Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
g8777 έγραψε:Pipine ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο να πετυχεις τετοια ΜΩΤ. Ο συμφορουμιτης coupeass εχει πιασει κοντα στα 200 ΜΩΤ (Υπενθυμιζω, Αγρινιο-Λευκαδα σε 45 min).

Στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη ο δρόμος είναι σχεδόν ευθεία. Άλλωστε, τις συνθήκες τις βλέπεις και στο σχετικό βίντεο. Καθόλου κίνηση, καλός δρόμος, γιατί να μην πας γρήγορα; Ακόμη και στον Μαλιακό, στη Στυλίδα, άνετα πας με 120-130 αν δεν έχει κίνηση. Δες το βίντεο της επιστροφής από Βέροια από 1:10 μέχρι 1:20. Είμαι με 3 άτομα στο αυτοκίνητο και έχει αρκετή κίνηση (ειδικά κοντά στην Αθήνα), ενώ πουθενά δεν πήγα πάνω από 150. Ακόμη κι έτσι έκανα περίπου 4 ώρες μέχρι Πέτρου Ράλλη, ενώ στον Μαλιακό πήγαινα άνετα με 100+ και προσπερνούσα όταν υπήρχε χώρος.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By JBT
g8777 έγραψε:Pipine ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο να πετυχεις τετοια ΜΩΤ. Ο συμφορουμιτης coupeass εχει πιασει κοντα στα 200 ΜΩΤ (Υπενθυμιζω, Αγρινιο-Λευκαδα σε 45 min).

Κοντά στα 200 μωτ έχουμε κι άλλοι :s_cool , αλλά σε μικρά σχετικά κομμάτια (κάτω από 100 χλμ φυσικά).

Όταν ακούω 150 μωτ για 500 χλμ... Ναι έχουμε νικητή :s_roses
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#87310 Από το άλλο forum το γράφω. Μην το παίρνετε εγωιστικά. Δεν έχω γράψει πουθενά ότι είμαι ο πιο γρήγορος, ούτε καν ότι είμαι γρήγορος δεν έχω γράψει. Τονίζω συνέχεια ότι ήταν ιδιαίτερες συνθήκες: 26 Δεκεμβρίου, τα φανάρια στην Πέτρου Ράλλη ήταν με πορτοκαλί που αναβοσβήνει, πέτυχα το φανάρι στον Κηφισό πράσινο, μέχρι Αφίδνες ήμουν μονίμως αριστερή με 120 εντός πόλης και 140-150 μετά την Μεταμόρφωση (έβρεχε και έτρεχα να αποφύγω τον χιονιά που ερχόταν από Νότο). Αφίδνες - Σχηματάρι, όντως, πήγαινα τελική συνέχεια ή και πιο πάνω στις κατηφόρες. Εκεί κέρδισα τον χρόνο που έχασα εντός πόλης (όχι τα 2-3 λεπτά της βενζίνης). Μετά, όταν πέρασα την Τραγάνα, ο δρόμος ήταν εντελώς άδειος, οπότε για κάποιο διάστημα, και μέχρι την Στυλίδα, πήγαινα πάλι 160 συνεχώς (τόσο ήθελα να κρατήσω). Βόλο και Λάρισα με τις ευθείες πήγαινα τελική, όπου μπορούσα. Τέμπη πήγα +20-30 του ορίου, ίσως και λίγο παραπάνω στις ευθείες, όσο υπάρχουν. Κατερίνη τελική, εύκολα λόγω δρόμου, και Θεσσαλονίκη, στην περιφερειακή, 130+.

Δεν ήταν κάτι δύσκολο, ακριβώς λόγω συνθηκών. Ο κανονικός χρόνος, αν πας με τα όρια (εντάξει, εκτός Μαλιακού), είναι 4,5 ώρες για το Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Στο βίντεο από Βέροια πηγαίνω με 120-140 και κέρδισα 10-20min χωρίς να μετράμε την κίνηση που με καθυστέρησε και λίγο. Σκέψου με άδειο δρόμο, άδειο αυτοκίνητο και να πηγαίνεις 150 συνέχεια. Πιο δύσκολο είναι, ακόμη και σήμερα, να κανείς Αθήνα - Άρτα σε 4:15, παρά 3:30 Αθήνα -Θεσσαλονίκη.

