Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

0
N/A
1
14%
0
N/A
0
N/A
4
57%
0
N/A
1
14%
1
14%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By edmond
#872678 Ναι όντως, το άνωθι δείχνει τον ρυθμό που είχαν αυτοί οι 2 και ήταν απλά flat out σε όλο τον αγώνα.
Θα περίμενα όμως από τον λεκλέρκ να κάνει μια βουτιά όσο και να το ρίσκαρε στο τέλος της μεγάλης ευθείας. 20τόσους ξέρωγω γύρους στο ίδιο τέμπο, έπρεπε να είχε κάνει κάτι.
RB σε ελεύθερη πτώση, θεωρώ ξέσπασμα την απόδοση του πέρεζ, το κατασκευαστών πέταξε ήδη και πιο...πειστικά θα λεγα, βοηθούσης και της στούκας του τσέκο φυσικά.
Αρχίζει και σκάει χαμόγελο για μας, από κει που παλεύαμε τριτοτέταρτοι, έχουμε βάλει στόχο την RB και ότι ήθελε προκύψει από κει και πέρα-->νταξ δεν έχουμε αυταπάτες.
Γκεάκο ακόμα σφιγμένος είσαι?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#872679 Πως να περνουσε ρε συ ο Λεκλερ? Η πισω αεροτομη του Πιαστρι ηταν transformers...Απο Μοντσα στην ευθεια γινοταν κανονικη στην υπολοιποη πιστα.
Συγχαρητηρια και για τους 2 τιτλους. Μονο αν τα κανουν οι Μαξακοι και ο Ταυροι ενοχλουν. Τωρα ειμαστε καλα :roll: :roll:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#872681 Και που σαι ακόμα Εδμονδιε.

Το γαρ πολυ της σφιξεως... :(

Μιας και ξαναείδα καλύτερα την φάση της στούκας ( από onboard) ο Σμουθ Οπερεητορ έχει ευθεία το τιμόνι σε ολη την διάρκεια του τζαρτζαρισματος, ορθώς ο διαιτητής άφησε ελεύθερη την φάση να εξελιχθεί.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#872682 Γκεάκο για βούτηγμα λέω ή έστω να δείξει ότι ρισκάρει, έτσι αγχώνεται ο -όποιος- μπροστινός και σκάει κανά μπλοκαρισματάκι. Τέσπα.
Για την αεροτομή δεν ξέρω να σου πω, αν βγει κάτι επίσημο δεν νομίζω πως θα μείνει το πράγμα έτσι.
Για τη στούκα δεν νομίζω πως έχω ακούσει κάτι για φταίξιμο του σάινθ. Είναι μπροστά από τον τσέκο ο οποίος τσέκος δεν δέχτηκε να στριμωχτεί αριστερά όπως τον πήγαινε σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό ο δικός μας.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#872683 Γιατι να βγει κατι για την αεροτομη? Με τοσο κλαμα το 2023 και την αρχη του 2024 ειπαν να το στησουν ετσι να χασει ο μισητος Μαξ. Ε να το πετιεται!!!
Άβαταρ μέλους
By axel12p
edmond έγραψε:Γκεάκο για βούτηγμα λέω ή έστω να δείξει ότι ρισκάρει, έτσι αγχώνεται ο -όποιος- μπροστινός και σκάει κανά μπλοκαρισματάκι. Τέσπα.
Για την αεροτομή δεν ξέρω να σου πω, αν βγει κάτι επίσημο δεν νομίζω πως θα μείνει το πράγμα έτσι.
Για τη στούκα δεν νομίζω πως έχω ακούσει κάτι για φταίξιμο του σάινθ. Είναι μπροστά από τον τσέκο ο οποίος τσέκος δεν δέχτηκε να στριμωχτεί αριστερά όπως τον πήγαινε σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό ο δικός μας.

+ 1000
Δεν ένιωθες ότι ο Λεκρερκ θέλει να προσπεράσει, ούτε μια κίνηση που να δείχνει ότι το προσπαθεί.
Ο Πέρεζ τι να στριμωχτεί, δύο λωρίδες είχε ελεύθερες δεξιά του και αυτός εκεί ευθεία... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#872690 Από πού να περασει ρε παιδια; Αφου ο αλλος επαιρνε απο νωρις την εσωτερικη και εκλεινε την πορτα. Ακριβως ο,τι επρεπε να ειχε κανει και ο Leclerc οταν ηταν μπροστα.

Μονο αν εμπαινε στην ευθεια πιο κοντα και περνουσε απο την εξωτερικη καθαρα πριν τα φρενα.

