Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
EDDIE_147 έγραψε:Ο Γκαρλαντ είναι ικανός να τον ψειρίσει γύφτος και να ανεβάσει στόρι - 'Μόλις έζησα μια βιωματική/πολιτιστικη εμπειρία. Πόσο γαματο να γνωρίζεις νέες κουλτούρες'

Είχα συμμαθητή ρομά πιο δυνατό στην κατανόηση κειμένου από εσένα.

EDDIE_147 έγραψε:Είναι κωμικό να φαντασιώνεται κάποιος ότι οι ίδιοι θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο και αυτό δεν γίνεται γιατί δεν έχουν λεφτά για τετράδιο ή επειδή τους διώχνουν από τα σχολεία λόγω φυλετικού ρατσισμού.

Κωμικό είναι να γράφεις ψευτιές και να μπορείς να κάνεις ακόμα login. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#871859 Μήπως ήτανε 'σοβαρός χρυσαυγίτης' αντί για ρομά ο συμμαθητής;

Μπερδεύεσαι με κάτι τέτοια συνήθως.

Αξιόλογη προσπάθεια γενικά, Μαρκοβάγγο δεν φτάνεις πάντως.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#871862 Ναι όντως.
Το να παρουσιάζεις ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα ως φυλετικό ή ως μια πολιτιστική λεπτομέρεια είναι συζήτηση λουκούμι.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#871871 Μισό να βοηθήσω την κουβέντα τότε
α. τρόπος ζωής, παραδόσεις τρόπου ζωής, ευκαιρίες, συνθήκες ζωής και η επίδραση αυτών στους ανθρώπους --> κοινωνική προσέγγιση
β. μα είναι Ρομά, αυτοί έτσι είναι και δεν αλλάζουν, εδώ μέχρι και οι Αλβανοί ενσωματώθηκαν --> φυλετική προσέγγιση

Το ποιοι το βλέπουν το κοινωνικό αυτό θέμα (εδώ συμφωνούμε) ως κοινωνικό πρωτίστως ζήτημα το οποίο έχει απολήξεις σε ζήτημα ασφάλειας και παραβατικότητας(άρα ένα από τα αποτελέσματα), και ποιοι κοιτάνε την παραβατικότητα(το αποτέλεσμα) και τη συνδέουν μόνο με τη φυλή(αίτιο κατ αυτούς) μπορεί κανείς να το διαβάσει στα προηγούμενα.

Μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#871885 Κλασσική απάτη και ακόμα πιο κλασσικό θύμα.
https://www.protothema.gr/greece/articl ... ron-rodou/

Αραγε θεμελιώνεται αποπειρα δωροδοκίας σε τέτοιες περιπτώσεις;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Red Garland έγραψε:Εικόνα

Red Garland έγραψε:Μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο;

Ναι.
Αν μπορείς τσέκαρε λιγο με το φίλο σου το Ρομα -
Το ψειρισμα στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου είναι κατάλοιπο της στεπας ή homage σε κάποια πιο καινούρια παράδοση;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#871936 Ψίχουλα.

Ασχετο:

50-100 εκατομμύρια είναι η χασουρα του κράτους κάθε χρόνο από eshops που φοροδιαφευγουν υφαρπαζοντας το ΦΠΑ (και γι'αυτό το λόγο κατατάσσονται πρώτοι στις λίστες των marketplaces)

Εσύ αγοράζεις από τον φθηνότερο στο skroutz ή όχι;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
Χρήστος Λάππας έγραψε:Από εσένα περίμενα καλύτερα επιχειρήματα.

Για του λόγου το αληθές: https://www.protothema.gr/greece/articl ... -se-ulika/

Και εγώ από εσένα περίμενα να μην υποστηρίζεις τελειωμένα τρολάκια επί το έργον αλλά το κάνεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
saxon_747 έγραψε:Εσύ αγοράζεις από τον φθηνότερο στο skroutz ή όχι;

Ναι γιατί με καλύπτει το skroutz marketplace και δεν είναι δουλειά μου να ελέγξω το κάθε κατάστημα.