Ξεκινάμε μαζί με ξάδελφο (και οικογένειά του) και κάνουμε ταξίδι Αθήνα - Άρτα, πριν τα έργα Κορίνθου - Πατρών. Εγώ με το Astra, αυτός με Nissan Sunny του '85. Το ταξίδι έγινε κάπου το 2000-2002. Κάναμε 4:15 με ferry. Σήμερα, με Golf TSi προσπαθεί και με το ζόρι φτάνει τον ίδιο χρόνο περνώντας παράκαμψη Αγρινίου και Άρτας με 200+. Οι συνθήκες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, γενικά.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#87325 Δε σε φτάνει ο Πιπινος;;; :x
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
g8777 έγραψε:Εχει μεγαλη οικογενεια ο ξαδερφος;

5 άτομα ήταν αυτοί στο Nissan και 2 εμείς στο Astra. Πολύ καλό ταξίδι τότε. Είχαμε ξεκινήσει 4:00 και δεν είχε πουθενά κίνηση. Έξω κρύο (κάπου 5 βαθμούς είχε), αλλά καθαρός ουρανός με ήλιο να βγαίνει σιγά-σιγά, στεγνός δρόμος, καθόλου έργα, το ferry το πετύχαμε ακριβώς πριν φύγει, όλα καλά, μόνο που πηγαίναμε για το μνημόσυνο του παππού...

Στο Αθήνα - Κόρινθος πηγαίναμε 130 σταθερά. Στο Κόρινθος - Πάτρα 110-120. Στο Αντίρριο - Άρτα 90-110. Ο χρόνος έγινε άνετα.

Ας γράψει, όμως, και κανείς άλλος. Θέλω να δω τον χρόνο του nass στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
CARυοθραύστης έγραψε:

Κοντά στα 200 μωτ έχουμε κι άλλοι :s_cool , αλλά σε μικρά σχετικά κομμάτια (κάτω από 100 χλμ φυσικά).

Όταν ακούω 150 μωτ για 500 χλμ... Ναι έχουμε νικητή :s_roses

150 είναι για καλά για τα σαπάκια που οδηγάς :iconcool:

Εικόνα

:s_cool
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
pipinos1976 έγραψε:Ας γράψει, όμως, και κανείς άλλος. Θέλω να δω τον χρόνο του nass στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ.

Όταν κάνει ο nass το Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν κρατάμε ρολόι, ημερολόγιο κρατάμε. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#87381 Καλος ο δρόμος αθηνα - Θεσσαλονίκη ακομα και στο πέταλο ;
Με δεδομένο τα πολλα σημεία που κόβεις αρκετά, τα πολυπληθή διόδια και το μέτριο σε πολλα σημεία οδόστρωμα είχες 150 μεση ;
Πήγαινες δηλαδή με 180+ στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και ολα αυτα με ενα 1400αρη άστρα ;;;;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#87385 Ποιος nass τωρα. Το παιδι μια μαλαματινα ξεκινησε να μας φερει απο την Θεσ/νικη και μας βγηκε ξυδι ΤΟΠ. Σε παρακαλω τωρα.
Pipine ειχατε ντυθει καλα με τοσο κρυο;
Άβαταρ μέλους
By elvet
#87388 Εγώ πάντως, έχοντας σώας τας φρένας, προσφέρομαι να μετέχω σε αντικειμενική 3μελή επιτροπή αξιολόγησης αποδείξεων διοδίων και προσδιορισμού-επικύρωσης αντίστοιχης εξαγώμενης από αυτών ΜΩΤ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#87422 εαν πας γρηγορα με οποιοδηποτε εβο Αθηνα Θεσσαλονικη θες 3 ρεζερβουαρ.Οταν λεμε γρηγορα οχι με 180-220,αλλα οσο παει.
Το πρωτο γεμισμα στην Λαμια,το δευτερο μετα τη Λαρισα και θα φτασεις με 1/4 Θεσσαλονικη.
Και με το ρενω 5 gt παλι 3 γεμισματα ηθελε(50 λιτρα ρεζερβουαρ) το τελευταιο δεν προλαβαινε να το ρουφηξει,αλλα εφτανε κατω απο τη μεση.
Το 306 ηθελε 2 και εμενε μισο το δευτερο ρεζερβουαρ.Το 306 χωρις προγραμμα.
Παντως ειναι γεγονος οτι χρονους πλεον δυσκολα βγαζεις λογω κινησης.Παλιοτερα ηταν ευκολοτερο/συχνοτερο παρολο τους χειροτερους δρομους.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
red_monster έγραψε:Καλος ο δρόμος αθηνα - Θεσσαλονίκη ακομα και στο πέταλο ;
Με δεδομένο τα πολλα σημεία που κόβεις αρκετά, τα πολυπληθή διόδια και το μέτριο σε πολλα σημεία οδόστρωμα είχες 150 μεση ;
Πήγαινες δηλαδή με 180+ στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και ολα αυτα με ενα 1400αρη άστρα ;;;;