Δες και τη φαση Leclerc-Perez ποσο πλεονεκτημα εχει οποιος καβατζωσει την εσωτερικη.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#872694 Τη |λογοκρισία| την παραδέχτηκε ο Λεκλέρκ.
Ότι στην αρχή του 2ου στιντ το πήγαινε μαλακωσά με τη σκληρή όσο ήταν κρύα, να τη ζεστάνει ομαλά, γιατί τη φόβοταν μιας και δεν είχε γράψει αρκετούς γύρους στις ελεύθερες.
Οπότε έτσι έδωσε το περιθώριο στον Αυστραλό να μπει στο DRS, αλλά κυρίως να περάσει εύκολα...
Μετά πίστευε ότι θα βρει τρόπο να περάσει πάλι, αλλά μάταια.
Πάντως δεν έχω δει τόσα χρόνια να κατηγορούν το Λεκλέρκ ότι δεν προσπαθεί το προσπέρασμα.
Νομίζω υπερβάλετε στο ότι ήταν άτολμος.
Είναι σαφές ότι η Φερράρι δεν μάζευε την ταχύτητα που έπρεπε σε σχέση με τη Μακλάρεν στο τέλος της τεράστιας ευθείας, παρότι στην αρχή της πολλές φορές τον είχε κοντά.
Μας βγήκε πολύ γρήγορη η Παπάγια ακόμα και στις ευθείες...

Ο Πιάστρι μετά από 1.5 σεζόν αξιοπρεπούς παρουσίας, κάποιων καταπληκτικών αγώνων, αλλά και πολλών καρπαζιών από το Νόρρις, εκεί λίγο πριν από το μέσο της φετινής σεζόν άρχισε να βγάζει μάτια σταθερά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Το φοβερό είναι ότι έχει μια απίστευτη ψυχραιμία, είναι κουλ, δείχνει ταπεινός και καλό παιδί, αλλά το βλέπεις στις λεπτομέρειες των αντιδράσεων του ότι το παιδί είναι μέσα του κίλερ.
Είναι φάτσα για θρίλερ με ανατροπή πλοκής, που στο τέλος αυτός ο ευγενής που κάνεις δεν του το 'χει είναι ο σάικο.
Δεν λέω το ίδιο για το Μαξ, γιατί η επιθετικότητα και η παθογένεια κάνουν μπαμ από μίλια μακριά και με το καλημέρα.
Αν ποτέ έχουν κόντρα για κούπα αυτοί οι δύο σε βάθος ολόκληρης σεζόν, θα δούμε τρέλα πράγματα...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#872695 O Leclerc είπε δύο |λογοκρισία|. Δεν ήταν αργότερος από τον Πιάστρι, ξεκάθαρα. Αν δεν είχε περάσει εκεί ο Πιάστρι θα είχε ξανακάνει στοιχειώδη διαφορά ασφαλείας και θα κέρδιζε. Αλλά το πρώτο στιντ του δημιούργησε τη σιγουριά ότι θα έβγαινε κερδισμένος στο long run. Aυτό αποδεικνύεται από το team radio ότι οι άλλοι πιέζουν σαν τρελοί ενώ αυτός κάνει διαχείριση. Άρα εκεί θα μπορούσε να φτιάξει μία διαφορά 1.2" να είναι ασφαλής. Ακόμα και όταν έφαγε το προσπέρασμα εμένα που φάνηκε ένας οδηγός που ήταν 100% σίγουρος πως αργά ή γρήγορα θα βρισκόταν μπροστά, απλά και μόνο επειδή φρέναρε στο καθαρό ενώ ο Πιάστρι φρέναρε στα marbles. Aυτό μας φέρνει στη δεύτερη |λογοκρισία|. Ότι ήταν επιλογή να μην τον νοιάξει αν φάει προσπέρασμα από τον Πιάστρι και όχι κακή άμυνα, γιατί έτσι θα έβγαζε όλο το στιντ ενώ και καλά ο Πιάστρι δε θα το έβγαζε.

