Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
drdino έγραψε:Fake news είναι, συζήτηση της ΕΕ είναι και αναπαράχθηκε σαν τετελεσμένο. Προσωπικά το βρίσκω απίθανο, ειδικά στα narrow body αεροπλάνα που ο χώρος στα ντουλαπάκια δεν είναι επαρκής.

Βρίσκω χαζό τον όρο στην aegean είναι το Light, που σου επιτρέπει είτε χειραποσκευή (άρα την βάζεις από πάνω) είτε προσωπικό αντικείμενο (μικρό-το βάζεις από κάτω).
- Αν επιλέξεις να πάρεις χειραποσκευή σου μένει ελεύθερος χώρος στα πόδια που θα μπορούσες να βάλεις ένα μικρό backpack ή κάτι άλλο μικρό
- Αν επιλέξεις να πάρεις προσωπικό αντικείμενο (πχ backpack) δεν σε αφήνουν να το βάλεις πάνω. Αφού μ$@%$@ γ@λότσα αν είχα αποσκευή πάνω θα την έβαζα

Έχω σταματήσει πλέον να "κυνηγάω" πτήσεις με aegean, γύρισα πάλι σε blue. Απλώς εξαργυρώνω όποτε μπορώ τα μίλια που έχω μαζέψει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#871788 Ναι είναι χαζό. Αλλά δεν μου φάνηκε να ελέγχουν αν έχεις βαλιτσάκι σύν τσαντάκι/σακίδιο. Αυτό που τους νοιάζει είναι αν το αεροπλάνο είναι ψιλογεμάτο που ξέρουν ότι δεν χωρανε όλα να πείσουν μερικούς να τα δώσουν για το αμπάρι χωρίς χρέωση ή να τα ζυγίσουν ώστε να βγάλουν και καμιά δεκάρα. Εγώ χθες που είχα να δώσω και βαλίτσα τους είπα από την αρχή μήπως θέλετε να πάρετε και την μικρή δωρεάν; Την πήραν και γλύτωσα το κουβάλημα, αφού έτσι κι αλλιώς θα περίμενα βαλίτσα, τι μία τι δύο.

Αλλά μου έσπασαν μια σκληρή βαλίτσα, δεν μου έχει ξανατύχει τόσο μεγάλη ζημιά, μιλάμε για 30+ πόντους χαράδρα κατά μήκος της μεγάλης επιφάνειας, να μπαίνουν δάχτυλα εύκολα, συν μια μικρή ρωγμή κοντά στο χερούλι. Το δήλωσα, το καταγράψαν και έβγαλαν φωτογραφίες, μου έδωσαν αριθμό "πρωτοκόλλου" και σήμερα πήρα την εταιρεία να συνεννοηθώ, μου έστειλαν συνδέσμους να διαλέξω από 2 μοντέλα σε 3 μεγέθη και 1-2 χρώματα, επέλεξα ενώ μιλούσαμε και περιμένω να έρθει σπίτι μου αύριο. Μόλις συνειδητοποίησα ότι με αυτές τις ζημιές έχω 3 βαλίτσες που δεν έχω πληρώσει και αυτή θα είναι η 4η.
Επίσης έχω την εντύπωση ότι το υλικό στις σκληρές κάνει τη διαφορά. Μάλλον οι πολυπροπυλενίου και οι ABS είναι πιο ανθεκτικές από τις πολυκαρβονικές.
Άβαταρ μέλους
By fokion
cabala10 έγραψε:............................
πως να μην ατονησουν οταν δεν θελουν να σκασουν λεφτα να φερουν και αλλα αεροσκαφη και ολο και ολο τα ιδια βλεπουμε?

Ας απαντησω και σε αυτο.

Προφανως ειναι τα ιδια και τα ιδια διοτι
Εχεις ξαναδει αερομαχια με 2 ραφαλ απο τη Γαλλία
Εχεις ξαναδει 787 dreamliner να περναει
Εχεις ξαναδει 3 σμήνη ( Ελβετους Σ. Αραβες. Ισπανους )
Εχεις Ξαναδει το ρομεο στατικό και ισως σε επιδηξη ( διαθεσιμότητες γαρ)
Εχεις ξαναδει στατικό το Αντονοβ 26
Εχεις ξαναδει επιδηξη απο ζευγος των νεων εκπαιδευτικών 346
Εχεις ξαναδει εικονική αερομαχία rafale με f 16.
Εχεις ξαναδει στατικό το ΑΣΕΠΕ ( πτητικό ναι το εχεις ξανα δει και θα το ξαναδεις )
Εχεις ξαναδει τα ελικοπτερα της πυροσβεστικής να κανουν περατζαδα ( ναι εδω εχει "αν κι εφοσον" διοιτι αν υπαρχουν φωτιες προφανως δεν....... )

Για το ιταλικό Φ35 δε μιλαω γιατι μιεχ στατικο τι να μας πει....

και φετος επειδη ειμαστε τσιπιδες και δε "σκαμε λεφτα" διαθεσαμε δωρεαν τεντες για αναμνηστικά σε οποιες μοιρες ζητησαν... αν και δεν ειναι τομεας μου πρεπει να ειναι καμια 15αρια....

Και ιδιαιτερως για την Σχολή Ικαρων εχει διατεθει ΔΩΡΕΑΝ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ απο υλικοτεχνική υποδομή για την προβολή της στα νεα παιδια.

Για τους συλλογους ΑΜΕΑ που θα ερθουν επισεις ΔΩΡΕΑΝ, ειπαμε..... "δε σκαμε λεφτα"....

Κι το κλεινω εδω με δυο σχόλια.

1. ΦΥΣΙΚΑ και καλουμε ΚΑΘΕ χρονο "οτι πεταει κι οτι κινηται" και RED kai FRECCE και τους Αμερικάνους ( επιασε το "κολπο" περσι οπου ειμασταν ενα απο τα 3 airshow ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ που πήγαν με το f35) και και και......
Πρεπει ομως να γινει και αντιστοιχα αποδεκτό.

2. Οποιος νομιζει οτι δεν το κανουμε καλα, "ιδου η ροδος........." put your money were your mouth is που λενε...

ΥΓ. Για λογους σεβασμου προς το φορουμ δεν θα υπαρξει απο εμενα καμια περεταιρω απαντηση επι αυτου του θεματος
Άβαταρ μέλους
By cabala10
fokion έγραψε:
cabala10 έγραψε:............................
πως να μην ατονησουν οταν δεν θελουν να σκασουν λεφτα να φερουν και αλλα αεροσκαφη και ολο και ολο τα ιδια βλεπουμε?

Ας απαντησω και σε αυτο.

Προφανως ειναι τα ιδια και τα ιδια διοτι
Εχεις ξαναδει αερομαχια με 2 ραφαλ απο τη Γαλλία
Εχεις ξαναδει 787 dreamliner να περναει
Εχεις ξαναδει 3 σμήνη ( Ελβετους Σ. Αραβες. Ισπανους )
Εχεις Ξαναδει το ρομεο στατικό και ισως σε επιδηξη ( διαθεσιμότητες γαρ)
Εχεις ξαναδει στατικό το Αντονοβ 26
Εχεις ξαναδει επιδηξη απο ζευγος των νεων εκπαιδευτικών 346
Εχεις ξαναδει εικονική αερομαχία rafale με f 16.
Εχεις ξαναδει στατικό το ΑΣΕΠΕ ( πτητικό ναι το εχεις ξανα δει και θα το ξαναδεις )
Εχεις ξαναδει τα ελικοπτερα της πυροσβεστικής να κανουν περατζαδα ( ναι εδω εχει "αν κι εφοσον" διοιτι αν υπαρχουν φωτιες προφανως δεν....... )

Για το ιταλικό Φ35 δε μιλαω γιατι μιεχ στατικο τι να μας πει....

και φετος επειδη ειμαστε τσιπιδες και δε "σκαμε λεφτα" διαθεσαμε δωρεαν τεντες για αναμνηστικά σε οποιες μοιρες ζητησαν... αν και δεν ειναι τομεας μου πρεπει να ειναι καμια 15αρια....

Και ιδιαιτερως για την Σχολή Ικαρων εχει διατεθει ΔΩΡΕΑΝ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ απο υλικοτεχνική υποδομή για την προβολή της στα νεα παιδια.

Για τους συλλογους ΑΜΕΑ που θα ερθουν επισεις ΔΩΡΕΑΝ, ειπαμε..... "δε σκαμε λεφτα"....

Κι το κλεινω εδω με δυο σχόλια.

1. ΦΥΣΙΚΑ και καλουμε ΚΑΘΕ χρονο "οτι πεταει κι οτι κινηται" και RED kai FRECCE και τους Αμερικάνους ( επιασε το "κολπο" περσι οπου ειμασταν ενα απο τα 3 airshow ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ που πήγαν με το f35) και και και......
Πρεπει ομως να γινει και αντιστοιχα αποδεκτό.

2. Οποιος νομιζει οτι δεν το κανουμε καλα, "ιδου η ροδος........." put your money were your mouth is που λενε...