Btw τα περισσότερα καταστήματα έχουν αυξήσει τις τιμές τους στο marketplace από το να το έπαιρνες από το site τους

Επίσης λέει τον Οκτώβρη το skroutz θα κόψει την άλλη παρουσίαση καταστημάτων στο skroutz (το μπλε λινκ δες το στο κατάστημα) και θα εφαρμόσει μόνο marketplace. Φασισταριο επειδή μπορούν
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Dimitris_P έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Εσύ αγοράζεις από τον φθηνότερο στο skroutz ή όχι;

Ναι γιατί με καλύπτει το skroutz marketplace και δεν είναι δουλειά μου να ελέγξω το κάθε κατάστημα.

Btw τα περισσότερα καταστήματα έχουν αυξήσει τις τιμές τους στο marketplace από το να το έπαιρνες από το site τους

Επίσης λέει τον Οκτώβρη το skroutz θα κόψει την άλλη παρουσίαση καταστημάτων στο skroutz (το μπλε λινκ δες το στο κατάστημα) και θα εφαρμόσει μόνο marketplace. Φασισταριο επειδή μπορούν

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ίσως είσαι και συνένοχος. :shifty:

Από τη μια λοιπόν οι γύφτοι είναι μίασματα της κοινωνίας γιατί κλέβουν χαλκό αξίας 5εκ, από την άλλη "δεν είναι δουλειά μου αν ο επαγγελματίας που προτιμώ κλέβει 50εκ " (γιατί από αυτό κερδίζω και εγώ) ας κάνει κάτι το κράτος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:
Η λυση υπηρχε παλια, αν παρανομησεις στερηση πολιτικων δικαιωματων για Χ χρονια και στερηση επιδοματων (αυτο το προσθετω εγω). Ο λογος που οι Ρομα αφηνοντε να κανουν οτι θελουν ειναι γιατι πουλανε ψηφους. Προφανως καμμια κυβερνηση δεν θα τους στερησει τα πολιτικα δικαιωματα σημερα.

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Μόνο όμως στους 2500 που είναι μέλη συμμοριών; Αυτοί οι 2500 είναι που βγάζουν βουλευτές; :hmmm:

Red Garland έγραψε:Κωμικό είναι να γράφεις ψευτιές και να μπορείς να κάνεις ακόμα login. :s_wink

Το ακόμα πιο κωμικό είναι ότι σε λίγο θα σκούζει για "ελευθερία λόγου", ιδεολογικές κυριαρχίες, κτλ... :lol: :lol:

EDDIE_147 έγραψε:Ναι όντως.
Το να παρουσιάζεις ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα ως φυλετικό ή ως μια πολιτιστική λεπτομέρεια είναι συζήτηση λουκούμι.

ΑΝ ήθελες να διαβάσεις τι γράφεται, θα είχες συνειδητοποιήσει πως το πρόβλημα παρουσιάζεται ως φυλετικό από αυτούς που λένε πως οι Ρομά δεν θέλουν να προσαρμοστούν, είναι στραβοί, όλοι είναι απατεώνες, κτλ... Αλλά εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιστρέφουμε την πραγματικότητα για να πούμε την ανοησία μας. :lol:

saxon_747 έγραψε:
Από τη μια λοιπόν οι γύφτοι είναι μίασματα της κοινωνίας γιατί κλέβουν χαλκό αξίας 5εκ, από την άλλη "δεν είναι δουλειά μου αν ο επαγγελματίας που προτιμώ κλέβει 50εκ " (γιατί από αυτό κερδίζω και εγώ) ας κάνει κάτι το κράτος.

Μήπως τελικά οι επιχειρηματίες έχουν κάτι γενετικό που τους κάνει να κλέβουν; :hmmm: :shifty: :shifty: