Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By DAP
#84387 Πριν χρονια αλλα θα μου μεινει αξεχαστη..........Μπαινω στην Εθνικη απο του ΤΣΑΦ ( η διασταυρωση Κατω Κηφισιας που τοτε ακομα ειχε ανοιγμα) προς Αθηνα και βρισκω μποτιλιαρισμα.....Ανυπομονος προλαβαινω να μπω στον παραδρομο και φτανω σε μηδεν χρονο στη γεφυρα της Μεταμορφωσης οπου και συνεχιζεται το μποτιλιαρισμα....Αποφασιζω να παω δυτικα προς Παρνηθα μπας και βρω κανα παραλληλο της Εθνικης.Μπερδευομαι,χανομαι σε χωματοδρομους και χωραφια και ξαφνικα ξαναβλεπω την Ε.Ο.Ψαχνω,βρισκω δρομο και μπαινω...100 μετρα απο κει που βγηκα,κανα μισαωρο και βαλε η διαρκεια του τουρ..... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By otso
#84396 δεν παει στον DAP αλλα γενικα διαβαζοντας πιστευω οτι ο τιτλος του τοπικ επρεπε να ειναι Ο πόνος, ο χρόνος κι η δύναμη! και τα φιδια.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#85921 Ξεκινάω από Κηφισιά να πάω μια φίλη στα ΚΤΕΛ. Είναι 23/12 με έξοδο, χωρίς, όμως, έντονα σημάδια στα Β.Π. Βγαίνω στην Ε.Ο. και την βρίσκω εντελώς άδεια. Ο χρόνος πίεζε, ο δρόμος ήταν άδειος, οπότε αποφάσισα να το πατήσω. 2α σπάσιμο, 3η σπάσιμο, 4η σπάσιμο, αλλαγή σε 5η στα 165km/h (εκεί τελειώνει η 4η) και αρχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε και άνετα. Ξαφνικά, αφού έχουμε κάνει 2-3km συναντώντας μόλις 2-3 αυτοκίνητα, βλέπουμε από μακριά την Ε.Ο. σαν ένα απέραντο parking. Φρένα και... μετά από 2,5 ώρες φτάσαμε στα ΚΤΕΛ, φυσικά έχοντας χάσει το λεωφορείο...!!!

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#86085 2001, έχω πάει να προσκυνήσω στον Όσιο Δαβίδ στη Βόρεια Εύβοια κι έχω ιδιαίτερο μάθημα στη Βουλιαγμένη σε 2 ώρες και 45 λεπτά. Σαββατιάτικο μεσημεράκι άνοιξης. Δεν είμαι στο μοναστήρι αλλά ακόμα πιο μακριά: στο σημείο που ασκήτεψε ο Άγιος, οπότε έχω να διανύσω κάμποσο χωματόδρομο και μετά άσφαλτο για να φτάσω στο μοναστήρι κι από εκεί να ξεκινήσω για Αθήνα. Αναγκαστικά πρέπει να πάω από Ποτάμι και παραλιακή, αφού δεν υπάρχει ακόμα Αττική Οδός.
Όχημα ένα τρίλιτρο Peugeot 607, V6 μοτέρ, πληρωμένες βενζίνες, φρέσκα λάστιχα. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι τις πιθανές δικαιολογίες που θα ξεφουρνίσω για την αργοπορία, οπότε αδιαφορώ πλήρως για το ρολόι. Οι δύο μοναδικές βεβαιότητες είναι ότι θα αργήσω κι ότι θα πηγαίνω τάπα παντού, πάντα μέσα στα πλαίσια της λογικής.
Πολύ σβέλτος ρυθμός λοιπόν στα βουνά, προσπερνάω όπου μπορώ, κάπου θυμάμαι ότι με έπιασε και ψιλόβροχο. Βγαίνω στην Εθνική κι αρχίζω τελικιάσματα. Δηλαδή με έκοβαν και το ξανασανίδωνα. Θυμάμαι ότι χτύπησα τα 240 κοντερίσια και μάλλον όχι μόνο μία φορά. Η κίνηση στο Ποτάμι ήταν ανέλπιστα χαλαρή και το ρολόι έγραψε 2 και 15. Όχι μόνο έφτασα εγκαίρως στο μάθημα, αλλά πήγα από το σπίτι για να φάω και να αλλάξω.

Η άλλη ακραία ιστορία ήταν ακολουθώντας τον Τσιγκρή, θα την γράψω κάποια άλλη στιγμή όμως. Μία την φορά.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
pipinos1976 έγραψε:Αφού θέλει ο g8777 να βάλω μερικά, θα τα βάλω:

1. Τελευταίο καλό Αθήνα - Θεσσαλονίκη 3:25 καθαρός χρόνος (χωρίς 2 ανεφοδιασμούς και παράκαμψη Λεπτοκαρυάς). Μαζί με αυτά 3:35. Μιλάμε για 26/12/2008, οπότε η Ε.Ο. ήταν τελείως άδεια και εντός Αθήνας δεν βρήκα ψυχή στο δρόμο. Έτρεχα γιατί από πίσω ερχόταν το χιόνι και έπρεπε να προλάβω να φτάσω πριν αρχίσουν οι χιονοπτώσεις που με πρόλαβαν όταν ανέβαινα Δράμα μετά από λίγες ημέρες.

.

Χωρίς 2 ανεφοδιασμούς, μια παράκαμψη, το χρόνο στα διόδια, το χρόνο για καφέ/κατούρημα/σνακ/ορεκτικά και κυρίως, το χρόνο επιταχύνσεως κλπ κλπ....

Με τι όχημα ήθελες 2 ανεφοδιασμούς ? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
red_monster έγραψε:Χωρίς 2 ανεφοδιασμούς, μια παράκαμψη, το χρόνο στα διόδια, το χρόνο για καφέ/κατούρημα/σνακ/ορεκτικά και κυρίως, το χρόνο επιταχύνσεως κλπ κλπ....

Με τι όχημα ήθελες 2 ανεφοδιασμούς ? :dizzy:

Ο χρόνος είναι όπως τον έχω γράψει ακριβώς. Γέμισα στο βενζινάδικο της BP επί της Πέτρου Ράλλη (ακριβώς πριν το Κρατικό της Νίκαιας) και ξανά στον Κορινό. Έκανα παράκαμψη Λεπτοκαρυάς, άρα έχασα 5min περίπου + άλλα 5min οι δύο ανεφοδιασμοί που, ειδικά ο 2ος στον Κορινό, κράτησαν αρκετά (λόγω κάρτας που πρέπει να περάσω και τους πόντους).

Το Astra έχει 52L δεξαμενή. Αν ξεκινήσω από Αθήνα και πηγαίνω με 160 (ας υποθέσουμε ότι είναι και ίσιωμα χωρίς ανηφόρες κτλ) σταθερά, όπως προσπαθούσα να το κρατήσω (+/-10), θα είχα μία κατανάλωση περίπου 10L/100km. Άρα, οριακά θα έφτανα Θεσσαλονίκη. Βάλε, όμως, ότι υπάρχουν ανηφόρες, λίγο οι επιταχύνσεις στα διόδια, λίγο κανένα προσπέρασμα στον Μαλιακό και τα Τέμπη (εκεί πέρασα - κατά Bayern7 - σουβλάκι ένα bunch of cars - με το 1ο να είναι BMW με πινακίδες Βουλγαρίας - φεύγοντας από τα διόδια και έμεινα μόνος στο δρόμο) και η κατανάλωση ήταν αρκετή για να ανάψει λαμπάκι λίγο πριν τον Κορινό, άρα είχα μέσα 6-7L (ανάλογα με την κλίση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο). Γέμισα, λοιπόν, για να είμαι σίγουρος ότι θα φτάσω Θεσσαλονίκη, αλλά και για να είμαι γεμάτος για το ταξίδι προς Δράμα που θα έκανα τις επόμενες ημέρες.

Μην σου φαίνεται παράξενη τέτοια κατανάλωση. Στο ταξίδι Πρέβεζα - Αθήνα που έχω αναφέρει σε πιο πάνω δημοσίευση, είχε ανάψει λαμπάκι πριν φτάσω σπίτι και ήταν ~400km απόσταση, άρα είχα κατανάλωση 11+L/100km. Τότε, όμως, είχα γεμίσει Αθήνα και, πρόσεξε, εδώ είναι το καλό, είχα κάνει, εντός Αθήνας (καλοκαίρι με μηδενική κίνηση γιατί ήταν κάπου 15/8) περίπου 950km. Αντιστοίχως, επιστρέφοντας πίσω προς Πρέβεζα, το ταξίδι ήταν πάλι με οριακή οδήγηση (4:15, όμως, γιατί έχασα το καράβι*) και μου άναψε λαμπάκι στην Αμφιλοχία, δηλαδή δεν είχα κάνει ούτε 350km με 45L (υπολογίζω ότι ανάβει με 7L μέσα), άρα είχα κατανάλωση σχεδόν 13L/100km.

Πάντως, για να λέμε και την αλήθεια, σήμερα, με τον δρόμο Κόρινθος - Πάτρα σε κακό χάλι πηγαίνω Κερατσίνι - Χωριό σε 4:30, φυσικά, χωρίς κίνηση στο δρόμο, αλλά και χωρίς να πηγαίνω πουθενά πραγματικά γρήγορα και πιεσμένα (Αθήνα - Κόρινθος 120-150, Κόρινθος - Πάτρα 90-120, Αντίρριο - Άρτα 80-120 στον επαρχιακό και 120-150 στα νέα κομμάτια). Η γέφυρα έχει μειώσει τρομερά τον χρόνο του ταξιδιού, αφού πριν, αν ήσουν Ο τυχερός, θα έχανες 15min στο καράβι με συνηθισμένο χρόνο τα 30min. Αν, δηλαδή, το Κόρινθος - Πάτρα ήταν έτοιμο ο χρόνος, έτσι κι αλλιώς θα ήταν 4:00. Αυτό, παλιά, αν έβρισκες άδειο δρόμο το έκανες και μόνος σου, οπότε να πώς κερδίζεις το χρόνο.

Ευχαριστώ.

* Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, στην προηγούμενη δημοσίευση, για να μην γίνω πολύ προκλητικός (και μετά αρχίσουν οι επιθέσεις), είχα γράψει 4:15, αλλά ο πραγματικός χρόνος ήταν 3:45 (με ferry, όπου μπήκα τελευταίος και βγήκα 1ος) με το Πάτρα - Αθήνα να γίνεται σε ένα εκπληκτικό 1:20 με το δεδομένο ότι η Κακιά Σκάλα δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Πήγαινα, όμως, στο όριο (διευκρίνηση: παντού και σε όλη την διαδρομή) και πολλές φορές και εκτός αυτού (αν περνάς από τα χωριά στην Αμφιλοχία και στην Άρτα με 150 σε όριο 50 είναι κάπως επικίνδυνο, όπως και το να περνάς την Πέτρου Ράλλη με 100++). Δες το βίντεο με τις στροφές στο Μενίδι, κάνε το πολύ χειρότερο γιατί: (α) ήμουν μόνος στο δρόμο, (β) είχα άδειο αυτοκίνητο, ενώ στο βίντεο κουβαλάω και μια τηλεόραση που κάνει τούμπες πίσω, (γ) ήταν πρωί με καθαρό δρόμο και τρομερό κράτημα, (δ) είχα όρεξη, (ε) η 100άρα κόστιζε 1,099€/L κι εγώ δούλευα με ιδιαίτερα, είχα πάρει και μια υποτροφία (να πώς βγήκε το αυτοκίνητο), οπότε ήταν η 1η φορά που είχα χρήμα να ξοδέψω, οπότε καταλαβαίνεις γιατί τα γράφω αυτά.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#87191 Να πω ότι και εγώ έχω χρειαστεί 2 ανεφοδιασμούς στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη (για την ακρίβεια μέχρι Σέρρες), αλλά ήμουν με RX8, και είμασταν αρκετοί RX8κηδες μαζί και πηγαίναμε για την πίστα, οπότε είμασταν όλοι λίγο "σβέλτοι" :shifty: , εξ'ου και ο σχετικά χαμηλός χρόνος (<4 ώρες, όχι τρομερά πράγματα βέβαια) και η τρελή κατανάλωση (~18lt/100χλμ έβγαλα αν θυμάμαι καλά, και αυτό σε εθνική οδό :s_crazy )
Άβαταρ μέλους
By nass
#87198 2 ανεφοδιασμούς Αθήνα-Θεσσαλονίκη (χωρίς να μετράει αυτός στην Αθήνα) έχω κάνει και γω (Λαμία και Κορινό αν θυμάμαι καλά) σε ταξίδι με σοβαρά αντικοινωνικές ταχύτητες :)
18 lt/100 ? :svivhaha:
Χρόνο δε γράφω, όταν γράφει ο edit[mod] τις σύντομες, περιεκτικές και to the point δημοσιεύσεις του οι υπόλοιποι καλό είναι να σιωπούν :lipsealed: :rtfm: :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
red_monster έγραψε:Μεση ταχύτητα για το αθηνα Θεσσαλονίκη ;

Μιλάς για το 1.400αρη άστρα ;

180 με τελική οχήματος 180 :shifty:

<
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
red_monster έγραψε:Μεση ταχύτητα για το αθηνα Θεσσαλονίκη ;

Μιλάς για το 1.400αρη άστρα ;

Χοντρικά 520km (από σπίτι σε σπίτι) σε 3,5 ώρες. Κάτι λιγότερο από 150km/h ΜΩΤ. Είναι οριακός χρόνος με αυτό το αυτοκίνητο γιατί έγινε με τελείως άδειο δρόμο, οπότε στα δύσκολα κομμάτια δεν είχα (εκτός του προσπεράσματος στα διόδια Τεμπών) κανέναν μπροστά μου. Πιστεύω ότι, αν είχα ήδη καύσιμο από Αθήνα, αν δεν έκανα παράκαμψη Λεπτοκαρυάς και πήγαινα λίγο πιο αργά, ώστε να μην βάλω καθόλου καύσιμο, θα γινόταν 3:15-3:20 που είναι το κάτω όριο για αυτό το αυτοκίνητο.

Για να ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα. Ξεκίνησα από Αθήνα χωρίς καύσιμο, γι' αυτό έβαλα αμέσως (Νίκαια), άρα, ουσιαστικά, έκανα έναν ανεφοδιασμό και όχι δύο. Απλά ο χρόνος αυτός ήταν εντελώς χαμένος γι' αυτό το ανέφερα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
JasonLouk έγραψε:180 με τελική οχήματος 180 :shifty:

<

Αυτό, που συνεχώς αναφέρετε ορισμένοι για ειρωνεία, είναι ΜΩΤ που είχε υπολογίσει ο REALZEUS (αν δεν κάνω λάθος) για την διαδρομή Αφίδνες - Σχηματάρι παίρνοντας ως δεδομένη την ορθότητα της ώρας που έγραφαν οι αποδείξεις των διοδίων. Δεν το έχω αναφέρει πουθενά εγώ, γιατί, πολύ απλά, ούτε καν ασχολήθηκαν με τους επιμέρους χρόνους. Άρα είναι άκυρος ο τρόπος που προσπαθείς να με πλήξεις.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#87237 Pipine ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο να πετυχεις τετοια ΜΩΤ. Ο συμφορουμιτης coupeass εχει πιασει κοντα στα 200 ΜΩΤ (Υπενθυμιζω, Αγρινιο-Λευκαδα σε 45 min).
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
nass έγραψε:Χρόνο δε γράφω, όταν γράφει ο μάστορας της παπαρολογίας, περιαυτολογίας, κενολογίας και μπαρουφολογίας τις σύντομες, περιεκτικές και to the point δημοσιεύσεις του οι υπόλοιποι καλό είναι να σιωπούν :lipsealed: :rtfm: :s_howdy

Αναφέρεσαι σε εμένα, όπως καταλαβαίνω; Απάντησε, σε παρακαλώ, με ναι ή όχι και μην αρχίσεις τα πονηρά: αν έχεις τη μύγα, εγώ γενικά μίλησα κτλ.

Καλό είναι, όμως, να διορθώσεις τη γλώσσα σου, όπως και τον χαρακτήρα σου, γιατί έτσι δείχνεις ότι είσαι ένας ακόμη bully του πληκτρολογίου ή ίσως και troll που προκαλεί, όπως στο άλλο forum, για να μιλήσω κι εγώ, όσο άσχημα μιλάς, ώστε να υπάρχει δικαιολογία για διαγραφή. Δεν θα σου κάνω τη χάρη, όμως. Απλά θα σε αφήσω να κυλάς στον κατήφορο του μίσους μόνος σου.

Ευχαριστώ.