Το είχα εξηγήσει και παλαιότερα αυτό.
Αντιγράφω από εδώ: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=3635&start=585

Μαλιακό μπορείς να πας με αρκετά, ακόμα και Στυλίδα και Καραβόμυλο πας χαλαρά με 120 εκτός από 1 Km εντός Στυλίδας που θα κόψεις στα 100 για σιγουριά μην ανάψει κόκκινο το φανάρι.
Πλαταμώνα άνετα πας με αρκετά επίσης, πχ Νέους Πόρους αν ξέρεις ότι δεν υπάρχει μπλόκο είναι μια ευθεία, άρα άνετα πας με 120 επίσης. Στις στροφές θα κόψεις σίγουρα, αλλά η απόσταση αυτή είναι πολύ μικρή.
Τέμπη πήγαινεις χαλαρά με 120 στις ευθείες και 80 στις στροφές. Μάλιστα βγαίνοντας από διόδια προσπέρασα 5 αυτοκίνητα που πήγαιναν αργά και μετά ο δρόμος ήταν τελείως άδειος.
Βάλε και μερικές ευθείες που έφτανα 190 και κάλυψαν το χρόνο που χάθηκε σε διόδια και στροφές, οπότε ο χρόνος είναι εφικτός.

Να τονίσω, επίσης, ότι η χάραξη στους Πόρους (Παλαιούς και Νέους) ήταν τότε πολύ καλύτερη από σήμερα και μέχρι Ραψάνη. Δηλαδή, στην "ευθεία" των Πόρων, αν ξέρεις ότι δεν υπάρχει μπλόκο σήμερα πας με 100 φυλαγμένα γιατί δεν υπάρχει χώρος για ελιγμό, ενώ τότε ο δρόμος ήταν σε επίπεδο Κορίνθου - Πατρών πριν τα έργα, οπότε τα 120 τα έπιανες άνετα και χωρίς φόβο (εκτός του μπλόκου).

Επίσης, πιο κάτω:

Από το σπίτι μου μέχρι Καυταντζόγλειο είναι περίπου 510-515 Km. Πες 520 για να είμαστε εύκολοι στους υπολογισμούς. Με 160 σταθερά κάνεις 3h15min. Σε αυτά πρέπει να προσθέσεις το χρόνο που χάνεις σε διόδια και όπου κινείσαι πιο αργά (είπαμε, κίνηση δεν υπήρχε, άρα δεν πήγα πιο αργά από 80 πουθενά εκτός 2-3 Km που ήταν οι στροφές σε Τέμπη και Πλαταμώνα), οπότε χοντρικά πρόσθεσε 30min. Μετά, αφαίρεσε τα σημεία που πήγα πάνω από 160 (πχ Κατερίνη, Λάρισα, Μαλιακός κτλ), οπότε έχεις ένα κέρδος 15 min περίπου, άρα ο χρόνος βγαίνει περίπου όσο σου είπα. Αν τώρα ήταν 3h20min ή 3h30min δεν το εξετάζω γιατί δεν κοίταξα αν έφυγα από το σπίτι 6:45 ή 6:43 ή 6:48, ούτε αν έφτασα 10:20 ή 10:30 με τις καθυστερήσεις για 2 φορές καύσιμα και παράκαμψη διοδίων Λεπτοκαρυάς.

Όπως βλέπεις γράφω ακριβώς τα ίδια, μόνο που θυμόμουν λάθος το "σουβλάκι" στα διόδια και έγραψα 7 ενώ ήταν μόνο 5 τα αυτοκίνητα. Ο χρόνος ήταν ακριβώς όσος έγραψα, δηλαδή 6:45-6:50 αναχώρηση και άφιξη 10:20-10:25 μαζί με όλες τις καθυστερήσεις (2 φορές καύσιμα, Νίκαια και Κορινός, και παράκαμψη Λεπτοκαρυάς).

Ευχαριστώ.