Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#871847 Εγώ μπορώ να βάζω βαθμολογία στην τελευταία τρύπα στο Shenzhen και να το βλέπουν οι άλλοι για να πάρουν μια άποψη.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#871851 Αντί φοροαπαλλαγής θα μπορούσε το κράτος να πει:
- Φορολογία για εισόδημα από ενοικίαση x%
- Τέλος βραχυπρόθεσμης ενοικίασης 5%

Πρακτικά να δημιουργήσει μία σταθερή διαφοροποίηση σε φορολογικό επίπεδο που να ευνοεί τη μακροπρόθεσμη ενοικίαση. Διαφορετικά, σε τρία χρόνια που θα λήξουν οι ενεργές φοροαπαλλαγές, πάλι στη βραχυπρόθεσμη θα επιστρέψουν οι ιδιοκτήτες..
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#871852 Πάντως, αν εχεις νοικάρη που σε πληρώνει και είσαι ικανοποιημένος, γιατι να πας να μπλέκεις με τη βραχυχρόνια;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#871853
Hellenic tifosi έγραψε:Πάντως, αν εχεις νοικάρη που σε πληρώνει και είσαι ικανοποιημένος, γιατι να πας να μπλέκεις με τη βραχυχρόνια;

Αν το ακινητο που νοικιαζεις 500€ τον μηνα μπορεις να το δινεις 80 την ημερα, γιατι οχι;
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#871854 Γιατί πρέπει να δουλεύεις μια κανονική επιχείρηση. Να καθαρίζεις, να βρίσκεις πελάτες, να διαχειρίζεσαι κρατήσεις, παράπονα και όλα τα συναφή. Να πληρώνεις αυξημένους λογαριασμούς, λογιστή, προμήθειες, κλπ, κλπ.

Αν εσύ έχεις μια κανονική πρωινή δουλειά, μπορείς να τρέχεις για όλα αυτά χωρίς να διαλυθείς;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#871855
Hellenic tifosi έγραψε:Γιατί πρέπει να δουλεύεις μια κανονική επιχείρηση. Να καθαρίζεις, να βρίσκεις πελάτες, να διαχειρίζεσαι κρατήσεις, παράπονα και όλα τα συναφή. Να πληρώνεις αυξημένους λογαριασμούς, λογιστή, προμήθειες, κλπ, κλπ.

Αν εσύ έχεις μια κανονική πρωινή δουλειά, μπορείς να τρέχεις για όλα αυτά χωρίς να διαλυθείς;

Φυσικα και οχι. Αλλα αυτοι που το κανουν αυτο δεν εχουν τα παραπανω που λες. Εχουν αρκετο χρονο και χρημα, τα δινουν σε εταιριες διαχειρησης ακινητων και αυτοι εισπρατουν

ή κληρονομησαν 1-2 ακινητα και πλεον η καθημερινοτητα τους εγινε αυτη και με λιγο τρεξιμο βγαζουν περισσοτερα, εως πολλα περισσοτερα, απο πριν
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#871896
Χρήστος Λάππας έγραψε:Χρειάζεται να εξηγήσει κανείς ότι δεν κληρονόμησαν όλοι; Κάποιοι δούλεψαν σκληρά, ίσως πήραν και δάνεια, έκαναν μια επένδυση και από αυτή προσπαθούν να έχουν την μέγιστη απόδοση.

Τώρα βέβαια γράφω σε ένα forum όπου η ιδιοκτησία είναι κλοπή και οι ιδιοκτήτες εξ ορισμού λαμόγια/τεμπεληδες κλπ, οπότε δεν έχει καν νόημα η συζήτηση.