Κακή εκτίμηση και κακή απόδοση. Αυτά όμως δε συγκρίνονται με τη βούτα του Κάρλος από την εξωτερική στη 2 που έφερε όλα τα άλλα. Δηλαδή, έλεος. Φυσικά από τη μεριά του ήξερε ότι αμέσως μετά την 3 θα είχε ράδιο να αφήσει τον Λεκλέρ 0.99" απόσταση άρα δε θα είχε άλλη ευκαιρία. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ στο φινάλε; Στο γκαραζιέρηδων που κακά τα ψέματα είναι ο ρεαλιστικός στόχος της παρηγοριάς αν τερμάτιζε 3ος θα είχε η Μάκκα -6, η RBR +8 και η Φεράρι +15. Δηλαδή 470 - 464 - 440. Πολύ άλλη εικόνα από αυτήν που έχουμε τώρα μόνο και μόνο επειδή ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο δεν μπορεί να αποδεχθεί τη θέση του και την πραγματική του αξία.

Η πραγματική είδηση όμως είναι ότι αποδεικνύεται πως στις μικρές κατηγορίες υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο. Μετά τον Ράσελ και τον Νόρις υπήρξε μία περίοδος πλήρους απαξίωσης της Φ2 με την είσοδο αποκλειστικά και μόνο pay drivers ή βάσει εθνικότητας. Λατίφι pay driver, Τσουνόντα γιαπωνέζος, Ζου κινέζος, Σάρτζαν Αμερικάνος, Μαζέπιν και pay και Ρώσος (τότε μετρούσε), Μικ βίσμα. Ακόμα και η RBR που παραδοσιακά ανεβάζει οδηγούς στην Φ1 έχει πάθει ένα ανόητο κόλημα με τον χάχα, λες και θα ξαναγίνει ποτέ καλός ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ καλός χάνιμπατζερ αχαχούχα και μαζί με τον Πέρες τρώνε δύο θέσεις τζάμπα. Άλλες δύο τζάμπα θέσεις το δίδυμο της Χάας, άλλες δύο το δίδυμο της Άστον, άλλες δύο το δίδυμο της Ζάουμπερ, άλλες δύο το δίδυμο της RB. To μισό γκριντ αν δεν ξαναμπει σε μονοθέσιο δε νομίζω να λείψει σε κανέναν. Μακάρι να αλλάξει αυτό, να δούμε κανέναν νέο έστω και αν φάει τα μούτρα του. Από τον Στρολ, τον Ρικ και τον Μάγκνουσεν χίλιες φορές.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#872699 Τον αγώνα τον έχασε ο Leclerc και τον κέρδισε ο Piastri, ήταν φανερά πιο γρήγορος ο Μονεγασκος, όπως γράψατε.
Εν τω μεταξύ πάλι την έκαναν την παπαρια στην στρατηγική στην McLaren και το έσωσε ο Norris που έκανε μια ωραία μαγκνουσια στον Τσέκο.
Και στο καπάκι οι Φερραρικοί κατάφεραν να χάσουν την πρωτοπορία, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται. 1-1 οι χαρισμένες νίκες στους 2 τελευταίους αγώνες.

Ήρθε και η στούκα στο τέλος και έδεσε το γλυκό.
Σε όλο αυτό μόνο ο Κόρτο θα μπορούσε να βρει φταίξιμο του Sainz.
Extra bonus reward o Max που έκανε pit stop και έμεινε με το πουλί στο χέρι! :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:

ΥΓ: Ποιος μπορεί να μου εξηγήσει γιατί δεν βγαίνει κανονικό SC στο τέλος; :shifty: :rant:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#872708 Ο Λεκλερκ εφαγε μια προσπεραση που δεν περιμενε, θεωρουσε οτι ειναι μακρια ο Οσκαρ αλλα δεν ηταν τελικα.
Οπως ακριβως ειχε κανει στον Περες στο Λας Βεγκας, οποτε θα επρεπε να ειναι υποψιασμενος.

Απο εκει και περα ο Οσκαρ εκλεινε τοσο την εσωτερικη που χωρος να χωθει δεν υπηρχε, περιμενε το λαθος, την φθορα των ελαστικων αλλα τελικα αυτος ειχε θεμα στο τελος.

Εξαιρετικος αγωνας απλα και μονο γιατι η RB δεν ειναι αυτο που ηταν.

Για εμενα το οδηγων δεν παιζεται γιατι δεν ειναι ενας ο δυνατος αλλα 3. Ο Μαξ ειναι ασφαλης οσο τερματιζει στην 5δα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#872712 Αν τερμάτιζε 1ος ο λάντος χθες με τον μαξ 5ο, άααντε οι πιθανότητες να πήγαιναν από το 0.0000087% στο 0.0087%.
Θεωρώ δεδομένο ότι ο μαξ θα τερματίζει 5άδα, όσο και κατρακύλα να έχει φάει.(μήπως δεν φτάνει η 5άδα? :shifty: )