ΥΓ. Για λογους σεβασμου προς το φορουμ δεν θα υπαρξει απο εμενα καμια περεταιρω απαντηση επι αυτου του θεματος

1)ναι
2)θα πληρωνα για a380 η 747 τωρα dreamliner σαν να βλεπω 777
3)4 στον αρχαγγελο
4)εχει διαφορα δηλαδη που το βλεπαμε πριν ενω δεν ηταν ρομεο?
5)οχι το εχω δει να πεταει αλλωστε αν βγαλεις τους κινητηρες δεν ειναι δα και τιποτα σοβαρο
6)θα δω τον νοεμβριο φανταζομαι αλλα δεν με σκουζει να σου πω
7)ναι ασε που δεν την λες και αερομαχια ετσι εχουν παψει να κανουν αερομαχιες απλα πετανε σε χαμηλες ταχυτητες
8)θα το αλλαζα με τα χιλια με ενα cl415 (θα ελεγα και ντακοτα αλλα πολλα ζηταω με του κηφηνες πολιτικους) αλλα ναι το ειχα δει καπως μακρυα βεβαια καθοτι ειχαν βαλει τα κιγκλιδωματα στα 10χλμ απο το αεροσκαφος
9)ε ναι προφανως

μα το θεμα ειναι πως οπως λενε οι αμερικανς ιν ορντερ το μεικ μονευ γιου χαβ το σπεντ μονευ
Άβαταρ μέλους
By Chris
#872493 Φωκίωνα, έχει πολύ περπάτημα από το πάρκινγκ μέχρι τα seat and shadow? Έριξα μια κλωτσά σε μια ανοξείδωτη γωνία και έσκισα την πατούσα, κουτσαινω. Να κάτσω σπίτι μου?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#872501 Τι σου έφταιξε η γωνία;

Περαστικά

Btw τι ρόλο βαράει ένα αεροσκάφος της Ολυμπιακής παρκαρισμένο δίπλα στην Βουλιαγμένης στο Ελληνικό; Για χάζι;
Άβαταρ μέλους
By Chris
Dimitris_P έγραψε:Τι σου έφταιξε η γωνία;

Περαστικά

Δε με πάει σήμερα.. 2 ώρες μετά, κάτι είχα χαζοφορτωσει στο προτ παγκαζ και είχα βάλει πρόχειρα την εταζερα μέσα κάθετα, ανοίγω να το αδειάσω και πέφτει με φορα η εταζερα στο ίδιο πόδι :yahoo: με ξέρανε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#872536 Τελικά περπατάω. Ωραία είναι. Εκτός από τον cringy σχολιαστή. Και τα db της μουσικής. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όλα τα outdoor events πρέπει να έχουν ένταση μουσικής επιπέδου ιμπιζας
Άβαταρ μέλους
By bill33
fokion έγραψε:crintzy??? :) :) :)
και να φανταστεις την εχουμε πιο χαμηλά απο παλια......... :) :) :)

Περαστικάααααααααααα

Αστον αυτόν,γέρασε πριν την ώρα του.
:innocent:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#873155 Τρωκτικό σε γεύμα επιβάτιδας οδήγησε σε έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους

Η παρουσία ενός τρωκτικού στο γεύμα που προσφέρθηκε σε επιβάτιδα, κατά τη διάρκεια πτήσης της Scandinavian Airlines (SAS) από το Οσλο με προορισμό τη Μάλαγα, οδήγησε σε μη προγραμματισμένη προσγείωση του αεροσκάφους στην Κοπεγχάγη.

«Είτε το πιστεύετε, είτε όχι. Μια κυρία δίπλα μου… άνοιξε το φαγητό της και ένα ποντίκι πετάχτηκε έξω», έγραψε στο Facebook ο Τζάρλε Μπόρεσταντ, εκ των επιβατών της εν λόγω πτήσης.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις διαδικασίες μας, πραγματοποιήθηκε αλλαγή αεροσκάφους» και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Μάλαγα με άλλη πτήση.

«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια», δήλωσε. «Εχουμε καθιερώσει πρωτόκολλα για τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης επανεξέταση των προμηθευτών μας, για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», πρόσθεσε.

Οι αεροπορικές εταιρείες είθισται να απαγορεύουν αυστηρά την επιβίβαση τρωκτικών στα αεροσκάφη, μεταξύ άλλων λόγω του κινδύνου πρόκλησης βλάβης στα ηλεκτρικά καλώδια.

Σημειώνεται πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα ποντίκι προκάλεσε αναστάτωση σε πτήση. Το 2017, πτήση της British Airways από το αεροδρόμιο Χίθροου, με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο, απέτυχε να απογειωθεί αφού εντοπίστηκε ένα ποντίκι στο αεροσκάφος.

Μετά από καθυστέρηση που διήρκεσε 4 ώρες, βρέθηκε αεροσκάφος αντικατάστασης. Εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο γεγονός κόστισε στην εταιρεία περίπου 250.000 λίρες.

Πηγή: The Guardian
https://www.kathimerini.gr/world/563230 ... roskafoys/