Πραγματικά τα λες στα σοβαρά ή σου ξεφεύγουν; Οι ΚΗΦΗΝΕΣ ιδιοκτήτες έκαναν επένδυση και απαιτούν αύξηση στο εισόδημα που εισπράττουν στον καφενέ ή παριστάνοντας τους εκπαιδευτικούς, ενώ οι εργαζόμενοι ενοικιαστές που έχουν να δούνε αύξηση από την υπουργό Αλογοσκούφη δε δουλεύουν σκληρά επειδή αν το έκαναν τι; θα ήταν ιδιοκτήτες όπως λέει η ονείρωξη;

Disclaimer. Προφανώς και δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες κηφήνες, αλλά η είσπραξη ενοικίων είναι. Και η αξίωση τέτοιων αυξήσεων είναι προκλητική γιατί αυτή η διαδικασία είναι παρασιτική στην κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#871902 Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση αυτού που έγραψα παραπάνω. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η συζήτηση μαζί σου, οπότε τελειώνει εδώ το θέμα. :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By GTS
#871911
Dimitris_P έγραψε:Γενικώς δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση αυτή


Τι περιμενεις; Υπαρχουν ανθρωποι που θεωρουν οτι η περιουσια αλλων τους ανηκει με το ετσι θελω.

Αν δεν επιτρεπεται οπως λεει ο απο πανω να νοικιασεις, που θα μεινουν οι φοιτητες που περνανε σε αλλη πολη, που θα μεινουν οι εργαζομενοι που θελουν να αλλαξουν πολη; Αν ειναι δυνατον.

Καλα κανω και δεν νοικιαζω εγω να μην μπλεξω.
Άβαταρ μέλους
By pro
#871913 Κανείς δεν είπε ότι δεν επιτρέπεται να νοικιάσεις ή ότι του ανήκει η περιουσία σου. Απλά ειπώθηκε ότι όταν οι μισθωτοί (που είναι παραδοσιακοί ενοικιαστές) έχουν να δούνε αυξήσεις 15 χρόνια, είναι το λιγότερο προβληματικό για 6η συνεχόμενη χρονιά τα ενοίκια να αυξάνουν με ρυθμό 10 - 15% και μια φοιτητική γκαρσονιέρα στην Αθήνα να έχει φτάσει 600 ευρώ. Κι αν ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να ζητάει ότι θέλει, το κράτος θα έπρεπε να παρεμβαίνει ώστε να βρίσκει τρόπους διόρθωσης μιας κοινωνικής ανωμαλίας. Επιδότηση ενοικίου; Αυξήσεις; Φτηνά δάνεια για αγορά σπιτιού; Πρόγραμμα κατασκευής εργατικών κατοικιών; Σίγουρα πάντως όχι γελοιότητες τύπου μόνος στο σπίτι μου 1 2 3 και 4.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#871914 Η αλήθεια είναι ότι εχει ξεφύγει το πράγμα, όπως και με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Ο νόμος της αγοράς και ζήτησης
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#871916
GTS έγραψε:
Καλα κανω και δεν νοικιαζω εγω να μην μπλεξω.


Μπορεις να νοικιασεις σε ανθρωπινες τιμες που ο αλλος θα θελει να μην το χασει σαν ευκαιρια οποτε εχει παραπανω πιθανοτητες να ειναι σωστος ενοικιαστης.
Αν για 60 τμ πχ στην Αργυρουπολη ζητας 800-1000 ε ειναι προκληση και αχαριστια.
Το πας τουλαχιστον 400-450 υπαρχει μεγαλη ζητηση και επιλεγεις εσυ ποιος σου κανει πιο πολυ κλικ.

Τυχαιες οι τιμες και η περιοχη.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#871921 Θα σου απαντήσω ότι αν είχα κάνει την θεμελίωση με πεδιλοδοκούς αντί για ραντιέ, αν είχα σχεδιάσει το κτήριο με μικρότερα ανοίγματα, αν είχα βάλει φτηνή κουζίνα και διακόπτες, αν είχα βάλει φτηνά είδη υγιεινής, φτηνά πλακάκια, σιδερένια κάγκελα και ανοιχτό τζάκι, αν είχα βάλει πάνελ καλοριφέρ αντί για ενδοδαπέδια, αν είχα βάλει φτηνά A/C και συναγερμό, αν είχα κρατήσει το κόστος των κουφωμάτων χαμηλά εις βάρος της ηχομόνωσης και θερμομόνωσης, αν είχα βάλει συμβατικό ηλιακό, αν γενικά είχα φτιάξει ένα σπίτι με γνώμονα να μου βγει όσο πιο φτηνά γινόταν (που θα ήταν και η πιο εύκολη λύση), τότε προφανέστατα θα ζητούσα αντίστοιχα πολύ χαμηλότερο ενοίκιο.