battery after it got damaged by rain.

Και να σημειώσω πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αν είναι αλήθεια ή όχι, σημασία έχει πως η αγορά το φοβάται, κάτι που επηρεάζει πολύ κόσμο.

Προφανέστατα επίσης, αύριο θα αλλάξουν πολλά, ιδίως αν βγουν μαζικά στην αγορά μπαταρίες σαν αυτήν που ξεκίνησε την κουβέντα. Και γι' αυτό τα αυτοκίνητα με τις τωρινές μπαταρίες θα έχουν θέμα με την μεταπώληση
Άβαταρ μέλους
By NirApp
#872844 Η μπαταρια δεν ειμαι σιγουρος πως εχει συγκεκριμενη διαρκεια ζωης. Ουτε ολες οι μπαταριες ειναι ιδιες.
Αλλα επειδη κανεις δεν ξερει οντως τι γινεται, παρτε ντιζελ οσο προλαβαινετε ακομη για οικονομια, αν και αυτα χαλανε πια, δεν τα φτιαχνουν οπως παλια.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
markvag έγραψε:
Προφανώς έχεις ένα δίκιο, αλλά αφενός η βλάβη στο μοτέρ στη δεκαετία δεν είναι δεδομένο ότι θα βγει, ενώ η μπαταρία έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Που αυτή τη στιγμή κρατάει πίσω κάποιους (πολλούς; λίγους; δεν γνωρίζω) από την αγορά ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην μεγαλύτερη πτώση των αξιών των ηλεκτρικών ως μεταχειρισμένα...

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε η βλαβη στο μοτέρ ούτε στη μπαταρία και ούτε και το κόστος.

Επίσης θεωρώ ότι θα βγούνε λύσεις για rebuild στο μέλλον.

Μεταπώληση είναι ένα θέμα αλλά δε ξέρεις πως θα πάει η αγορά στο μέλλον αλλά πέρα από κάποια ειδικά μοντέλα, πενβε 3αρες 10ετιας έχουν χάσει το 50% της αξίας τους. Βλέπω να παίζουν στα 20κ ενώ θυμάμαι έκαναν ένα 40αρι.

Βάλε μέσα όλα τα υπόλοιπα έξοδα (τέλη, ζημιές, βενζίνη) και δες αν τελικά συμφέρει το ηλεκτρικό ή όχι γιατί αν σε 10 χρόνια έχεις χάσει 20κ σε αξία και έχεις δώσει αλλά 20κ εδώ κι εκεί δεν έχει πλάκα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#872878 Δημοσιεύθηκε στο γκρουπ των ιδιοκτητών την 1/5/2024:

Αλλαγή HV μπαταρίας λόγω σφάλματος #BMS_a066 - Επ. 03 (Season finale)

Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως η επισκευή του αυτοκινήτου μου (Model 3 LR 12/2022, 25100 χλμ, χωρίς Acceleration Boost ή κάτι τέτοιο) ολοκληρώθηκε επιτυχώς! Το timeline ήταν ως εξής:
- 9 Απριλίου - Μήνυμα σφάλματος και ενημέρωση service μέσω app
- 11 Απριλίου - Ραντεβού παράδοσης οχήματος
- 12 Απριλίου - Ενημέρωση πως έγινε παραγγελία μπαταρίας
- 24 Απριλίου - Παραλαβή μπαταρίας από το service
- 29 Απριλίου - Ειδοποίηση για παραλαβή αυτοκινήτου

Εν τέλει παρελήφθη το αυτοκίνητο σήμερα, φυσικά άπλυτο για να μην αποσυντονιζόμαστε. Όλα φαίνεται να βαίνουν καλώς λειτουργικά.

Κατά την 20ήμερη διάρκεια της αναμονής και των εργασιών μου δόθηκε από το service όχημα αντικατάστασης Tesla, με πλήρη πρόσβαση στην εφαρμογή και εντελώς δωρεάν φόρτιση σε όλους τους Superchargers. Δυστυχώς χωρίς μεικτή ασφάλεια.

Το τιμολόγιο που μου δόθηκε ανέγραφε τιμή 6.315,03€ καθώς και περίπου 5,5 ώρες εργασίας αξίας 80€ έκαστη.

Λιγότερο από €7k το κόστος της αλλαγής μπαταρίας σε Model 3 long range.
Άβαταρ μέλους
By Serf
Scotch έγραψε:Δεν αξίζει λέμε.
Εγώ περιμένω πάντως το επόμενο. Αν ενδιαφέρεται κανένας για το Y, ας με ενημερώσει. Εννοείται πως είναι σαν καινούργιο...
@HF ακούει;

Για πες!!! Ποιο περιμένεις;;;

Υ.Γ.: Από τέλη Νοεμβρίου διαθέσιμο και το δικό μου που κλείνει 3ετία.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#872884 Τι γίνεται στην 3ετια ;
Είναι λογιστικό ; Μπορεί κάποιος να το αναλύσει ;

Πόσο τα πουλάτε παιδιά ;;; :)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Serf έγραψε:Για πες!!! Ποιο περιμένεις;;;

Με κούρασαν λίγο τα ηλεκτρικά και λέω να πάω σε hybrid για αλλαγή. Έχω παραγγείλει το RAV4.

@vagmag: Εγώ λέω να ξεκινήσω λίγο κάτω από τα 40κ και βλέπουμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
vagmag έγραψε:Τι γίνεται στην 3ετια ;
Είναι λογιστικό ; Μπορεί κάποιος να το αναλύσει ;

Πόσο τα πουλάτε παιδιά ;;; :)

Κλείνει η υποχρεωτική κατοχή του αυτοκινήτου λόγω επιδότησης από το κινούμαι ηλεκτρικά 1.

Τιμή πώλησης δεν έχω κάτσει να αποφασισω. Υπάρχει μόνο ένα κατω όριο βάσει του οποίου βγήκε συμφέρουσα η αλλαγή στην τριετία αντί της εξαετίας.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Scotch έγραψε:
Serf έγραψε:Για πες!!! Ποιο περιμένεις;;;

Με κούρασαν λίγο τα ηλεκτρικά και λέω να πάω σε hybrid για αλλαγή. Έχω παραγγείλει το RAV4.

@vagmag: Εγώ λέω να ξεκινήσω λίγο κάτω από τα 40κ και βλέπουμε.

< >

Κοροϊδεύεις;